Worstverkopers door politie aangesproken op overtreden ‘lockdown’ regels

15

De Politie van het bureau Geyersvlijt heeft in de nacht van maandag 3 augustus opgetreden tegen ‘lockdown’ overtreders. Tijdens surveillance bleken twee worstverkopers, na negen uur in de avond, nog bezig te zijn met het verkopen van worst. Ook twee bar exploitanten verkochten nog drank, meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

Deze ondernemers werden ernstig aangesproken door de politie en opgedragen hun activiteiten gelijk te stoppen. Ten overvloede heeft de politie zowel de ondernemers als de klanten erop gewezen dat zij tegen de COVID-19 maatregelen handelden. Zoals aangegeven door de president is er ‘lockdown’ vanaf negen uur in de avond tot en met vijf uur in de ochtend.

Het leeuwendeel van de burgerij houdt zich aan de ‘lockdown’ maatregelen maar helaas zijn er nog teveel mensen die ongehoorzaam zijn. De politie doet in het bijzonder een beroep op winkeliers en andere ondernemers om hun activiteiten te stoppen tenminste 1 uur voor dat de ‘lockdown’ uren ingaan. Dit zal zeker ertoe bijdragen dat burgers niet zullen blijven hangen op straat, aldus de Surinaamse politie.

De politie zegt dat erop zal blijven toezien dat de COVID-19 maatregelen worden nageleefd conform de instructies haar gegeven door de daartoe bevoegde autoriteiten. Dit neemt niet weg dat voor wat de COVID-19 pandemie betreft iedereen, in Suriname met een gezond verstand, moet beseffen dat zij een eigen verantwoordelijkheid hebben om te voorkomen dat het virus zich verder verspreidt in ons land.

15 REACTIES

 1. De politie moet overtreders van de Lockdown niet waarschuwen … om een paar te noemen … de worstman … de avond/nacht doorbrengen in Nis … worstwagen met inhoud moet vernietigen.

  Winkeliers …. vergunning intrekken voor onbepaalde tijd !!!!!!!

  Andere lockdown-overtreders moeten overgebracht worden naar Nis …. de volgende dag … zonder aanziens des persoons …. milieubeheer werkzaamheden verrichten.

  Desnoods onder dwang … wie niet horen wil … moet voelen !!!!!!


  Maak melding

 2. Geweldige maatregelen neemt deze regering, daarom krijg je dagelijks maar 100 besmette personen erbij! Die baraman met zijn melktandjes dacht, is een makkie, hoef alleen maar een doktersrecept uit te schrijven! Mausi, ga chota bhaai helpen!
  gemodereerd

 3. “iedereen, in Suriname met een gezond verstand,”

  En dat is nou juist het probleem! Je wilt niet weten hoeveel wendy’s er rondlopen in Suriname!


  Maak melding

 4. De grootste “worstverkopers” geven vanavond om 18:00 uur een live optreden via Apintie televisie.
  Ze komen hun producten broodje aap en worst met apekool presenteren.


  Maak melding

 5. —–Mix Chick 5 augustus 2020 At 19:02
  Wat als je om 22u een worst lust??—-

  Tot 20:00 kan je kopen. 21:00 moet je al thuis zijn. Om 22:00 dan geldt de oude regel “Help jezelluf”…

  Overigens houden heel veel mensen zich dan niet aan de lockdown want ik zie en hoor nog heel veel voertuigen na 21:00 gewoon nog op straat.


  Maak melding

 6. Politie is laks gewoon bekeuren en opsluiten tot de volgende dag geen pardon.
  Zo gaan ze bezig blijven tenzij met harde hand wordt ingegrepen. We hebben een eigen verantwoordelijkheid maar zij zijn er om die te waarborgen.
  Anders kunnen ze net zo goed naar huis
  gemodereerd

 7. er staat geen kip daar. Waarom mag hij niet??
  Die grote zaken mogen wel open. Tafels met 5 mensen. Op afstand. Hoe krijgen ze hun eten en drinken??? Deze arme man die wat geld wilt verdienen lullen jullie. Denk je dat er hoop mensen in de rij staan voor worst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.