‘NDP regering van Bouterse heeft een schuld van 3 miljard US dollar achtergelaten’

95
Bouterse in jaarrede 2020: uitslag verkiezingen accepteren en respecteren!

De Surinaamse president Santokhi heeft maandagmiddag tijdens een persconferentie aan het volk uitgelegd wat de startpositie is van de nieuwe regering in Suriname. De regering heeft middels een persconferentie met zoveel mogelijk facts and figures laten weten wat er door de vorige regering gevormd door de NDP is achtergelaten.

“We wisten dat het niet mooi zou zijn, maar wat we zijn tegen gekomen is zeer ernstig. En niet alleen ernstig, maar ook erg dat men het volk dit heeft aangedaan en het volk heeft verarmt” zei de president. Direct na aantreden hebben alle ministers de zaken op hun departementen in kaart gebracht.

De president trok een beerput open van wat hij noemt: de financiële catastrofe en onbehoorlijk bestuur van de vorige regering. De zwaarste wissel trekken de 123 leningen die in de afgelopen 10 jaar zijn aangegaan. Hierdoor heeft het volk van Suriname een totale schuld van 3 miljard US dollar hetgeen neerkomt op een schuld van 5.000 us dollar per Surinaamse burger.

95 REACTIES

 1. Hoho, maar er is toch een weg aangelegd

  Voor de massa zal dit als een verrassing komen, dus is het heel goed dat dit wordt gemeld, dat het volk dit hoort en hopelijk beseft, maar voor mij en velen hier is dit geen verrassing
  Dat er nog figuren zijn die hem en zijn kornuiten steunen zegt veel over hun financiële afhankelijkheid van bouterse en co


  Maak melding

 2. ONDANKS de ellende dan zie ik het toch positief in. Want 5000 USD per burger is toch echt vele malen lager dan de schulden die andere landen hebben per burger.


  Maak melding

 3. Ik vraag mij af waarom wanted nu al niet wordt opgepakt voor zijn criminele daden, misdaden tegen de menselijkheid en nu al vast in de gevangenis wordt opgesloten in afwachting van het vonnis van de rechtbank/krijgsraad.

  Deze man mag voor zijn misdaden tegen de menselijkheid, (grensoverschrijdende) criminele daden never, nada, nunca, nooit, nul, notie, niks, negatief, meer vrij komen. Hij hoort in SB opgesloten te worden tot zijn laatste adem is uitgeblazen.

  Surinamers, zie dat deze man jullie gehaat vanaf 25 februari 1980. Zie maar waar hij het land in terecht gebracht heeft. Hij was alleen met zijn enige eigen belang bezig. Ook de criminelen rondom hem, oa hoefdraad, …,

  Let op!:
  Ook in Nederland moet hij een gevangenisstraf van 11 jaar uitzitten voor drugscriminaliteit en ook de USA/DEA wil hem voor drugshandel stevig aan de tand voelen.


  Maak melding

 4. Ai boi mie gado jongoe ik zou bouta en boefdraad eigen handig willen ombrengen
  Ndp mie gado,, geen woorden meer ik leest met heel veel verbazing


  Maak melding

 5. Hongkongfree het is gestolen onder de mom om het land te ontwikkelen
  Dat geld staat op buitenlandse banken
  Elke dollar is gewoon gestolen, of het 1 dollar is, het zijn boeven bende


  Maak melding

 6. Passant zou eigenlijk wel moeten,aar wel met een groot risico van een escalatie van geweld een soort burgeroorlog want er lopen genoeg idiote NDPers/Boutisten en infantiele lui uit het leger rond die dit aan zullen grijpen om amok te maken en er zullen slachtoffers vallen ben ik bang. Het gekkenhuis is te klein


  Maak melding

 7. Ik verbaas mij erover hoeveel NDP’ers opeens wakker schijnen te zijn. NDP’ers die opeens lijken te begrijpen dat wat zich de voorbije tien jaren in Suriname heeft afgespeeld, een grote ramp is. Zoveel NDP’ers die nu wél doorhebben dat er van al die mooie beloften die werden gedaan op 12 augustus 2010 in de Anthony Nesty Sporthal, bitterweinig terecht is gekomen. Zoveel NDP’ers die anno 2020 eindelijk tot het besef lijken te zijn gekomen, dat het Surinaamse volk voor de gek is gehouden. Alsof zij het afgelopen decennium onder een soort hypnose hebben geleefd, waardoor ze niet in staat waren de werkelijkheid onder ogen te zien.

  De laatste die zich aan het rijtje heeft toegevoegd is André Misiekaba. Ik hoor een heleboel mensen roepen en ik zie ze schrijven, dat ze “respect” voor hem hebben omdat hij zijn zetel teruggeeft. Zou ik ook hebben, als hij de voorbije tien jaren niet alles wat krom was, had recht gesproken. Vanaf het prille begin, met de misstanden op het ministerie van Openbare Werken, tot het allerlaatste moment, bij het afwijzen van het verzoek van de procureur-generaal om de inmiddels ex-minister van Financiën Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging te stellen. Altijd was daar Misiekaba om het beleid van de NDP te verdedigen. En nu opeens concludeert hij dat het erop lijkt dat de kloof tussen arm en rijk groter is geworden.

  Mijn respect heeft de politicus Misiekaba allerminst. Zijn stap toont vele gelijkenissen met Pontius Pilatus. Alsof André ons wil laten geloven dat hem geen blaam treft voor waar wij nu in terecht zijn gekomen. Hem vergelijken met Messi, de God van het voetbal, is dan ook een grote grap. Ook een vergelijking met de Titanic, waar verantwoordelijken tot het bittere einde op hun plek bleven, gaat niet op. De politicus Misiekaba lijkt eerder op Francesco Schettino, de kapitein van het Italiaanse cruiseschip de Costa Concordia. Hij veroorzaakte een ramp, en verliet als één van de eersten het schip toen het dreigde te zinken.

  Er zullen de komende dagen, weken en maanden waarschijnlijk nog meer NDP’ers ontwaken uit de hypnose die heet ‘neks no fout’. Allemaal schijnen ze nu haarfijn uit te kunnen leggen waar het fout is gegaan. Echter, ik ben nog geen NDP’er tegengekomen die de hand in eigen boezem steekt. Die concreet aangeeft waar het fout is gegaan, waarom het fout is gegaan, wie daar verantwoordelijk voor is in dat geval en waarom er toen voor is gekozen de andere kant op te kijken. Aan mooie volzinnen en wollig gepraat hebben wij niks. Noem man en paard.

  Die NDP’ers die opeens wakker worden, zouden er goed aan doen hun excuses aan te bieden aan landgenoten die de voorbije jaren oprechte kritiek leverden op het wanbeleid en werden weggezet als staatsvijanden. Het waren geen echte Surinamers. De critici heulden met witte mannen in korte broeken en waren in dienst van de voormalige kolonisator. Simpelweg omdat er werd gezegd wat een hoop NDP’ers nu ook zeggen: het beleid van de NDP was vernietigend voor Suriname en de Surinamers. Een simpel ‘sorry’ van de NDP’ers voor die groep Surinamers zou op z’n plaats zijn.

  Hopelijk beseffen ze bij de ABOP, VHP, PL en NPS dat de Surinaamse kiezers Misiekaba en zijn NDP op 25 mei hebben afgewezen. Het accomoderen van de politieke Pontius Pilatus of welke andere NDP’er die doet voorkomen opeens het licht te hebben gezien, betekent dan ook een schoffering van de kiezer. Die zal daarmee in 2025 genadeloos afrekenen. De belangrijkste les voor de nieuwe coalitie is echter om critici niet de mond te snoeren. Je zou als verstandige regering juist tegenspraak moeten organiseren. Om ervoor te zorgen dat Chan, Bravo, Greg en Somo niet de nieuwe Francesco’s Schettino’s worden op het cruiseschip dat Suriname heet. Voorkom te allen tijde een machtshypnose; despierta!


  Maak melding

 8. Gefeliciteerd Bouterse. U gaat de Surinaamse geschiedenis in als de klootzak die Suriname willens en wetens heeft vernietigd. Dat zal alle Bouterses geen goed doen omdat u hiermede alle slechte en jammer genoeg ook de goede Bouterses een slechte naam heeft bezorgd. Als ik Bouterse heette zou ik mijn naam veranderen.


  Maak melding

 9. @Henry,

  Miss Wendy en al die PAARSE postduiven zijn rondjes aan het rennen op de nieuwe Highway. Miss Wendy gebruikt wkn tegenwoordig als klaarkom lijn. Zodra ze hier haar negatieve gal uitgespuugd, betekent dat ze een orgasme heeft gekregen. Zo ook al die andere paarse postduiven.


  Maak melding

 10. Maandenlange achterstand v AKB en AOV, geweldige verdienste v misiekaba. De kindjes (toekomst) en ouderen die hard hebben gewerkt gedumpt. Waar is het geld gebleven?
  Hoefdraad die in juli opdracht geeft om $272,9 miljoen over te maken aan een woningbouwFonds. Hahaha van wie is dat fonds? Gaan ze kastelen bouwen.
  Srd 300 miljoen covidfonds foetsie.
  123 leningen, ik dacht 100,
  Drieduizend zeshonderd en drie 3603 ambtenaren in dienst genomen, in afgelopen 6 mnd.
  En …, er is nog véél meer troep.

  Stuk boven is te braaf. Mijnens is echter 🤨
  Schandalig!


  Maak melding

 11. De verantwoordelijken voor deze Financiële strop moeten opgepakt en berecht worden en hen en de zijnen financieel uitkleden. Het arme volk hoeft dan geen koperen cent te betalen voor de wandaden van dit geboefte. De auto’s die bestemd waren voor de President moeten onmiddellijk teruggehaald worden want ze zijn gekocht met staats financiën. Als de gewezen Vice President ze koste wat kost wil hebben dan moet hij de volle pond in Valuta daarvoor betalen. zo niet afpakken die hap.


  Maak melding

 12. Dit maakt mij wel zo verschrikkelijk boos en verdrietig tegelijk.
  Daarom:
  Haal het terug bij de NDP politici en de overtollig aangestelde ambtenaren.
  Leg beslag op alle buitenlandse tegoeden van die NDP boeven.
  Confisqueer al hun bezittingen, roerende en onroerende goederen, tot in de derde familiegraad.


  Maak melding

 13. Het volk walgt van deze bende!
  Criminele bende heeft tien jaar lang flink huisgehouden. Gestolen van het volk, drugs dealen, zelfverrijking, hebzucht, Su financieel uitgekleed en verkracht, diefstal, corruptie, steekpenningen, leugens, vingertje wijzen, niks aan covid gedaan, volk laten verhongeren, ouderen dood laten gaan. En hier stop ik maar, anders ben ik morgen nog steeds aan het typen, teveel om op te noemen.


  Maak melding

 14. Het is fijn om van de President te horen wat de rioolratten hebben “geplunderd”
  Maar ik zou graag van hem willen horen welke actie’s hij gaat ondernemen om het geroofd geld terug te krijgen.

  Of verdwijnt dit ook in het bekende doofpot?


  Maak melding

 15. Wat ik mij afvraag is.. stel dat de NDP had gewonnen wat hadden ze gedaan met deze chaos, hoe hadden ze de bevolking dit uitgelegd?
  Gegokt op de olie die pas over jaren naar boven komt?
  Wat een stelletje uilskuikens, nu snappen we waarom Hoefdraad is weggelopen hij kan dit niet verantwoorden, hij zit zich moed in te drinken maar kan echt nergens meer heen om zich hieruit te kletsen.
  Herinner we ons nog de woorden van Bouterse, als u mij nodig heeft weet u mij te vinden, nou reken er maar op dat we komen meneer.


  Maak melding

 16. Cornelis

  3 augustus 2020 At 21:18

  OPSLUITEN na onderzoek . REDI MOESOES xijn het. LANDVERRADERS. verkochten su voor 30 zilverlingen.

  ==============================

  Ik roep dit ook al langer. NDP-ers zijn redimusus. Landverraders van het ergste soort. Ze hebben Suriname in de uitverkoop gedaan en de boel leeggeroofd.


  Maak melding

 17. Das effe slikken, maar deze regering gaat onverstoorbaar verder.
  O wee de ndp’er die zich afvraagt wat deze regering doet.

  Het goede nieuws is, dat de raden van cruciale bedrijven gewijzigd worden.
  GLIS, SPSB, SLM, EBS, Grassalco, SWM en SZF. Aldus de vice president.
  Gelijk door pakken, goede zaak.

  Ik mis de transitie vd Melkcentrale.


  Maak melding

 18. ——Maripa ko, 3 augustus 2020 At 20:38
  Hongkongfree het is gestolen onder de mom om het land te ontwikkelen
  Dat geld staat op buitenlandse banken
  Elke dollar is gewoon gestolen, of het 1 dollar is, het zijn boeven bende——–

  De positieve opstelling moet je plaatsten in relatie met de hoogte van de schuld. Ik had een veel hogere schuld per burger verwacht. De gestolen gelden heb ik al meerdere malen aangegeven dat die weer ingenomen moeten worden, bankrekeningen bevriezen, niet rechtmatig verkregen roerende en onroerende goedere confisceren etc.

  Suriname heeft een kleine economie. Er zijn heel veel mogelijkheden om nieuwe industrieën en bedrijven in het leven te roepen. De binnenlandse produktie kan op heel veel gebieden professioneler en grootschaliger aangepakt worden. Op die manier kan de Surinaamse productie groeien en daarmee ook de schuld verlagen (door meer inkomsten te genereren). Daarom zie ik het op dit moment nog steeds positief in.


  Maak melding

 19. Vermoedens worden werkelijkheid. Mpp meervoudige veroordeelde moordenaar bouta heeft dit land naar de klote gebracht. BAAS CHAN zei dat er passende maatregelen zullen worden genomen tegen de boevenbende. Een voor een zullen zijn de deuren van Santo Boma zien. Dat is de wil van het volk.


  Maak melding

 20. HongKongFree 3 augustus 2020 At 20:28
  ONDANKS de ellende dan zie ik het toch positief in. Want 5000 USD per burger is toch echt vele malen lager dan de schulden die andere landen hebben per burger

  HongKongFree
  Niet mee eens mang want de landen die je bedoeld zijn wel de landen met exportcapaciteit en dus daarom kunnen lenen omdat de terugbetaal capaciteit duidelijk aanwezig is en geen rente betalen van 9%


  Maak melding

 21. Coruptelingen geen een uitgezonderd horen achter de tralies thuis. Dit is het MOMENT voor een KRUISTOCHT tegen CORRUPTIE. Een ieder die zich willens en wetens heeft verrijkt met middelen van de Staat, waar ik burger van ben , dient te boeten hier en NU. No lieb ding tjie GADO.


  Maak melding

 22. JK, je bent nieuwsgierig, naar de acties van onze president.
  Je had genoeg tijd gehad om je vraag te stellen!
  Je had b.v. kunnen vragen” wat gebeurt met al het geld van ons mooi Suriname”.
  Of je had kunnen vragen” wordt het in de zakken van landsplunderaas, gestoken”!
  Wat dit regering achter de schermen doet, krijg je met bewijs te horen!
  Geduld, geduld, komt goed.


  Maak melding

 23. Zijn de boutisten in slaap gevallen? Normaal de hele dag nadrukkelijk aanwezig. We weten dat jullie meelezen. Geen tijd voor verstoppertje spelen. Type eens wat.. kom maar op met jullie smoesjes…


  Maak melding

 24. Ik zie en hoor de boeven als Adhin en Misiekaba en Abdoel en Bouva en Afoenswa en de gatvolgers het volgende zingen vertellen met bravoure
  – Er komt geen devaluatie
  – De minister heeft gezorgd dat AOV en kinderbijslag en salarissen zijn betaald
  – Ik heb genomen wat volgens de wet is aangegeven.
  – Wij hebben toch wegen aangelegd
  – Wij kunnen nog veel meer lenen want wij zitten onder onze leencapaciteit zit nog niet aan het plafond.

  Ik vraag mij nu af waar de forummers als
  – Wayambo
  – RobG
  en als die andere blaasbalgen die aangeven dat de NDP een eerlijke partij is.
  Dit een grote verschrikkelijke boevenstreek.

  Bouterse heeft gezegd dat hij de confrontatie niet uit de weg gaar en dat hij geen confrontatie zoekt.
  Welnu Bouterse kom uit je hol en ga de confrontatie aan en vertel dat dit niet waar is en als het waar is waar het geld naartoe is gebracht.
  En Misiekaba
  Als je een vent bent dan ga je de nieuwe huidige regering de helpende hand toesteken om al de boeven schurken waardeloze zakken, ik kom woorden tekort, aan te wijzen en bewijzen aan te dragen en namen te noemen maar ook de banken aan te wijzen waar het geld op staat.

  Santokhi en Brunswijk
  Follow the money want als het geld door SPSB is overgemaakt op een rekening dan is deze rekening de volgende halte om alle transacties / mutaties op te vragen
  Als uit transactie blijkt dat er weer is overgemaakt dan ook deze rekeningnummers opvragen met als hun transacties etc
  tegelijkertijd de houders en of bestuurders en of gemachtigden van deze rekeningen gelijk in staat van beschuldiging stellen en indien het personen zijn in Suriname gelijk een reisverbod uit Paramaribo en huisarrest geven en paspoort vervallen verklaren en intrekken

  Het is lang niet zo moeilijk om de money trail te volgen want een spoor achterlatend zal zo zeker zijn als 1 + 1 = 2 en staat zo vast als de uitspraak van Bouterse zijn straf van 20 jaar


  Maak melding

 25. Zo nu is de weg vrij voor het vullen van elke cm in Santo Boma gewoon eerst oppakken en dan verder onderzoeken hoe fout en welke straf Kaalplukken die boeven en naaste familie en goeie kennissen alles verbeurt laten verklaren. Ik denk dat mijn post hier al aangeeft dat er nu werk in uitvoering is. Er staat al veel zwart op wit. De direkteur van de SPSB zal de Javaanse immigratie echt niet in vrijheid vieren.
  Ik verwacht voor het einde van de week dat Boefdraad zal worden verlinkt en dat hij met een set Justitiele bracelets zal worden opgebracht. Niet in Suriname maar elders want hij staat internationaal gesignaleerd.
  Ik hoop dat die ouwe pisvlek van Leonsberg met zijn verlopen sletje ook gauw worden opgehaald. Er zal echter 1 groot probleem zijn nl het garanderen van hun veiligheid binnen.
  @WKN: mocht ik dit wel typen en posten in de hoop dat jullie het niet verwijderen?


  Maak melding

 26. Deze corrupte, criminele misdaden staan niét vermeld in dat populistische paarse sprookjesboek met zgn 500 verworvenheden, die door de aardappel en uienboer Adhin met veel bombarie werd gepresenteerd.

  Wat een schaamteloze criminele organisatie.
  Rest slechts 1 optie……alle NDP’ers berechten, veroordelen en langdurig opsluiten.


  Maak melding

 27. Een snelle rekensom geeft aan dat er in die 10 jaar regering Bouterse meer dan USD 7 miljard is verdampt. Wat hebben ze in hemelsnaam met al dit geld gedaan? Terwijl ze stuk voor stuk in die money pot hebben zitten graaien, a volk é pina.
  Als deze nieuwe regering geen mogelijkheden voor de rechterlijke macht creëert om de criminele bende onder leiding van Desiré Delano Bouterse op te pakken en voor hele lang tijd weg te zetten is het gebeurd met Suriname. Iedereen zou wel eens kunnen denken dat ze kunnen doen en laten wat ze willen in het land.


  Maak melding

 28. Ik zie nog een aanklacht, behalve 20jr dec moorden, en 11 jr drugs, nu ook hoofdelijk verantwoordelijk voor corruptie. Net als in Brazilië, daar is de vorige pres de hoofdverantwoordelijke geweest en schuldig verklaard.
  Ja of ja!


  Maak melding

 29. De huizen zijn niet gratis , er word gebouwd wanneer je een lening neem in USD .

  Huizen worden gebouwd door de huizen fabriek het niet goed ,bouw systeem van de fabriek van Boereveen en Graanoogst is niet goed .


  Maak melding

 30. NDP Regering had tijd genoeg om de vliegtuig te laten vliegen .

  De nieuwe Regering is de vliegtuig probleem komen aan treffen .

  Zelf de vliegtuig documenten kon NDP Regering niet regelen .


  Maak melding

 31. De werkelijke schulden zijn waarschijnlijk nog hoger, wanneer rekening wordt gehouden met het negatieve eigen vermogen van de Centrale Bank van Suriname, de gestolen kasreserves en de jarenlang onbetaalde facturen van bedrijven. USD 5000 schuld per inwoner lijkt niet heel hoog. Er zijn inderdaad landen met een nog hogere schuld per inwoner. Maar het inkomen per inwoner in die andere landen is veel hoger. In Suriname wordt bijna niets verdiend om de schulden af te lossen. De opbrengsten uit de goudconcessies zijn voor de komende 15 jaar al vergeven aan rente en aflossing.


  Maak melding

 32. Stuwdam is over genomen maar nog niet betaald .

  Straks ga je horen de Stuwdam is voor Bouterse e Dilip Sarjoe

  De zelfde periode van de overname Stuwdam had men geen geld .

  Maar in dat periode december 2019 heeft men 130 miljoen USD gestolen bij de Centrale Bank Van Suriname ook door Bouterse en de onderdrukkers .


  Maak melding

 33. Ik was met vakantie het maakt mij niets meer uit ,om te zien wie deze schurken geen ondersteunen op waterkant .

  In zuid America zijn jullie een handje vol buitenlanders daar leven met de Indianen .

  Ik volg wereld gebeuren al van af 1968 ,om dit nog mee te maken ,verrijk het mijn kennis niet .

  Het schrijven laat ik daar om voor jou Waldo , ik blijf je volgen .

  Hopend dat je geen blaka mang ben .


  Maak melding

 34. Hans 3 augustus 2020 At 21:03
  Passant zou eigenlijk wel moeten,aar wel met een groot risico van een escalatie van geweld een soort burgeroorlog want er lopen genoeg idiote NDPers/Boutisten en infantiele lui uit het leger rond die dit aan zullen grijpen om amok te maken en er zullen slachtoffers vallen ben ik bang. Het gekkenhuis is te klein
  **********************************************
  @Hans …. FORGET IT …. er komt geen enkele escalatie van geweld …. ook niet een soort burgeroorlog. De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse heeft … geen schijn van kans … de mannen uit het leger {misschien op een paar onbenullen na } lusten MMDDB RAUW … I’m telling you !!!!!


  Maak melding

 35. Rob g nog altijd een slechte verliezer. Heb altijd gezegd dat je een lage rat was. 4 miljard recht in je paarse bek mi boi. Begin samen met wendy en waymabo 5000 dollar de storten.


  Maak melding

 36. Waldo vraag Bouterse en Ramon Abrahams of hun voorouders niets voor hun achter heeft gelaten .

  Kijk maar wat de Natuur geeft aan de nieuwe Regering Olie op zee .

  Kruimel dieven .

  Olie op zee alleen levert 50 miljard USD tel de rest Waldo .

  Ik meerdere Olie Raffinaderijen gebouwd met Nederlanders en Turken .

  De schurken van NDP hebben kruimels mee genomen

  NDP komt nooooooooooooooooit meer .


  Maak melding

 37. Hoe kan je dieven op waterkant beschermen ,toch zijn er Surinamers die schurken op waterkant beschermen .

  Hebben ze zeker Ka in hun hoofd om zaken van de schurken van NDP hier te komen goed praten ,zijn dat Surinamers .


  Maak melding

 38. Bouterse: “Als jullie me nodig hebben, weten jullie me te vinden…”
  *************************************
  Misdadidge Moordenaar Desire Delano Bouterse … als het moet komen wij je met … GROF GEWELD …. op Leonsberg of Broko Bakka …. halen.

  De zgn Boutisten: RobG …V.V.Waldo … Pakiratigri …. Damsco …. foefoeroe Robles … Limbo … Travistiet @@@Wendy … Kenneth Sloote … e.a … kunnen op afstand kijken en zien hoe je … GEBOEID … wordt weggevoerd naar …… yeeeeh …… Santo Boma !!!!


  Maak melding

 39. Stelletje kruimel dieven Bouterse heeft misbruikt van de jongeren in NDP gemaakt .

  Adin was Vice President is net 40 jaren geworden .

  De staatsgreep was 1980 , is ook 40 jaren ,wat weet Adin met 40 jaren leeftijd .

  Bouterse Abraham Graanoogst Boerveen hebben de oude strekken toegepast om zelf de jongeren in NDP te onderdrukken .

  De zelfde strekken van 1980 heeft Bouterse lang gehanteerd nu is hij echt gevallen

  NDP komt nooooooooooooooooooooooooooit meer .

  Meld je aan bij Wilders ,Waldo je woont toch in Nederland .


  Maak melding

 40. Waldo joe datie wat heb je met NPS na de verkiezing dan bleef je hangen in NPS ,

  Ik ben NPS

  Waldo is NDP schrijft dan hoe goed NDP het gedaan heeft/

  Waldo jij ben ook de enigste die rotzooi van NPS hier schrijf .

  Waldo het geschrijf van jou is voor FB niet voor waterkant .


  Maak melding

 41. Als er nog paarse kakkerlakken zijn die achter wanted staan, dan kunnen het alleen inner circel zijn of die er veel beter van zijn geworden.

  Als de pg een asmhoufingsbevel stuurt naar Leonsberg met justitie en politie en het leger om
  hem op te halen, kan hij niets anders doen om naar buiten te komen om gearresteerd te worden, in de handboeien slaan en meegenomen te worden.

  Het zal mij niet verwonderen of hij zich zelf, huis en alles wat er zich in bevindt opblaast om
  niet gearresteerd te worden.

  Vanaf het eerste moment dat ik
  van de staatsgreep op 25 februari 1980 gehoord was, wist ik dit is niet goed en had al een gevoel dat het heel lang fout zou zijn. Triest dat El Vend hem
  tijdens zijn eerste regeringstermijn niet gelijk arresteerde. Hij kon met somo en bravo weer terug komen. maar nu moet het toch afgelopen zijn.

  Chan en Bravo moeten laten zien wie nu de touwtjes in handen heeft. Op buitenlandse hulp kunnen ze rekenen als het lastig wilordt.

  Per direct arresteren.

  Er zijn vele uitdagingen en daarom
  moet dit gespuis zo snel
  mogelijk achter slot en grendel. Uitmuntend opgeruimd staat altijd netjes, ja toch?


  Maak melding

 42. Een leider die op zo een manier moet vertrekken na 40 jaren Revolutie NDP is een groot schande .

  Zelf de kolonisten hebben een beter job gedaan .

  Saramacca kanaal gegraven in 1892 door Waldo en Bouterse .


  Maak melding

 43. Mensen van NDP zijn agressieve soort wezen de hele bende van NDP

  Onverdraagzame soort mensen lopen in NDP en met leeftijden van boven 60 jaren en nog agressief ,moet je ziek zijn in je kop .


  Maak melding

 44. Waar zijn al die mpp apen nu die indertijd op Bouterse moesten stemmen omdat hij zo geweldig was???
  Dit is het resultaat…maar sommigen leren het nooit.
  Nu weer met hun go in de lucht gaan bedelen in het buitenland.
  Ik hoop dat deze coalitie zo verstandig is zoveel mogelijk terug te halen want de ratten zijn allemaal de riolen aan het verlaten.
  Dit was de revo van de NDP.
  Laten we hopen dat eea nog te redden is.


  Maak melding

 45. RobG 3 augustus 2020 At 22:52

  Je moet beetje opletten als er wat wordt uitgelegd. Zo’n beetje alles is gefinancierd met leningen. Wat begrijp je daar niet aan. Mocht dat daadwerkelijk zo zijn dan moet dat tot op de bodem uitgezocht worden. Klopt dat niet dan moet het voor de NDP niet zo moeilijk zijn om dat aan te tonen met een administratie.


  Maak melding

 46. De ndp heeft altijd maar een objectief gehad hou bouta uit de gevangenis. De rest is collateral damage. Ik zou Al hun voormalige huidige leden van parlement, minsters hoge ambtenaren is staat van beschuldiging brengen en hun salaris pensioen etc stopzetten met twk. En de partij een criminele organisatie verklaren.


  Maak melding

 47. @RobG 3 augustus 2020 At 22:52
  Het is allemaal goedkope stemmingmakerij van Santokhi. Wil men nu gaan ontkennen dat er helemaal niet geïnvesteerd is in de Surinaamse samenleving.

  Ja beste RobG er is niet geïnvesteerd, althans niet door de regering Bouterse, Zij heeft consumptief geleend en middels schuldem werken laten uitvoeren.
  Men heeft eerst staats olie leeggehaald en vol geladen met schulden etc.
  Het was niet het dipje in grondstoffen prijzen maar het niet duurzaam financieren van AOV etc. en het ambtenaren blijven creëren etc, mooiweer spelen en niet ombuigen.

  De ziekenhuizen zijn mini operaties, net als een vliegtuig huren waar je door falend beleid niet mee kunt vliegen. Het is toch bizar dat men na 7 maanden nog steeds faalt op het openen van de vluchtdeuren.

  De cijfers gaan niet liegen. Misiekaba is niet voor niets vorige week vertrokken. Hij en niemand van de NDP kan zijn of haar gezicht nog laten zien als alle getallen naar buiten komen.


  Maak melding

 48. Waarom moeten wij als volk 10% van onze loon betalen terwijl alle geld verdwenen is in de zakken van ndp. Dat geld moet terug gehaald worden, dus alle verdachten moeten vervolgd worden. Ik ben niet eens dat Santokie een 10% solidariteits heffing introduceerd op de loon trekkers. Ik zou zeggen begin alvast bij alle dna leden, ministers, enz. Dan toon je echt liefde voor het volk. Denk dat ik komende verkiezing maar niet meer ga stemmen en hoop dat er meerder zullen volgen.


  Maak melding

 49. Surinaamse bevolking waren niet zo politiek bewust,, inmiddels ben ik blij dat zij zijn wakker geschud,, en inderdaad ik hoor niks van de boutisten, die zitten natuurlijk ook met verbazing te lezen, vanaf het begin wist ik dat dit zou gaan gebeuren??


  Maak melding

 50. Het soep wordt niet zo heet gegeten als die geserveerd wordt, men is hier helemaal de kluts kwyt, een jarenlange propaganda goedt georkestreerd waarschynlyk door buitenlandse bemoeienis. een stevige economische boycot heefd de regering Bouterse economisch uiteindelyk tegen gehouden ,dit gebeurde mede door buitenlandse multy nationals en staten als nederland en USA, zyn net de landen die dit buitenlandse inmenging noemen
  maar Suriname is momenteel Hot item dus heefd men alles aan gedaan het beleidt van de NDP te laten falen, dit begon al by het geval van Dino ,s aanhouding toe begon de bal terollen
  men moet niet gaan doen als of er niks gebeurt is in Suriname, er zyn leningen betaald projecten opgezet wegen gerehabiliteerd en geasfalteerd enz als alles naar behoren wordt onderzocht zal blyken dat weinig van deze beschuldigingen overeindt staan
  maar dan is het kwaadbloedt algeschiedt, de gemeenschap raak hier door giftig en ik vraag me af of de huidige regering daar baad by heefd, ik raadt u aan goedt onderzoek tedoen en het ambtenaren leger hoe dan ook te halveren en prive ondernemers testeunen om zo de werkloosheidt tegen tegaan want deze regering moet impopulaire maatregelen treffen ten einde succesvol tezyn .


  Maak melding

 51. Effe een correcte Chan, de Nederlandse media geeft aan dat het een schuld is 2,5 miljard US dollar. Dus niet liegen, anders gedraag jij je als de paarse boeven bende.

  Leiderschap deinst niet voor een schuld van 2,5 miljard Laat jou Leiderschap zien en biedt het Surinaamse volk mogelijkheden en oplossingen. Je bent geen minister van justitie meer om een heksenjacht te openen naar de voorgaande regering. Jouw taak is een land runnen en niet een samenleving indoctrineren over wat jouw ex collega heeft gedaan. Jij verliest zo credits, door alleen maar vinger te wijzen naar Bouterse


  Maak melding

 52. De persconferentie van de nieuwe regering heb ik vanmorgen achteraf bekeken. Mijn eerste indruk hierop is dat het meer leek op een verkiezingsbijeenkomst van de VHP! Heel veel herhalingen van hetzelfde!
  De kernpunten bij deze bijeenkomst was het volgende:
  1) Schuldenlast Suriname binnen- en buitenland circa SRD 29,5 miljard
  2) Inkomsten van US$ 4 miljard van de afgelopen 10 jaar!
  3) Middelen Covid-19 fonds SRD 400 miljoen.
  4) Indiensttreding en benoemingen bij de overhead en parastatale instellingen.
  5) Inventarisatie transportmiddelen en kantoorinventaris.
  6) Covid-19
  7) Overboeking van SRD 272.9 miljoen naar een rekening van een woningbouwfonds.
  8) Solidariteitsheffing!

  Ad 1) Schuldenlast Suriname binnen- en buitenland circa SRD 29,5 miljard.
  Dat er meer dan 100 leningen waren en de buitenlandse schuld hoog was, is geen nieuws. Dat was al die tijd bekend en ook te lezen op de website van het Bureau voor de Staatsschuld. Daar staat nu een bedrag van SRD 27,5 miljard (nog niet helemaal update)! Dus dat klopt! In plaats van opnieuw een dramatische beeld te schetsen, had ik graag wat acties van deze regering verwacht! Laat voor ééns en altijd een onderzoek instellen naar deze leningen!

  Voorbeeld van een recente lening:
  Op 21 januari 2020 is met de Export-Import Bank of India voor de opwekking van energie in 50 afgelegen dorpen in Suriname USD 35,8 miljoen geleend. Is het voor de huidige regering zo moeilijk om na te laten gaan hoe dit project verloopt!
  Dit kan je met alle leningen doen! Laten onderzoeken en niet te veel praten! Zet desnoods op elke lening 1 persoon om dit tot de Bottom te laten onderzoeken! Is een leuke klusje trouwens!

  Ad 2) Inkomsten van US$ 4 miljard van de afgelopen 10 jaar!
  De president vraagt wat er met de inkomsten van US$ 4 miljard van de afgelopen 10 jaren is gebeurd! Dit is de grootste misleiding naar het volk toe op deze persconferentie. Waarom heeft de president het niet over de uitgaven gehad van de afgelopen 10 jaren! Waarmee zijn die uitgaven betaald! Wees een heer en geef toe dat elk land te maken heeft gehad met crisisjaren! In Suriname had je dat in de jaren 2015 t/m 2018, toen zijn de inkomsten van staatsolie meer dan gehalveerd! In 2014 had Staatsolie nog een omzet van circa 1 miljard US$. In 2015 was dat US$ 0,6 miljard en in 2016 0,4 miljard etc.
  Er is vanaf maart 2020 een wereldcrisis i.v.m. Corona. Alle landen zijn economisch heel sterk achteruit gegaan en hebben miljarden aan hulp nodig gehad! Kijk maar naar Europa euro 750 miljard voor herstelfonds beschikbaar gesteld!
  Waarom heeft de president hierover geen woord gerept, dat er op dit moment minder geld binnenkomt om de uitgaven te doen! Is een behoorlijke misleiding!
  Landen zoals Suriname hebben niet de luxe om miljoenen dollars in de economie te gooien om onze economie te versterken. Wij zijn afhankelijk van exporten en financiering die momenteel zeer zwakjes zijn. Kleine landen als Suriname betalen altijd een enorme prijs van wat mis gaat in de wereld!

  Ad 3) Middelen Covid-19 fonds SRD 400 miljoen.
  Er is reeds SDR 300 miljoen gebruikt. Dit was toch een belangrijke punt voor de ministers van financiën bij de transitie! Waarmee zijn duizenden pakketten en financiële steun aan de sociaal zwakkeren betaald! Kom AUB niet onnozel doen. Er is bij het ministerie van sociale zaken een lijst samengesteld van mensen die in aanmerking zijn gekomen voor deze bijdrage, dubbel AOV etc! Dit is gemakkelijk te achterhalen!

  Ad 4) Indiensttreding en benoemingen bij de overhead en parastatale instellingen.
  Dit is traditie bij elke nieuwe regering. Dus hou AUB op met dat onnozel gedoe! Vriendjespolitiek is er altijd geweest en zal altijd blijven in Suriname!

  Ad 5) Inventarisatie transportmiddelen en kantoorinventaris.
  Het nieuwe kabinet zou dit in twee weken tijd afgerond moeten hebben. Maar er ontbreekt een helder overzicht hiervan! Geef dat lijstje aan de media, tenminste als die er is!

  Ad 6) Covid-19
  De VP was helder hierover. Er moet strenger opgetreden worden!

  Ad 7) Overboeking van SRD 272.9 miljoen naar een rekening van een woningbouwfonds.
  Dit was voor mij enige belangrijke informatie wat tot nu toe niet bekend was!
  Over dit soort zaken ben ik altijd consequent geweest. Als je wet en regelgeving overtreden hebt, dan volgen er sancties!

  Ad 8) Solidariteitsheffing!
  Veel mensen die tot de middenklasse behoren zullen het moeilijk krijgen als hier niet op de juiste manier invulling wordt gegeven. Haal het geld bij de mensen die het daadwerkelijk hebben en kom met creatieve oplossingen. Die zijn er genoeg. Geld bij het dubbel getergde volk halen is de simpelste oplossing en zeker niet de meest rechtvaardige. Nu moet deze regering en zogenaamde dreamteam met creatieve oplossingen komen! Waar blijft uw creativiteit om het volk te ontzien?

  Tot slot
  Twee en een halve week is mooi geweest om reeds bekende feiten nogmaals te benoemen. Maar nu is het echt tijd om te regeren en vooruit te kijken!
  Hoe ga je de economie in deze coronacrisisperiode weer op gang krijgen? Hoe ga je het volk beschermen tegen verdere verspreiding van het Covid-19 virus!


  Maak melding

 53. Het verbaast mij, dat er nog steeds mensen ( paarse ratten ) hier zijn, die de regering Bouterse nog proberen te verdedigen.
  Zijn jullie echt zo dom of hebben jullie ook boter op je kop ?
  Het kan ook, dat jij jezelf of je vrouw aan mensen als Miesikaba en Adhin hebben verhuurd om geld binnen te halen.
  Paarse ratten …..wordt wakker of ga in diepe slaap om nooit meer wakker te worden.
  In dat geval zeg ik : Rust zacht


  Maak melding

 54. arrestatiebevel.

  Ik roep alle Surimamers op nadat de pg het bevel geeft dat de politie wanted moet worden gearresteerrd laten om naar zijn huis in Leonsberg te gaat en scanderen, laat je arresteren door de politie, het is afgelopen, je hoort in de gevangenis thuis te worden op gesloten.

  Vuile moordenaar!, vuile crimineel!, vuile drugshandelaar, vuile uitbuiter, vuile eigen belang!, vuile misdadiger!

  weg met bouta!


  Maak melding

 55. Ik zou zeggen begin alvast bij alle dna leden, ministers, enz.
  =====
  Eerlijk gezegd had ik dit ook verwacht van de huidige regering. De bovengenoemde groep (DNA en Ministers) zullen het weinig in hun portemonnee voelen, omdat zij al een heleboel andere voorzieningen hebben. Hoge toelagen (belastingvrij), gratis vervoer, representatiekosten, dubbele banen, onder tafel tjoekoes etc! Dus uiteindelijk is voornamelijk de middenklasse de sigaar! Ben benieuw waar grote mond van de vakbond is! Vooral die kleine korte bakroe!😂😭🤣


  Maak melding

 56. @@@Rbrown … SHAME ON YOU … om buitenlandse bemoeienissen de schuld te geven.
  Het heeft verder geen zin om in te gaan op de … KOETERWALS … die je op advies of voorgekauwd … hebt geschreven.

  @@@Rbrown … zo heet als de soep opgediend wordt … zullen jullie … Paarse Abanies …. het moeten opeten/drinken/slurpen …. Trafas’ No Dè !!!!!!!!!


  Maak melding

 57. @@@Jamaureen … de Paarse Pot … verwijt pres. Santokhi of anders gezegd … noemt pres. Santokhi een leugenaar. Moet Chan daarvan wakker liggen ??????????

  @@@Jamaureen … Pres. Santokhi heeft jou … NIETSZEGGENDE adviezen … niet nodig !!!
  Alles wat uit jullie Paarse koker komt is grote ….. BULLSHIT !!!!!!!!!!!!!!!!

  @@@Jamaureen … je guru … Desire Delano Bouterse … is de {lidwoord} grootste Misdadige Moordenaar … een Pathologische Leugenaar … volksMISleider.


  Maak melding

 58. Robles 4 augustus 2020 At 01:27
  RobG 3 augustus 2020 At 22:52

  Je moet beetje opletten als er wat wordt uitgelegd. Zo’n beetje alles is gefinancierd met leningen. Wat begrijp je daar niet aan. Mocht dat daadwerkelijk zo zijn dan moet dat tot op de bodem uitgezocht worden. Klopt dat niet dan moet het voor de NDP niet zo moeilijk zijn om dat aan te tonen met een administratie.

  Kijk en dit is wat ik niet begrijp. Volgens Chan waren de inkomsten tijdens regering Bouterse 4 miljard usd. Je zegt zelf dat alles met leningen is gefinancierd. En nu mijn probleem: als ze alles met leningen hebben gefinancierd rijst bij mij de vraag wat ze met die 4 miljard USD hebben gedaan. Het lijkt me sterk dat zo’n groot bedrag spontaan verdwijnt. Pe a 4 miljard go?


  Maak melding

 59. Kondremangs ,
  De in en outs van de nsdap olv DiDiBri waren in grote lijnen bekend. ..maar nu wordt het in pikin moni gebracht. ….
  Voor het Surinaams volk is dit een behoorlijke bittere pil. Deze paarse beerput kan (op zijn Surinaams ) historisch vergeleken worden met de nazi praktijken en het 20e partijcongres olv Chroetsjov in 1956 over de wandaden van stalin. ……
  Die paarse boevenbende moet met wortel en tak worden uitgeroeid zoals Vene dat zei. ….bovendien moet de veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri zijn straf niet ontlopen. ……daarom is Suriname een RECHTSTAAT en geen machtsstaat. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 60. @Mul
  Het zyn nou juist lui als u die zo genaamde KATIBO,s van Suriname die de Natie ondermynen
  en ik ben geen Koe niks wordt my voorgekauwd ,ik ben wel een socialist ,ik werk niet voor buitenlandse belangen maar streef ernaar Facisme en klasse uit myn geliefd Suriname te verbannen,ik ben INHEEMS en wil een status APART voor alle Inheemsen om zo de inheensen te beschermen van racisten met een kapitalistisch in slag tebeschermen
  want gasten als u zyn ooit geimporteerde rovers naar suriname gebracht door die andere rovers, verder merk ik op dat jy zelf een herkauwer ben, niks op tegen hoor verschil moet er zyn, je wel anderen de vryheidt gunnen om hun mening te uiten en je mag daar kennis van nemen ,niemandt heefd alle wysheidt in pacht


  Maak melding

 61. Elke agent in Suriname mag ddb arresteren zonder een bevel van de PG

  Ik daag elke agent in Suriname uit dat op grond van de misdaden van ddb tegen de menselijkheid of criminele daden dat als die hem tegen komt waar dan ook in Suriname of weet waar hij is, hij hem niet kan/mag arresteren, in de boeien mag slaan en mee te nemen naar het politiebureau en hem in de cel te smijten.

  Een proces-verbaal van hem op te maken en dit aan zijn superieur laat zien.

  Geen enkele advocaat in Suriname kan mij tegen spreken dat ddb niet door elke agent mag worden gearresteerd en als de dat niet doen daar maatregelen tegen genomen kunnen worden en dat hij/zij zijn werk niet volgens de regels doet.


  Maak melding

 62. @ Oom Bert (en Suriman)

  U stelt de vraag; hoe kan je dieven beschermen? Het antwoord is heel eenvoudig. Zij die alhier de vorige regering steunden en nog steunen zijn natuurlijk ook figuren die financieel baat hebben (gehad)

  @ Esmerald
  Je stelt dat SRD 5000 per hoofd van de bevolking niet zo hoog is. Hier is door Bigi Sma en Moison al op gereageerd met het antwoord dat je dit moet plaatsen tegen de achtergrond van de mogelijkheid om dit af te lossen gelet op de zeer zwakke exportpositie. Daar wil ik aan toevoegen dat je bovendien dit bedrag moet vergelijken met het looninkomen van wat er gemiddeld wordt verdient.
  Cijfers heb ik niet, maar SRD 5000, zal toch gauw een veelvoud zijn van het gemiddelde looninkomen.
  Ik heb vaker geschreven en zal dit blijven herhalen, (zelf Misiekeba rept dit, al klinkt het een beetje onoprecht uit zijn mond), nivellering van inkomensverschillen is een belangrijk punt.
  Bovendien is dit bedrag vast en zeker aan de orde kant.

  @ Sabaku
  Ik heb zondagmiddag/avond een aflevering van de door jouw aangeraden documentaire gezien. Zeker de moeite waard.


  Maak melding

 63. oom bert 3 augustus 2020 At 23:26

  Ik meerdere Olie Raffinaderijen gebouwd met Nederlanders en Turken .
  ======
  Oom Bert, ik heb inderdaad gehoord dat jij tijdens de regering Venetiaan een kokosolieraffinaderij hebt gebouwd in het district Coronie met een productiecapaciteit van 100 liters kokosolie per maand🤣😭😂 Een wereldprestatie!!


  Maak melding

 64. @janmaureen
  $3 miljard US dollar = €2,5 miljard Euro.

  President Santhoki krijgt Nationaal én Internationaal alle credits omdat hij, zoals beloofd, corruptelingen opspoort en binnenkort opsluit.
  Kan het niet linksom dan maar rechtsom.

  Slim hé


  Maak melding

 65. @@@Rbrown … u heeft de klok horen luiden ….maar ……… !!!!!!!!

  U heeft zeker één {1} boek … of … een artikel over het Socialisme gelezen.

  Ik wil het hierbij laten … Think About It !!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 66. Suriman 4 augustus 2020 At 09:27
  Het verbaast mij, dat er nog steeds mensen ( paarse ratten ) hier zijn, die de regering Bouterse nog proberen te verdedigen.
  ===================================================

  Heeft met normen en waarden te maken, daar doe je helaas niets aan. Dit stuk vuil heeft een psychisch probleem en verder totaal geen normbesef. Je kan alleen maar bidden en hopen dat hun nageslacht een betere opvoeding meekrijgt. Kan Suriname alleen maar ten goede komen.


  Maak melding

 67. Elk weldenkend mens had kunnen voorzien dat het stelen en graaien in de staatskas niet tot het einde der dagen kan doorgaan en dat er op een bepaald moment een zou moeten vergelding komen.
  Wel, die dag is nu aangebroken!


  Maak melding

 68. Sorry correctie, te snel getypt,

  Elk weldenkend mens had kunnen voorzien dat het stelen en graaien uit de staatskas niet tot het einde der dagen kan doorgaan en dat er op een bepaald moment een vergelding zou moeten komen.
  Wel, die dag is nu aangebroken!


  Maak melding

 69. Daarom hoor je niets meer van die groene bobo’s. Zij hebben miljarden verspild in west Suriname! Nu kunnen ze liever hun grote mond dichthouden! Die chapra Aron!!


  Maak melding

 70. ze zijn niet wakker te krijgen @oom bert, ze willen inslapen. zo ontzettend zijn ze geschokt, hun idool zingt voor de kat zijn fiool. (ja, ik bedoel fiool)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.