Ook politie waarschuwt: streng optreden tegen bezoekers en exploitanten recreatieoorden

14
Ook politie waarschuwt: streng optreden tegen bezoekers en exploitanten recreatieoorden
Archieffoto BIC Para: Ontruiming recreanten op oorden en vakantiehuizen in Para in april 2020.

Niet alleen het commissariaat Para, maar ook het Korps Politie Suriname heeft het publiek erop gewezen dat zij streng zal optreden tegen exploitanten en bezoekers van recreatieoorden. Deze vallen onder vermakelijkheidsgelegenheden, waarvan de Surinaamse overheid heeft bepaald dat ze gesloten zijn tot en met maandag 10 augustus. Dit als voorzorgsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

“Informatie heeft de politie bereikt dat enkele exploitanten van recreatieoorden hun locaties open houden voor het publiek en daardoor de voorzorgsmaatregelen tegen het COVID-19 virus niet naleven. De politie zal optreden tegen de exploitanten van die oorden en ook tegen de bezoekers waar nodig. De COVID-19 maatregelen zijn ter bescherming van u zelf en anderen” aldus de politie in een officieel bericht.

Gisteren had ook districtscommissaris Armand Jurel van Para gewaarschuwd dat de oorden hun poorten moeten sluiten voor het publiek om de toenemende COVID-19 besmettingen het hoofd te bieden. Recreatiehouders, plantage- en dorpbesturen zijn wederom aangemaand om zich niet schuldig te maken aan overtreding van de voorzorgsmaatregelen tegen COVID-19:

14 REACTIES

 1. Keihard optreden. De nu al succesvolle regering heeft niet voor niets daadkrachtige maatregelen getroffen. Aan de expertise van de zittende regering mag niet getwijfeld worden. Toon een beetje respect voor deze buitengewoon deskundige regering!


  Maak melding

 2. @klaagzang
  Dromen zyn bedrog, een mens kan niet leven van elussie,s.
  hardt lopers zyn doodt loper, je weet dat we al maanden gebukt gaan onder eenvirus probleem waarvan zelfs de meest geindustrialiseerde landen geen oplossing voor hebben
  men heefd in het begin een houding aangenomen alsof Surinamers niks kon overkomen maar puntje by paaltje gingen ook surinamers doodt aan deze virus ,over welke expertise heb jy het? of denkje dat we op een andere planeet wonen
  mensen hebben behoefte aan vrye ruimte van daardat ze het binenlandt in trekken hopende van de ruimte en de natuur tegenieten ,ik denk dat de minister een fout maakt deze locaties aftesluiten ,men mocht wel de voorschriften aan scherpen maar afsluiten is een tezwaar middel ,deze ondernemers moeten ook hun bedryf doen overleven of zyn we bezig alles kapot temaken


  Maak melding

 3. Ik krijg het idee dat Suriname en de rest van de wereld een beetje Corona moe is. Ondanks de risico op besmetting en verspreiding doen mensen toch wat ze willen.

  Zelfs aan de waterkant hangen mensen na lockdowntijd rond te drinken en luisteren naar luide muziek. De politie treed niet echt op, slechts een verzoek om naar huis te gaan…


  Maak melding

 4. Zyn de voorzorg maatregelen voor cofid 19 anders in Paramaribo dan in het binenland
  recreatieoorden zyn niet gevaarlyker dan een winkel in stappen of op straat lopen of na negen uur gewoon doen alsof er geen avondtklok is
  weet u meneer jurel hoe de dorpen,Plantage,s en recreaties houders en niet te vergeten de recreanten er onder leiden ? de kans dat je in het binenlandt cofidt oploopt is vele malen kleiner dan dat je het in de stadt oploopt ,dus ik begryp de reden tot deze strenge maatregel niet, trouwen waar wildt u de manschappen vandaan halen voor het controleren van deze maatregel, het is economisch ook niet verantwoordt wat u doet ,want u help de heleboel naar de sodemieter ,zo als u weet moeten wy koesteren wat we hebben want er is geen geldt, we gaan ondanks een nieuwe regering weer van geleend geldt leven dus laat deze bedryven deze crisses ook overleven want ze zyn nodig voor de samenleving


  Maak melding

 5. wat gaan ze doen??
  Iedereen mag doen wat ze willen. We hebben dat voorbeeld gehad en is gezegd doe wat je wilt.
  =====
  Het is een rommeltje daar op dit moment. De nieuwe leiders willen populair overkomen en durven niet om strenger op te treden! Je moet als politieke leider je volk goed kennen en je maatregelen en sancties daarop richten/aanpassen!


  Maak melding

 6. Leg de overtreders een behoorlijke boete op!
  Ze zetten het leven van anderen in gevaar.Van de surinamers is bekend dat ze zich niet aan wetten en regels wensen te houden.Tijd dat ze moeten leren dat er consequenties zijn voor het onghoorzaam zijn van wet en regels.


  Maak melding

 7. @Wendy
  Wordt jij niet moe van jezelf?!
  Doe wat jij wilt we weten dat jij het vb van je baasje vogt.
  Maar goed misschien jij niet,maar wij,de rest dus,willen nog leven!


  Maak melding

 8. “Leek 2 augustus 2020 At 20:38
  HongKongFree, je idee is niet gegrond.
  Probeer ook aan de weet te komen wat er allemaal buiten jou hekken om gebeurt, wat betreft Covid19.”

  Groot protest in Nederland tegen de covid-19 maatregelen. In Oost-Rusland massa protest tegen Putin. In Israël massa protest tegen Netanyahu. Dat zijn maar een paar voorbeelden van recente massa bijeenkomsten…


  Maak melding

 9. HongKongFree@@ jij han de Surinaamse bevolking toch opgeroepen om de covid19 regels te overtreden hypocriet dat je bent
  Ik snap niet dat iemand hier je nog serieus neemt


  Maak melding

 10. Bongkoro Krabita.

  Nergens heb ik opgeroepen om de Covid-19 regels te overtreden.

  Ik heb je overigens al meerdere malen aangegeven dat je contact met de hulplijn moet opnemen om van je frustraties af te komen.
  Maak je beter druk om hoe men Covid aanpakt in Nederland…


  Maak melding

 11. Wel eens gekeken hoe het er op bijv Blakawatra uitziet op een zaterdag of zondag , opeengepakt als een stel apen op een apenrots, en zie je al voor je iedereen daar met een mondkapje, ik niet, dus een voorlopige sluiting, prima


  Maak melding

 12. @Hans
  als men het zo gaat bekyken dan wordt de hele stadt dicht gegooid,met alle gevolgen vandien
  Dat kan gewoon niet,die bedryven want dat zyn het bedryven met werknemers moet geld genereren ten einde niet falliet te geraken,zo ook de dorpen die zo wat geldt verdienen raken in problemen,men moet de gedragregels aanscherpen en de rest moet de gemeenschap de verantwoordelykheidt opbrengen om zodoende ons leven kunnen vervolgen
  zo als u al weet gaat cofid niet weg dus moeten wy ons aanpassen,zeg maar 2020 styl


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.