AZP: Directeur Claudia Redan onterecht in diskrediet gebracht

14
azp directeur claudia redan

De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) In Suriname zegt in een verklaring dat algemeen directeur Claudia Redan onterecht in diskrediet wordt gebracht. Er circuleren documenten die insinueren dat de directeur zichzelf op oneigenlijke wijze zou hebben verrijkt, door onder andere maandelijks een pensioenuitkering te ontvangen, terwijl zij nog niet pensioengerechtigd is. Deze informatie is een verdraaiing van de feiten aangezien het ontvangen van een pensioenuitkering vóór de pensioengerechtigde leeftijd, onmogelijk is, verklaart de directie. 

Verder wordt er onterecht gesuggereerd dat de directeur van het AZP zichzelf recentelijk heeft beloond met het aanschaffen van een voertuig op persoonlijke titel, hetgeen volstrekt op onwaarheid berust. Redan is ruim 24 jaar in dienst van ziekenhuis en vanaf 2009 een gewaardeerd lid van het directieteam. In 2017 werd zij benoemd tot algemeen directeur.

Volgens haar arbeidsovereenkomst maakt zij aanspraak op een dienstvoertuig en is het proces voor aanschaf in 2018 gestart, met inachtneming van de geldende regelgeving en met de nodige goedkeuringen van de raad van commissarissen en de minister van volksgezondheid. Begin 2019 is gekozen voor een tweedehands voertuig met betalingsregeling; overigens volledig op naam van het AZP. Deze onterechte aantijgingen brengen onnodig schade aan de integriteit, eer en goede naam van de directeur.

Aan de samenleving wordt verzocht niet mee te gaan met deze betreurenswaardige vorm van stemmingmakerij, daar het AZP in het algemeen, maar vooral in deze tijd waar naast de reguliere zorg ook gestreden moet worden tegen het Covid-19 virus, zich volledig wenst te concentreren op het verlenen van deugdelijke en kwalitatieve gezondheidszorg ten behoeve van de gehele Surinaamse samenleving, meldt de directie.

14 REACTIES

 1. We horen ht op n latere tijdstip wel hoe ht in elkaar zit al weet k nu al welke richting ht opgaat. Zo was ht ook mt al die vorige aantijgingen. Time will tell.


  Maak melding

 2. Als ze worden betrap hebben altijd verweer woord klaar,ze mag best een bedrijfsauto hebben.. Maar zo duur..wat beziel die mensen in Suriname.!!kleine autootje is genoeg wil hebie doen betaal dan zelf zoals normaal mensen.


  Maak melding

 3. Wanneer ze zijn betrapt,klopt zogenaamd niets.Wie neemt nou een auto op afbetaling van het ziekenhuis,dus het ziekenhuis betaald de rekening.Verdient ze niet genoeg om zelf een auto onder haar kont te kopen??.🙄🙄🙄


  Maak melding

 4. Maatje,

  Ik ben geen NDP fan. Maar je moet niet overdrijven. Als er in haar arbeidsovereenkomst staat dat de algemene direkteur een dienstauto krijgt. Dan is het zo.

  De enige vraag zo kunnen zijn als het bijvoorbeeld een suv is van bijvoorbeeld 60.000 dollar. Dat weten we niet.

  Dan kan gekeken worden of het wel nodig is omdat suriname failliet is.

  Het wel een prachtige mooie algemeen direkteur hoor.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 5. De duurste auto wordt gekocht, terwijl het personeel niet betaald kan worden. Heeft deze dief nog iets met haar personeel? Denk van niet. Typisch paarse mentaliteit….ikke ikke ikke…de rest mag stikken.


  Maak melding

 6. Alle corruptieve handelingen van de afgelopen 10 jaren moeten grondig onderzocht worden. Alle gestolen en onrechtmatig toegeëigende staatsmiddelen moeten teruggevorderd worden. BAAS Chan is goed begonnen. Nog grotere stunten van deze koning stuntelaar komen nog. Dat weten de paarse ratten inmiddels ook nog. Wegvluchten of lidmaatschap opzeggen heeft geen zin. Santo Boma komt steeds dichterbij. Vaseline tori.


  Maak melding

 7. Dienst auto van USD 60.000….krankzinnig….ga tocht lekker met de fiets …zelfd president RUTTE (ned) gaat met de fiets naar het werk ..en een directeur van een ziekenhuis met een auto van USD60.000 …saka saka hoogmoedig wijf …gewoond een dievegge….


  Maak melding

 8. Verras me, teleurgesteld ben ik al jaren!
  Mee leven, lukt aardig!
  Het verleden los laten, lukt ook aardig!
  De littekens, zijn er nog!
  Wat er nog komen moet, is geen verrassing, hoop op een aangename manier verrast te worden!

  Een auto, wat voor hulp biedt je, daarmee aan land en volk?
  MORAAL????WAAR BLIJFT JE MOREELPLICHT?
  Kijk, al rijdend om je heen en schaam
  je heel diep.


  Maak melding

 9. Er zijn toch ook goede voertuigen voor 15 duizend USD. En zelfs dat is hoger dan de gemiddelde prijs van de meeste verkochte 2ehandse voertuigen.

  In Suriname is status en aanzien heel belangrijk onder de mensen die hoge posities bekleden. Dat gedrag gaat echt niet veranderen. Het blijft egotrippen en een soort van strei libi. Een klein land als Suriname word dan alleen maar een trekpleister en kweekvijver voor haaien.


  Maak melding

 10. WAAROM MOET EEN DIREKTEUR EEN DIENST AUTO GRATIS KRIJGEN,????,ZE VERDIENEN ZOVEEL GELD ,PLUS BONUSSEN, KOOP JE EIGEN FCK AUTO ,!!! EN RIJ MET ONKOSTEN VERGOEDING. NU HEB JE 2 AUTO.S THUIS STAAN,????,


  Maak melding

 11. Wat een kleuterachtig verweer…en ze is zo dom om te denken dat we hierin trappen.

  Je dient een voorbeeldfunctie te zijn voor de jeugd daarom is de jeugd zo crimineel ze volgen mensen zoals jij..

  Het is een schande dat je denkt deze bs goed te praten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.