Henk van der Zwan nieuwe ambassadeur van Nederland in Suriname

18
Henk van der Zwan nieuwe Tijdelijk Zaakgelastigde van Nederland in Suriname
Dhr. Henk van der Zwan

De Nederlandse diplomaat Henk van der Zwan, die tijdelijk Zaakgelastigde van Nederland in Suriname was, wordt de nieuwe Nederlandse ambassadeur in Paramaribo. Dat meldt Starnieuws. De 64-jarige Van der Zwan was hiervoor vier jaar ambassadeur van Nederland in Ottowa (Canada).

Van der Zwan nam in april 2020 het stokje van tijdelijk Zaakgelastigde over van Jaap Frederiks, die van 2018 tot nu Tijdelijk Zaakgelastigde van het Koninkrijk der Nederlanden in Paramaribo was, met mede-accreditering in Guyana.

Met de komst van Van der Zwan krijgt Suriname na meer dan 3 jaar weer een Nederlandse ambassadeur.

18 REACTIES

 1. Ambassadeur Henk van der Zwan welkom in Suriname en we kijken met belangstelling uit naar de goede samen werking van Nederland met Suriname en omgekeerd op grond van respect, gelijkwaardigheid, samen werken, samen sterker en onze gedeelte gezamenlijke geschiedenis.

  Zonder de 300 jaar oude zou Suriname er anders hebben uitgezien.
  Zie:
  – wij dezelfde taal het Nederlands spreken,
  – ongeveer 350.000 Surinamers in Nederland zijn,
  – elkaar kennen,
  – in moeilijke en goede tijden we elkaar altijd ondersteunen.
  – Suriname heeft vele uitdagingen,
  oa landbouwgebied,
  – onder water lopen van plaatsen in Suriname/inpoldering, kanalen, sluizen, pompgemalen,
  eco-toerisme, grondstoffen,( aardolie, gas, bauxiet, hout, visserij, transport en logistiek, opslag en distributie,
  – zoetwaterbronnen,
  sport,
  ITC, automatisering, banken,
  Onderwijs en Wetenschappen, Cultuur,
  – productie ondernemen gericht op export,
  – veiligheid, grensoverschrijdende criminaliteit,
  – bruggen, aanleg van nieuwe steden ; Albina, Nieuw Nickerie, Wageningen, Coronie, Corantijnrivier, Goningen, Nieuw Amsterdam, Marowijnerivier, Stoelmanseiland, Brokopondo, goud, hout. Zeedijken, Internationale Luchthaven, de rieverhaven van Paramaribo, politie, leger, ziekenhuis en medici, export naar Nederland van onze landbouwgewassen

  Op alle alle gebieden willen wij uw kennis gebruiken voor een betere Suriname.

  Welkom in Suriname en een goede samenwerking tussen Nederland en Suriname toegewenst. Welkom met Captains of Industry in Suriname.


  Maak melding

 2. Dit is 1 van de weinige keren dat ik het met Wayambo eens ben. Vooral op het punt van het gekwijl, geslijm, gat en hielen likkerij. De tijd van onderdanig zijn is reeds voorbij.

  Gelukkig heeft Chan het over een volwassen relatie. In hoeverre hij dat gaat bewerkstelligen zullen we de komende 5 jaren zien.


  Maak melding

 3. Ach djoekie ga maar lekker met je t o l l y spelen en verhuis naar het binnenland. Zo te horen snap snap jij nog steeds niet hoe de wereld in elkaar steekt.


  Maak melding

 4. Dat NL Suriname belangrijk vindt is duidelijk deze meneer is dan wel aan het eind van zijn carriere maar was hiervoor in Canada Ambassadeur dat was een serieuze post. Ofwel er kont stevige assistentie aan met goede checks and balances/


  Maak melding

 5. Oen de foe oen rustig.
  Nederland is niet veranderd hoor.
  “Voor wat, hoort wat”, staat nog steeds hoog in het vaandel.

  Ze gaan helpen, maar niet zonder hun VOC- mentaliteit.
  Dus volwaardige partners 50 – 50. Daar moeten we opstaan!


  Maak melding

 6. Suriname moet alvast beginnen de visumplicht voor NEDERLANDERS eenzijdig af te schaffen.

  Toen Vene president was heeft hij dit nagelaten dit te doen.

  WEG MET ALLE BARRIÈRES TUSSEN DEZE 2 LANDEN!!

  SURINAME EN NEDERLAND DIENEN MET ELKAAR OM TE GAAN MET WEDERZIJDS RESPECT.


  Maak melding

 7. @Wendy, heb je een complex? Wat had de beste man dan voor kleur moeten hebben? Verkeerd nationalisme hoor.

  Goede ambassadeur moet hij zijn, beoordelend op zijn kwaliteiten en geen enkel land kan zonder ambassadeurs.
  Wie denkt dat we het in Suriname zonder enig buitenlandse inbreng kunnen hebben, snapt inderdaad totaal niets van Wereld Economie. Let wel, dit heeft niets met kolonialisme te maken.
  Het zou fijn zijn als we onszelf als Natie nog meer schoolden, om te begrijpen hoe ontwikkeling echt werkt. Waar en wanneer heb je mekaar nodig en op welke manier. Wat moet onze eigen inbreng zijn. Dan kunnen we op constructieve wijze als bevolking echt meedenken en de juiste keuzes(laten) maken.
  Met al het sentimentele gedoe en geroep, raciale vooroordelen en veroordelingen, vaak nergens op gebaseerd, zal het nooit wat worden.
  Laten we ophouden met steeds de vingers naar anderen te wijzen i.p.v. te kijken naar al die vingers die naar onszelf wijzen.
  Opnieuw starten, leren uit het verleden en positief kijken naar de toekomst en HANDEN UIT DE MOUWEN STEKEN.
  Wie verwacht dat ons land binnen 5 jaar helemaal weer uit het slop is, kan beter nu een aantal sprookjesboeken gaan aanschaffen en zich daarin verdiepen.
  We zullen offers moeten brengen, elkaar als MENS moeten zien en waarderen, zelf verantwoordelijkheid moeten nemen en niet alles aan een Overheid overlaten.
  Onze kinderen fatsoenlijk beginnen op te voeden (uiteraard zijn er mensen die dit al doen), elkaar daarbij helpen en stoppen met zelfmedelijden.
  Elkaar helpen/ondersteunen waar nodig.
  Onze Geschiedenis kunnen en mogen we niet vergeten, moeten we zelf op de juiste manier blijven memoreren met als doel bewustwording en trots zijn op wie we zijn als Natie.
  Stoppen met dom lullen alsjeblieft.
  Kritisch zijn mag en MOET. Wel op een constructieve manier en met verstand van zaken. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar RESPECT voor elkaar en vragen stellen als je iets niet weet i.p.v. gekakel en gekissebis als je geen verstand van zaken hebt.

  Afrekenen met het raciaal geouwehoer en mekaar willen overtroeven in “domheid”
  Verschillen zien, daar waar ze daadwerkelijk zijn en constructief daar gebruik van maken en mekaar sterker maken. De mens is geen eenheidsworst en dat zal wel een reden hebben. Bekijk het dus POSITIEF en ga altijd voor win-win. Daar hebben we elkaar voor nodig.


  Maak melding

 8. @ Wendy
  Een witte man.
  Kijk die gatlikkers.

  Wat wil je daarmee zeggen roetzwarte achterlijke onderkruipsel van de paarse moordenaar..
  Een blanke denkt 10 jaar vooruit.
  Jouw soort leeft van dag tot dag.
  Hebben jullie geen vreten, dan maar op roverspad.
  Een ontwikkeling van nul komma nul.
  Werken is taboe voor jullie.


  Maak melding

 9. De officiële banden met Nederland krijgt nu weer vorm.
  De Hollandse projecten en investeringen kunnen nu op gang komen en misschien ook de toekenning van de resterende ontwikkelingshulp.
  Wel moet Suriname vragen of dat met rente kan worden uitgekeerd.


  Maak melding

 10. Goed zo! En nu alleen nog een slinkse manier bedenken om de goud- en vooral de olie-opbrengsten van Suriname aan de schatkist van Nederland toe te voegen. O ja, als het niet lukt stuur maar weer militaire atachés om rotzooi te maken in ons mooi Suriname. Vuile hypocriete hollanders.


  Maak melding

 11. Met of zonder Nederland of wie dan ook komt Suriname er wel.

  De opbrengst van de nu gelokaliseerde oliebronnen Maka, Sapakara, Keskesi in block 58 voor de kust van Suriname door Apache/Total brengen het land Suriname 60 miljard US-$ van af 2025 tot 2045.

  Gaat u maar na als er meer bronnen gevonden worden in block 58 en andere Olie Mij in andere blocken voor de kust van Suriname, wat dit gaat opleveren voor een bevolking van 500.000 Surinamers.

  Met een diversificatie in de economie ( landbouw, goud, hout/bosbouw, zeevisserij, zoetwaterbronnen, professionele sport/voetbal/ basketbal, zwemmen, atletiek, productie en exportondernemingen, eco-toerisme, horeca, bergbeklimmen, plantage bezoeken, enz ) en er Wet Spaar- en stabilisatiefonds komt in Suriname wordt Suriname in vanaf 2025 het Eldorado van Latijns-Amerika.

  Met Z.E. President Chandrikaperkash Santokhi en de VHP is Suriname in zeer goede handen, naast NPS. Het zou goed zijn als ex-president Ronald Venetiaan een goede adviseur van het zou worden, gelet op zijn kennis ervaringen met bestuur en politiek (inter)nationaal. Zo een troef kan niet ongebruikt worden gelaten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.