Suriname mag rekenen op ondersteuning van IMF en IDB bij wederopbouw

21
Surinaamse econoom: 'Suriname is failliet' (VIDEO)
Burgers in Suriname hosselen om wat te verdienen.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning legde afgelopen week contacten met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). Beide organisaties feliciteerden de minister en maakten van de gelegenheid gebruik om hem te informeren dat hij op hun ondersteuning mag rekenen bij de wederopbouw van Suriname, meldt het ministerie in een persbericht.

Achaibersing maakte aan de vertegenwoordiger Alichi van het IMF kenbaar, dat hij met het IMF wil praten hoe van de aangeboden hulp het best gebruik gemaakt kan worden. De minister vertelde daarbij de grote lijnen van het Surinaams ontwikkelingsprogramma.

Op het ministerie van Financiën worden voorbereidingen getroffen tot hervatting van de relatie met het IMF. De samenwerking moet helpen om het macro-economische klimaat weer gezond te maken. Dat houdt onder meer in het werken naar een sluitende begroting, een beheersbare schuld, een realistische stabiele wisselkoers, en de wederopbouw van de monetaire reserve. Dat zal zodanig moeten gebeuren dat de crisis niet nog meer gaat drukken op de schouders van de sociaal zwakkeren.

Met President Moreno van de IDB en de lokale vertegenwoordiger Goncalves is eveneens contact geweest. In eerste instantie is ondersteuning besproken die gegeven kan worden tot beheersing van de COVID-19 pandemie in Suriname. Verder staat er op korte termijn een ontmoeting gepland ter bespreking van de lopende programma’s en de mogelijkheden voor verbetering en verdieping van de samenwerking met de IDB.

21 REACTIES

 1. De paarse sekteleden hebben inmiddels een brain meltdow gekregen. Ze zitten massaal aan de prozak. Ze aanschouwen met hun eigen ogen de daadkracht van kabinet Santhoki/Brunswijk. In 2 weken is het vertrouwen van de bevolking en internationale instituten alleen maar gegroeid in deze regering. Ze hebben meer bereikt dan de paars in 10 jaar tijd. You can run, but you cant hide. Jachtseizoen is geopend op Hoefdraad. Hij zal zich moeten verantwoorden. Ook Aloebaba moet oppassen. Die man is ook niet zuiver op de graat.


  Maak melding

 2. Suriname zal moeten saneren zal moeten reorganiseren.

  Hopelijk lukt het de nieuwe regering om de verantwoordelijken te veroordelen en ze kaal te plukken. Desnoods moet er een nieuwe wet gemaakt worden.
  De NDP ministers, directeuren, adviseurs en andere profiteurs hebben geeb recht meer op vergoedingen. En ze moeten alle onrechtmatige declaraties terug betalen.

  Ik heb het vaker gezegd dat elke dag dat de NDP aanblijft wordt de schade groter. Tot op de laatste dag hebben ze geplunderd en gestolen.
  De administratie van de NDP-regeringen is een grote puinhoop.

  Alleen landverraders en criminelen sympatiseren nog met de NDP.

  Het berechten van deze criminele organisatie, de NDP, moet met spoed behandeld worden.
  Suriname moet weer verder, er is veel werk aan de winkel. Dus die rotzooi moet met spoed opgeruimd worden.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !

  Suriname voorwaarts. Krakti !


  Maak melding

 3. En weer is het raak! Geweldig! Wat een daadkracht en lef toont deze regering. Ze hebben echt ballen. Dit geeft het volk gigantisch veel vertrouwen. Ook de laatste twijfelaars zullen inmiddels om zijn.


  Maak melding

 4. Furumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Suriname mag rekenen op ondersteuning van IMF en IDB bij wederopbouw.
  Dat is goed nieuws voor de NIEUWE REGERING in Suriname.

  Maar het volgende moet President Chandrika Santokhi en zijn volledige regering ook ondernemen.

  En dat is om snel en voortvarend te werk gaan bij het opsporen van het gestolen geld.
  Ze moeten via Transparency-International kunnen achterhalen op welke buitenlandse bankrekeningen, deze schurken het geld hebben ondergebracht.

  Voor Transparency-International maakt het niet uit, onder welke gefingeerde naam of code het geld is ondergebracht in b.v. Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk, Amerika, Panama en de Kaaiman eilanden.
  Er zijn nog meer landen waar CORRUPTE POLITICI het gestolen geld weten onder te brengen.
  Indien het Kabinet van President Chandrika Santokhi, er achter kan komen van welke corrupte politici het geld is, kan direct een verzoek worden ingediend voor teruggave aan Suriname.


  Maak melding

 5. We zijn leeggeplunderd leeggeroofd. Bestolen.belazerd. En nog veel meer. De rovers leven in weelde en luxe en vluchten lekker weg met hun geroofde miljoenen aan us$ . En wij die achter blijven gaan de rekening betalen. IMF. Mie gado help ons.


  Maak melding

 6. Mango geduld brada, die vette agoe boefdraad mag niet reizen, bovendien er zijn tal van 3 personen achter de tralies gezet, boefdraad volg nog en uiteindelijk bouta die dief en hokus pokus president moet ook verantwoorden even geduld
  Het gaat om een bedrag van 2 en een half miljard, pe a monie de??????


  Maak melding

 7. Een goede kijk op de regering, geduld mensen geduld, niemand onder druk zetten!
  De regering is bezig, het land onafhankelijk te maken.
  Het kan alleen niet vandaag.
  We hebben de regering gekozen en blijven controleren.

  Er is een reusachtig verschil tussen een land ‘ totaal vernietigen en een vernietigd land weer te herbouwen!
  Vraag het aan iemand die weet wat herbouwen inhoud?


  Maak melding

 8. Beste mensen…, dit is goed nieuws…, IMF,… heeft internationale know how om Suriname snel op de been te brengen..Een werk-traject moet er wel zijn.. Werk dus voor Surinaamse economen en ook de gewone Surinamers kunnen hun inzichten., aanvoeren … . De rechtsorde wordt weliswaar langzaam maar… duurzamer gemaakt..Veiligheid is belangrijk, maatwerkadvies .. . Criminelen moeten van het straatbeeld weg…, en voor een hele lange tijd.. .ook.. Begeleiden in een greep om te leren werken., doen ze ook in Nederland .. Niet als ex-governor, van Trikt.. die in gevang de hele dag zit te dammen.., volgens Facebook..Van Trikt mist in de Surinaamse staatsgevangenis de gezelschap van Hoefdraad… Hoefdraad is gevlucht.., hij probeert mogelijk Venezuela te bereiken…, misschien heeft hij zijn mobiele telefoon bij zich.. Hem kan vertelt worden dat Venezuela geen Venetië is., Venezolanen kunnen maar amper overleven.. . Een totaal zinloze actie van Gillmoor.. H. is dit… Hij loopt ook regelrecht in de klauwen van de CIA, de Amerikaanse grijparm… Hij heeft bij de Amerikanen heel wat uit te leggen… Hij heeft de Amerikaanse financiële autoriteiten flink misleid… Suriname moet wel een vooronderzoek starten met gegevens die niet vernietigd zijn door team Hoefdraad.. Surinamers wensen inzicht in team hoefdraad.. Wat is team Hoefdraad??? .. Suriname moet snel haar export van landbouwproducten gaan opvoeren… Dit om haar valuta-weer wat aan te vullen. Buitenlandse valutas zijn broodnodig . . Covid-19 raast onberekenbaar door de wereld… Covid-19 bestrijden kost geld en kennis… Mensen, sterkte en kracht daar in Suriname en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 9. Hoefie, het is beter dat je naar Suriname terug te keren, dan Fugitive te zijn. Laar interpol je niet oppakken en in een buitenlandse gevangenis opsluiten en daar buitenlands eten te krijgen, tot dat je aan Suriname bent uitgeleverd.

  In Suriname staat je een veel betere behandeling en het eten is goed in Suriname. Ie Sabie toch? kip, pom, saoto, nassie, her heri, roti, moksi alesi, buine bonen.

  Kom te rug naar Suriname. Wees verstandig. Denk je dat wanted van de staatsgreep en de staatsgreep, sranan heeft skeer gemaakt zal vluchten. Da kil law, a man lob in bana nanga bat tjaw, casaba, her heri, roti aardappel, kouseband met doksa, moksi alesi in dran, Parbo biri, dat na biri, Cat Cat rum, Kasiri.

  Kom terug en kom de rechter vertellen op welke buitenlandse rekeningen te vinden is dit dat geld allemaal terug gehaald kan worden. Hierdoor komt dit geld ook weer de Surinamers, de Surinaamse economie te goed en ben je in je eigen thuis land, waar je niet hoeft te schuilen, In SB ben je gewoon heel veilig, Ie Sab Toch!?

  Niet zo slim om te vluchten, keer terug en doe niet zo dom jongen.

  Fugitive was maar een film. Probeer niet voor de aller laatste keer het wereldnieuws te halen.

  Wees één keer in je leven verstandig. Keer zo snel mogelijk terug naar Suriname. Bij voorbaat dank!


  Maak melding

 10. ik weet niet zozeer of @wayambobaasje voor sinterklaas speelde of het echt niet beter wist en daardoor sinterklaas werd. in plaats van imf en bezuinigen leende hij links en rechts geld voor het betalen van de overheidssalarissen van de gekochte stemmen die hij in dienst had genomen. is dat regeren? dus iedere maand plus nog een aantal maanden geld moeten lenen om de salarissen te kunnen betalen. 131 leningen. 131 maanden salaris te betalen? en nu? wie is er dom? regeren is (vooruit)zien. maar je kunt niet vooruit en je kunt niet zien, wat wil je dan regeren?


  Maak melding

 11. @Passant,

  Da kil law, a man lob in bana nanga bat tjaw, casaba, her heri, roti aardappel, kouseband met doksa, moksi alesi in dran, Parbo biri, dat na biri, Cat Cat rum, Kasiri
  =================================

  Passant, yoe ow kir mi dja so. Haha.
  Als boefdraad dit leest komt hij snel terug.

  Maar vertel hem niet over die groeng bana,s die hij gratis gaat krijgen in Santo boma.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 12. IMF is daar om te ondersteunen, maar wat zijn de voorwaarden. Het doorvoeren van bepaalde voorwaarden zou kunnen leiden tot het verlies van stemmen. Is deze regering wel bereid die voorwaarden te implementeren. Ik zou dus niet zo vroeg in een Hoera stemming verkeren.


  Maak melding

 13. Volgens Dagblad de West zijn naar verluidt, twee lijfwachten die in dienst waren van de Centrale Bank van Suriname, ook verdwenen. Ook zijn er personen die hoge functies bekleedden op het ministerie van Financiën, nu niet meer op Surinaamse bodem. Het gaat hierbij om de secretaresse op het ministerie van Financiën, J.P en een consultant van het ministerie van Financiën, J.T.B., die zeer recent naar Nederland zijn vertrokken. Ook Donovan B., hoofd van het Bureau voor de Staatsschuld, die als rechterhand van Hoefdraad functioneerde, is sinds februari naar de Verenigde Staten van Amerika vertrokken en niet te vergeten Bernard F.K., de buitenlandse consultant van Financiën is sinds februari naar Panama vertrokken en niet meer teruggekeerd.

  De PG moet ook een onderzoek naar deze mensen instellen. Graag alle tegoeden van deze mensen bevriezen.


  Maak melding

 14. @Wayambo.

  IMF etc gaan serieuze eisen stellen. Bouterse bedroog het IMF omdat hij wist dat hij niet herkozen zou worden als hij zou moeten stoppen met mooiweer spelen.

  Het gevolg zien we nu. er is geleend voor consumptie en pret project.

  Zie het bejubbelde palmentuinen project van de first Lady . $ 18.000,000 voor 24 tot 30 stalletjes op 4.600 m2 grond. Het gebied wordt door Nationaal Uitvoeringsbedrijf gepimpt voor $ 4.000/m2 . Waar laat je het geld. NUB krijgt 30 maanden $ 590.000 hoe krijg je het op. Hoeveel van dat geld gaat direct weer de achterdeur uit.

  Gelukkig kan deze activiteit zonder meer beeindigd worden ofwel terug gedraaid worden. besparing $ 590.000/maand.


  Maak melding

 15. Wie denkt dat het IMF zomaar gaat helpen komt bedrogen uit. Keihard saneren is wel een voorwaarde. Er zulken minstens 25.000 ambtenaren weg moeten. Meerendeel Bouta aanhangers die dwars liggen. Hoe kan Chan zeggen dat iedereen zijn baan gaat behouden. En steeds maar praten over olie. Kijk even naar de jaarcijfers van Shell. Daarbij komt ook nog dat Suriname tenminste zelf 1,5 miljard US mee moet investeren om een belangrijk aandeel te krijgen. Olie is bovendien een aflopend product en er zal steeds minder van nodig zijn. Denk ook aan de kunststofindustrie die de komende jaren moet innoveren vanwege de plasticvervuiling. De toekomst geeft dus olieoverschotten. Vraag en aanbod.


  Maak melding

 16. Wat zijn mensen als Koos en Djamoe toch naief…want banken gaan zeker gratis geld geven🤔…la me niet🤣🤣😂

  Idioten…ze horen kassa met goudprijs boven de $2000 p.onz, 3e olievondst voor de kust en weten als geen ander dat orangebeweging handelaren zijn! Leningen tegen weinig risico…daarom staan ze in de rij! Uilskuikens🙈🙈


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.