Nieuwe ministers aangescherpt voor solide start

7
Nieuwe ministers aangescherpt voor solide start

De nieuwe ministers van het kabinet Chandrikapersad Santhokhi-Ronnie Brunswijk in Suriname zijn dit weekend aangescherpt zodat zij een solide start kunnen maken op de ministeries waar zij de leiding zullen hebben. Het regeerteam is dit weekend in een tweedaagse retreat bijeengenomen in het Courtyard by Marriott hotel, waarbij verschillende deskundigen presentaties gaven met betrekking tot beleid, comptabiliteit, bestuur, leiderschap, media en protocol. De presentaties van zaterdag en zondag zullen een goed uitgangspunt zijn voor de bewindslieden om op een solide manier te beginnen met de werkzaamheden op hun ministeries.

Op vrijdag 17 juli is de leiding op de verschillende ministeries protocollair overgedragen aan de nieuwe bewindsvoerders. De nieuwe leidinggevenden zullen volgens minister Albert Ramdin hun respectieve departementen in de komende maanden en jaren beter leren kennen. Ramdin is in het nieuwe kabinet minister van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking tevens eerste vervanger van vicepresident Brunswijk.

Na hun overname op de nieuwe werkterreinen is er op het Kabinet van de President een eerste regeringsvergadering geweest, waarbij onder andere de aspecten van overname aan de orde zijn geweest. Minister Ramdin zegt dat er nog wat werk te verzetten is, in termen van het doorlopen van de directoraten. De bewindsman onderstreept hetgeen president Santokhi steeds heeft benadrukt, namelijk dat ministeries er zijn om beleid uit te voeren en geen bezit zijn van partijen. Voor de effectiviteit van dat uit te voeren beleid is het van belang dat de ministers worden aangescherpt.

Zij zullen met hetgeen zij dit weekend hebben meegekregen een eerste indicatie hebben van wat van hun verwacht wordt. De eerste vervanger van de vicepresident benadrukt dat het nieuwe ministersteam inmiddels instructies heeft gekregen van wat van hem verwacht wordt tot en met eind juli. De ministers zullen heel scherp worden gemonitored voor wat betreft de uitvoering.

Ramdin: “Er is geen tijd om te slabakken. We gaan op een andere manier moeten werken en vandaar dat we een beroep doen op een ieder, ongedacht van waar ze komen, dat zij hun bijdrage leveren. Belangrijk is dat de ministers nu weten wat de situatie is.”

7 REACTIES

 1. Ik hoop dat enkele van die pinda en cassave telers ook goed zijn aangescherpt! Zonder goeie wortels zullen de planten gauw uitdrogen en omvallen!


  Maak melding

 2. Te veel bla bla ga werken voor het volk en niet kletsen van kast is leeg wand dat wisten jullie al van te voren maar jullie wilde zo graag regen dus nu moeten jullie ballen laten zien niet iedere keer vorige regering dit en dat bel houden en doe wat je moet doen


  Maak melding

 3. DC Nerkust heeft voor zijn afscheid al zijn mensen geaccommodeerd waar mogelijk is.
  Mijn nichtje die jarenlang heeft gewerkt voor de overheid en heeft een brief van DC nerkust ontvangen gedateerd 3 juli 2020 zij vanaf 6 juli werkzaam zal zijn op het bestuursresort Blauwgrond.
  Resort Blauwgrond is qua bemensing dusdanig groot geworden dat mijn nichtje nu 2 dagen in plaats van 5 dagen moet werken.

  Ik zal het briefnr. maar niet vermelden want dan is zeker bekend over wie ik het heb.
  Ik vind dit je regelrechte asociale diep en diep intriest en mensonterend dat zoiets kan gebeuren.
  Ik mag niemand iets wensen in zijn verdere leven maar alleen mijn gedachten zal ik maar niet verwoorden.
  DC Nerkust ik wens je heel veel …….. en mocht het jou niet treffen dan zal het wel je nakomelingen en naasten treffen.
  Dat jij DC Nerkust een dagoe bent van de bovenste plank waarbij een dagoe vol met schurft nog schoner is dan jij DC Nerkust wat niet is kan nog komen


  Maak melding

 4. Als ze allemaal hun naam kunnen schrijven, en tenminste een HBO opleiding hebben, kan het nog goed komen in Suriname. We hebben mensen nodig met een goed stel hersens, en bereid zijn die ook te gaan gebruiken. Corruptie en vriendjespolitiek kunnen we echt niet meer toestaan.😏


  Maak melding

 5. Bigi Sma 20 juli 2020 At 13:34
  DC Nerkust heeft voor zijn afscheid al zijn mensen geaccommodeerd waar mogelijk is.
  ================================================

  Ik blijf het zeggen. Die NDP kliek is een criminele organisatie en moeten allemaal inclusief de mensen eromheen vervolgt en gestraft worden. En daarna mag van mij deze organisatie verboden worden.
  Die lieden hebben in bewuste toestand en met hun gezond verstand Suriname helemaal kapot gemaakt.
  Dat zie je ook wanneer een minister twee dagen voor vertrek al da niet in opdracht nog stukken tekent om cultuurtuin te vernietigen. Deze mensen hebben geen ruggengraat.
  Ook is het mij opgevallen dat er zowat op elke ministerie een legerofficier aanwezig is op de eerste dag van de nieuwe ministers. Vraag mij af wat dat allemaal te betekenen heeft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.