Kanhai eist 1 miljoen euro schadevergoeding van Pronk namens Alibux en Krolis

24
Advocaat Bouterse wil beëindiging strafzaak Decembermoorden zonder oplegging straf
Advocaat Irvin Kanhai.

De Surinaamse advocaat Irvin Kanhai eist 1 miljoen euro aan schadevergoeding van de Nederlandse oud-minister Jan Pronk. Hij doet dit namens zijn cliënten Iwan Krolis en Errol Alibux. Volgens Kanhai zijn uitspraken van Pronk in zijn boek ‘Suriname, van wingewest tot natiestaat’ over zijn cliënten niet waar.

In het boek van Pronk staat dat Alibux en Krolis aanwezig waren in Fort Zeelandia op de dag van de Decembermoorden in 1982, toen vijftien tegenstanders van het toenmalige militaire regime van Desi Bouterse vermoord werden. Volgens Kanhai is dit een pertinente leugen. 

Kanhai heeft op 20 juni jl. deze brief hierover naar Pronk gestuurd en daarin ook geëist dat Pronk zijn verontschuldigingen hierover plaatst in twee Surinaamse kranten. Volgens de advocaat gaat het om uitspraken die Pronk in zijn boekwerk doet, die voor zijn cliënten beledigend en belastend zijn, maar die bovenal pertinente onwaarheden zijn.

Pronk heeft aan de Nederlandse pers laten weten dat hij niet op de hoogte is van de eis tot schadevergoeding en verontschuldigingen door Kanhai namens Alibux en Krolis. “Ik zie ook geen reden om daaraan te voldoen, want wat ik over Alibux en Krolis heb geschreven, is door meerdere partijen bevestigd” aldus Pronk.

24 REACTIES

 1. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Kanhai eist 1 miljoen euro schadevergoeding van Pronk namens Alibux en Krolis.

  Ik moet echt lachen om bovengenoemd artikel.
  Irvin Kanhai (advocaat) moet nu uiterst voorzichtig zijn, dat hij niet buiten Suriname wordt aangehouden.
  Die 2 gasten of (cliënten) van Irvin Kanhai, denken heel gemakkelijk 1 miljoen Euro’s op zo’n manier te verdienen.

  ‘Encrochat grootste recherche-onderzoek ooit’ (UPDATE3)

  De Franse politie kon dit voorjaar live meekijken welke berichten chattende criminelen elkaar middels het Encrochat-netwerk verstuurden.
  De servers van Encrochat stonden in Frankrijk en Zwitserland.
  De volgens de politie ‘gigantische afluisteroperatie’ is het ‘grootste rechercheonderzoek ooit.’ In Europa zijn ruim 20 miljoen berichten onderschept.
  De recherche kon vanaf 1 april maandenlang live meekijken terwijl gebruikers berichten verstuurden.

  Ik hoop dat Irvin Kanhai en veel van zijn CLIËNTEN in Suriname RUSTIG kunnen slapen.
  In Suriname worden jullie beschermd.
  Maar buiten Suriname zal het anders lopen.


  Maak melding

 2. Kansloze missie. Het boek “De Decembermoorden in Suriname: verslag van een ooggetuige” beschrijft die periode haarfijn door de verhalen van Roy Horp aan Jan Sariman.
  Volgens ex President Henk Chin A Sen die het nawoord schreef, bevat de publicatie “een waarheidsgetrouwe weergave” van de Decembermoorden en zou Desi Bouterse eigenhandig Cyrill Daal hebben vermoord.
  Waarom zou de man die als president benoemd was, het land ontvluchten en leugens verkondigen? Horb was ook in dezelfde periode vlak voor de moorden in Amerika op bezoek bij Chin A Sen.
  Wellicht dat Irvin Kanhai ook geld wil van de nabestaanden voor zijn cliënten.


  Maak melding

 3. Deze onverzorgde advocaat ..is ten einde raad ….sjomaar eist 1 miljoen euro ….ga lekker weer de landbouw in en over 20 jaar verdiend je 1 miljoen uit eigen zweet ….doe geen dreigement …om geld te verdienen
  Saka saka beest


  Maak melding

 4. Hij heeft al zijn geld verloren in de casino (prinses ca s ino) iedereen kent hem. Nu kan hij niks meer vangen van zijn baas bouta. Hij is skeer en denkt nu gewoon 1 miljoen te vangen zonder w a t te doen. Je tijd is al voorbij kanhai!!!


  Maak melding

 5. Mensen in Suriname.. U hebt de verkiezingen gehad. U hebt een andere combinatie in werkingsspectrum .gezet.. . Nu zijn de volgende stappen al ingezet… een praktische invulling.., daar gaat het over.. ., dat veelal anders moet worden.. Ook de nps moet wakker blijven .. Daar is voor gekozen… Over Bouterse is bekend dat er een vonnis van de Surinaamse krijgsraad op tafel staat. .Eugene van de San, een behoorlijk slimme beurocraat,.. heeft veelal de rechtsgang veelvuldig vertraagt.. Van der San spreekt recht wat krom is.. . Daar is hij rijkelijk voor beloond.. Zijn inkomen is bovenmodaal voor zijn verdiensten.. . Een omvangrijke zaak daar in Suriname, waar de heren krolis en alibux medeplichtigheid is aangegeven.. Massamoord met volle verstand.., concluderen de rechters daar in paramaribo . . Is het wel vanzelfsprekend wat jullie aan het doen zijn?Dat is een vraag van de rechtbank van de krijgsraad aan alibux geweest.. Alibux verspreekt zich ook vaak in het openbaar … Dat, vraag van de krijgsraad is ook de vraag die bouterse ooit aan alibux en krolis moet stellen… Er zijn heel wat dossiers over 8 december in de omloop.. Ooggetuigenverslagen..over..
  kazerne . Zeelandia , gaan tot in detail..Een.. Ex Nederlandse minister pronk sprak in Suriname met veel interesse.., hij weet niet wat hij te horen kreeg.. Hij schreef een boek. Er is veel ergenis, vooral ook bij krolis, bijgenaamd de pastoor… Krolis neemt een advocaat .. Mensen, Surinamers zijn beter verlost van deze vorm van politiek bedrijven.. Sterkte daar in Suriname en vergeet je mondkapje niet…


  Maak melding

 6. Die tatta gaat dokken!
  De Surinaamse krijgsraad heeft de twee in 2019 namelijk vrijgesproken van alle beschuldigingen, waaronder de aanwezigheid in Fort Zeelandia.


  Maak melding

 7. soso lafoe mi kan lafoe! Redi doti nanga bita ksaba no e moksi kasjoe zondro ko na wan aprasam piri nosso auw tjok joe kiri………


  Maak melding

 8. 😂🤣hij kan eisen wat hij wil, achterlijke mongool, ze weten toch zelf wel dat ze erbij waren, meerdere getuigen hebben dit verklaart.


  Maak melding

 9. Vriendje van poepebillemattie bouta.Ze doen elkaar,vooral in deze tijden.Jailtime….whahaha en nekschot…niet proberen te vluchten flikkers.


  Maak melding

 10. Heeft Kanhai al eens een rechtszaak gewonnen voor een client.

  De aangehaalde voorbeelden zeggen veel over Pronk een ziekelijke a no mie figuur uit het politieke verleden.
  De klacht zegt nog meer over het opportunisme van Kanhai, Allibux en Krolis. Hun rollen zijn uitgespeeld.


  Maak melding

 11. Kanhai wint zaken omdat het door anderen geleverde papierwerk onvolledig is en niet omdat hij zo scherp is. Voor de duidelijkheid mag ook gesteld worden, dat het feit dat de rechter onvoldoende de overtuiging heeft gehad als zouden Alibux en Krolis aanwezig zijn geweest niet betekent, dat dit daadwerkelijk ook zo is. De rechter moet op basis van het onderzoek ter terechtzitting de overtuiging bekomen, dat wat gesteld is zich inderdaad heeft voorgedaan en als die overtuiging er niet is bij de rechter houdt het op en komt een uitspraak, vonnis, dienaangaande. Betekent echter niet, dat zij niet daar geweest kunnen zijn op enig moment.


  Maak melding

 12. Krolis heeft 30jr, moeten wachten op vrijspraak. Nooit excuses gevraagd of geld voor de beschuldiging. Van alibux niets bekend v vrijspraak. Wow wiki v deze man is niet mals, gatver.
  En nu eisen ze euro’s, LOL.

  Jullie krijgen helemaal niets. Laat de rechter maar oordelen, op je eigen kosten.

  Inderdaad kanhai bsc heeft nooit een rechtszaak gewonnen. Niet ve Nederlander.
  Misschien moet hij eerst zijn master halen, LOL. Het is nooit te laat om iets te leren, proest. Kan online nu.


  Maak melding

 13. Kan-haai de clown. De dag dat bouta in Club Santo achter tralies gaat wordt je laatste dag van je leven, ze gaan je afmaken als een kaolo dagoe geniet van al je geld want doden hebben niet de gewoonte om iets mee te nemen.


  Maak melding

 14. Deze dronkaard heeft steeds corrupte paarse ratten verdedigd. Deze dronkaard heeft straks geen baan meer. Niemand geloofd in hem. Hij probeert te harken wat te harken valt. Hij kan straks onbetaald mpp bouta gaan verdedigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.