VIDEO: Geen Keti Koti op 1 juli, wel een Swit Watra

5

Keti Koti, 1 juli, wordt dit jaar anders gevierd dan voorgaande jaren. Vanwege corona zijn er geen grote manifestaties in Suriname en Nederland. Wel zal er in Rotterdam, bij Fred Kulturu Shop, een aangepaste wasi plaats vinden: een Keti Koti Swit Watra. Natuurlijk met in achtneming van de RIVM-maatregelen.

Vanuit de Afro-Surinaamse cultuur wordt meer instelling gebracht tegen corona: Afro-Surinaamse mondkapjes en onze eigen dresi, vertellen Patricia Tel die een keur aan mondkapjes heeft ontworpen en Fred Fitz James.

In deze Radio- en Televisie-mediaspecial van Sam Jones ook een terugblik op de afgelopen Kotomisi Grand Gala’s in Rotterdam die de afgelopen jaren plaatsvonden.


5 REACTIES

 1. Je bent een geestelijke slaaf als je jezelf afhankelijk maakt van materiële dingen en ideologieën die geen Goddelijke basis hebben.

  Geestelijke slavernij heeft een veel diepere impact want daarmee hebben Europeanen consistent mensen en de wereld voor meer dan 2000 jaar de waarheid verborgen en geschiedenis vervalst…

  “2000 years of history could not be wiped away so easily” -Bob Marley-


  Maak melding

 2. Een Bezinnigsvolle 1 July Maspassi Day

  Tot slaaf gemaakten Afrikanen, ontrokken uit hun werelddeel, cultuur, zeden en gewoonten, taal, godsdienst, enz. De werden gekerstend, kregen europese (familie)namen, waarvan sommige tot grote hilariteit leidt, gediscrimineerd, uitgebuit, alles werd ze ontnomen.
  Denk aan hen, hoe ze als beesten werden behandeld, ze hadden geen enkele recht en de meester kon met ze laten gebeuren wat hij wilde en goed vond. Gezinnen, families werden gescheiden, hard werken en wie niet werd flink gezweept door de basja. De meester kon doen en laten wat hij wilde met de slaaf/slavin

  Zie hoe de witte Amerikaan in USA, Zuid-Afrika, Brazilie, EU met niet blanken omgaat. Ze noemen het een grap, kinderfeest, enz. enz.

  Staat u stil en richt u op. Laat u niet beledigen, de spot drijven door anderen.

  U heeft niets gestolen van een andere. Voordat de witte man naar de nieuwe wereld kwam en later naar Azië, Australië, New Zeeland, enz, kwam, hoe zag zijn leven eruit?

  Zie hoe ze met hun wapens en uitbuiting hun superioriteit willen behouden. Gelukkig dat de Chinezen hier een eind aan willen maken en niet ondergeschikt willen doen.

  Sta op verworpene der aarde en zingt u uit volle borst, de internationale.

  Wie dat lied niet kent, ga naar youtube en tijp in: De Internationale


  Maak melding

 3. NA HONDERDEN JAREN:
  DE WITTE MAN IS NOG STEEDS NIET VERANDERD. ZE BESCHOUWEN ANDERE BEVOLKINGSGROEPEN NOG STEEDS ALS MINDERWAARDIG.
  VANDAAR NOG STEEDS DE AAN KOP LOPENDE DISCRIMINATIE IN BIJVOORBEELD NEDERLAND.
  MEN ZEGT HET ALLEEN NIET HARDOP. WANT DAT ZOU STRAFBAAR ZIJN.
  MAAR IN DE WITTE MAN ZIJN HOOFD BEN JE ZWART EN MINDERWAARDIG AL DRAAI JE JE TONG 5 KEER OM OM BETER NEDERLANDS DAN HUN TE PRATEN.
  DE GEDACHTE VAN HONDERDEN JAREN TERUG VAN DE WITTE MAN ZIJN VOORVADEREN ZIT A LA VANDAAG NOG STEEDS STANDAARD IN HUN GENEN. ZE WORDEN STANDAARD HIERMEE GEBOREN. KIJK MAAR OOK NAAR AMERIKA.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.