Asiskumar Gajadien fractieleider van de coalitie

29

Op zondag 28 juni is het dagelijks bestuur van de Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) in vergadering bijeengekomen. Daarbij zijn er definitieve besluiten genomen over de invulling van functies in De Nationale Assemblee (DNA) van Suriname.

“Met het mandaat van het hoofbestuur van de VHP en na uitvoerig en goed overleg met de heer Ronni Brunswijk, zijn besluiten genomen over de invulling van de functie van fractieleider van de coalitie. De heer Asiskumar Gajadien, lid van DNA, is bereid gevonden de functie van fractieleider van de coalitie op zich te nemen.

Voorts is unaniem besloten dat het lid van de Nationale Assemblee, de heer Dew Sharman als enige kandidaat voor de functie van ondervoorzitter van de Nationale Assemblee door de gezamenlijke coalitie zal worden voorgedragen. De VHP kijkt uit naar een unanieme verkiezing van de heer Dew Sharman als ondervoorzitter van DNA. Mevrouw Krishna Mathoera was getipt voor de functie van vice-voorzitter van DNA maar heeft aangegeven geen belangstelling te hebben voor deze functie.

De VHP is ervan overtuigd dat met deze invulling en de voordrachten de partij op een constructieve, maar kritische wijze, voort zal gaan een positieve bijdrage te leveren aan het parlementaire werk in de vertegenwoordiging van het Volk van Suriname”, meldt de VHP.


29 REACTIES

 1. Ik vind het wel jammer dat Brunswijk de eerzuchtige heerser van de ABOP niet een andere capabele ABOP’er naar voren schuift voor de functie van DNA VOORZITTER.

  Brunswijk: Het DNA VOORZITTERSCHAP of Vice president is echt te hoog gegrepen voor jou.
  Je hebt ook nog een vonnis op je naam staan wegens drugs gerelateerde zaken.


  Maak melding

 2. Big Bravo speelt het conservatief. Eerst voorzitter dna dan vice president. Als Bep niet op hem stemt en de ndp ook niet dan is hij toch voorzitter van de dna.

  Advies Hij moet bouterse niet meer zien tot na de de diverse functie verkiezingen.


  Maak melding

 3. Ik vind zelf het volgende:
  Indien Ronny Brunswijk zich er degelijk van bewust is dat zijn voornemen om of DNA voorzitter of vice president van Suriname te worden, grote nationale en internationale schade voor Suriname kan teweegbrengen, zal hij beter van beide functies moeten afzien. Hij heeft vaak verklaart hoezeer hij Suriname liefheeft. Hij kan liever op de achtergrond blijven of fractievoorzitter in de DNA worden. OP die manier kan hij toch het land dienen, zonder schade aan te richten. Hij heeft mensen genoeg in zijn gelederen om beide posities te vullen. Denk dus goed na Ronny. Je hebt nu eenmaal een veroordeling op je naam staan.


  Maak melding

 4. Ik vraag mij af of de marrons geen kritische intellectuelen heeft die Ronny kunnen beschermen, om hem te adviseren personen voor te dragen zonder strafblad. Ik ben bang dat de VHP en de NPS de komende periode veel tijd kwijt zullen zijn aan het repareren van schade die Ronny zal veroorzaken.


  Maak melding

 5. Beste mensen,
  ABOP heeft inderdaad geschoolde en oprechte kandidaten, maar zoals overal gaat geld ook een rol spelen. Want wie heeft de dinero? ,die bepaald. Brunsi wil nl na deze periode de pres. worden net als Druga baas.

  Het gaat Suriname goed!


  Maak melding

 6. Met bovenstaande allemaal mee eens.

  Nog iets belangrijks voor wat betreft die heisa over olie en gas. Volgens de petroleumwet van 1990 zijn alle concessierechten van aardolie en gas aan de Staatsolie Maatschappij NV gegeven.
  Aardolie-onderzoek en produktie kan rechtens, bij wet, alleen door Staatsolie in Suriname worden uitgevoerd. Buitenlandse participatie kan alleen als contractor (gehuurde aannemer) van Staatsolie geschieden. De politiek heeft nauwelijks enige directe zeggenschap in de aardolie activiteiten.
  Wat een politieke partij wel zinvol kan doen is een capabel persoon in de Raad van Commisarissen van Staatsolie benoemd te krijgen.

  Bron: Eddie Jharap, Former managing director Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.

  De nieuwe regering gaat dus hopelijk niet lopen sleutelen aan die wet of andere constructies bedenken om toch een “njang” te maken. Hopelijk…


  Maak melding

 7. Ik hoop dat hij zich vlot en vaardig en duidelijk gaat uitdrukken in interviews.
  Advies volg een spoed cursus om je goed uit te drukken als journalisten, mensen uit de media je vragen stellen.

  De manier waarop je je thans uitdrukt laat veel te wensen.


  Maak melding

 8. De keuze van het volk moet gerespecteerd worden.
  Het volk heeft gekozen voor Chan Santokhi als leider. Krishna-Mathoera is de tweede persoon met de meeste stemmen. Het volk wilt haar als Vice President. Dat er nu i.v.m. samenwerking met aanstellingen verschoven wordt / moet worden moet goed uitgelegd worden aan het volk.

  Chan Santokhi is gekozen tot leider, het volk verwacht en rekent er op dat dan ook hij de regie houdt.

  Het lijkt er op dat de ABOP te veel macht naar zich toe wilt trekken om zich alvast voor te bereiden op regeermacht na 2025. Wij als volk van Suriname zullen alles goed moeten monitoren en moeten notuleren, zodat wij een goede balans op kunnen maken.
  De NPS heeft door hun constructieve en collegiale houding alvast pluspunten gescoord.
  Evenals Chan Santokhi die zich continue inzet voor eenheid en harmonie.

  Deze nieuwe coalitie is zeer uniek het zou mooi zijn als de verhoudingen beter waren verdeeld. De zetelverdeling zorgt nu voor extra uitdagende relaties. En zal gebouwd moeten worden op basis van verstandhouding met een eensgezind doel nml. Een beter Suriname.
  Deze nieuwe coalitie kan geschiedenis schrijven. Heel veel succes !

  Wij moeten wel de paarse hyena’s van de NDP goed in de gaten houden. Want zij zien de ABOP als breekpunt / zwakste schakel. En op elk media is duidelijk te zien hoe zij hun best doen om in de hol van ABOP te kruipen zodat zij vroeg of laat weer kunnen profiteren.

  Suriname eerst. Wij willen een beter Suriname. Krakti !


  Maak melding

 9. De natuurlijke wil/persoonlijkheid van de mens is de boom der kennis van goed en kwaad. De tegenstrijdig en verdeelde persoonlijkheid. Goed en kwaad zijn tegenstrijdig aan elkaar maar kunnen zonder elkaar niet bestaan. Heb dus zelfbeheersing en verantwoordelijkheidsbesef zodat het kwade niet je hart en verstand overheerst. GESPLETEN TONG, LAAT MENEER BRUNSWIJK MET RUST.


  Maak melding

 10. Het gaat er niet om wie wat is …

  Het is vooral nu belangrijk om geen schurken te werven ongeacht ras!!

  Als ik kijk wat voor ellendelingen weer in de politiek komen brunswijk somo etc …dan zie ik alleen maar rotzooi ..alweer een veroordeelde crimineel die gaat voor de presidentschap.

  Een dommere gek hadden ze niet kunnen vinden deze idioot kan zich nauwelijks uiten in het nederlands ..is dom agressief en heeft vaak mensen met wapen of fysiek mensen bedreigd.

  De hoop dat suriname uit een diep dal zou klimmen …daar heb ik geen hoop meer op.

  Niemand besteed aandacht aan criminelen en andere soort geboefte …we zijn het zo gewend om dit mooi land te laten bestieren door criminelen en dat al meer dan 40 jaar!!!!

  Bouta was ook een mf schurk en killer ….kijk waar hij suriname geplaatst heeft.

  We zijn fucking rijk ..maar hebben een super armoedige bevolking,al jaren word de bevolking genaait!!
  En nu krijgen we straks een vd domste ongeschoolde drugsdealer die president wilt worden!!!!

  Het einge verschil met bouterse en de nieiwe regering is dat dr geen verschil is…..

  Ik zie nupas in dat suriname gedoemd is met al deze loslopende criminelen.

  Santhoki…ik wens je veel geluk met je boevenbende en vervolgserie of soap.

  Santhoki vergeet niet wat je hebt gezegd …binnen 200 dagen ga je suriname op zn poten zetten, waren jouw woorden hopelijk geen reclame van jouw kant .

  En ben erg benieuwd hoe je dit gaat aanpakken


  Maak melding

 11. Jammer dat de NPS niet meer zetels heeft gehad, ook de VHP heeft of zijn minst 2 of 3 zetels ook gemist. Ik denk dan aan Nickerie, Saramacca, Wanica.

  Pl is er ook zeer slecht van af gekomen met 2 zetels e ABOP is over gewaardeerd. Het ministerie van NH was goed voor de NPS, gelet op de ervaring en kennis van Gegory Rusland met deze ministerie. Ook was hij de beste man voor de VP.

  Bravo is ongeschikt voor VP of vice-voorzitter van de DNA, kennis ( zijn kennis van de Nederlandse taal is nihil, spreekvaardigheid nihil, Vreemde Talen?, kennis van bestuurszaken, enz en strafblad, zijn gedrag zijn (inter)nationaal voor de republiek Suriname en de Surinamers. Als hij verstandig is neemt hij gewoon genoegen met DNA-lid. Zelf dat is voor hem al te veel, gelet op de bovengenoemde zaken. Deze man is bezig met zijn eigen belang, dan te kijken naar het algemeen belang, internationaal belang.

  Er zijn grote belangen die spelen en dat kan hij niet inzien. Dat zegt meer dan genoeg over deze man.

  Ik hoop dat er binnen enkele jaren weer verkiezingen komen, dan zit wanted al in de gevangenis, en kunnen andere partijen wellicht ook komen bovendrijven en de VHP ook nog meer zetels krijgt.

  Als Jungle Commandant uitstekend, maar de rest is nihil. Zie maar relaties, goud mijnen met kwik, gedrag op voetbalvelden en openbaar, enz. enz.


  Maak melding

 12. ” …
  Wayambo 29 juni 2020 At 10:55

  … In Nederland gebeurd dat ook …
  … ”

  In Nederland wordt niemand minister of president die op een of ander manier betrokken is bij een misdrijf.
  In Nederland stapt een functionaris op zodra hij / zij betrokken raakt bij een schandaal.
  In Nederland moet zelfs een schoonmaker op schiphol een verklaring van goed gedrag leveren.
  En:
  in Nederland eten ze rauwe haring met uien.
  Etc. Etc. Etc.


  Maak melding

 13. De coalitiepartijen hebben wel degelijke mensen om de voorzitterschap van dna te bekleden..De abop van brunswijk maakt kans op de voorzittershamer ..Brunswijk is geëvolueerd . . Brunswijk kan zijn studie-boeken aan zijn dna collega’s laten zien…Hij kan gaan opscheppen dat hij nóóit gespiekt heeft.. Hij kan zich ook laten overhoren… Professor Brunswijk wordt je niet zomaar, ook niet in Suriname… Mevrouw Jennifer geerlings ex dna voorzitter van Suriname zal mogelijk naar Nederland verhuizen.. Ze zal winter-kleding nodig hebben.. . Ik denk dat een aantal niet gekozen ndp-ers al min of meer op weg zijn naar Nederland.. De Doekhies en veel van de parmessars wonen al in Nederland..Poppenkast was een woord dat heel vaak door doekhie van de ndp zelf werd gebruikt.. .Surinamers hebben de bodem van rekbaarheid bereikt..Verder kan je niet zakken… Van der San een bekende Surinaamse ambtenaar van de ndp.. liet de mensen van de stad paramaribo de highway zien…, een highway, een paar kilometers chinees asfalt… vernoemd naar bouterse… Misschien beter te spreken van de Bouterse-Waldring highway..Ze zijn goedlachs een bekende combinatie in Suriname.. Heb ik van MA dini.. . In een mensenleven heeft president bouterse een highway kunnen maken.., meer is het nóóit geworden.. .. Suriname is een samenleving die economisch totaal ontwricht is.. Een beetje door coronavirus…, maar het paarse virus, neks no fout,.. is veelal erger.. . Het pakt de mensen letterlijk ’t brood uit de mond…Bewust worden er door de ndp top maatregelen genomen om het Surinaamse volk een loer te draaien. Een daarvan is de valuta wet..Minister Elias van volksgezondheid brengt Cubaanse zorgmedewerkers, ze krijgen een US DOLLAR salaris.. De Cubanen mogen van Elias niet weten dat de Surinaamse srd ook nog bestaat.. . Hoefdraad demissionair minister van financiën is ondergedoken..,Mensen lopen langs zijn huis om zien of ze wat meer informatie over hun verdwenen kasreserve kunnen krijgen.. Roemer een governor van de Surinaamse nationale bank zit zijn tijd wel uit.. Ook hij denkt op dit moment van neks no fout..Mensen sterkte en kracht daar in Suriname.. Vergeet je mondkapje niet… .


  Maak melding

 14. Liever gaat chan mt de ndp een coalitie vormen onder bepaalde voorwaarden want dit vn brunwyk is chantage n hy gaat verder gaan mt dit soort gedrag.ht komt nooit goed mt deze eerzuchtige bankrover als vice pres os welke positie dan ook.vr ht eerst maak k mee dat de voorzitter vn n politieke organisatie 2 belangryke posities amdieert.dit is hebzucht n eerzucht net als bouta. SAME SHIT TO GO.


  Maak melding

 15. Ooh jammer, ik had Dew Sharman graag gezien als minister v Volksgezondheid. President Santokhi en vice President Krishna-Mathoera is een top-idee. Eindelijk een capabele vrouw. Duimen.

  De NPS, krijgt genoeg Directeuren met kennis v zaken, die in principe aan de touwtjes zullen trekken.


  Maak melding

 16. Oude wijn in nieuwe zakken, luidt het gezegde…

  De verandering waarover door de oppositiepartijen voorafgaand aan de onlangs gehouden verkiezingen spraken, blijkt achteraf vooralsnog alleen gericht te zijn geweest op het wegwerken van de coalitie. Nu de overwinningskoek moet worden verdeeld, blijkt dat er dus helemaal niets is veranderd: de partijen eisen de posities op waar ze het best hun eigen belangen kunnen veiligstellen. Niks nieuws dus. Zoals de laatste jaren gebruikelijk, gaat het nu dus ook weer om persoonlijk- en partijbelang. Door het beheer van een ministerie op te eisen, kunnen persoonlijke belangen worden beschermd wanneer er ingrijpende maatregelen nodig zijn.
  Ze krijgen nog steeds het voordeel van de twijfel, maar de eerste bewegingen beloven niet veel goeds…..

  Zouden de (aanstaande) nieuwe machthebbers in de gaten hebben dat ze hiermee het enthousiasme en het vertrouwen van het Surinaamse volk behoorlijk op het spel zetten?


  Maak melding

 17. Uiteraard zijn de nieuwe president en vice- president afkomstig vd winnende partij, de VHP.

  Whahahaha, de ndp schuift 1 v zijn prominente rovers, naar voren als DNA- voorzitter. Ook jij bouva zal verantwoording moeten afleggen over, wat was het ook alweer, carifesta en naschoolse opvang, etc. etc.

  Zo te zien wordt Brunsi, DNA voorzitter. Vanwege zijn veelvuldige afwezigheid, gelinkt aan drukke werkzaamheden, zoals directeur goud en hout, voetbal, partijvoorzitter, gaat Dew de scepter 99.9% draaien.
  De cirkel is rond.

  Bye, bye ndp.


  Maak melding

 18. Er is niets mis met het symbool, Olifant, van de Vooruitstrevende Hervormingspartij.

  In UK, EU heb je ook geen leeuwen
  in de natuur en toch zijn in het wapen of vlaggen in deze landen.
  Zie UK of Nederland.


  Maak melding

 19. @Wayambo

  Mathoera had in Paramaribo meer stemmen dan Bouterse en is daarmee een gedragen kandidaat binnen de VHP.

  Ik denk dat Sharman sterk zal acteren.

  Laten we hopen dat Brunswijk verstandig zal zijn en regie gaat voeren en niet voor aan gaat lopen. Als hij voor de muziek uitgaat lopen zal hij zijn partij afbreken.


  Maak melding

 20. @ djogoman 29 juni 2020 At 08:32
  Ik ben het helemaal eens met je visie. Zo denk ik er ook over. Abop mag het voorzitterschap van DNA en VP v.d. regering invullen en ze zouden er goed aan doen om bij de invulling daarvan het ’s landsbelang voorop te stellen en niet de persoonlijke ego & ambitie van hun voorzitter Brunsje. Het is in ’s landsbelang dat het volk van SU deskundige, dienende en integere leiders krijgt.


  Maak melding

 21. Nu hup snel een regering vormen. En het echte werk kan beginnen. Chan kan niet stoppen met stunten. Whahahah. Santo Boma komt steeds dichterbij.


  Maak melding

 22. @wayambo

  Als je niet kunt delen wordt je van zelf weggegumd in de politiek.
  Net als in 2010 speelt Brunswijk een slimme en graaiende rol. Bouterse of de geruchtenmschine heeft zijn prijs opgedreven.
  Als je door je glazenplafond gaat wordt de kans op falen elke dag groter.
  Zonder Bouterse en zijn mannen wordt de NDP, of restanten, zoals zich nu gedragen, elke dag een meer aanvaardbaar alternatief voor Brunswijk.
  Een evenredig kiesstelsel zal niet echt slecht zijn voor de NDP bij een volgende verkiezing.
  Brunswijk heeft zijn 15 minuten roem nu gehad als hij niet uitkijkt.


  Maak melding

 23. Ik heb geen enkel probleem met de persoon Ronnie Brunswijk en gun hem elke functie die hij wenst en toegeschoven krijgt in het nieuwe Kabinet. Hij heeft het dubbel en dwars verdiend van het volk die hem heeft gekozen.
  Als dat achteraf wijselijk is van Brunswijk om gezien zijn achtergrond ook op de voorgrond te treden is van heel andere orde. Mensen zijn nu eenmaal hele vreemde wezens. Zeggen dat je van je land houdt en tegelijk met een crimineel verleden zo een belangrijke maatschappelijke functie ambiëren kan nooit goed uitpakken. Je levert het land meer schade toe dan je lief hebt. Als je ego zo groot is dat je het land internationaal zo negatief in de kijker kan zetten, dan ben je geen knip voor de neus waard en ben je alleen maar voor eigen gewin bezig. Zie ook de demissionaire President.
  Want dit laatste is wel wat er weer staat te gebeuren. Eerst een moordenaar/ crimineel als President van het land en nu een bankrover/ crimineel als Vice President of Voorzitter van het parlement.
  Hoe serieus wil je als land genomen worden in deze warrige wereld.

  Het is jammer, maar Ronnie had zich iets bescheidener moeten/ mogen/ kunnen opstellen.
  Dat niemand in het land het lef heeft hem deze zaken goed en duidelijk voor te leggen, snap ik al helemaal niet.
  Ai boi, Srananman no abi syen.
  Gemiste kans weer!


  Maak melding

 24. ASHIS KUMAR GAJADIN.
  WAT BEDOEL JE MET VOORUIT STREVENDE PARTIJ, IK BEGRIJP ER GEEN MOER,
  JE BEN NET ZO VIES ALS AL DIE ANDERE VIES PEUKEN IN HET DNA ALLEMAAL AARMOE ZAAIERSSSSSSSSSSSSSSS,
  JIJ BEN EEN GROTE AARMOE ZAAIER.
  MENSEN WERKEN VOOR 50 EURO PERMAAND IN SURINAME HOU LEKKER JE BEK DICHT GODVERDOMME,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.