BEP gaat meewerken aan kiezen president en vicepresident in DNA

42
Wijziging van Wet op de Staatsschuld aangenomen
(c) Waterkant Archieffoto - stemming DNA Suriname

De Surinaamse politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zal meewerken aan het kiezen van een president en vicepresident in de Nationale Assemblee van Suriname. Dat heeft de partij vandaag in een persbericht laten weten.

In het bericht zegt de BEP te willen benadrukken dat er op dit moment geen enkele aanleiding is om te veronderstellen dat de partij niet zal meewerken aan het kiezen van de president en de vicepresident in het parlement en zegt “nogmaals ziet de BEP, gegeven de realiteit van alle dag, een eventuele stap naar de Verenigde Volks Vergadering als een heilloze weg”.

De partij hoopt hiermee een einde te hebben gebracht aan de talrijke zinloze speculaties over hun houding in het nieuw parlement.


42 REACTIES

 1. Dit is prijzenswaardig van de BEP, ondanks de wrijving met ABOP, dat zij door haar opstelling de NDP de wind uit de zeilen haalt.
  BEP is , zo laat het blijken, volwassen geworden en laat zich niet ringeloren door de NDP hopelijk zal ze haar strategie hierin in de toekomst behouden


  Maak melding

 2. Alleen Santokhi kan nog Suriname redden en dat beseft BEP zeer goed.
  Aleen de NDP ligt dwars.
  SANTOKHI gaat veel.hulp krijgen uit Nederland.
  Het is waar dat Bouta een moordenaar en een drugscrimineel.is.
  Bouta moet weg en liefst ver weg van de Surinaamse politiek.
  Beste is.hem aan Nederland uit te leveren.


  Maak melding

 3. Mooi en verstandig gebaar van BEP. Zo hoort het ook! Ben benieuwd of die rioolratten deze trotse binnenlandse bewoners nog steeds jap jappies en kes keskies gaan noemen! Sommigen zullen wel aan geheugenverlies lijden! A no mie!!!


  Maak melding

 4. Al zou de verkiezing in VVV plaats moeten vinden, de samenwerkende partijen hebben daar toch een overweldigende meerderheid maar het is beter als het in DNA plaatsvind want dan kunnen de kosten en moeite van een VVV bespaard worden.


  Maak melding

 5. Whahahahah….agroetigri wordt bijna gedwongen om te brullen, voor de zoveelste keer. Bep heeft het licht gezien. Achter didibri kont lopen heeft geen zin meer. Yes…Chan for pres. Orangemovement is the best. Eerst de macht overdragen dan zien we verder.


  Maak melding

 6. By deze is ht compleet afgelopen mt ndp. Deze bende gaat nu hlml uit elkaar vallen n nooit gaat ht iets vn betekenis meer hebn. Vanaf nu bestaat de ndp uit junkies criminelen n tapoekoemangs want d iets betere opgeleidene verlaten d party nu massaal. A NAI WOKO MOH JEH A KAKA K’ BA


  Maak melding

 7. Ben nieuwsgierig of Bouterse zijn zetel in de DNA wel gaat nemen.
  Ben vol verwachting of DNA Boefdraad snel instaat van beschuldiging zal stellen en de PG instaat zal stellen reizen te voorkomen.
  Ik hoop dat Boefdraad en Bouterse medio augustus minimaal huis arrest hebben op Brokabakka en een enkelband krijgen.


  Maak melding

 8. @Nazrac.
  “Waar is Robggggg??? Ik mis zijn diepgaande analysesā€¦.. šŸ™”

  Ik mis hem ook. Staat waarschijnlijk in de rij voor antidepresiva en is op zoek naar een nieuwe baan als trol.


  Maak melding

 9. Mevrouw Etnel van de NPS moet zeker een goede positie krijgen. Zij verdient het. Suriname heeft deze vrouw heel hard nodig.
  Zij is right to the point. Daadkrachtig. Zij kan het karretje zeker op de juiste manier trekken. Rechtvaardige mensen met het hart op de juiste plaats.Zij is geen praatjes
  maakster zoals de vrouwen die nu in de DNA zitten zonder hersens zoals Afonsoewa die trol. Ook Misikeba verwijderen en Boefdraad,Abrahams,van der San van jo koe. Al de bejaarde koeien van de ndp verjagen.


  Maak melding

 10. Nou de bep gaat mee werken aan het kiezen van de vp en president in de dna en dit is precies waarom ik de journalistiek in Suriname zwak vindt de bep geeft niet aan welke kandidaat zij gaan ondersteunen en iedereen gaat vanuit dat het de coalitie zal zijn want misschien kom de bep zelf met een kandidaat


  Maak melding

 11. @Waldo: ndpers zijn rioolratten en wel paarsr rioolratten die nu de rioolbuizen van Suriname als hun thuis gaan zien want al die grote dure huizen van ze gaan naar een veiling de veiling opbrengst gaat in de Staatskas om leningen af te lossen.


  Maak melding

 12. De BEB weet als hij kiest voor ndp dat t een verloren strijd zal zijn kiest hij voor de nieuwe regering kan hij nog 5 jaren meegenieten uiteraard gaat de nieuwe regering hem wat mooist aanbieden denk dat de vervolg gesprekken positief zijn verlopen .


  Maak melding

 13. JoJo 13 juni 2020 At 00:21
  Ben nieuwsgierig of Bouterse zijn zetel in de DNA wel gaat nemen.

  Jojo
  Ik denk het niet dat hij dat zal doen want hij wilt niet geschoffeerd worden want dan is de mogelijkheid dat hij tot de orde wordt geroepen, en dat zal hij niet leuk vinden, vooral door Tigri Barba.
  Maar ik had hem graag in de DNA zien zitten om naar zijn a no mie verhaal te luisteren.
  Want Bouterse zoekt geen confrontatie maar gaat geen confrontatie uit de weg.
  Wedden dat hij het in een discussie verlies van Patricia Etnel.
  A no wan tikie a sjing


  Maak melding

 14. Goede ontwikkelingen, de nieuw te vormen regering moet een weerspiegeling zijn van de Surinaamse samenleving waarin de betrokkenheid en belangen van maatschappelijke organisaties en vakbonden essentieel is. De tijd voor een nieuwe weg naar herstel en ontwikkeling is aangebroken en heel belangrijk dat er draagvlak is en dat iedereen zijn/haar schouders onder zet naar een beter en rechtvaardig maar bovenal gezegend suriname.


  Maak melding

 15. Een zeer wijze besluit van de leiding van BEP aan het Surinaamse Volk.

  Gefeliciteerd BEP-ers.

  Big Brother/s are Watching What is Going On In Suriname en als ddb en kliek amok willen maken, mik din kon, Big Brothers dƩ waki in.

  Ma ma Dini Blokland heeft ze al verteld om fair play te spelen. Alles in goede banen over te dragen aan de nieuwe gekozen leiders van Suriname van 26 mei 2020.

  Let op!
  Er vaart een vliegdekschip in het Caribischgebied met oa Seals, helikopters, goed getrainde en uitgeruste militairen die tot de tanden bewapend zijn, top equipment, zeer snelle militaire vliegtuigen in internationale wateren, dichtbij de kust van Venezuela, Guyana. De minister van Buitenlandse Zaken van de USA Michael Richard (Mike) Pompeo heeft Suriname gezegd heel snel met de officiƫle uitslag van de verkiezingen te komen.

  Ook Frankrijk/Frans-Guyana (Gandarmery, Vreemdelingen legioen )houdt alles in de gaten in Suriname.

  Ook Braziliƫ wil haar partituur met volle longadem stevig blazen en is standby aan de zuidgrens van Suriname. Zie Google earth map.

  Zie hoe de aanval op Suriname zal plaats vinden, als ddb amok wilt maken. Het equipment van deze landen is Top Gun kwaliteit. Al deze landen kunnen wel best in Latijns – America nog hun succes up graden. Het binnen enkele minuten gepiept, zonder enige schade.

  Dit is geen twee fronten strijd, diez na wan, 1-, 2-, 3-, Kombi(natie(s).


  Maak melding

 16. BEP heeft geen andere keus als zij naar de lange termijn kijken. Nu niet meewerken is in 2025 opdoeken.

  De NDP wordt nu verplicht “af te slanken”.
  Ik denk niet dat Bouterse voor oktober arrest heeft. Hij wordt denk ik de “kers” op de taart van Santo Boma. Eerst al zijn handlangers.
  En niet te vergeten Amzad Aboel, hij is nu al verkozen tot mooiboy van Santo Boma. De regering van Santo Boma heeft al bij wet vastgesteld dat Amzad Aboel dagelijks de eerste blokjes zeep moet oprapen. Bouva wordt minister vaseline en Misiebana wordt adviseur Doe-bij.


  Maak melding

 17. @ Bigi Sma

  Hoe verzin je het Bouta in discussie met Etnel. Laat het aub gebeuren. Pure humor wordt dat.
  Bouta vluchtte al voor Jogi toen die hem aan de schandpaal nagelde.

  Ik hoop dat Etnel fractie voorzitter wordt dan kan ze Bouva en Misiekaba aan pakken, ze scheren en hun prestaties voor houden.

  Het lijkt mij dat de NDPers veel afwezig zullen zijn of alleen tekenen en naar de achter kamertjes verdwijnen.
  Etnel gaat, let op mijn woorden, de NDP bastions op zoeken en Bouva en co uitroken.


  Maak melding

 18. Ha Jojo, je zou een slechte adviseur voor de NPS zijn om hun te advisering zich met de NDP bezig te houden! Afgelopen 10 jaar heeft de NPS niets anders dan dat gedaan. Het heeft hun niets opgeleverd! Nu is de NPS met gratie van de VHP erbij gehaald! Dus niet weer de fout maken om zich met een partij bezig te houden die fors is afgestraft!

  Een kamer (wetgevenede macht)) heeft juist een taak om wetten te maken en om de regering (Uitvoerende macht) controleren! Dit werkt heel goed in Nederland, maak ik van dichtbij mee! Maar in Suriname is de Kamer een verlengstuk van de regering! Ze durven de regering niet tegen te spreken als zij in de fout gaan!

  Ik denk niet dat de NPS in de Kamer iets bijzonders te zeggen zal hebben over hun grotere broers in de regering, de VHP en de ABOP. Anders gaan ze eruit gegooid worden, want de Sheriff en Lonny hebben de NPS helemaal niet nodig! De NPS met Etnel gaat helemaal geen belangrijke rol spelen, maar juist een neerbuigende rol, wat Rusland nu ook al doet! En Lonny en Somo zullen meerdere malen in de fout gaan!

  Aan de NPS het advies, kijk vooruit!!!!!


  Maak melding

 19. Ha Jojo, je zou een slechte adviseur voor de NPS zijn om hun te adviseren zich met de NDP bezig te houden! Afgelopen 10 jaar heeft de NPS niets anders dan dat gedaan. Het heeft hun niets opgeleverd! Nu is de NPS met gratie van de VHP erbij gehaald! Dus niet weer de fout maken om zich met een partij bezig te houden die fors is afgestraft!

  Een kamer (wetgevenede macht)) heeft juist een taak om wetten te maken en om de regering (Uitvoerende macht) controleren! Dit werkt heel goed in Nederland, maak ik van dichtbij mee! Maar in Suriname is de Kamer een verlengstuk van de regering! Ze durven de regering niet tegen te spreken als zij in de fout gaan!

  Ik denk niet dat de NPS in de Kamer iets bijzonders te zeggen zal hebben over hun grotere broers in de regering, de VHP en de ABOP. Anders gaan ze eruit gegooid worden, want de Sheriff en Lonny hebben de NPS helemaal niet nodig! De NPS met Etnel gaat helemaal geen belangrijke rol spelen, maar juist een neerbuigende rol, wat Rusland nu ook al doet! En Lonny en Somo zullen meerdere malen in de fout gaan!

  Aan de NPS het advies, kijk vooruit!!!!!


  Maak melding

 20. JoJo
  Etnel gaat, let op mijn woorden, de NDP bastions op zoeken en Bouva en co uitroken.

  Etnel heeft ze niet alleen reeds uitgerookt ze heeft Bouva met de staart tussen zijn grote kloten naar huis gestuurd, tijdens de interview met wayne Telgt, toen ze zei “yu o kies pai pai”
  Wel a kies pai pai nanga sjing want 6.583 stemmen voor Etnel (NPS) en slechts 673 voor Bouva (NDP) dus bijna 10 keer de stemmen van Bouva.


  Maak melding

 21. Leuk voor jullie gevoelens om de trieste ondergang van de NPS te verbloemen! Omdat de NPS t.o.v. van de winnaars VHP en ABOP in zetels niet vooruit zijn gegaan , worden ze nu vergeleken met een partij die een forse pakslaag heeft gehad. Is leuk om wee losers met elkaar vergelijken voor zelfbevrediging! Dus twee losers gaan in DNA uitvechten wie van hun de grootste loser is(;-). Dat is pas echt zielig!!! Belooft een spektakel te worden!


  Maak melding

 22. Leuk voor jullie gevoelens om de trieste ondergang van de NPS te verbloemen! Omdat de NPS t.o.v. van de winnaars VHP en ABOP in zetels niet vooruit zijn gegaan , worden ze nu vergeleken met een partij die een forse pakslaag heeft gehad. Is leuk om twee losers met elkaar vergelijken voor zelfbevrediging! Dus twee losers gaan in DNA uitvechten wie van hun de grootste loser is(;-). Dat is pas echt zielig!!! Belooft een spektakel te worden! En de winnaar van de losers derby in DNA is Patrica(;-)


  Maak melding

 23. @ Wayambo/waldo 14 juni 2020 At 14:54,
  Zoals gewoonlijk lul je weer uit je stomme en leugenachtige paarse smoel. Dit keer over de NPS. FEIT is dat de NPS meer stemmen heeft behaald dan in 2015 en vanwege het oneerlijke kiesstelsel helaas maar 1 zetel meer in vergelijking met 2015. Er is dus helemaal GEEN sprake van een ondergang maar van vooruitgang v.d NPS. Die partij behoort tot de winnaars v.d. 2020 verkiezingen.
  Paarse ratten zoals jij bewijzen keer op keer dat het schaamteloos liegen in jullie bloed zit.


  Maak melding

 24. Wie niet kan erkennen dat de Nps en NIET de Abop de 3e grootste partij is op basis van het totaal aantal verkregen stemmen, dan werkt je hoofd echt niet goed. Zelfs een kleuter kan dat zien.


  Maak melding

 25. @ Wayambo

  U ziet de bui al hangen. Hier voor was de focus van de NDP de VHP een etnische en racistische partij te noemen. Dat is mislukt. De Hindoestanen zijn uit de NDP vertrokken en die gaan niet meer terug komen nu er, Wat niemand voor mogelijk hield, een Hindoestaanse president zit aan te komen. Een Hindoestaan die nu al meer presidentieel en volkspresident is dan Bouterse ooit was.

  het was ooit een grote fout van Venetiaan te veel met Bouterse bezig te houden. Ik adviseer absoluut niet dat nog een keer te doen.
  Ik hoop dat Etnel met veel meer charisma dan Ventiaan en Rusland en met vuur in haar ogen de kansloze achterban van de NDP gaat aanspreken en empoweren. Deze mensen moeten niet wachten op pakketten en een straat kraan voor water maar zelf hun toekomst in handen nemen.
  U begrijpt dat Etnel dat kan en daarmee de basis van de NPS kan versterken ten koste van de NDP omdat Bouva en co helemaal niets met hun stemmers hebben na verkiezingstijd.

  De NPS heeft fors gewonnen beste Waymabo. ABOB heeft ondanks meer kiezers 3.000 stemmen minder gekregen beste Wayambo en heeft dankzij PL kunnen profiteren van het kiesstelsel.
  Het is toch absurd dat er incl de voorkeurstemmen bij de PL 9 zetels gehaald zijn met 27.000 stemmen.
  ABOB zetels in de DNA zijn goed voor 3.000 stemmen.
  NPS zetels in de DNA zijn goed voor 11.000 stemmen.
  Bij evenredige vertegenwoordiging gaat de ABOB naar 5 en de NPS naar 6 en wellicht 7.

  ABOB heeft kader maar niet van het Niveau van de VHP en NPS.
  De NDP gaat uiteen vallen in Schreeuwers en mensen die degelijk door willen en kunnen starten naar een post Bouterse periode. Brunswijk kan maar zo zijn hand overspelen binnen de Surinaamse politieke cultuur.
  Hoewel hij niet maar zo welkom zal zijn Kensenhuis kan maar zo weer zijn NPS stemmen thuis laten komen en iemand als Akiemboto kan maar zo een beetje verstandiger worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.