Pakketten voor sociaal zwakke huishoudens tijdens lockdown

22
voedselpakketten-suriname
ARCHIEFFOTO: voedselpakketten in Suriname

Om burgers die behoefte hebben aan steun om de COVID-19 lockdownperiode van 8 tot 21 juni 2020 te overbruggen, zal de overheid in Suriname ondersteuningspakketten verstrekken. Het gaat in deze om personen van sociaal zwakke huishoudens, die zich nooit ergens hebben geregistreerd.

De criteria om in aanmerking te komen voor dit steunpakket zijn: werkloos zijn of niet werkende zijn voor 15 maart 2020 en elders geen financiële steun krijgen van de Surinaamse overheid. Het pakket bestaat uit rijst, vlees, olie, suiker, thee, uien, bruine bonen, jam, aardappel, blom toiletpapier, maggiblokjes, Colgate tandpasta en badzeep.

Gezinnen met maximaal 5 leden krijgen 1 pakket en gezinnen met meer dan 5 leden krijgen 2 pakketten. Burgers die in aanmerking wensen te komen voor een COVID-19 steunpakket mogen sms’en of appen op het nummer 8726809. Dit kan vanaf donderdag 11 Juni 2020.

Kijk voor meer informatie op de COVID-19 website. (Archieffoto)


22 REACTIES

 1. NDP heeft voor 200 miljoen aardappelen en uien aangeschaft van gestolen geld uit de kasreserves en geeft nu een klein gedeelte van deze diefstal terug aan het verarmde volk.

  Wat een smerige paarse rattenkolonie. 💩🤮💩🤮


  Maak melding

 2. Mijn tante belde mij net op en vroeg me of ik de inhoud van de steunpakketten had gezien. Ja ze is 96 en werkte vroeger op wat in de volksmond Lantiegrong heette en waar minddeerbedeelden maandelijks voor een pakket en een kleine gebroken konden gaan. Ze viel over 2 dingen.
  1. Het minimale aantal gezinsleden(5)
  2, Over de inhoud.
  Wat haar stoorde is dat die alleengaande/staande ouwtjes of gehandicapten niet voorkwamen in de voorwaarden
  Ook viie het haar op dat anders dan vroeger met de Bedeling, er geen zoutvlees en bakkeljauw of ander houdbaar vlees of vis in het pakket zat. Ze zei wat is er mis met bangbang?
  Zelfs tijdens de revojaren werd sardien in blik verheven tot Eerste Hulp. Ik heb begrepen dat Sardines of haring al dan niet in een tomatenprutje nu ahw elite is als je dde prijs ziet die men er nu voor neertelt.
  Ze zei mi ptjieng tak joe masra tangi dati iem njang na sowtu na ini Holland bika mi sabi dati Holland no abi tifi ma ai beti teh a tang. En dat is waar ik heb geleerd om vers in te kopen en vers in te vriezen en/of in te maken en lang houdbare dingen volgens het ook door de winkels gehanteerde systeem First In First Out (FIFO) in voorraad te houden te gebruiken en aan te vullen. Op het boodschappenbord geeft elk gezinslid aan wanneer een verpakking op is en zo worden ook boodschappen gehaald/ingekocht.
  Ik moet er niet aan denken om 1 dag geen vlees of vis te eten.
  Wat zou het toch genereus zijn van mensen in de vlees en vis sectoren als ze nu ook pakketjes zouden maken en die op hun letterdag zouden uitdelen in de verschillende buurten zondder een minimum of maximum voorwaarde aan het huishouden te stellen. Gewoon elk huis 1 pakket. kotkot a meti noso fissie onder het motto waar 3 eten kunnen ook 4 en 5 eten. Ik moet spontaan denken aan de pot bruine bonen vroeger bij de genoemde tante met bonjobonjo sowtmeti en back en neck erdoor. Ze zat dan als een soort mevr Veira erop toe tte zien dat ieder1 een stukje van beide vleessoorten had.
  Succes mensen!


  Maak melding

 3. Er zijn zoveel hulpbehoevenden ontstaan als gevolg v.h. jarenlange paars wanbeleid en nu komen de lockdownmaatregelen er bovenop waardoor heel wat hosselaars geen werk en dus geen inkomen meer hebben. Ik betwijfel het of men wel in staat zal zijn om in deze lockdown periode al die mensen het nodig hebben een pakket te geven. Ik ben bang dat heel wat mensen buiten de boot zullen vallen. Als dit te lang gaat duren dan zal men gedwongen zijn om toch de straat op te gaan voor een hossel alleen zodat men wat kan verdienen om te kunnen overleven.


  Maak melding

 4. “Ik moet er niet aan denken om 1 dag geen vlees of vis te eten.”
  Elke dag deze zonde begaan? Foei!!! Waarschijnlijk wordt je een vis in je volgende leven dat dan door een beer wordt opgegeten.


  Maak melding

 5. Het pakket had moeten omvatten, per persoon:
  – 1 banaan
  – 1 citroen
  – 1 manja
  – 1 stuk watermeloen
  – 1 sinaasappel

  Welke oelewapper heeft dit pakket samengesteld? Suiker? Thee? Jam? Maggiblokjes?


  Maak melding

 6. Ja feest bij mn huis. Jij mag van VHP kopen.
  Ze hadden zoveel te lullen maar verkopen pakket voor srd 120. Zelfde spullen erin behalve vlees.


  Maak melding

 7. Ik kreeg net een FW van iemand die liet weten wat ze vandaag ging eten. Nou ik moest aan Johan Ferrier en andere Anansi tories uit mijn jeugd denken.
  Ze Eet vandaag Macuba moksie alesi met Anansibowtu. Ze heeft geen foto bijgesloten want mi moes denki a tori schreef ze.
  Wel mijn verbeelding werkt op volle toeren en ff kon ik weer vrijuit lachen. Ik zag ahw het hele gezin aan tafel zitten terwijl Banansi in zijn hangmat schommelde met een dubbelloops in de aanslag gericht op een mooie doks.


  Maak melding

 8. “Kabolus 9 juni 2020 At 16:25
  “Ik moet er niet aan denken om 1 dag geen vlees of vis te eten.”
  Elke dag deze zonde begaan? Foei!!! Waarschijnlijk wordt je een vis in je volgende leven dat dan door een beer wordt opgegeten.”

  Ja, dat dacht ik ook. Een mens WIL elke dag vlees/vis eten. Je kunt heel goed leven zonder vlees/vis leven. Anders waren alle vegetariërs en veganisten op de wereld morsdood of zwaar ondervoed.

  Je moet wel aanvullen met bepaalde vitaminen.
  Uit onderzoeken is ook gebleken dat wij mensen in oude meer groente, fruit, granen en, indien beschikbaar, vis aten. Vlees eten was iets zeldzaams.


  Maak melding

 9. Voedselpakketten?
  Wat mooi om te lezen dat, aan deze mensen gedacht wordt.
  Jammer, dat dit ook in Suriname, moet gebeuren.

  Èèn van de loze woorden van Bouterse. Aldus een leider:

  “Anderen zullen zeggen dromen zijn bedrog maar anderen zullen zeggen laten we werken om onze droom waarheid te doen worden”, zegt president Desi Bouterse die nog altijd gelooft dat Suriname de voedselschuur van het Caribisch Gebied kan worden.


  Maak melding

 10. IS NIEUWE COALITIE GAAT DE REKENING BETALEN.

  OOK DE HIGHWAY: IS NIEUWE COALITIE KRIJGT DE REKENING.

  DEZE REGRING BOUTA KAN NIKS BETALEN. ZE ROSSEN MASSAAL NOG EVEN ALLES.


  Maak melding

 11. Ik kan het mij veroorloven dus ik doe het. Het vlees dat ik eet krijgt het kaf van de Soya en de Soyabonen zelf gaan naar de vegetariërs en veganisten om melk tofu burgers en verschillende namaak vleessoorten te maken want eten moet ook voor hun leuk blijven. Mijn vlees is biologisch gekweekt in Brabant en mijn vis komt van overal over de wereld zelfs Surinaamse Kwiekwie


  Maak melding

 12. Interessante literatuur over eten. De dorps Javanen eten jagan bening. Dat is gekookt water met groenten er in met bouilon blok en peper. Dan rijst met gebakken vis en sambal trassie. Vlees eten ze als iemand een tajoeb heeft voor een huwelijk of besnijdenis. Vis en kip is de normale protein intake.
  Somo mag BinnenlandseZaken doen en nak panja hvb en tegelijkertijd de spijt optanten terug nemen. Geen “staking” oftewel uitsluiting.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.