Lockdown: Banken in Suriname gesloten voor publiek, ATM beperkt beschikbaar

7
Huisvriend ontvreemd pinpas thuis bij vrouw en steelt duizenden SRD's
Waterkant archieffoto: pinautomaat in Suriname.

Naar aanleiding van de afgekondigde ‘full lockdown’ heeft de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) laten weten dat de dienstverlening van de banken tijdens deze periode aangepast wordt verleend. De banken in Suriname zijn in verband hiermee gesloten voor het publiek en geldautomaten worden alleen aangevuld bij de hoofdkantoren.

Het lokale SRD interbancaire betalingsverkeer heeft normale voortgang. Voor het doen van internationale betalingen, kunnen klanten contact opnemen met hun huisbank. Niet elke bank zal deze dienst aanbieden aldus de SBV.

De ATM’s worden alleen aangevuld op het hoofdkantoor van de banken. De dag opnamelimiet van de ATM, wordt tijdelijk aangepast naar SRD 1.000. Informeer bij uw huisbank naar de actuele dag opnamelimieten.

De bankiersvereniging adviseert om zoveel als mogelijk met de pinpas te betalen omdat dit efficiënter, veiliger en hygiënischer is dan betalen met contanten. Tot slot kunnen de essentiële dienstverleners op afspraak grote kasstortingen doen op het hoofdkantoor van de banken en in Nickerie, tussen 10.00 uur en 13.00 uur.


7 REACTIES

 1. Het was al moeilijk om je eigen valuta op te nemenendan moest je ook nog betalen voor het opnemen van een beperkt bedrag p.w. Nu mag je p.d 1000 srd opnemen,dit bepalen opeens ,terwijl de banken dicht blijven tot minimaal 12 juni. Ik begin heimwee naar Nederland te krijgen,waar je vrijelijk over je eigen geld mag beschikken.Volgens mij hebben de banken geen geld meer ,vandaar deze aktie.


  Maak melding

 2. @Don kaw 4 juni 2020 At 00:45
  “En de rest zonder pas of internetbanking mag het bekijken”

  Dus dat hè.
  Men zit zwaar te overdrijven. Met een mondkapje op wordt het risico op besmetting significant vermindert en kan het werk gewoon door.
  Volgens het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control) is het werkelijke sterftepercentage slechts 0,4% v.h. aantal besmette personen maar in SU doen bepaalde overdreven bangelijke figuren alsof deze Wuhan Coronavirus net zo dodelijk is als de Pest/Zwarte Dood.


  Maak melding

 3. Je zou toch het volk de gelegenheid moeten geven om ruim boodschappen en geld te halen,alvorens per direct deze maatregel te treffen.De mensen moeten toch eten,er wordt over niets nagedacht in dit land,alles gaat er zo chaotisch aan toe.😤😤😤😫😫😫.Jammer,triest.


  Maak melding

 4. Kijk, dit is ndp. Soso shit.

  De voorzitter van de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling (ABPRO), Glenn Swamipersad, is niet te spreken over het benoemen van bestuursambtenaren kort voor de verkiezingen. “Het is een politieke benoeming, want de bestuursambtenaren hebben geen opleidingen gevolgd. Ik heb nog niets gezegd over de recente benoemingen, omdat de minister van Regionale Ontwikkeling op de hoogte is van ons standpunt”, zegt Swamipersad.

  Hij merkt op dat hij hierover al zijn misnoegen had geuit. Echter blijft men doorgaan met het benoemen en bevorderen van personen, die de opleiding tot bestuursambtenaar niet hebben gevolgd. “Dit is vertrappen van het handvest en het is de districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost Mike Nerkust, die dit alles heeft bewerkstelligd. De meeste van bestuursambtenaren zijn in dienst genomen bij het districtscommissariaat van Paramaribo”, beweert de ABPRO-voorzitter.


  Maak melding

 5. Dat de banken dicht zijn daar kan ik nog wel wat begrip voor hebben. Maar dat ze alleen de ATM’s van hoofdkantoren bijvullen dat is gewoon je klanten duperen.
  Niet iedereen woont dicht bij het hoofdkantoor. Echte hinderlijke maatregelen.


  Maak melding

 6. Voor de verkiezingen gedroeg de ndp regering alsof surinamers niets te vrezen hadden van coronavirus .Hij heeft het onder controle,Suriname is corona vrij liet hij weten.
  Nu ,na zijn nederlaag stijgt de boel in hoog niveau,corona,de criminaliteit,…kortom alles wat hij verborgen hield voor het volk heeft hij niet meer onder controle.
  Surinamers voor de 1 miljoenste X.Geen enkel land zal Suriname steunen met een crimineel als lijder.Bouta is een couppleger en wanted overal.
  Putin,madura ,Xi van China en Cuba zijn van geen hulp.
  Wie wij nodig hebben is Nederland waar de helft van de surinamers wonen.De band tussen Nederland en Suriname is een hechte ,emotionele band.
  Bespaar jullie jezelf een heleboel pinarie en eis het vertrek van bouta!
  Geen enkel land na de verkiezingen van 25 Mei zal Suriname steunen met bouta nog steeds als lijder.
  Surinamers hebben gekozen voor vhp en combinatie en dat weet de wereld.
  Helpen jullie jezelf om geen coronavirus op te lopen. Hou afstand,mondkapjes,handschoenen en regelmatig de handen wassen en gebruik handsanitizer.
  Als je je ziek voelt ga dan gelijk in isolatie.
  Help je zelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.