donderdag, december 7, 2023
HomeOnderwerpenGeschiedenisPresentatie boek: 'Nog ver weg van een waarachtige democratie'

Presentatie boek: ‘Nog ver weg van een waarachtige democratie’

-

Does Travel & Cadushi Tours

Op vrijdag 22 mei vindt in Paramaribo nog net voor de algemene verkiezingen de boekpresentatie plaats van Nog ver van een waarachtige democratie van jurist Gerold Sewcharan en journalist Iwan Brave. Vanwege de Covid-19 maatregelen is de presentatie alleen toegankelijk voor genodigden, maar vanaf 11.00u live te volgen hier via YouTube.

De jonge 45-jarige Republiek Suriname is ‘nog ver weg van een waarachtige democratie’. Zeker in de afgelopen tien jaar zijn er veel ‘constitutionele aanvallen’ op de democratie en rechtsstaat gepleegd tijdens de NDP-regering van Desi Bouterse. Volgens beschouwingen van de jurist mr. Gerold Sewcharan is Suriname een ‘schijndemocratie’. Ook de traditionele etnische politiekvoering en de koloniale erfenis van het rechtsspraakstelsel liggen hieraan ten grondslag.

De in dit boek gebundelde artikelen zijn door Sewcharan de afgelopen jaren geschreven en in de media gepubliceerd. Hij voerde ook uitgebreide gesprekken met de journalist Iwan Brave over zijn achterliggende visie, filosofie, ideologie en zijn politiek-maatschappelijke kijk ten aanzien van de Surinaamse democratische rechtsstaat.

Deze gesprekken vormen de tweede basis van dit boek. Het boek geeft inzicht in de ideeën van Sewcharan als politieke visionair en voorzitter van de nieuwe Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO), die het recht als ‘ontwikkelingsinstrument’ wil inzetten.

Politicoloog Hans Breeveld houdt een inleiding. De presentatie start om 11:00 uur Surinaamse/ 16:00 uur Nederlandse tijd. Vanaf maandag 25 mei is het boek ook te verkrijgen in Nederland via de uitgever: www.lmpublishers.nl

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

9 REACTIES
 1. Suriname is sinds 25 Februarie 1980 maar een defectocracy onder regizeur, dictator, bevel en kampioen corruptie, nepotist en huidig pleesident ka-bouta desiereet.


  Maak melding

 2. De dood zieke bejaarde crimineel die de democratie wieltjes los schoot, is al ondertussen zeer dement en geloof nog altijd in een fata morgana’s cultuur .
  Tijd is om! We gooien andere riemen op 25 mei . Dank je wel president en
  Nu opdonderen . Succes op maandag a.s.


  Maak melding

 3. Wat klets deze ouwe man over democratie nog ver weg in Suriname. Suriname is een echte democratie. Als hij zo’n boek in Noord Korea zou presenteren, zou Kim Jong Un hem aan zijn grijze snor ophangen! Zijn politieke carrière bij de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO) is geen succes, dus wil hij geld inzamelen voor zijn oude dag met dit soort rotzooi te verkondigen!


  Maak melding

 4. Boek van Chan is een grote flop geworden en nu komt Sewcharan met eentje! In Suriname is er helemaal geen belangstelling voor dit soort Laurel& Hardy verhalen. In Nederland misschien wel, als het maar een Ikeaprijs heeft!


  Maak melding

 5. Wat mij betreft kom dit boek in aanmerking voor de literatuurprijs!

  Tip! Overhandig het eerste exemplaar aan bouta en de rest van de regering.
  Even met de neus op de feiten drukken.


  Maak melding

 6. Arrogant ventje die sewcharan; denkt van zichzelf dat hij een topadvocaat is; Tenminste is er in suriname toch zodanig democratie dat hij gewoon een boek kan uitgeven; probeer dat eens in China ; wanneer je uit Nederland komt ga je bij deze advocaat duizenden euro’s betalen voor een eenvoudige zaak; en zo is dit boek dus betaalt; mijns inziens dus niets meer dan lekker voor de spiegel staan en jezelf de hemel in prijzen; ach ja zo zijn er toch vele boeken uitgekomen van soortgelijke figuren In suriname en uiteindelijk lig je voor een paar euro in het afprijsmandje en zelfs dan koopt niemand het; we zijn benieuwd hoever pro gaat komen maandag ; Dan weten we gelijk wat het gedachtegoed van deze man waard is;


  Maak melding

 7. We hadden een betere suriname verdient voor alle Surinamers, elke keer als de ndp aan macht is, het eerste wat ze denken stelen en bedonderen, hebben sommige mensen niet of hebben sommige mensen geen hersenen of denken niet aan de toekomst van Suriname en kinderen,hoe kunnen sommige mensen zo dom zijn deze NDP hebben miljarden geleend en nooit iets beter gedaan voor Suriname en nog geloven sommige ongeschoolde bouta oplichter no1 manipuleren no 1 no briep NDP anders woh pina en NDP rovers gewoon door


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES