Regering betaalt koersverschil in SRD bij kleine betalingen in vreemde valuta

39
US dollars

Burgers in Suriname die kleine valuta betalingen moeten doen en daar problemen mee ondervinden als gevolg van de opgeschroefde wisselkoersen, krijgen hulp van de overheid. Het Ministerie van Financiën zal ervoor zorggedragen dat deze hulp vanuit het COVID-19 Noodfonds wordt geboden.

Dat heeft de Surinaamse overheid vandaag bekend gemaakt. Het gaat daarbij om burgers die problemen ondervinden bij de betaling van hun maandelijkse huur, aflossing van een autolening, aflossing van een studielening, en andere kleine maandelijkse verplichtingen in vreemde valuta.

De regering heeft besloten het koersverschil in SRD, rechtstreeks aan degene aan wie de huur, aflossing of andere kleine valutabetaling moet worden voldaan, te betalen. Meer info op de COVID-19 website.


39 REACTIES

 1. JK 19 mei 2020 At 05:35

  Lijkt mij ook een loze belofte belofte gedaan vlak voor de verkiezingen en niet bedoeld om te worden uitgevoerd. Uitvoering is trouwens ook vrijwel onmogelijk met zoveel verschillende koersen die nu in omloop zijn.

  Bovendien geeft deze regering met deze belofte aan dat de officiële koers van de CBvS niet wordt gehandhaafd en dus niet meer geldt als koers voor de waardering van valutategoeden en valutaschulden in srd. De staatsschuld in srd wordt dubbel zo hoog.

  Ik vraag mij ook af op basis van welke koersen het te subsidiëren koersverschil zal worden bepaald als ze toch een poging wagen om de belofte uit te voeren.

  De mensen die door het desastreuse beleid van deze regering zwaar in financiële problemen zijn gekomen, worden gewoon voor de gek gehouden met een loze belofte


  Maak melding

 2. Paniek in de PAARSE BOEVEN TENT!

  Ik hoop dat … ALLE HUURDERS … STUDENTEN …. E A …. vandaag nog zich aanmelden bij Financiën voor hulp vanuit het Covid-19 Noodfonds.

  Ik ben Huiseigenaar … kom dus niet in aanmerking ….. JAMMER … JAMMER !!!!!!!!!!


  Maak melding

 3. Gaat de regering de bedrijven een boete opleggen die een koers van 1 op 20 vragen? Als bewijs de formulieren van de klant? De ondernemers gaan de gouvernement supplement weigeren. Zo de belofte is een dode mus voor de klanten.
  Hosselaars van de ndp krijgen een kans om graaien.


  Maak melding

 4. Is het niet de overheid die heeft aangegeven dat alleen in SRD zal moeten worden betaald?
  En nu? Nu worden niet alleen de betaler bevoordeeld maar ook de ontvanger blijft zijn valutabedrag handhaven.
  Ben benieuwd waar de 700 miljoen, 400 + 300 = 700, vandaan zal komen en of dit inderdaad besteed zal worden tot 25 mei.

  Ik heb echt te doen met de armen die lijden onder de valutakoers van 1 op 20


  Maak melding

 5. Ik ga helemaal stuk van het lachen hier. Het is alleen maar tijdrekken. Zolang Suriname meer geld uit geeft dan dat er binnenkomt
  is het dweilen met de kraan open. Nog 5 jaar NDP aan de macht is de genadeklap voor het land.


  Maak melding

 6. Goed initiatief van de regering om de kleine man tegemoet te komen. Dankzij de VHP en de NPS is de valutawet opgeschort en worden vooral de kleine man, de huurders uitgebuit door de rijke verhuurders, van vooral de VHP. India toestanden willen deze oranje ratten in Suriname creëren waarbij de rijken steeds rijker worden en de armen steeds armer. Dat is politiekvoering van deze oranje huichelaars! bah!!!!


  Maak melding

 7. Dit is bedrogpolitiek. het lijkt erop dat hij voor de kleinere man zorgt. En wat voor timing! Een week voor de verkiezingen. Hoe houdt een regering met zo’n begrotingstekort een dergelijk beleid in stand? het maakt niet uit. hierdoor krijgen ze een paar stemmen want “tog deng mang doe wan san”


  Maak melding

 8. Wayambo: ben jij nu zo dom of ik zo slim.

  Het is een sigaar uit eigen doos. De kasreserves worden geplunderd ( = spaargeld van het volk ) en uitgedeeld net voor de verkiezingen. Surinamer is financieel volledig naar de kloten. Hoeveel bewijs heb je nog nodig? Echt te dom voor woorden dat Paarse gepeupel.


  Maak melding

 9. Moderator …. Wayambo/V.V. Waldo …. noemt VHP’ers … oranje ratten.

  Snik … snik … snik .. snik … ik ben zo verdrietig !

  Moderator … snik … snik … snik … kunt u Wayambo/V.V.Waldo niet vragen zich anders uit te drukken t.o.v. VHP’ers ?????

  Wayambo … nu BRUL je niet dat men je uitmaakt voor ……………… wat je inderdaad bent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Loon militair of politie Nieuw Front Regering 3500 SRD was 1200 USD

  Loon militair of Politie NDP Regering 3600 SRD is nu 200 USD .

  Welke loon of regering heeft het beter gedaan zie de twee lonen .

  Alle Politie ,Militairen Onderwijzers ,Brandweer mannen , winkelpersoneel .schoonmaakster .

  STEMMEN voor de Oppositie parijen voor een beter loon en werk omgeving .

  STEM deze onderdrukkers weg met hun verloedering politiek

  STEM deze alcoholisten Brandstichters moordenaars weg erger dan een virus en een Natuur ramp dat is NDP .


  Maak melding

 11. Makelaar Boefdraad heeft nog een spaar pot .

  Doehkie en Dagoe Hooghart jullie komen nooit meer ga lekker alcohol drinken heb je nu tijd voor .


  Maak melding

 12. Niet te geloven????? Suriname is platzak en nog steeds ( financiële) beloftes maken om het volk naar zich toe trekken en het frappantste is dat de ”domme/onwetende” Surinamers ook nog in trappen en dat zijn er hééééél veel.


  Maak melding

 13. Wayambo
  Wie denk je dat de rijke verhuurders zijn? Zijn veelal de investeerders die komen aanwaaien met hun valuta en daardoor goedkoop aan hun vastgoed komen. Veelal zijn het de coke bazen die bovengronds hun geld witwassen hetgeen in Suriname makkelijk gaat met de zogenaamde stichting constructie.

  Deze groot geld bezitters zijn te vinden in alle bevolkingsgroepen en niet in 1 of 2 bevolkingsgroepen.
  Dus wees eens niet zo partij gelieerd met je opmerkingen.
  Kennelijk weet jij Wayambo dit niet hé:
  De crimineel schiet zich in zijn eigen been, want dat overleeft hij wel, en tegelijkertijd schreeuwt dat de andere dief / overvaller hem heeft beschoten.
  Dus eerst alles netjes uitzoeken en dan pas oordelen en dus niet zoals in de DNA dat nu wordt gezegd “Hoefdraad zijn case is politiek gelieerd.”


  Maak melding

 14. Kijk wat op het bord komt voor vhp.
  Valutawet gaat ka weghalen voor ze.
  Het komt niet gewoon terug. Het komt terug om al die drugsbeesten de vloer in te drukken.
  De autohandelaren gaan verdwijnen.


  Maak melding

 15. Bigi Sma 19 mei 2020 At 11:47
  Wayambo
  Wie denk je dat de rijke verhuurders zijn?
  ===
  Beste Bigi Sma, de grootste coke bazen zijn de oranje groente exporteurs uit Suriname en de oranje toko’s in de grote steden in Nederland. En met hun coke geld hebben zij geïnvesteerd o.a. in huurwoningen!

  Een ander deel betreft de Surinaamse Nederlanders die een huis hebben staan in Suriname, welke zij in valuta verhuren. Uitbuiten van je eigen volk! Deze is in mijn ogen veel erger dan de coke bazen!

  Dus de armen huurders in Suriname worden van alle kanten benadeeld.
  @ door de politiek, VHP en NPS, door niet mee te werken aan de Valutawet!
  @ door de oranje coke bazen in Suriname en uit Nederland
  @ door de Surinaamse Nederlanders!


  Maak melding

 16. De koers wordt kunstmatig in stand gehouden door de gladjanussen. Dit zijn gewoon Killers die over lijken gaan. Bewust de koers in stand houden en heel veel slachtoffers maken. en maar lullen om aan de macht te komen. Big up en nog 5 jaar paars.


  Maak melding

 17. Huuuh?? Oranje Ratten???
  Dilip Sardjoe?? Kries Kalipdewsing(combemarkt),Mahespalsing,Kuldipsing,Gopi,

  dit zijn de mensen die schatrijk zijn geworden onder de paarse vloek..
  en het klootjesvolk, van Rensproject, flora,abrabrokie enz..die krijgen een pooie pet,paraplu,
  trui en een groet vlag, met een beetje geluk ook nog een pakket.

  Onder Bouterse worden hindustanen rijk, en mensen die op Wendy en Wayambo lijken, mogen wandelmars lopen hahahaha


  Maak melding

 18. Een potje pinda kaas 65 SRD NDP prijs .

  Loon schoonmaakster Front Regering 1000 SRD was 325 USD

  Loon schoonmaakster NDP schurken 1200 SRD is nu maar 90 USD .


  Maak melding

 19. Ik heb het wonder van Leendert meegemaakt.Als gepensioneerde is er inderdaad een vefie barkie[vijf honderd srd] voor mij gestort uit de lege corona fonds van lantie.

  Oom Bert
  Hoe ken je de namen van al die grote machines van Billiton en de Suralco?


  Maak melding

 20. @ Wendy en wayambo,
  is dit allemaal toeval, of is het de pg, of de Vhp, of de Nps, of witte mannen met korte broeken???FLIKKER TOCH OP MET JE A NO MI SYNDROOM>

  Desi Bouterse werd op 16 juli 1999 in Nederland voor zijn betrokkenheid bij een drugstransport van 474 kilogram cocaïne, dat in 1997 werd onderschept in de haven van Stellendam, bij verstek tot zestien jaar gevangenisstraf veroordeeld.

  Dino Bouterse, de zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, heeft in New York zestien jaar en drie maanden gevangenisstraf gekregen voor drugs- en wapenhandel en het verschaffen van valse paspoorten.

  Romano Meriba , de pleegzoon van Desi Bouterse, zou betrokken zijn geweest bij een zware mishandeling als gevolg van een misgelopen drugsdeal. Dat meldt Dagblad Suriname. Meriba zou met 4 anderen iemand hebben mishandeld die een koffer met drugs naar Nederland zou vervoeren.

  Suriname is in de ban van een vermeend schandaal rond Ingrid Bouterse, de vrouw van de president. Ze is beschuldigd door een Amsterdamse van betrokkenheid bij een ongekend grote diamantroof


  Maak melding

 21. Zeer slimme zet!! Dit brengt direct in beeld wie de mensen zijn die diensten in vreemde valuta aanbieden, hoeveel zij daarin verdienen en wie daar wel en geen belasting over betaald heeft al die jaren!! Dat zal ze leren, als ze hun geld willen hebben, moeten ze met de billen bloot, dan gaat de bevolking nog meer de link tussen de VHP en de valutakoers zien. Dit is hoog schaakspel waar de oppositie geen kaas van gevreten heeft.


  Maak melding

 22. Wie denkt dat een koers door mensen bepaald kan worden, die is hoogstwaarschijnlijk niet verder dan de 6 e klas basis school gekomen, of verkondigd dat met opzet om zijn eigen falen te verdoezelen.
  Ze weten namelijk dat de mensen uit de volksbuurten niet verder denken, dan wanneer komt mijn pakket, en wanneer is de volgende wandelmars.
  ze kennen de lessen van vraag en aanbod, of inkomen versus uitgaven niet.
  ze weten niet dat dat als je meer uitgeeft dan je verdiend, je in de problemen komt.
  ze weten niet, wat het verschil is tussen een dure lening of een goedkopen.
  Ze weten niet wat het resultaat van gelddrukken is,noch wat monetaire financiereing is.

  ze weten maatr één ding, Baas o set oe kong hahahahaha
  Julian With zegt:Domme mensen bestaan, en ze zijn in Suriname in de meerderheid


  Maak melding

 23. Wat een onzin. Breng de koers omlaag door goed economisch beleid en door bezuinigingen. Iedere maand komt de overheid srd.350.000.000.00 tekort voor zijn verplichtingen. De koersen gaan nu nog meer stijgen. Welke idioten bedenken deze oplossingen. We zijn verloren..


  Maak melding

 24. DIT IS DE JOKE VAN DE MAAND MEI 2020.

  IS OM STEMMEN TE ZOEKEN.

  DE GELD PERS DRAAIT DAG EN NACHT HOOR IK.

  KOERS PER VAN DAAG IS 25 VOOR DE USD EN DE EURO. TRAGISCHER KAN HET NIET.


  Maak melding

 25. De meeste huis verhuurders hebben met keiharde geleende valuta van de banken in binnen en buitenland hun huizen gebouwd als investering voor hun toekomst.Is het zo moeilijk om na te denken en te begrijpen dat de bankiers GEEN srd zullen accepteren als aflossing van de leningen.Huurovereenkomst is gesloten tussen verhuurder en huurder dus vanwaar de huurder het geld vandaan gaat halen is zijn koppijn.Als je geen valuta verdiend huur dan liever in srd.No plei bigie ting.Het is niet de schuld van de verhuurder dat er een schaarste is aan harde valuta die hebben immers ook betalingsproblemen.


  Maak melding

 26. Als ik zo lees wat er allemaal uit dit noodfonds betaald gaat worden, is 400 miljoen bij lange na niet toereikend. Hoefdraad mag dan nog ergens een miljard of zo gaan zoeken. Voor nu staat de teller voor het fonds nog op nul coma nul.


  Maak melding

 27. De VHP regering gaat inderdaad een heleboel stront moeten opruimen, hoe moeten ze de tekorten ooit gedekt krijgen, alle privé tegoeden van de Paarse regering moeten ze bevriezen, tot er een heel degelijk onderzoek heeft plaatsgevonden. Anders bij voorbaat allemaal opsluiten,voordat ze gaan vluchten. Die gasten in Santo Boma, willen wel een stukje opschuiven.🙄
  Meer dan een miljard aan geregistreerde leningen, in vijf-jaar, waarvan 4 grote alleen al bij de Chinezen😱waarvan tenminste bekend. Hoeveel er nog boven komen drijven zullen we gauw genoeg horen.😮😓Triest dat ze de kans hebben gekregen, om het zover te laten komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.