Versoepeling corona maatregelen in Suriname onder strikte voorwaarden

9
COVID-19 Suriname

In Suriname kunnen veel ondernemingen en bedrijven per direct weer open, mits er voldaan wordt aan een aantal strikte, nieuwe voorwaarden. Dat werd vrijdag 15 mei duidelijk tijdens de persconferentie van het Surinaamse Covid-19 Management Team. Op basis hiervan openen bijvoorbeeld Torarica Resort en Tangelo op 16 mei hun deuren weer voor het publiek.

Deze nieuwe voorwaarden waaraan bedrijven zich dienen te houden, hebben ondermeer betrekking op de hygiëne, het houden van afstand en bijvoorbeeld het optimaal wassen en desinfecteren van objecten maar ook de handen. De voorwaarden zullen vanaf maandag bij de ministeries en districtscommissariaten afgehaald kunnen worden als aanvulling op de bestaande vergunningen.

Markten worden de komende week gefaseerd opengesteld. Hoe en onder welke voorwaarden er verkocht mag worden is nog niet duidelijk. Casino’s, eettenten en nachtclubs kunnen zich vanaf maandag op het commissariaat in hun district melden voor de aanvullende voorwaarden waar ze aan moeten voldoen om open te gaan voor het grote publiek. Voor recreatieoorden geldt dat ze nu nog niet open mogen. 

De bedrijven krijgen twee weken de tijd, tot 1 juni, om te oefenen met de nieuwe voorwaarden. Vanaf 1 juni vindt er controle plaats en volgen er sancties als men zich niet aan de (nieuwe) vergunningsvoorwaarden houdt.

Hieronder de voorwaarden:


9 REACTIES

 1. Natuurlijk moeten de bedrijven geopend worden. De regels moeten bekeken worden of ze praktisch zijn. Er zijn niet werkenden van de bedrijven en er is geen geld van de overheid om ondernemers en werknemers te onderhouden. De virus is weg en de in het gesmokkelden worden gdvonden zonder de ziekte. Dus weer aan het werk.


  Maak melding

 2. Het lag in de lijn der verwachting dat bedrijven hun activiteiten zouden opstarten en dat scholen en andere openbare instellingen spoedig zullen volgen. Hoe zal het nieuwe normaal in Suriname eruit zien als men de anti-cirona regels in acht neemt? Waakzaamheid is echter geboden.Het gevaar schuilt in de buurlanden van Suriname. Het aantal besmettingen in Frans Guyana, Guyana en Brazilië is nog steeds aan het toenemen. Vooral de situatie in Brazilië is explosief. Gisteren stapte de nieuwe minister van Volksgezondheid na een maand op omdat president Bolsonario geen prioriteit geeft aan de bestrijding van deze zeer besmettelijke ziekte. Vanuit Brazilië moet er geen inktvlek ontstaan richting Suriname en omringende landen.


  Maak melding

 3. Ze leest alles van papier af. Had je ook een kind van 10 jaar dit kunnen laten voorlezen.
  Ai baja. Ze komt ook niet goed uit haar woorden. You no sabie lezie meisje.


  Maak melding

 4. Wat ik niet begrijp en tot nu toe niemand daarover heb horen roepen is dat Suriname civid vrij is. Als er 0 personen besmet zijn wie gaat dan wie besmetten. Hou de grenzen dicht en laat de mensen vrij in hun doen en laten.


  Maak melding

 5. De hoogste tijd dat dit voorlichters/ Public Relations (PR) getraind worden hoe ze een boodschap zonder van een papier voorlezen aan het publiek brengen.

  Ook moeten mensen met fake haar op hun hoofd niet voor de camera verschijnen.

  Het nieuwe normaal, dat is de norm om te overleven in Suriname. Weg met Neks No fout.

  Na 25 mei 2020 moet in heel Suriname het nieuwe normaal gelden. Dat wil zeggen dat alle Surinamers zich aan de regels en de wetten van de grondwet houden, niemand staat boven de grondwet en internationale verdragen in een democratische rechtsstaat.

  De Surinamers/kiezers kunnen voor zorgen dat het Nieuwe Normaal in heel Suriname gaat gelden.


  Maak melding

 6. Waarom zie ik het bericht over Suriname nergens???
  Washington posts heeft lovend artikel geschreven over Suriname.
  Nederland hoeft ons niet te prijzen. Komt uit andere hoek
  Maar dat mag de normale man niet zien dus we houden ons stil.
  Wel de ogen in de grote wereld kijken naar ons. Zoveel olie voor onze kust gevonden. Su covidvrij in de regio mt de covid gasten in onze buurlanden.


  Maak melding

 7. Wendy 16 mei 2020 At 15:15

  Wel de ogen in de grote wereld kijken naar ons.

  Klopt!
  Corrupte regeringen krijgen altijd de volle aandacht als er weer verkiezingen zijn.

  Voor de rest is er geen interesse in Su. Helaas maar waar.


  Maak melding

 8. Verhogingen voor van alles en nog wat beloofd, indien de ndp de verkiezingen weer zou mogen winnen dan zal blijken hoeveel corona patiënten SU heeft en dan zal dit worden aangegrepen om de beloofde verhogingen niet uit te doen keren.

  WANT DAT SU CORONAPATIENTEN HEEFT WORDT GEWOONWEG VERZWEGEN. IS SU ZO GEZEGEND DAT ZE CORONAVRIJ ZIJN.

  LET MAAR OP .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.