‘NDP parlementariërs proberen proces decembermoorden weer te dwarsbomen’

55
decembermoorden Suriname

Onder leiding van NDP parlementariër Amzad Abdoel probeert de partij van president Desi Bouterse opnieuw het 8-decemberproces te dwarsbomen. Tot die conclusie komt de advocaat van de nabestaanden, Hugo Essed, naar aanleiding van een initiatief van NDP fractieleider Abdoel.

Abdoel heeft vanmorgen namelijk de Amnestiewet voor toetsing aangeboden aan het onlangs ingestelde Constitutioneel Hof (CHof). Dat deed hij samen met assembleeleden Rossellie Cotino, Oesman Wangsabesari, Jennifer Vreedzaam, Ruchsana Ilahibaks, Grace Watamaleo en Daniella Sumter.

De Amnestiewet werd in 2012 zodanig gewijzigd op initiatief van NDP parlementariërs, dat de Decembermoorden ook onder die wet zou vallen, waardoor de voor moord veroordeelde president van Suriname amnestie kon krijgen. Het Hof van Justitie besliste uiteindelijk echter dat die wet niet moet worden toegepast.

De NDP’ers gingen er vervolgens toe over om het Constitutioneel Hof nieuw leven in te blazen, zodat deze wet kan toetsen. Maar tegen radio ABC zei Essed hij dat deze toetsing geen enkele invloed heeft op het 8-decemberstrafproces:


55 REACTIES

 1. Goed mr Essed, maar dan zijn de kaarten voor ddb nog niet uitgespeeld.

  want hij is pres en kan zichzelf toch amnestie geven.

  Wat dan?


  Maak melding

 2. Kondremangs
  Ze kunnen doen wat ze willen. …de moordenaar zal en mag zijn straf voor de zinloze executies niet ontlopen. …deze 7 gewetenlozen moeten maar hopen dat ze de verkiezingen winnen. ….anders wordt het niet mals voor ze. ….vooral die Aboel. ….wo miti. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 3. De jonge ndp leden hun verstand dit overduidelijk in hun achterwerk. Deze 8 december zonen van de nabestaanden doet hun niets. Het is geen familie van hun dus het kan ze geen moer schelen als zij maar financieel kunnen blijven profiteren van gemeenschapsgeld. Deze gasten zijn schaamteloos en hebben geen gevoel in hun donder. De nabestaanden hun hart bloed nog elk uur van de dag om het verlies van hun dierbaren. Wat een onmenselijk gasten. Hoop niet voor ze dag de dag des oordeels hun tegemoet komt. Karma slaapt niet. Deze gasten van de ndp met hun goedkope zielen, denken een mooie toekomst tegemoet te gaan. Vergeet het maar. Strijden met een moordenaar zal hun duur komen te staan. God slaapt niet.
  Saka Saka idioten. Deze in koele bloede vermoorde mannen hun geest rust ook niet zolang het proces wordt gedwarsboomd.
  Sommigen zijn door de duivel bezeten die Bouterse heet.


  Maak melding

 4. Heeft deze boeler van Abdoel nog niet geleerd, dat alles waarmee hij komt, gedoemd is te mislukken, advocaat Essed is heel duidelijk geweest met zijn uitspraken, dus weer zo,n zinloze actie van deze Abdoel met zijn paarse kornuiten, Rosellie, Oesman, Ilalibaks, Vreedzaam, Watamaleo en Sumter, die andere jaknikkers, zonder geweten.


  Maak melding

 5. Deze regering gaat naar huis.En de 26 assemblee leden van de NDP gaan in plaats huis naar Boma met hun afgod.Tenslotte moeten er ezels zijn die naar speeches van de president moeten luisteren.


  Maak melding

 6. Proberen jullie te werken op de sentimenten van de Surinamers? Er is een spreekwoord, wie met vuur speelt moet op de blaren zitten. Koning David uit de stam van Yuda werd bejubelt omdat hij de verraders bij duizenden neersloeg, onze sentimenten zijn door het vervalste christelijk geloof,van vergeving en liefde als wapen tegen ons gebruikt, maar dat zal stoppen.
  Er zijn miljoenen slaven gevangen genomen en vermoord, ook de inheemse bevolking ondervond geen genade bij de witte man. Hun tijd is op, voorbij is jullie macht, nu komen de kinderen van Yah weer tot hun zinnen, en onderhouden de geboden.


  Maak melding

 7. Laatste stuiptrekkingen van deze latente homo.

  Ze moeten deze paarse rat offeren als een schaap tijdens de ramadan.

  Zijn….
  Amnestiewet in de prullenbak…
  Devaluatie-leugen ontmaskerd…
  Overnight valuta-coup vermorzelt…

  Alles wat deze hersenloze domoor aanraakt is gedoemd te mislukken.

  Over 2 weken is het bijltjesdag voor deze schaamteloze Bouta-sucker en is het gedaan met zijn corrupte, criminele activiteiten.


  Maak melding

 8. Alles is duidelijk wat er speelt.

  Het Vonnis van de KC is duidelijk,

  Op 25 mei 2020 komen er zegt men “algemene en geheime verkiezingen”

  ddb blijft voor zijn leven president, ddb kan gratie aan zich zelf geven,

  De familie van de15 slachtoffers 8 december 1982 gaan naar een Internationale gerechtshof. Internationale wetten zijn hoger en sterker dan een grondwet van een land. De daad van ddb is een misdaad tegen de menselijkheid en hij krijgt van de Internationaal gerechtshof een vonnis, schuldig en moet de gevangenis in.

  Maar omdat hij president voor het leven is, kan niemand hem arresteren en blijft hij uit de gevangenis.

  ddb had het gezegd: nada, nunca, nooit, never, nul gaat hij de gevangenis is. Zie het draaiboek dat hij hiervoor gemaakt heeft en gebruikt. De poppetjes om hem heen zijn gewoon ja-knikkers. Het Surinaamse volk dat door hem in armoede is gebracht, Suriname vernietigd is geworden zijn gewoon een speelbal van hem geworden.

  Hij is bevelt, geeft commando’s is soldaat en iedereen moet luisteren en uitvoeren.

  Boen Sari (his)Storie.


  Maak melding

 9. Er zijn mensen gevangen genomen en vermoord, ook de inheemse bevolking ondervond geen genade bij Bouwterse. Hun tijd is op, voorbij is jullie macht, nu komen de kinderen van Suriname weer tot hun zinnen, en onderhouden de geboden.
  De ndp is een vloek gebleken het stond in de geschriften


  Maak melding

 10. De ziekelijke gretigheid waarmee Abdoel zijn sekteleider uit de gevangenis probeert te houden nemen hilarische vormen aan.
  Over een paar weken is het bijltjes dag. Ik adviseer Abdoel een voordeeldoos pampers aan te schaffen.


  Maak melding

 11. Suriname: Stem deze MOORDENAAR’S LOVERS WEG.

  Deze KRUKTUTERES moeten op 25 mei worden vernietigd.

  Sranan stem bewust en stuur de NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ naar de oppositiebanken met 5 ZETELS.


  Maak melding

 12. Het Vonnis van de Krijgsraad staat als een huis.

  Het CH kan daar niet aan veranderen, maarde president voor het leven kan gratie aan ddb geven.

  Een internationaal gerechtshof veroordeeld ddb wel, maar de functie van president voor het leven, laat hem tot zijn dood uit de gevangenis blijven.

  Zie de uitslag van de verkiezingen van 25 mei 2020. De ja-knikkers zijn al overal in stelling gebracht.


  Maak melding

 13. Goed zo Amzad Abdoel,

  je hebt zo vlak voor de verkiezingen weer eens heel Suriname eraan herinnert dat Bouterse een ordinaire coup had gepleegd. Bouterse en zijn criminele vrienden hadden een illegale staatsgreep gepleegd, onschuldige burgers gemarteld en op brute wijze vermoord.
  Deze burgers en hun nabestaanden hebben nooit een eerlijk proces gehad en hebben ook nooit politieke steun gehad ook niet van Nederland. Dit terwijl een staatsgreep zeer zwaar politiek beladen is. Deze mensen wachten al bijna 40 jaar op gerechtigheid.

  En sindsdien rust er een vloek op Suriname.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 14. Ik weet niet waarom de na bestaande en essed zich druk maken we leven toch in een rechtstaat en democratie wat essed moet doen is om Nederland voor het internationale gerechtshof brengen zodat ze alsnog dat dossier afgeven dat voor 60 jaar opslokt is dan pas doet hij wat want bouterse opsluiten dat is nog geen waarheid


  Maak melding

 15. Wat de nieuwe regering moet doen is een nieuw uitleveringsverdrag sluiten met Nederland. Suriname gaat per direct haar onderdanen uitleveren zodra zij veroordeeld zij. In ruil worden surinaamse politie agenten kosteloos getraind in Nederland en kan de overheid kan gebruikmaken van hun expertise. Prima deal…..Bouterse kan dan per direct uitgeleverd worden. Weer een probleem minder.


  Maak melding

 16. @ Koos,

  Heb net ook gelezen op Starnieuws, dat Boefdraad ook niet vervolgd zal worden, met dank aan deze zelfde Abdoel, afstraffen deze jaknikkers na 25 mei, en vervolgen.


  Maak melding

 17. De wereld kijkt met argusogen naar de ontwikkelingen in het 8 decemberproces.Suriname moet echt op zijn tellen passen.De 8 decembermoorden staan internationaal bekend als moorden tegen de menselijkheid en daar is geen amnestie voor mogelijk.Hij gedraagt zich niet als een militair.Een militair gaat zijn straf met opgeheven hoofd tegemoet.Heeft hij wel ballen tussen zijn benen? Heeft hij niet stiekem een poennie?


  Maak melding

 18. Het CHof heeft geen andere mogelijkheid dan die wet ongeldig te verklaren.
  Het zou verbazingwekkend en een enorme blamage zijn als zij anders beslissen.
  Ook is het uitgesloten dat het CHof binnen zeer korte tijd een beslissing gaat nemen, dit is in Corona tijd niet verantwoord en gedegen te realiseren.
  Dus ik begrijp dit theater totaal niet. Leven de paarse echt zover buiten de werkelijkheid??


  Maak melding

 19. Waarom roepennjullie niet de blanken en vooral de nederlanders niet ter verantwoording voor het leed van onze voorouders?? Oeps velen teren daar op nl zak. Waarom vragen jullie nederland niet om het dossier te openen dat ze voor 60 jaar hebben weggezet?? Als ze schone vingers hadden dan kon dat.
  Nee zij doen maar.
  Wie hielp Brunswijk tijdens de binnenlandse oorlog?? Somo bracht de spullen. Gestuurd door nederland


  Maak melding

 20. @Manu, het is uitstel. Die beesten gaan allemaal de bak in.

  @Robles, de VHP is klaar voor een uitleverings deal met Nederland. De NDP en Bouterse stellen geen moer meer voor. Bij de eerstvolgende coupe ligt Bouterse tussen 6 planken. Trump maakt geen grappen.


  Maak melding

 21. @De Nederlanders die nu leven wat hebben zij te maken met het leed van jullie voorouders? Altijd maar weer achterom kijken.Kijk eens vooruit.Jij hebt dit leed toch niet aan den lijve ondervonden? Als je altijd achteruit blijft kijken kom je geen centimeter vooruit.Van achteruit kijken wordt een mens verbitterd,rancuneus en depressief.Dus niet doen!!!


  Maak melding

 22. Het Surinams volk moet ook een klacht indienen tegen Nederland,vanwege eeuwenlange gijseling/vrijheidsberoving en martelingen. Aangezien ze waren vertrokken voordat er een bewustzijn plaatsvond, doen ze alsof er niets is gebeurd. De afgelopen jaren heeft Nederland geen cent bijgedragen aan de ontwikkeling van Su. Alle bruggen die zijn gebouwd, is niet het werk geweest van Nederland, ja er moest wel geleend worden. Dus praten over recht, vanuit een rood/wit/blauw bril moet gaan behoren tot het verleden. Hoe krom of scheef onze bruggen ook zijn het zijn Surinaamse bruggen. De jonge Surinamers raken steeds beter geschoold en moeten leren hun kennis eerst in de praktijk om te zetten, en waar te maken, door een voorbeeld te zijn, en dat neemt tijd. Op dit moment kan Nederland niet eens haar soldaten degelijk kleden, laatstaan om voor een paar, zelf benoemde kapitalisten te komen vechten. WISHFULL THINKING


  Maak melding

 23. De zoon zit al vast. Nu de rest van de familie en maties nog. Mogelijk wil het ICC de extra grote, zwaar beveiligde gevangenis financieren.
  Hoe het zij. Er gaan straks de nodige koppen rollen.


  Maak melding

 24. Spuit 11 (elf)!
  En zo praten de ndp schapen elkaar na. Een vraagt wat ‘bewust stemmen’ is, dan komt een ander met dossier v 60jr.
  Ohh my gosh.
  Ondertussen zijn we 40 jr verder. Met uitzondering v enkele pagina’s, kan iedereen op deze aarde het dossier inzien.
  Wat staat er in de geheime pagina’s? De namen v Surinaamse soldiers die tot heden een Hollandse pensioen ontvangen en beschermd worden. Sportsergeant bouta, para, pongo, etc. Je pikt ze er zou uit.
  Geen eigen mening, geen trots, tevreden met een gebroke, profiel vd ndp’er.


  Maak melding

 25. Bouterse begint de hitte onder z’n voeten al te voelen
  Bouterse leeft met angst net goed voor hem.
  Amzad Abdoel, deze is moslim
  Vieze vuile Abdoel mag moordenaar Bouterse niet in bescherming nemen.
  Abdoel ga de KORAN nog een keer maar lezen.
  Abdoel je bent geen moslim maar een kontlikker.
  Kafferbilla.


  Maak melding

 26. Deze man heeft in opdracht van die bakra’s zijn eigen volk vermoord.
  Snap je het of nog steeds niet! Zo slim was hij niet hoor, foetoeboi eerste klas. Slijmen met die witmangs en zijn landgenoten eigenhandig vernietigen. Hij spuugt op jullie. Welke bouta is met een blaka oema, geen een. Blijf maar geloven dat hij volksjongen is. Zoals ze het in suri verwoorden; hij trekt meer naar zijn witte voorouders. Met verdeel & heers-tactiek heeft hij jullie mooi tuk.
  Landverrader en vernietiger v jullie land.

  Effe naar een ndp niveau voor de verandering.


  Maak melding

 27. @jk ‘DDB moet nog 32 van zulke mensen vermoorden dan denk dat er rust zal komem in ons mooie Suriname’.

  Typisch ndp-rattengedrag. Begin je familie te verzamelen. Weliswaar van een lager allooi, geeft niet. Goed plan.


  Maak melding

 28. @ percival, De zonen van Yacob/Israel, hadden ook niets gedaan, maarhun voorouders waren ongehoorzaam geweest.
  ◄ Revelation 13:10 ►
  He that leads into captivity shall go into captivity: he that kills with the sword must be killed with the sword. Here is the patience and the faith of the saints.


  Maak melding

 29. C zelfde CD draaien ze voor elke verkiezing weer.
  De slaven die de blanken ruim twee eeuwen hebben uitgebuit dat zijn we allemaal vergeten en dood gemarteld door de blanken slavendrijvers.
  Oppositie weten dat ze weer plaats gaan nemen waar ze altijd al zaten dus komen ze met deze 💩💩💩💩💩
  Mi


  Maak melding

 30. deze gruwelijke moorden hebben al voor een heleboel koenoe,s gezorgd voor de familie van d.d.b…..zoon d.b voor 15+ jaar in de bak…..straks 20 jaar voor d.d.b….en er zullen nog meer volgen want er zijn vaders van kinderen vermoord en gruwelijk…karma is a bitch


  Maak melding

 31. @Esmerald
  Ga jij maar eerst naar jouw familie kijken want als je de vinger aan mij wijst dan wijzen 3 naar jouw toe dus opgepast want ik denk dat jij van de lager allooi ben.


  Maak melding

 32. Mi gado Essed na juru dja is al achterhaalt hoor ala juru a law sani disi oeng neh weri noh wel toen front aan de macht was saideh oeng no sroteng zodat jullie vermist worden.
  Doewet….soso blaka sma oeng sabi teh verkiezing e kong rommel…ie sa suku asiel dja ini Holland..


  Maak melding

 33. @Koos…blijf vooral (natte) dromen hebben van nederland! Dan kom je ergens….

  Je bent duidelijk de slaafste onder de orange movers….waarom gaan jullie maar niet gelijk met zijn allen naar de noordzee emigreren??!! Scheelt campagne geld en moeite voor 25 mei🤣🤣🤣


  Maak melding

 34. Bouterse heeft niets anders gedaan dan de lijn van Venetiaan doortrekken tot hij en zijn makkers ook onderdeel werden van die lijn. Als men dus beweert dat de gewijzigde amnestiewet van 2012 niet geldig is ,houdt het in dat de amnestiewet van 1992 ook nietig is. Maar die is wel geldig! De Surinaamse geschiedenis krioelt van fouten. Dit geldt voor de wetgevende – uitvoerende en rechtsprekende machten. Het mooie is dat je alle fouten van deze machten tegenover elkaar kan plaatsen en wegstrepen. De ene fout heft de andere op. Zo krijg je een gelijke stand en vanuit dat beginpunt kan Suriname verder. Het houdt in dat niemand volledig aan zijn trekken komt. Er wordt water bij de wijn gedaan. Suriname moet immers verder en kan niet blijven hangen in het verleden. Bouterse is een bepalende factor in Suriname. Er zijn ontiegelijk veel aanhangers die bereid zijn voor hem te strijden. Een verstandig mens zou zeggen ;” if you can’t fight the enemy, you simply have to join him.” Een constitutioneel hof is niet een orgaan dat je luchtig moet opvatten ,ongeacht het onverbindend is of niet. In sommige landen is dat zelfs het hoogste rechtsorgaan en zeker niet vrijblijvend. Met andere woorden ; het is van eminent belang hoe dit CH over deze kwestie denkt. Er is namelijk een waardeoordeel aan verbonden betreffende de grondwet. Niet voor niets is het CH geïnstalleerd.


  Maak melding

 35. Wij moeten met zijn allen respecteren wat in de grondwet van Suriname staat! Lees vooral punt 3 en laat je vooral niet blij maken door de heer Essed. Hij is verplicht om het volk en in het bijzonder zijn cliënten goed uit leggen wat een eventuele uitspraak van het CH straks inhoudt. Met dat goedkoop praatje “tegen radio ABC zei Essed dat deze toetsing geen enkele invloed heeft op het 8-decemberstrafproces” is niemand geholpen!

  ======
  Grondwet van Suriname
  HET CONSTITUTIONEEL HOF
  Artikel 144 (Nieuw)
  1. Er is een Constitutioneel Hof, zijnde een onafhankelijk orgaan, dat
  gevormd wordt door de voorzitter, de vice-voorzitter en drie leden, die –
  evenals de drie plaatsvervangende leden – voor een periode van vijf jaren op
  voordracht van De Nationale Assemblée door de President worden
  benoemd.
  2. Het Constitutioneel Hof heeft tot taak:
  a. het toetsen van de inhoud van wetten of gedeelten daarvan aan de
  Grondwet en aan van toepassing zijnde overeenkomsten met andere
  mogendheden en met volkenrechtelijke organisaties;
  b. Het beoordelen van de verenigbaarheid van besluiten van
  overheidsorganen met één of meer der in Hoofdstuk V genoemde
  grondrechten.
  3. Ingeval het Constitutioneel Hof oordeelt dat er strijdigheid is met één
  of meer bepalingen van de Grondwet of van een overeenkomst als in lid 2
  onder a bedoeld, wordt de wet of worden gedeelten daarvan dan wel de
  besluiten van de overheidsorganen geacht onverbindend te zijn.
  4. Nadere regels met betrekking tot de samenstelling, de inrichting en de
  werkwijze, alsmede de rechtsgevolgen van beslissingen van het
  Constitutioneel Hof, worden bij wet vastgesteld.


  Maak melding

 36. En tegen Jan en Piet, Klaas en Kees, Koos en Kloot, Groot en Klein wil ik zeggen, hou je koest. Is een Surinaamse aangelegenheid, welke door Suriname en Surinamers opgelost gaat worden!


  Maak melding

 37. Bouterse heeft altijd getracht.. het constitutionele hof tot politiek organisatie laten worden…Hij ddb benoemt welwillenden. .. Dat lukt even met nieuwe benoemingen.. tot het hof in de gaten krijgt dat ddb en kornuiten een spelletje met hun speelt.., en dan stopt het koorddansen.. Het land wilt open en transparant zijn.. Mensen willen wat meer dan werkloos met een diploma op zak lopen.. Mensen, laat u niks meer wijs maken.. Ga vooral voor eenheid en democratie.. …


  Maak melding

 38. BOUTA MOET 20 JAAR GAAN BROMMEN IN SANTA BOMA.
  10 JAAR IN NEDERLAND.
  HIJ PROBEERT PG TE BELEDIGEN EN UIT TE SCHAKELEN.
  HEEFT NDP LIKT ZIJN REET. BANG OM AFGEMAAKT TE WORDEN.

  IN ECHT EEN INDIANEN FAMILIE INCL DIAMANTENROOFSTER.

  MEN ZEGT: WIE MET LOOD AAN DE MACHT KOMT ZAL MET LOOD VERDREVEN MOETEN WORDEN. HET ZIJN MILITAIREN EN GEEN ACADEMISCHI.


  Maak melding

 39. De History van en over Suriname is niet ons verhaal, HIS=zijn, STORY= verhaal, en dat verhaal zit vol onwaarheden,gefabriceerde verhaaltjes. Het is onze taak erover te blijven praten, onze kinderen te vertellen over hen die onze geshiedenis hebben vervalst en over hen die ons op de bodem van de maatschappij willen houden. Zij die beweren dat het al zo lang geleden was, beseffen niet dat zijzelf in een onwetendheid zitten. Men noemt dit mindcontrole, Stockholm Syndroom en daar zullen onze kinderen uit moeten groeien, door de waarheid te achterhalen en alle boeken of interpretatie van boeken te gaan verwerpen. En als wij hun het gaan vertellen, laten zij daan iedere emotie en pijn voelen die onze voorouders werd aangedaan, zo eren wij onze voorouders, het is een gebod van YAH, YHWH, in het hebreuws uitgesproken, als YAHAWA. De mishandelingen, de ketenen, moorden brandmerken, ophangingen, misvormingen van lichaam en geest, is tot vandaag van kracht. Ze moeten weten dat wij tot een bloedlijn behoren, lopende van vader op vader en koningen en prinsen zijn van de meest Hoge God, onze vrijheid zit in het verkrijgen van kennis, en alles wat de duivel je heeft geleerd is verwarring. Je intenties aangeven. Een zanger zong steeds” Mi no want the devil phylosofy”, dat is een intentie en dan wordt je geestelijk bevrijd, want Yah is een man van uiterlijke, maar een onzichtbaar geest, omdat je fibratie veels te laag is om voor zijn aangezicht te staan, EN YAH IS ZWART.


  Maak melding

 40. Voor wie niet bekend is met de werking van het strafrecht en overige regelgeving, nationaal en internationaal, wil ik aangeven dat zodra een strafproces bij de Rechtbank een aanvang heeft gemaakt, dit heet vervolging, de enige instantie die beoordeelt of er gronden zijn hier een eind aan te maken de Rechtbank zelf is en niemand anders.
  Sterker nog is de Rechter de enige instantie die zich bevoegd of onbevoegd kan verklaren voor kennisneming van omstandigheden welke zich hebben voorgedaan nadat het proces is aangevangen. De Rechter is zelf bevoegd om aan te geven of de nieuwe omstandigheden geen of wel invloed hebben op het eenmaal aangevangen strafproces, rechtmatigheidsprincipe. Ik neem aan dat NDP toch wel een paar juridisch geschoolde lieden zal hebben die dit moeten kunnen uitleggen aan bepaalde politieke uitwerpselen waardoor die zich niet belachelijker maken dan ze al zijn.
  Zie het als het huis waarin u woont en waarin bij wet en verdrag , universeel geaccepteerd, is vastgesteld dat u mag aangeven wat wel of niet is toegestaan in uw woning waarbij dit niet strijdig mag zijn met nationale en internationale regelgeving. U mag van uw huis geen bordeel maken. Als u profiteurs, lees politieke en andersoortige loyalisten, onderkomen wil geven is uw goed recht zolang niet strijdig met wet en recht. Het is uw recht, uw bevoegdheid, staat in de wet en algemeen geaccepteerd. Of er nu mensen langskomen of niet, die regels zijn er gewoon, so live with it en ik neem aan dat wij allen bij de geciviliseerde internationale samenleving horen.
  Dat er een vonnis is staat vast. Gewoon accepteren, geen beroep instellen of intrekken, onherroepelijk, en je kunt gaan werken aan een door de samenleving of jouw aanhang geaccepteerde gratie. Meer smaken zijn er niet en hier zal zelfs het Constitutioneel Hof niks aan kunnen veranderen want ook dit Hof is gebonden aan nationale en internationale regelgeving.


  Maak melding

 41. Kondremangs,
  Alle DiDiBri lovers mogen , samen met hun veroordeelde lijder moordenaar en drugsdealers, van de bosje brug springen….nu komen ze allerlei artikelen uit de grondwet citeren………binnenkort is DiDiBri historie…mind my words!!! Zijn donornier speelt hem parten……..de moordenaar van mijn zwager zal zijn straf niet ontlopen…………….aanhangers van de verkrachter van Su……….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 42. Meer smaken zijn er niet en hier zal zelfs het Constitutioneel Hof niks aan kunnen veranderen want ook dit Hof is gebonden aan nationale en internationale regelgeving.
  =======
  Een hoop kolder kom je hier verkondigen! Ik heb reeds gezegd, geen fabels en cartoons als van Laurel&Harhy (Kries&Sunil), dat lezen wij al te vaak!


  Maak melding

 43. De NDP heeft zichzelf al verraden.
  Indien Hoefdraad werkelijk een goede minister was waarom zouden er hals over kop in de midden van de nacht tijdens leba yuru wetten inelkaar gefriemeld worden alleen om een eventuele straf en vervolging te onlopen.
  Als de NDP meewerkt aan het onderzoek dan kan de NDP bewijzen dat er geen vuiltje aan de lucht is.
  Maar nee, dat doen ze niet want ze weten dan de lucht boven hun kop dusdanig is vervuilt dat er zelfs geen zonlicht meer door kan schijnen.

  Het volk zal nu massaal en eensgezind een overduidelijk signaal moeten geven.
  En ik vrees dat het volk rekening moet houden met een “plan B”. Want de NDP weet wat hun te wachten staat. Dus de kans is groot dat zij hun verlies niet zullen accepteren. Dat doen ze trouwens nu al niet, kijk maar weer naar de wettensmederij van Amzad Aboel.


  Maak melding

 44. @Guno
  Heeft Nederland soms de opdracht aan DB gegeven om die 15 mannen op te pakken en in koelen bloede te laten vermoorden? De 8 decembermoorden staan ook internationaal bekend als moorden tegen de menselijkheid gepleegd met voorbedachte rade.En daar geldt geen amnestie voor.


  Maak melding

 45. Ik denk dat het nu tijd wordt voor het volk van Suriname om in opstand te komen en hun toekomst veilig moeten stellen.
  En dat is geen NDP en ook geen Bouterse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.