SBV betreurt politieke benoeming Lesley Winter als regeringscommissaris bij CBvS

39
SBV betreurt politieke benoeming Lesley Winter als regeringscommissaris bij CBvS

De minister van Financiën in Suriname, Gillmore Hoefdraad, heeft Lesley Winter (foto) benoemd als regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hij volgt Vijay Kirpalani op die per 19 april om persoonlijke redenen zijn functie heeft neergelegd. De Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) heeft maandag aangegeven deze benoeming te betreuren.

Volgens ABC Online Nieuws vindt de bankiersvereniging het jammer dat gekozen is voor een politieke benoeming en niet voor een technocraat. Dat was vooral belangrijk voor de versterking van het vertrouwen, nationaal en internationaal zegt Eblein Frangie, voorzitter van de bankiersvereniging, tegen de zender.

Lesley Winter is eerder directeur geweest van de NV Luchthavenbeheer, alwaar hij volgens Dagblad Suriname na zijn vertrek een grote schuld achterliet voor zijn opvolger. Hoefdraad heeft Winter met terugwerkende kracht benoemd vanaf 19 april.

Zijn benoeming is volgens Starnieuws per brief gedateerd 30 april meegedeeld aan de leiding en de raad van commissarissen van de CBvS. Over zijn benoeming zijn er geen officiële mededelingen gedaan aan de samenleving. 


39 REACTIES

 1. dus er is een paar jaren geleden op de luchthaven verschilkelijk huis gehouden in de miljoenen us dollars onderleiding v deze zelfde man……dussss dan wordt hij weer ergens geplaatst om toezicht te houden op miljarden…..een goed weldenkend mens weet al precies hoelaat het is……dit lijkt op kader crisis boven op de corona crisis….sucessssss.


  Maak melding

 2. @brujanodé 5 mei 2020 At 05:55

  Dhr Winter is een puppet van de criminele bende der NDP met aan het hoofd een dictator naar Afrikaans model. Het land is failliet, er is geen kasreserves om lonen of sociale voorzieningen te betalen. Waarop moet dhr Winter toezicht houden? Op welke miljarden ?
  Neen, zijn benoeming laat weer zien dat deze schoften totaal niets om het land en volk geven.
  gemodereerd

 3. Wat heeft de bevolking nog in te brengen in deze samenleving? notabene kort voor de verkiezing geeft deze regering blijk van schijt hebben aan goed en eerlijk bestuur.
  Jammer dat het merendeel van het Surinaams volk niet door heeft dat ze het hef zelf in handen hebben door straks op 25 mei de NDP massaal weg te stemmen .
  Daarom de opdracht aan het volk: doe het ..doe het.
  gemodereerd

 4. Iemand wiens naam niet beklad wilt worden zou nooit met Hoefdraad samen willen werken. Waar de duivel zelf bang is zich te vertonen gaan deze mensen met priet borsoe..


  Maak melding

 5. Iemand wiens naam niet beklad wilt worden zou nooit met Hoefdraad samen willen werken. Waar de duivel zelf bang is zich te vertonen gaan deze mensen met pier borsoe


  Maak melding

 6. Hoezo met terugwerkende kracht (TWK) wordt er bedoeld dat Winter even 2 weken vakantie heeft opgenomen eer hij begint met werken?
  Dus krijgt Winter dus ook betaald voor deze 2 weken en in een periode waar menigeen geen inkomen heeft wordt dit even zo geregeld.
  Zoals bekend is Suriname “yu mus abi kroiwagi want diploma no e tak neks, bijvoorbeeld yu moes de wang uma sa wang gebruik ing Tools foe kies a job”

  Ai boi de ene beschoffeling na de andere krijgen de Surinamers van deze man Hoefdraad.
  Kijkend naar Winter heeft hij veel van Hoefdraad alleen a mang moro blaka


  Maak melding

 7. Zo gaat het in Suriname vriendjes politiek noemt men dat.Het land is al failliet dus maakt het niets uit welke persoon daar komt te zitten.Hoefdraad heeft al een wanprestatie geleverd dus kan dit ook erbij die boef.
  gemodereerd

 8. Ndp een rover ryker. Miljenen fraude by s.l.m en toch….. de bankiersvereniging moet in actie treden n nu eindelyk hun ballen tonen. Die paarse ratten doen alsof ze sur geërfd hebben vn hun voorouders die hebzuchtige greedy bende.


  Maak melding

 9. Ht is waar dat n bepaalde groep in de samenleving zich vermogend n vooruitstrevend mag noemen door harde arbeid t.o.v de andere groep waarvan n klein deel stinkend ryk is geworden in 10 jaar tyd maar meer door graaien roven n stelen. Dat maakt ht verschil.


  Maak melding

 10. Off Topic
  Wat ik tot nu toe mis van de 6 partijen bij de discussie ‘De Economische Dialoog’ is dat geen van hen in hun programma hebben opgenomen dat zij na een gedegen onderzoek de fraudeurs en stelende personen en bedrijven zullen vervolgen en trachten de op grove oneerlijke wijze verkregen rijkdommen terug zullen halen.
  Bijvoorbeeld
  Door het instellen van een werkgroep onder leiding / toezicht van de minister van Justitie en Financiën die als opdracht heeft “het in kaart brengen van verdachte personen onderbouwd met harde bewijzen dat de door hun verkregen rijkdommen ten koste zijn gegaan van middelen van de overheid”.
  De minister van Justitie zal vervolgens overgaan tot het verstrekken van info met ewijzen aan het OM / PG om mensen en bedrijven te vervolgen waarbij de CLAD leidend zal zijn in het onderzoek en of samen met externe specialisten.

  Liever 100 miljoen betalen om 800 miljoen binnen te halen


  Maak melding

 11. Boefdraad moet zeker achter slot en grendel.
  Deze leen bakroe en cornuiten hebben ons land financieel kapot gemaakt. Het volk wordt uitgelachen. Boefdraad zijn buitenlandse bankrekeningen en die van zijn familie moet wereldwijd na geplozen worden.
  Volk van Suriname staat massaal op en stem de ndp weg op 25 mei. Onze nazaten zijn ten dode opgeschreven met al de 92 leningen. Weg met de boevenbende.
  gemodereerd

 12. Omdat dit niet als artikel is verschenen in het dagblad “Waterkant”

  Minister Hoefdraad houdt bespreking met vakbeweging
  Op de foto is geen vertegenwoordiger van C47 te zien. Je ziet er 4 zitten met Hoefdraad
  De moederbond de PWO de 2 anderen ken ik niet.
  Niet is aangegeven waarom de C47 niet erbij zit of wel of niet is uitgenodigd


  Maak melding

 13. De beerput is al half open.Alles wordt straks in de doofpot gestopt.. Men probeert zijn hachje te redden .. Geen pottenkijkers. Volk sta op. Laat jullie stem horen en stem straks op een partij die transparant is.


  Maak melding

 14. Dat de van malafide handelingen verdachte minister nog even een eveneens corrupte mattie accommodeert? Deze zgn. econoom Hoefdraad was beter tuinman gebleven bij IMF etc.
  Pres pê yu dê?
  gemodereerd

 15. Wat een VOOR-DE-GEK houderij … Lesly Winter is benoemd voor slechts … ENKELE WEKEN … na de verkiezing moet hij … DIRECT …. plaatsmaken voor … THE RIGHT MAN on THE RIGHT PLACE !!!!!!!

  @@@Paraman …. Mislukt Product @@@RobG … { V.V.Waldo }= Wayambo … hadden hun diensten aangeboden.

  Het DRIETAL … is gewikt en gewogen … terecht …. zeer, zeer ONGESCHIKT bevonden.

  De sollicitatiebrief van @@@Damsco is ongeopend verscheurd en in de prullebak gedumpt.


  Maak melding

 16. Was, is en blijft 1 grote poppenkast met een poepejantje volk!!! No mercy!!! Zodra het kan, ben ik daar…, 1 op 20!!!Yes…


  Maak melding

 17. Volgens mij is de heer Hoefdraad niet onder de indruk van de PG, de SBV en de media. Hij gaat gewoon door met zijn werk zolang hij minister van Financiën is. Als hij is schuldig is dan moest hij opgepakt worden toch! Maar alleen met dat blabalablabla gedoe bereik je geen bal in Suriname! Het is allemaal één grote show!

  Maisha is intussen door de PG ook opgeroepen voor een borrel! Gezellig mang, proost en nog vele na deze!!!

  En Chan maakt zich druk om zijn vlaggen! Misschien kan Holland een paar oranje vlaggen voor hem opsturen!

  De tweede editie van ‘De Ecologische Dialoog’ was geweldig en straks zijn alle problemen in Suriname opgelost en wordt Suriname beter dan Dudai zelfs! We kunnen nu al beginnen te feesten, proost mang!!!


  Maak melding

 18. Wayambo 5 mei 2020 At 10:46

  Volgens mij is de heer Hoefdraad niet onder de indruk van de PG, de SBV en de media. Hij gaat gewoon door met zijn werk zolang hij minister van Financiën is. Als hij is schuldig is dan moest hij opgepakt worden toch! Maar alleen met dat blabalablabla gedoe bereik je geen bal in Suriname! Het is allemaal één grote show!

  Maisha is intussen door de PG ook opgeroepen voor een borrel! Gezellig mang, proost en nog vele na deze!!!

  En Chan maakt zich druk om zijn vlaggen! Misschien kan Holland een paar oranje vlaggen voor hem opsturen!

  De tweede editie van ‘De economische dialoog’ was geweldig en straks zijn alle problemen in Suriname opgelost en wordt Suriname beter dan Dudai zelfs! We kunnen nu al beginnen te feesten, proost mang!!!


  Maak melding

 19. Wayambo (Waldo):
  Mensen die denken dat ze de lieve heer zelf zijn, zullen idd niet onder de indruk van anderen zijn, dit alles heeft te maken met arrogantie en hoogmoedswaanzin. “ the higher you climb, the harder you fall”.
  Als ik jou was zou ik maar eens op zoek gaan naar ander werk, ‘broodschrijvers’ voor de NDP zijn straks ‘brodeloos’!
  gemodereerd

 20. ER WORDT NU AL VRESELIJK GEFRAUDEERD MET STEMBILJETTEN VAN HET BINNENLAND.
  DAN WORDEN ZE GEBRACHT.
  DAN WORDEN ZE TERUGGEHAALD.
  DAN VINDEN ER OVERVALLEN PLAATS OP PLEKKEN WAAR STEMBILJETTEN ZIJN.
  DAN GEVEN ZE BUITENLANDERS IN KABALEBO ID KAARTEN EN STEMBILJETTEN.
  VRESELIJK WAT NDP DOET……
  BOUTA WIL NIET IN DE GEVANGENIS VOOR 20 JAAR
  HOEFDRAAD WIL NIET IN DE GEVANGENIS VOOR ALLE FRAUDE EN DIEFSTAL MET ZIJN BAAS.

  WAAROM ZET DEZE CRIMININEEL DIE ZICH NU MOET AANMELDEN BIJ DE PG SNEL SNEL IEMAND OP EEN POST.
  HEEFT HIJ HAAST OM TE STELEN OF ZO???????

  MENSEN BLIJF KIJKEN ALLE FRAUDE ACTIVITEITEN ZIJN AL UITGESTIPPELD DOOR NDP MENSEN. ZE GAAN DOOR FRAUDE MET VEEL ZETELS KOMEN.

  HET BINNENLAND IS MOEILIJK CONTROLEERBAAR. NIEMAND WIL NDP MEER. TOCH GAAN ZE DOOR FRAUDE HUN GEZICHT WEER LATEN ZIEN.

  DAAROM 422.000 BILJETTEN GEDRUKT IN PLAATS VAN 300.000.

  VHP/NPS/ABOP/PL ETC. ZET OP ELK STEMBUREAU 5 MENSEN VAN JULLIE EN MERK DE STEMBUSSEN MET EEN BEETJE VERF EN ZORG DAT ZE OP SLOT ZIJN. TURF HET AANTAL STEMMERS. MAAK FOTO,S VAN ELKE STEMMER. OOK IN HET DIEPE BINNENLAND. HUUR PLANES BIJ GUM AIR EN GA CONTROLEREN.
  IN 2015 HEBBEN MAAR 250.000 MENSEN GESTEMD.


  Maak melding

 21. Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is er niet over te spreken dat er nog een stembureau komt in ressort Moengo Tapu. Hij heeft vernomen dat de oproepingskaarten opnieuw gedrukt zullen worden om een deel van de mensen in Adjoemakondre te laten stemmen. “Men wil gewoon frauderen, want al die jaren is er gewoon gestemd in Moengo Tapu”, zegt Brunswijk aan Starnieuws. “De oproepingskaarten zijn weer meegenomen. Dit kan gewoon niet. Ik zal niet toestaan dat er fraude wordt gepleegd,” roept de politicus.


  Maak melding

 22. Met deze bedenkelijke benoeming laat de ndp regering zien dat ze ondanks alle puinhoop die ze hebben veroorzaakt…..gewoon op de verkeerde manier doorgaan!!!


  Maak melding

 23. Als men een VHP-er of NPS-er in deze functie had benoemd om vervolgens het regeringsbeleid te torpederen zou het gejuich van de ratten oorverdovend zijn.Men kan geen boekhouder met sterke autistische trekken op een dergelijke functie benoemen.

  Het moet een kundig persoon zijn met een brede inlevingsvermogen. Iemand die zich ervan bewust is dat de overheid de grootste loon werkgever is, de grootste subsidieverstrekker is van o.a. water-gas-licht-elektriciteit, de grootste betaler van het ziekenfonds, pensoioenen, kinderbijslag, de overheid de kosten van het aanleggen en onderhoud van wegen, water- en lichtvoorzieningen in het land voor haar rekening heeft enz.enz.enz.

  Dit alles kost geld en moet gecontinueerd worden. Als de inkomsten van het land minder worden moet de voortzetting en onderhoud van deze activiteiten/voorzieningen gewaarborgd blijven. De overheid is dan genoodzaakt om te gaan lenen. De staatsschuld van Suriname bedraagt op dit moment 2,4 miljard US dollar. Per hoofd van de bevolking komt dit neer op een bedrag tussen 3000 en 4000 US dollar.

  Dit noemen VHP en NPS een eeuwige schuld die generaties lang de bevolking in haar greep zal houden. Zij liegen en.bedriegen het volk om straks toegang te krijgen tot de mega gas- en olievoorraden. Als het aan VHP en NPS ligt gaat het volk de komende 20 jaar niet kunnen profiteren van de gigantische rijkdommen van het land. Stem daarom.op de NDP.
  gemodereerd

 24. Inderdaad een politieke benoeming, maar ook voor hem geldt “toon mij jouw baas en ik zal zeggen wie je bent”. Een infantiel gedrocht met een besmeurd verleden wordt aangesteld als commissaris van de regering en als het de bedoeling is dat dit soort lieden het vertrouwen in de moederbank moeten herstellen, dan heb ik het idee dat vermoed wordt, dat het surinaams volk, inclusief de SBV, mentaal op hetzelfde niveau als de NDP zit. Lijkt mij stug overigens, want je kan niet een hele natie hebben die zich continu in de achteruitstand bevind.
  Deze man heeft zich altijd bediend van bedenkelijke praktijken en blijkbaar heeft de NDP een hele kudde van dit soort lieden in de wei staan

  Net zoals de minister nimmer enig beleid heeft kunnen initiëren voor enig deugdelijk bestuur en vooruitgang, zich ten koste van het land heeft verrijkt, is ook deze commissaris een dubieus figuur.

  Het lijkt alsof hij bepaalde belangen, die nog niet waren afgehandeld moet afronden.
  Hoefdraad heeft altijd praatjes gehad en nu hij nader gehoord moet worden voor die praatjes doet hij het in zijn broek. Anders dan voorheen is de wereld klein geworden door het internet, zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden en zullen ook deze lieden hun verdiende loon niet ontlopen(Argentinië, Chili en thans bungelend Venezuela). Aan de Guyanezen is recentelijk, internationaal, een bepaalde boodschap afgegeven en over een paar weken ook Suriname.

  God’s molen maalt langzaam maar zeker en niemand ontkomt hieraan.


  Maak melding

 25. Rob van trigt kan met de vlucht van 8 mei terug reizen. Je hebt je best gedaan, maar ben misleid. Lessons learned: some things never changed. De rechtszaak wordt begraven ergens in braamspunt, no spang.

  Aangezien suri covid-vrij is, verwacht ik de eerste bigie massa meeting. Het liefs in nis, achter gesloten deuren, geen pottekijkers. Compleet met alle ndp dnaleden, mini-sterspeler en alle gereshuffelden. De flora &tammenga aanhangers zijn stand-by.
  Bussen uit Mira froitie, kalebaskreek, nickerie etc.
  Big-up baas, urgghhh.

  Het experiment wordt vervolgd!


  Maak melding

 26. Midden in een bizar grote financieel-monetaire crisis
  van Sranan, benoemt minister Gilmore, geen expert als
  regeringscommissaris bij de CBvS maar een onbekende
  zonder relevante bankkennis of Centrale Bank-kennis !

  Zo tracht dit regiem problemen op te lossen, terwijl het Volk
  verder de vernieling in wordt geholpen !

  Er is een te groot begrotingsgat, een zeer groot financierings-
  gat , een rampzalige staatsschuld en je benoemt een niet-
  deskundige als Commissaris bij de moederbank !

  PS : Er zijn zelfs valuta-reserves van de burgers en het bedrijfs-
  leven, op onrechtmatige wijze weggehaald bij de CBvS door de
  zittende machthebbers !

  Pe a monni de ????

  Deze anti-Srananmans vernietigen werkelijk alles !
  gemodereerd

 27. Bouta heeft weer een corrupte frommelaar geregeld. Soort zoekt soort. Deze frommelaar moet verklaren waar die $ 17 miljoen dollar bij luchthavenbeheer naar toe is gegaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.