donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieDrie tieners verdwaald in bos te Saramacca

Drie tieners verdwaald in bos te Saramacca [update]

-

Does Travel - naar Suriname

De politie van Saramacca kreeg vrijdagmiddag een melding van vermissing van drie jongens in een bos te Wayambo in Suriname. Ter plaatse vernam de politie dat de jongens in de ochtend met een volwassen manspersoon naar het bos zijn vertrokken om te gaan vissen en jagen.

Waterkant verneemt dat de man door nog toe onbekende reden plotseling de jongens uit het oog verloor. Nadat een ingestelde zoekactie door hem in de directe omgeving niets opleverde, werd de politie in kennis gesteld over het voorval.

De zoekactie wordt voortgezet door de familie samen met de politie en militairen.

UPDATE: Een helikopter die ook was ingezet bij de zoekactie heeft succes opgeleverd. De jongens werden vanuit de helikopter gesignaleerd in een zwamp in het bos en zijn gered.


opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Wat heeft een volwassen man in deze corona tijd met drie jongens in het te zoeken? Wat heeft hij met deze kinderen gedaan. Ouders let op je kinderen want niemand is te vertrouwen. Hoop dat deze kinderen levend worden terug gevonden.

  Sarie Torie


  gemodereerd
 2. @Cornelis: Nee een uitstapje van de coalitie en de opper bevelhebber die vaak in Saramacca verblijft Las deng Lasede drape.


  gemodereerd
 3. Ik neem aan dat op hun smartphone geen navigatie zat en ook geen kompas. Als ze al een smartphone hadden bij zich. Zo onvoorbereid het bos ingaan is ook letterlijk het bos ingaan.


  Maak melding
 4. @Boeboelaas: zit dat allemaal op zoiets? Wel oppassen want je gemak kan je in de toekomst zo 14 dagen opleveren. Ik heb geen mobiele tech centrale als ik opstap ben gebruik ik de zon of sterren voor de tijdsbepaling en communiceren doe ik met handgebaren en mijn ogen.


  Maak melding
 5. Er zijn gratis navigatie apps en apps voor kompassen enz. Ook de kaart van Suriname kun je downloaden in zo’n navigatie app. Je hoeft dan niet eens verbinding met Internet te hebben. Het wijst je huidige locatie aan en je kunt de straatnaam invullen waar je naar toe wilt.


  Maak melding
 6. Hans en Grietje waren ook verdwaald in het bos. Maar ze hadden wel broodkruimels gestrooid overal. Maar gelukkig was er geen boze oude heks in dit bos.


  Maak melding
 7. Waldo

  18 april 2020 At 20:58

  Was weer de zoveelste fake nieuws van de oranje ratten.

  =================================

  Gelukkig heeft de overheid de pensioenen al uitgekeerd….NOT ! Zal ook zeker fake nieuws zijn 😂😂

  Waldo, de salarissen voor Mei wordt een mega probleem voor de overheid. Hoefdraad gaat voor leningen nummer 93.

  President Santhoki gaat straks Hoefdraad en Bouterse vervolgen en iedere gestolen sed wordt teruggehaald.


  Maak melding
 8. Informatie: hoe te handelen en overleven als men in het oerwoud verdwaald.

  Iedere jager of persoon die het oerwoud in gaat zou de instructies van zo’n programma dat door de overheid, militairen, politie, enz in elkaar is gezet moeten kennen.

  Hierdoor weten ze hoe te handelen als men verdwaalt in het oerwoud en wat van ze verwacht wordt te doen dat politie en politie ze weer kan traceren en vinden in het oerwoud.

  Als je het oerwoud en haar geheimen niet kent, no play big man, big man. Want te toi finga ingie meet you of tra sani a no pikin ingi booi.

  Jo bari , maar helaas a no wroko. Betre i hor y kappa, want y k.! Me taigie!


  Maak melding
 9. Lieve mensen,
  Zojuist gesproken met een familie lid van de kinderen. Het is zeker geen fake nieuws. Is de harde realiteit waarmee de families te maken heeft gehad. En trouwens was de man de opa van de kinderen. Ze waren op hun landgoed gaan wandelen en je weet dat kinderen snel en nieuwsgierig zijn. In een rap tempo liepen ze vooruit zoals altijd om vervolgens weer terug te keren. Maar deze keer hadden ze de stoute schoenen aan en gingen wat dieper het bos in. Opa zat op hun te wachten maar de tijd verstreek zonder dat zij terug keerden. Hierna sloeg opa groot alarm. Gelukkig pikte de politie het gauw op met een grootscheepse zoektocht door speciale éénheden. Er werd ook een helicopter ingezet. Na intensieve inspanningen tot diep na middernacht, geen resultaat. De volgende zaterdagochtend vroeg herstart de zoekactie zowel op de grond als vanuit de lucht. Na enkele uren door de heli rond te hebben gevlogen zagen zij van boven de kinderen in het water met signalen van hun aanwezigheid. Wat een opluchting zal het voor de crew en hun redders zijn geweest om hun te ontdekken. Ze zijn gered en in goede gezondheid met de families herenigd. Natuurlijk dom dom van de kinderen om op deze wijze een avontuur te trotzeren, te verdwalen met mogelijk ongekende gevolgen. Wat een helse nacht zullen de families hebben moeten doorstaan.
  Zonder engelen op hun schouders hadden ze zeker niet gered.
  Ik zal zeggen eind goed al goed!

  Mijn grootste waardering gaat uit naar een snelle en heldhaftige optreden van de politie en de specialistische team.
  Jongens Bedankt!!! Ook namens de families.


  gemodereerd
 10. Gratis advies voor de hardnekkige schreeuwlelijk: neem je pil en wees stil of bel dr.Phil. VHP gaat het land oranje kleuren en de rode loper van Rutte uitrollen, no spang het onafhankelijkheidsplein wordt straks weer van het volk.


  gemodereerd
 11. Is er nog iemand hier die uit ervaring spreekt nee ik denk het niet omdat de beste stuurlui lekker thuis achter hun smartphone onzi zitten te verzinnen
  Mijn complimenten voor de politie en militairen.


  gemodereerd
 12. Vissen en jagen leer je als tiener als je met de oudere jongens meeloopt maar je moet ze wel blijven volgen tot je volleerd bent. Dus niet denken dat je ineens alles weet en je eigen weg kiezen. Weten waar je kan zwemmen in het bos of oerwoud hoort er ook bij. Die tieners van tegenwoordig vissen en jagen meer op de smartphone.


  Maak melding
 13. Als ze braziliaanse bijen tegen waren gekomen of een kaaimannest met kleintjes was het misschien anders afgelopen. Vergeet onze vriend de labaria niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES