Luchtruim Suriname tot eind april gesloten

14
'Suriname wil internationale vluchten beperken vanwege coronavirus'
De Johan Adolf Pengel internationale luchthaven van Suriname, ook bekend als Zanderij.

Het Surinaams luchtruim dat op 14 maart jongstleden werd gesloten, gaat nog niet open. Dit zal in ieder geval zo zijn tot eind april. Dat heeft de Surinaamse minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, medegedeeld aan de Surinaamse krant Times of Suriname.

Volgens Chotkan is dit niet expliciet gezegd, toen de president vorige week vrijdag bekend maakte dat de COVID-19 maatregelen met twee weken worden verlengd. Het besluit is echter wel genomen door de regering, zegt de minister.

Eind april zal de afgelopen periode worden geëvalueerd en zal de regering verder aangeven wat er gaat gebeuren aldus Chotkan. Door de sluiting van het luchtruim waren er meer dan 1.000 mensen buiten Suriname gestrand, waarvan ruim 500 reeds terug zijn.

Intussen is er een uitzondering gemaakt voor twee SLM vluchten op maandag en dinsdag aanstaande. Maandag vliegt een toestel van Air Belgium voor de SLM vanuit Schiphol naar Suriname, met 200 Surinaamse ingezetenen die in Nederland waren gestrand.

De volgende dag vliegt het toestel terug naar Amsterdam met Nederlandse passagiers die een SLM ticket hebben en in Suriname waren gestrand:


14 REACTIES

 1. Deze mensen.regering doet asof de wereld van hun is.En de wereld afhankelijk vamnhun is.zijn zwangere vrouwen die nog weg moeten….en lucht ruim dicht houdt. is gek voor worden.
  gemodereerd

 2. Ai baja waarom worst er zo negatief gesproken dan copieren we alles sang oeng wani dat ze ala dol mensen brengen dang teh oeng siki wo piri oeng snuit dat regering no beng musu tjari sma kong wat zijn mij dat ondankbare mensen…minister Chotkhan goed werk al woon ik zelf in Nederland
  gemodereerd

 3. Hoe je het ook wendt of keert! Suriname faalt in het verzorgen van zijn onderdanen. Dit is de regering verplicht te betalen aangezien er heel veel geld in hun zakken is verdwenen. Als je als pres zomaar de vliegtuig kan pakken naar Cuba waar ben je nu voor je onderdanen?


  Maak melding

 4. Alle tegoeden van de dievenbende die ze in het buitenland hebben moeten ook meteen bevroren worden.
  Straks gaan deze criminelen Suriname geld lenen die ze zelf van het land gestolen hebben.


  Maak melding

 5. De regering is politiek aan het bedrijven met deze crisis. Ik woon zelf in Nederland maar denk aan het arme volk in Suriname. Hoe lang houden ze dit nog vol. Degenen die al weken geen inkomsten hebben. Hoe moeten ze hun gezin voeden.
  Geen vreemde valuta te vinden en als het er is moet je voor een hoge koers kopen.
  Gooi de luchtruim open onder strikte voorwaarden. Je komt het land niet in zonder een dokters verklaring dat je niet besmet bent met het Coronavirus.
  Er komen geen goederen het land binnen. Wat kan het arme volk straks nog in de winkels kopen.
  GOD ZIJ MET U ALLEN IN SURINAME


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.