Tieners beroven 73-jarige man op straat en laten hem in z’n ondergoed achter

34
verdachten-aangehouden-politie-suriname
Archieffoto - verdachten aangehouden in Suriname.

De Surinaamse politie heeft twee jongens van 17 en 18 jaar aangehouden na een straatroof op een 73-jarige man. Hij werd op vrijdag 1 april beroofd van zijn bromfiets, geld en persoonlijke bescheiden. Verder dwongen de criminelen de benadeelde om zich uit te kleden waarna ze zijn kledingstukken mee namen. Zij lieten hem in zijn ondergoed achter, meldt het Korps Politie Suriname zojuist.

De beroving werd in het politie ressort Calcutta gepleegd door twee gemaskerde criminelen. De daders waren, volgens verklaring van de benadeelde, gewapend met scherpe voorwerpen. De criminelen verschenen plotseling op de weg en dwongen de benadeelde tot stoppen.

De politie van Calcutta wist de criminelen in beeld te brengen. Het gaat in deze om de 18-jarige Sherwin I. en de 17-jarige K.S. Ze werden op vrijdag 10 april jongstleden aangehouden door de politie. De gestolen bromfiets was intussen uit elkaar gehaald. Delen van de bromfiets zijn thuis bij de aangehoudenen en in een bos aangetroffen.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie zijn Sherwin en K.S. ingesloten. Zij hebben de straatberoving toegegeven meldt de politie.

34 REACTIES

 1. Als het mijn zoon was zou hij de politie smeken om hem 20 jaar binnen te houden.
  Al zou hij na 5 jaar eruit komen kreeg hij mijn deel van zijn straf nog. Ga iemands erf schoonmaken of wat dan ook.
  gemodereerd

 2. Is de armoede zo groot in SU dat zelf jeugdigen genoodzaakt zijn te roven van iemand die hun Grootvader zou kunnen zijn. Moreel verval in SU. Opsluiten en in het gevang laten zweten voor hun geld van enkele SRD’s per maand. Dit zijn beginnende Rovers waar niet mee gespot moet worden. Berechten als volwassenen ter voorkoming van recidive. Jongeren leren uit voorbeelden zoals meneer Limbo dat altijd zegt. Van wie dan?


  Maak melding

 3. Fong deng boeng ze doen t nooit meer waaraan ik me zo erger is dat de man zinder kleren is achtergelaten hoe wreed kan je zijn….ziekelingen fu troe
  gemodereerd

 4. De leeftijdsgrens van de criminelen gaat steeds omlaag. Afgelopen 10 jaren is het erger geworden. Maar Chan zal een einde hieraan brengen. Met Chan kunnen ze niet meer sollen. Met een goed beleid gaan president Chan deze jongeren op het recht pad brengen. Gelukkig voor ze.


  Maak melding

 5. Opoe kon natuurlijk 2 personen niet aan. Niet stoppen. Gas geven en doorrijden!
  gemodereerd

 6. Vermoedelijk is het familie van 1 vd andere ongeschoolde boevenbende, cq zogenaamd hoge heren. Vandaar dat van die 17 jarige alleen de voorletters bekend zijn gemaakt


  Maak melding

 7. Dat ze die oude man beroven…maar dat ze hem zowat naakt op straat achter laten.is toch verschrikkelijk.deze gasten vergeten dat ze later ook oud worden of dat ze vergeten dat ze ook oma en opa ,nicht,neven hebben die t zelfde kan overkomen.karma is a bitch.


  Maak melding

 8. maar wat wil je de lijder is een veroordeelde crimi in eigen land 20 jaren een drugs baron ook veroordeeld in het buitenland 11 jaren ,, durft niet te reizen s m e te verlaten, bang dat hij is, opgepakt te worden..
  zijn hele leven is een puin hoop heeft het land totaal tot een bedel staat gemaakt samen met zijn vrienden wat dacht je van zijn eigen kinderen de meeste opgesloten ook al in het buitenland….
  gemodereerd

 9. Stelen stelen en nogmaals stelen wat een vervloekte gasten. Ze horen nog op school te zitten en een vervolgopleiding te doen.
  Zij hebben van stelen hun beroep gemaakt
  Ouders let op je kinderen.


  Maak melding

 10. Tja.. Hier in Nederland gebeurt het vaker. Het is een gewoonte van deze kleine boeven om ouderen te beroven. Zielige ventjes zijn ze. Ik hoop dat ze flinke straf krijgen, want in Nederland lopen deze gasten na een jaar weer vrij rond.


  Maak melding

 11. De meeste moeten en zullen reageren hoe onzinnig en zinloos hun reactie ook mocht zijn.
  gemodereerd

 12. Hoe is het mogelijk dat ze zijn opgepakt? de politie was niet in de buurt hoe hebben ze de jongens herkent? ik kan me niet voorstellen er zijn zoveel bromfietsers
  gemodereerd

 13. François armoede is overal, zie in ned de werkelijke plofkraken, de bejaarden die tot bloedens worden mishandeld, enz,enz( volg opsporing in ned) Dus niet alleen in Suriname hoor.

  Corona tijd, blijf binnen, dus extra straffen deze luie donders. Laten ze 1 jaar langs tijdens hun gevangenisstraf de waterkant plastic vrij maken.
  gemodereerd

 14. Die gasten in hun joggie de cel intrappen voor 20 jaar. Net als Bouta deed in jaren 80 decembermoorden
  gemodereerd

 15. Relatie tussen IQ en racisme

  De onderzoeker G. Hodson (Brock University, Ontario) schreef in Psychological Science dat kinderen met een lager IQ in hun volwassen leven sterker racisme kunnen vertonen.

  Zo zouden “low-intelligence adults” voornamelijk sociaal-conservatieve ideologieën aanhangen, waarna zij zich gesterkt voelen in hun conservatieve gedachtegoed.

  Eerder onderzoek wees al uit dat er een correlatie is tussen een laag scholingsniveau en een hogere graad van etnocentrisme.[25] Ook leidt een lager scholingsniveau tot het koesteren van meer vooroordelen jegens andere rassen.[26] Deze bevindingen bevestigen dat een algemene hogere scholingsgraad kan leiden tot een daling van racisme.[27]

  Een aanvullende verklaring voor de waargenomen relaties is dat uiterst rechts minder intelligente kiezers aantrekt door het gebruik van stereotypen. Deze stereotypen zouden het voor zulke kiezers eenvoudiger maken om de complexe wereld te begrijpen, zonder rekening te moeten houden met nuances.[28][29] Voorbeelden van zulke stereotypes zijn “De wereld is een gevaarlijke plaats” en “Zwarten zijn beter in sport, maar ze zijn wel minder slim”.[bron?] Zo zorgen conservatieve ideologieën voor psychische stabiliteit en trachten ze de status quo in stand te houden.[30]

  Daarnaast hebben rechts geïnspireerde kiezers gemiddeld meer angst dat buitenstaanders (out-groups) de desintegratie van maatschappelijke morele standaarden en de teloorgang van tradities zullen veroorzaken.[31] bron: wikipedia

  Wie schoen past trekke hem aan…


  Maak melding

 16. Sammy the Queen 18 april 2020 At 17:59
  de ene heeft wel een volledige voornaam plus een initiaal als achternaam de 2e heeft alleen initialen. Waarom?

  Je maakt je niet druk wat ze de 73 jarige hebben aangedaan
  Maar wel om de initialen dat vind jij belangrijk de namen en niet de daad
  Harteloos monster.
  gemodereerd

 17. Het zijn minderjarigen, laat de ouders de schadevergoeding aan de seniore burger betalen. Deze 2 moeten ook onmiddellijk gecastreerd worden om ze te temmen en voortplanting te voorkomen.


  Maak melding

 18. ze moeten z n handen er af kappen dan zullen ze het nooit meer doen .
  allemaal bouta aanhangers.
  gemodereerd

 19. @ Glenn

  Na een taak straf, gaan ze weer op dievenpad bedoel je !!!

  @ Ram Singh

  Met jou kan ik praten: we hebben de zelfde gedachten, wat uit hun piemel zullen komen, zal ook slecht zijn.( saka saka beesteboel !!!!! ))

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 20. @Hongkongfree: mooi artikel. Bevindingen van het onderzoek spreekt voor zich. In ontwikkelde landen zie dat fenomeen heel sterk. Je zou van een land als Nederland, waar geacht wordt dat iedereen een start kwalificatie heeft, dus minimaal een MBO opleiding minder op het gebied van racisme verwachten. Althans, als je kijkt naar de leeftijd van de mensen met een MBO en HBO opleiding. Opleiding kan een invloed hebben op vooroordelen, etikettering, discriminatie en rascisme, maar vergeet geloof, cultuur en demografische gegevens niet. In Suriname kan 97% van de bevolking lezen en schrijven. 3% is analfabeet. De cijfers over analfabetische en semi- analfabetische binnen de drie grootste bevolkingsgroepen ontbreekt. Logischerwijs zou je kunnen bedenken dat bevolkingsgroepen die in het achterland leven en afhankelijk zijn van diensten uit de stad meer lager geschoolden hebben dan groepen die in de stad of gebieden wonen waar de diensten en scholing beter bereikbaar zijn. Kortom: de variabelen, afkomst, leeftijd, geslacht en opleiding zijn onafhankelijke factoren die idd van invloed kunnen zijn op rascisme. Afhankelijke vaeiabelen asls cultuur, geloof en ressentimenten en politieke kleur temeer. Een overval of beroving kan niet op rascisme getoets worden, tenzij een dadersgroep het puur op de afkomst van de ander gemunt heeft, zoals we dat in Uganda tijdens het regime van Idi Amin hebben gezien. De ideologie zoals dat door de sociaal demicratische partij van Hitler, meer bekend als de Nazi partij had zulk een filosofie, vandaar het verschil in uber en unter mensch. In Suriname is een bepaald groep oververtegenwoordigd in de gevangenis, betekent dat ze allemaal minder geschoold zijn en eerder racistisch zijn dan groepen die minder vertegenwoordigd zijn? In dit geval zou ik dan zeggen dat de afro-amerikanen racistischer zijn dan andere groeperingen in Amerika, daar de gevangenissen uitpuilen van mensen uit deze groep. Laaggeschooldheid zal wellicht de oorzaak zijn, niet waar?
  gemodereerd

 21. Glenn ben je blind ofzo? En waarom met Holland vergelijken het gaat hier om een beroving in Suriname? In Holland wonen 17 miljoen mensen die voor jou uitkering zorgen. Ga lekker in Suriname wonen want Suriname zorgt goed voor haar onderdanen.


  Maak melding

 22. Blijkbaar zijn er bepaalde parlementariers die meer sympathiek hebben voor de criminelen dan geen voor slachtoffers en dat deze domme parlementariers om voor poiitieke redenen domme vragen stellen over het van de politie. De politie is er niet om “nice boy” te spelen met deze criminelen, en die waarschijnlijk ook familid zijn van deze parlementariers. De politie is er om de beveiligheid van de bevolking te garanderen. Diegene, die de politie bekritiseren, hebben waarschijnlijk ook boter op hun hoofd
  gemodereerd

 23. @hongkongfree,de KKK leden bestaan uit advocaten, rechters, artsen, allemaal intellectuelen, dus je aangehaalde studie klopt niet. Leiderschap gaat gepaard met het hebben van een hoge IQ, dat geeft ook aan de slimheid of sluwheid van die personen. Kleine criminelen zijn laag begaafd en discrimineren niet, ze weten niet eens wat dat inhoud.


  Maak melding

 24. @Hongkongfree, De wereld is een gevaarlijke plaats” en “Zwarten zijn beter in sport, maar ze zijn wel minder slim”. Ik weet niet met hoeveel zwarten jij ook aan tafel hebt gezeten om over intelligente onderwerpen te discussieren, maar een rapport heeft uitgewezen dat joden de slimste mensen zijn en dat zwarten net beneden de blanken staan. Als er straks een lokdown komt voor de ras waar jij bij hoort en hen gedurende 400 jaar voor ogen houd, dat ze niet gelijk zijn als mensen, ze de vrijheid tot scholing onthoud, hun maatschappelijke groei controleerd, etc. Denk je dat jouw ras dan slimmer zou zijn dan mijn ras, die dit alles met je heeft gedaan? Sport is de enige mogelijkheid die aan zwarten werd geboden en wel om voor amusement te zorgen voor hun onderdrukkers. Sport is overigens niet het enige, muziek staat bij hen veel hoger. er zijn heel veel documentaires waaruit zal blijken dat de zwarten de loop van de muziek genres hebben gedomineerd. Ze zijn van alles wat ze produceren bestolen. Als je slimheid vergelijkt met, hebzucht, lust, genocide, enz, dan heb je gelijk, ze zijn meer geestelijk georienteerd en dat wordt uitgedrukt in EQ en SQ. IQ is het laagste van de drie.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.