vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameOproepingskaarten kunnen nu aan voorzijde worden bedrukt

Oproepingskaarten kunnen nu aan voorzijde worden bedrukt

-

Does Travel - naar Suriname

De werkgroep Oproepingskaarten van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft op woensdag 15 april de oproepingskaarten die aan de achterkant zijn gedrukt door drukkerij Multiforms NV onder politiebegeleiding opgehaald en overgebracht naar het hoofdkantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) aan de Jaggernath Lachmonstraat. De oproepingskaarten zullen nu aan de voorzijde worden gedrukt.

Het bedrukken van de voorzijde zal onder strikte toezicht van het Korps Politie Suriname (KPS) gebeuren. “Bij het printen van de voorzijde van de oproepingskaarten wordt er gelet op alle persoonsgegevens van de kiezer, dus naam, adres en natuurlijk ook het stembureaunummer waar zo een kiezer wordt gedirigeerd om te stemmen”, aldus Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto.

Het Onafhankelijk Kiesbureau wordt bij het drukken van de oproepingskaarten in kennis gesteld en mag aanwezig zijn bij het proces. Net als bij de voorgaande verkiezingen zijn er ook bij deze verkiezingen extra oproepingskaarten gedrukt. Op basis van 385.000 kiesgerechtigden is de opdracht gegeven om 422.000 oproepingskaarten te produceren. Dit is ongeveer tien procent meer dan het aantal kiesgerechtigden.

Per district is er rekening gehouden met een risico factor van 1%. De redenen hiertoe zijn: mis-/her prints, uitprinten van duplicaten tijdens de periode van de colportage tot de dag voor de stemming en uitschrijven van duplicaten door de stembureau voorzitter op de dag van de verkiezingen. In de stemkist worden slechts een beperkt aantal blanco oproepingskaarten meegestuurd, in 2015 was dat tien per stembureau.

De voorzitter van de verkiezingscommissie van het KPS, politiecommissaris August van Gobbel legt uit dat het KPS een sleutelrol heeft bij de verkiezingen. “Wij moeten garanderen samen met andere veiligheidsdiensten dat de verkiezingen, ordelijk, vlot, eerlijk en transparant verlopen”, zegt van Gobbel. Hij geeft aan dat het drukken van de achterzijde van de oproepingskaarten onder supervisie van de politie is gebeurd.

Ook bij het drukken van de voorzijde zal de politie aanwezig zijn. De oproepingskaarten die op woensdag 15 april zijn overgebracht naar het hoofdkantoor van het CBB zijn 1X24u onder politiebewaking. “Wij begeleiden alle zaken die te maken hebben met de verkiezingen die veiligheid behoeven”, benadrukt de politiecommissaris.

De achterzijde van de oproepingskaart is voorzien van de wetsartikelen met betrekking tot verhindering van de kiezer bij het uitoefenen van het kiesrecht en distributiedetails. Soebhas Bachoe, coördinator van de werkgroep Oproepingskaarten, geeft aan dat nadat de oproepingskaarten ook aan de voorzijde zijn bedrukt deze worden gecontroleerd en daarna verpakt. De kaarten worden dan opgehaald met politiebewaking en politiebegeleiding door de vertegenwoordigers van de desbetreffende districtscommissariaten.

De oproepingskaarten worden op het commissariaat voorzien van een stempel van het districtscommissariaat en zijn dan klaar voor de distributie aan de Surinaamse kiesgerechtigden binnen hun gebied. De distributie van oproepingskaarten aan kiesgerechtigden is gepland voor eind april.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. L E T O P

  Wees alert

  Bouta-lovers bezitten meer dan 1 ID, krijgen meer dan 1 kaart en kunnen op verschillende plekken meer dan 1 keer dus hun stem uitbrengen.
  De stem van sommige Bouta-lovers zullen dus meer dan 1 keer geteld worden.

  Voorkom dubbel telling uit het NDP-fraudekamp.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding
 2. Ndp kan de verkiezingen alleen winnen met fraude maarals het mee zit kan President Santhoki snel geinstalleerd worden en kan men beginnen met het opbouwen van het land


  Maak melding
 3. BURGERS VOELEN ZICH GEDUPEERD DOOR SLUITING E-ID-LOKET
  17/04/2020 03:56 – Naomi Hoever

  CBB-directeur Dennis Menso voert het woord bij de opening van het CBB-kantoor van Saramacca. Hij hoopt volgende week de afgifte van de e-ID te hervatten.
  CBB-directeur Dennis Menso voert het woord bij de opening van het CBB-kantoor van Saramacca. Hij hoopt volgende week de afgifte van de e-ID te hervatten. Foto: NII

  PARAMARIBO – Mensen die hun e-ID moesten ophalen bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken kwamen voor gesloten deuren. Het blijkt dat CBB is gestopt met de afgifte. Gedupeerden kregen donderdag van een dienstdoende ambtenaar te horen dat de identiteitskaarten mogelijk in mei kunnen worden opgehaald

  Eén van de mensen, bij wie deze mededeling niet in goede aarde viel, vroeg zich geïrriteerd af of dit een manier is om kiesgerechtigden de mogelijkheid te ontnemen hun stem uit te brengen op 25 mei. “Ik vrees daarvoor.” Overige diensten van het CBB werken tot en met elf uur ’s morgens. Echter, de afgifte van de e-ID vindt helemaal niet plaats. Deze maatregelen zijn genomen in verband met de strijd tegen het coronavirus. Gedupeerden vragen zich af waarom CBB niet de werkwijze van de handelsbanken hanteert door het minimaliseren van het aantal mensen bij een loket via duidelijke markeringen.

  SOSO FRAUDE DJA. NDP WIL FRAUDEREN IN 2020!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. Men moet niet vooroordelen, je beschuldigd een ander onterecht ,kunnen jullie niet afwachten tot de verkiezing en kyken wat er uit de bus komt, dat kan heel teleurstend worden voor de tegenstanders van de coalitie ,daarom is het raadzaam niet te juichen voor dat de buit binen is
  EEN ADVIES voor de medemens


  Maak melding
 5. Er is een groot tekort aan cash USD en Euro in Suriname. Rekeninghouders nu de dupe.

  Wie geld wil halen van zijn valuta rekening kan niet eens 200 USD lichten bij de bank. De FED stuurt al ver voor de Corona crisis geen dollars meer.
  Hoe komt Suriname nu aan Cash Dollars???

  OF worden de USDs in kluizen bewaard om de koers op te drijven…

  De schappen in de winkels worden alsmaar leger en leger terwijl de produkten duurder en duurder worden.

  Sranan san e pesa…


  Maak melding
 6. amzaaaaaaaaaaaaaaaaaad abdoelllaaaaaaaaboellaaaaaaaaaaaaa heeft hiervoor gezorgd.

  De paarse LULLLLLL VAN 2020.

  PIER JOE AI LOEKOE. BIGI SOPIEMANG. MAAR JE KAAR ALLAAAAAAAAAAAA NENG HEER DAY.


  Maak melding
 7. HongKongFree

  17 april 2020 At 13:47

  Er is een groot tekort aan cash USD en Euro in Suriname. Rekeninghouders nu de dupe.

  Wie geld wil halen van zijn valuta rekening kan niet eens 200 USD lichten bij de bank. De FED stuurt al ver voor de Corona crisis geen dollars meer.
  Hoe komt Suriname nu aan Cash Dollars???

  OF worden de USDs in kluizen bewaard om de koers op te drijven…

  De schappen in de winkels worden alsmaar leger en leger terwijl de produkten duurder en duurder worden.

  Sranan san e pesa…

  ==============================

  Het idd triest. De overheid heeft een liquiditeitsprobleem. Het gerucht gaat dat de overheid wederom een beroep zal doen op de kasreserve. Met de covid 19 wet hebben ze die macht om het te doen. Salarissen voor Mei moeten uitgekeerd worden.


  Maak melding
 8. Bouta en co hebben honderden miljoenen liggen op de buitenlandse rekeningen gestolen van de staat s m e ..

  Wel nu de SLM staat voor niks op Zanderij,, stap erin en haal dat geld op samen met deze rekening houder.. n.l DDB en consorten,alles klaar, lever hem dan gelijk in Nederland af …


  gemodereerd
 9. Voor zover mens geheugen kan gaan zijn in Suriname nooit fraude gepleegd bij verkiezingen en sterker nog ndp heeft als ik het goed heb vanaf wiedenbosch tijd altijd de verkiezingen gewonnen maar zijn altijd in de oppositie beland dus ik zie geen enkele rede dat de ndp gaat frauderen want de verkiezing gaan ze toch weer winnen persoonlijk denk ik 20 zetels maar als ze reageert macht krijgen dat is??????? Als er waarnemers komen dat is mooi voor suriname maar alles gaat altijd eerlijk aan toe in Suriname altijd zo geweest en zal altijd zo blijven maar 26 mei weten wij meer. Tenminste als covid-19 geen roet in het eten gooi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES