dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijDiamanten huwelijk voor echtpaar Mathoera-Sahebdin

Diamanten huwelijk voor echtpaar Mathoera-Sahebdin

-

Does Travel - naar Suriname

Dewdas Mathoera en Boedhranie Sahebdin hebben gisteren hun diamanten huwelijk herdacht. Het diamanten echtpaar heeft bezoek ontvangen van het commissariaat Wanica Noord-West, waaronder districtssecretaris Christine Nerkust-Djodikromo. De districtssecretaris heeft de gebruikelijke enveloppe en een bloemstuk overhandigd namens de president en first-lady van Suriname aan het jubilerend echtpaar.

Dewdas Sewgobind Mathoera zag het levenslicht op 15 december 1934 in het district Paramaribo. Hij komt uit een gezin van tien kinderen,van wie hij de oudste is. Mathoera heeft de lagere school tot de vierde klas bezocht. Vanaf zijn achttiende jaar begon hij met werken bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij als losse arbeider.

Hij heeft toen samen met zijn collegaˈs de lozing aan de westelijke zijde van de weg naar het crematieoord te Weg naar Zee met een schop gegraven. Op 27 november 1975 werd door een oom van hem een werk geregeld bij het ministerie van Natuurlijk Hulpbronnen en werkte als veldarbeider op de afdeling Dienst Bodem Cartering. Mathoera heeft 37 jaren op dit ministerie gewerkt en is thans gepensioneerd.

Zijn echtgenote Boedhranie Sahebdin, zag het levenslicht op 16 november 1944 in het district Saramacca. Zij komt uit een gezin van vier kinderen, van wie zij de derde is. Sahebdin heeft de lagere school tot en met de vijfde klas bezocht. De echtgenote heeft jaren lang aan landbouw gedaan. Vanaf 1983 heeft zij 25 jaar lang groente verkocht op de Landbouwmarkt Kwatta.

Daarnaast heeft Sahebdin ook in de kantine bij de Dienst Bodem Cartering, eten en drinken verkocht. Verder heeft zij ook met heel veel liefde zorg gedragen voor haar gezin. Ze houdt van haken, breien en koken. Het echtpaar heeft drie zonen, vijf dochters, negentien kleinkinderen en elf achterkleinkinderen.

Bij het bezoek was Christine Nerkust-Djodikromo vergezeld van de districtssecretaris Anwar Khedoe. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh kon vanwege bijzondere omstandigheden het echtpaar niet bezoeken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Mathoera heeft de lagere school tot de vierde klas bezocht. Vanaf zijn achttiende jaar begon hij met werken bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij als losse arbeider.

  Ja hoor dacht ik het niet. Dit kan alleen in Suriname waar je zonder goede scholing het toch ver kan schoppen tot wel het ministerie toe!
  Je hoeft alleen een pen te kunnen vasthouden en in Suriname word je dan president.
  Toch mooi en hartelijk met uw diamantenhuwelijk.


  gemodereerd
 2. Vreselijk dat ook de mensen die een voorbeeld functie hebben de coronavirus maatregelen aan hun schoenzolen lappen zoals hun president. Dc in hun apenpakje.
  Steeds weer dat gemekker namens de president en first lady. Waar slaat dit in hemelsnaam op. Namens de moordenaar en zij vrouw.

  Familie gefeliciteerd met dit huwelijk jullie zijn een voorbeeld voor velen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES