Giasi neemt voorsprong in Arena Master Challenge online schaaktoernooi Suriname

4
viresh-giasi-suriname
Archieffoto: Viresh Giasi (r) staat op nadat hij een blunder van zijn tegenstander afstraft.

Bij de Arena Master Challenge van 10 April wist Fide Master Viresh Giasi het eerste toernooi, uit een totaal van 3, op zijn naam te schrijven. Afgelopen vrijdag kwamen 46 schakers in actie en hebben onderling 251 wedstrijden afgewerkt. Het Arena Tournament format wordt gehanteerd, waarbij de Surinaamse schaker met de meeste punten binnen 60 minuten tot winnaar wordt uitgeroepen voor die week. Het speeltempo is steeds 3 minuten (zonder increment) per persoon per wedstrijd.

Maandelijks wordt een Arena Master Challenge georganiseerd om na te gaan wie de beste online blitz schaker van Suriname is. Iedere vrijdag, steeds om 20:00u, wordt een Arena Master toernooi afgewerkt. Aan het eind van de maand wordt middels een grand-prix puntensysteem nagegaan wie zichzelf de Arena Master van de maand mag noemen.

Aan het eind van ieder kwartaal wordt bepaald wie de algehele winnaar is, met een prijzenpot van SRD 1200. De Arena Master van elke maand ontvangt een prijs van SRD 150. Na ieder kwartaal wordt de eindrangschikking opgemaakt. De kwartaal winnaar ontvangt SRD 300, de 2e plaats SRD 125, de 3e plaats SRD 75, beste Dame SRD 100, beste U18 SRD 100, alsook medailles voor de beste U16, U14 en U12 jongens en meisjes.

Het toernooi wordt volledig op Lichess.org afgewerkt. Dit is een gratis en open-source schaakplatform, waarop dagelijks meer dan een miljoen wedstrijden worden gespeeld door schakers over de gehele wereld. Heel wat van onze Surinaamse schakers en verenigingen zijn intussen ook aangesloten op Lichess.

FM Viresh Giasi domineerde het toernooi door een 100% score te behalen. Het waren geen makkelijke tegenstanders; Schakers zoals Pratul Panchoe, Candidate Master Romario Sanches, Imaan Kalidjo bond hij allemaal aan zijn zegekar. Met 44 punten en een performance rating van 2319 veroverde hij met een ruime voorsprong de eerste plaats.

De strijd om de tweede plaats ging tussen Pratul Panchoe en Imaan Kalidjo. Panchoe kwam in dit toernooi maar liefst drie keer tegen Giasi uit, in iedere ontmoeting moest hij erkennen dat Giasi de sterkere schaker was. In zijn laatste wedstrijd tegen Giasi was Pratul vastberaden om de winst naar binnen te halen. Echter, reeds vroeg in het spel, stond hij een paard achter vanwege een openingsblunder.
Imaan Kalidjo speelde solide en verloor slechts tegen Jason Yeung en Giasi. In zijn laatste wedstrijd kwam hij tegen clubgenoot Kelvin Finkie uit.

Kalidjo moest deze wedstrijd winnen om in de top drie van het toernooi te belanden. Met een moeilijk Dame-pionnen eindspel wist Kalidjo zijn tegenstander onder enorme tijdsdruk te plaatsen door sneller te spelen. Finkie kon de juiste manoeuvre niet vinden en gaf zijn tegenstander kans om enkele pionnen te veroveren, uiteindelijk verliep alle tijd van zijn klok en moest hij zich gewonnen geven.
Panchoe eindigde met 34 punten op de tweede plaats en Kalidjo kon met 30 punten de derde plaats veiligstellen.

Na het eerste toernooi van April staat FM Viresh Giasi, met 1000 punten, op de eerste plaats van de algemene standenlijst. De top vijf ziet er als volgt uit:

NoNaamRatingPuntenGem. Perf. RatingToernooien
1FM Viresh Giasi2278100023191
2Pratul Panchoe225099920151
3Imaan Kalidjo211999820651
4Jason Yeung205799721541
5FM Roger Matoewi190499621651

Spelers kunnen zich alsnog aanmelden voor het volgend toernooi welke op 17 april om 8u nm wordt afgewerkt. Voor deelname of meer informatie: https://athenachess.com .

4 REACTIES

 1. Niemand in ons land houdt zich hieraan ze onschendbaar als de president en de politieke partijen. Geen goed voorbeeld.
  Soso be bari fowro


  Maak melding

 2. Archieffoto staat onder aan de foto.
  Goed opletten mensen. Niet zo snel negatief reageren

  Dus no wang fu deng spelers no miti.

  Het toernooi wordt volledig op Lichess.org afgewerkt. Dit is een gratis en open-source schaakplatform, waarop dagelijks meer dan een miljoen wedstrijden worden gespeeld door schakers over de gehele wereld.

  Het zou goed zijn om het heel artikel goed door te lezen.
  Maar nee. men will eerste zijn met een reactie.
  Soso tralala weh leg uit dja.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.