vrijdag, juni 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameEconoom Jim Bousaid sluit zich aan bij VHP 'om Suriname te redden'

Econoom Jim Bousaid sluit zich aan bij VHP ‘om Suriname te redden’

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname heeft oud-bankier en econoom Jim Bousaid zich onlangs aangesloten bij de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP). Hij stelt zijn deskundigheid ter beschikking van de partij en wil zich inzetten om Suriname te helpen redden. Dat zei hij zelf tegen de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Volgens VHP voorzitter Santokhi is Bousaid heel deskundig als het gaat om de financiële sector en de monetaire economie. “Wij gaan optimaal gebruik maken van zijn kennis, deskundigheid en inzichten om onze campagne te voeren, maar ook nog hem in de wederopbouwfase goed in te zetten” aldus Santokhi tegen Starnieuws

Bousaid heeft in het afgelopen jaar mede vanuit zijn jarenlange ervaring als bankdirecteur en aan de hand van o.a., de Bankwet, de Deviezenregeling en de Wet Toezicht Kredietwezen het financieel wanbeleid van de huidige regering aangetoond alsook het gevaar van ongelimiteerde geldleningen voor de monetaire stabiliteit van Suriname.

De kersverse VHP’er zegt tegen de nieuwssite dat er heel wat rommel opgeruimd moet worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

125 REACTIES
 1. Robby 12 maart 2020 at 13:36
  Aapje wil ook een pijpje roken@
  Maar jij staat niet eens in de schaduw van degene die jij een aapje noemt weer ééntje die zijn domme kop niet weet te gebruiken ie DONG moro krabieta bal


  Maak melding
 2. Santokhi en de VHP hebben de support nodig om het land te kunnen redden. Dat er nu mensen op staan en hun expertise ter beschikking stellen is alleen maar te prijzen. Ben een voorstander van een brede coalitie zonder de NDP. Een zaken kabinet.


  Maak melding
 3. ALLEEN MET BEHULP VAN DEZE DESKUNDIGEN KAN SURINAME GERED WORDEN.

  SURINAME IS AL IN DE AFGROND TERECHT GEKOMEN MET DANK AAN DEZE INCOMPETENTE KLERELIJERS.

  VHP ZET HEM OP: RED SURINAME EN BRENG DE GRAAIERS VOOR


  Maak melding
 4. @ Robby

  Als hij bij de Nat.Domme Partij was gegaan, dan was hij voor jou prima geweest !Hij heeft zich, aangesloten bij mensen met hersens.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 5. Na 25 mei gaat het niet meer alleen om de VHP. Alle positieve krachten van het land moeten gebundeld worden om te werken aan de wederopbouw van het land. Het beste zou zijn om een breed samenwerkingsverband tot stand te brengen met de NPS, Doe, DA91 en andere partijen die het belang van Suriname boven partij belang stellen. Ik begrijp aan de andere kant waarom de VHP nu alleen de verkiezing in wil gaan. In zowel 2010 als in 2015 is de partij verraden, door partijen die na de verkiezing met de NDP zijn gaan samen werken.


  Maak melding
 6. Bousaid is een van de personen geweest die vanuit zijn positie als bankdirecteur het economisch beleid van de regering continu heeft gedwarsboomd. Laten we voor Suriname maar hopen dat deze figuur niet aan de economische touwtjes van het land gaat trekken. Overheidsinvesteringen in de collectieve sector, dus in scholen, wegen, ziekenhuizen, poliklinieken, sociale voorzieningen zijn voor hem een gruwel. Het is echter gebruikelijk dat in tijden van economische recessie, als investeerders het laten afweten, de overheid verantwoordelijk is voor investeringen in de economie. Dit is hard nodig om de economie een stimulans te geven en om het geheel draaiende te houden. De Surinaamse overheid was daarom genoodzaakt om leningen aan te gaan om investeringen te plegen die noodzakelijk zijn. Bousaid is echter tegen investeringen van de overheid. Hij is er ook voorstander van dat mensen zichzelf redden en zelf voor hun gezondheidszorg verantwoordelijk zijn. Het is daarom zeer belangrijk dat deze figuren niet aan de macht komen.


  gemodereerd
 7. Hahahahahhaa wat had je anders verwacht…zag t gewoon al aankomen…deze mensen zijn machtsdronken ga rustig zitten en geniet van je pensioen maar nee moni no e sari unu


  Maak melding
 8. Straks wordt coronabesmetting gebruikt om tegenstaanders van de Hapslikkesr weg te werken. Didibri is al sins zijn terugkeer uit china verkouden Boefie heeft gratis reizen maar Suriname is coronavrij. Er is iets gaande want na enkele dagen van relatieve afwezigheid zijn de stoottroepen weer terug om geleerd te doen.Jim Jones gaf Flavor Aid wat geeft Didibri?


  Maak melding
 9. Zeer integer, kundig en ervaren persoon. Dankzij hem behoort de hakrinbank tot de top in de regio. Hij is slachtoffer geworden wegens niet mee willen werken om het volk te bestelen en verdere afgang van de economie in Suriname. Jim bosaid kent zijn grenzen en is niet zoals vele een kontlikker.

  Jim bosaid welkom on the orangemovement. Dreamteam wordt steeds groter, sterker en kleuriger.


  Maak melding
 10. @Robg
  Hoefdraad heeft het geweldig gedaan. Vandaar dat de koers vandaag 1 op 13 is.
  NDP zal nooit schuld bekennen. Het A No Mi mentaliteit. Als je als regering de koers niet kan beheersen en de VHP daarvan gaat beschuldigen, dat zij de koers manipuleren dan moet je als regering diep schamen en mandaat teruggeven aan het volk. Dan ben je als regering waardeloos samen met de 26 assemblee leden. Dat je nog durf om het beleid te verdedigen. Vraag en je buurman, je overbuurman, collega en je families of zij vooruit zijn gegaan sinds 2010.


  Maak melding
 11. Kondremangs
  Tenminste doet hij gelukkig niet als zijn libanese neven Elias en Frangie om te kiezen voor DiDiBri en zijn boevenbende. ….hij kiest ervoor om suriname te redden. ……en hij is een echte econoom. …geen pseudo econoom als Lawpi. ….hahahaha. …economisch beleid van de regering dwarsbomen. ….welk belijd jo bongrobita? ??? Om de spaargelden van de hardwerkende surinamers te stelen? ????
  Kruip verder in de oude gerimpelde bakasee van je veroordeelde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 12. Suriname heeft kundige mensen als mijnheer Bousaid nodig om de puinhoop die de incompetente en corrupte lieden hebben achtergelaten op te ruimen voordat de weg naar herstel en ontwikkeling bewandeld kan worden.
  Er is in de hele Surinaamse geschiedenis nooit eerder gebeurd dat het land in zo’n desastreuse toestand heeft verkeerd. Kijk wat onkunde en gebrek aan inzicht met een land kan doen.
  Ik hoop dat er meer vaderlandslievende mensen als mijnheer Bousaid zijn, die zijn voorbeeld zullen volgen. Want ook hier in ned. Zit een heleboel kennis en ervaring om su uit het slob te helpen.
  De praktijk laat zien dat alleen een masteropleiding bedrijfskunde of een opleiding sportinstructeur lang niet genoeg is om een land te kunnen besturen en tot ontwikkeling te brengen.


  Maak melding
 13. 12 maart 2020 at 13:55
  “Bousaid is een van de personen geweest die vanuit zijn positie als bankdirecteur het economisch beleid van de regering continu heeft gedwarsboomd. Laten we voor Suriname maar hopen dat deze figuur niet aan de economische touwtjes van het land gaat trekken.”
  __________________________________________
  CHEESES, het is echt erg met sommige mensen. Dat je zoiets hier schrijft. Ik kan me wel voorstellen als je maar 2 hersencellen hebt. Wat ben je een verschrikkelijk dom figuur zeg! Laten wij hopen dat jij niet aan de touwtjes trekt en nog meer domme uitspraken gaat verkondigen. Begrijp je dan zelf echt niet waarom hij, en nog veel meer weldenkende mensen, tegen leningen vanuit de regering zijn? Snap je dat dan zelf echt niet joh? Ohja, je hebt maar twee hersencellen en probeert je voor alsnog voor te doen als bedrijfseconoom. Ik was dat even vergeten… 🙄 *ZUCHT!*


  Maak melding
 14. @Waldo,

  Ik dacht dat jij NEUTRAAL was joh? Jij en LAUWPIE ALIAS ROBG steken met kop en schouder boven de rest van de KUMAKOISI LOVERS als Pleitbezorgers voor deze Cosa Nostra Orga.

  De koers van de USD is op dit ogenblik 1 op 13. De prijzen in de winkels stijgen dagelijks. Jij verdient valuta dus heb je er geen problemen mee dat heel veel mensen niet meer rondkomen met hun salaris.

  Je hebt nog nooit kritiek geleverd op de veroordeelde Drugscrimineel die tevens pleesident is van het land.

  Hij is hoofdverantwoordelijk dat de koers dagelijks een stijgende trend vertoont.

  Jij en LAUWPIE ALIAS ROBG zullen nooit kritiek leveren op jullie GODFATHER die het land naar zijn VERDOEMENIS heeft gebracht.


  Maak melding
 15. Deze bejaarde en verstrooide econoom is eruit geschopt bij de Hakrinbank en heeft plaats moeten maken voor een jonge deskundige. Sindsdien is hij zwaar gefrustreerd en kraait hij een heleboel onzin. Nu loopt hij over van de NPS. Wat zielig voor Rusland. Is hij nog in Suriname? Of is hij voor hulp naar het buitenland! Bij de VHP zal Jimmy rust vinden na 25 mei in het Wanica ziekenhuis bij de rest van de verwarde personen! Sari tori! Jimmy gaat de VHP redden van de ondergang!


  Maak melding
 16. Bousaid is een zeer integere man die veel meegemaakt en gezien heeft. Hij heeft geen vertrouwen in de huidige regering en leider (s). Wat Bousaid zegt is dat Suriname nog gered kan worden maar dan moeten wel de juiste mensen aan het roer staan. Het schip moet de juiste kapitein hebben; iemand met visie en die het lef heeft om initiatieven te nemen en niet bang is voor muiterij en of dat het schip op de klippen strandt. Een leider die opstaat en opkomt voor het belang van het volk en niet alleen aan het eigen belang denkt. Zo iemand heeft Bousaid gevonden in de persoon van Chantokhi; in mijn ogen verre weg de intelligentste man in Suriname die ook nog eens het lef heeft om tot actie over te gaan. Chantokhi zal natuurlijk niet meer met de partijen samen willen regeren die hem in het verleden hebben verraden. Laat deze man president van Suriname worden en dan zal het volk zien wat zij jarenlang door onderdrukking en chantage hebben misgelopen.
  Het zal de eerste twee jaren hard op de lippen bijten zijn maar dit komt door de rommel die de huidige regeringspartijen en leiders ervan hebben gemaakt. Die hebben zich enorm verrijkt met het leegplunderen van de Staatskas en met het verkopen van olie en goud en grondconcessies aan het buitenland. Aswin heeft voor $ 100 miljoen aardappels, uien en misschien ook knoflook gekocht zodat het volk zich over de hoeveelheden geen zorgen hoeven te maken. Op 25 mei 2020 hoop en verwacht ik dat het volk eindelijk afrekent met deze bende boeven.


  gemodereerd
 17. Is boefdraad al in Suriname? Hij moet sowieso komen vertellen waar de gestolen 100 miljoen usd is. Vluchten kan niet meer. Volk is razend.


  Maak melding
 18. Ben geen fan van VHP maaaaaar, dit doen ze goed:
  1. Er zit structuur in hun campagne
  2. Ze trekken deskundigen aan zoals Boussaid, Dijksteel en Rumi Knoppel
  3. Hun transformatie naar een nationale partij is op gang gekomen

  Ik wens ze veel succes toe en nr3 zal duidelijk moeten blijken uit hun kandidaten en bewindslieden die ze gaan aanwijzen voor en na de verkiezingen.


  Maak melding
 19. @Waldo, waarom zouden de mensen op de NDP moeten stemmen ? Ik kan geen 1 reden verzinnen waarom de NDP weer aan de macht moet komen. Onder zijn bewind verkeerd het land in diepe crises. Onder Vene hadden de mensen het beter


  Maak melding
 20. De koers van de USD is op dit ogenblik 1 op 13. De prijzen in de winkels stijgen dagelijks. Jij verdient valuta dus heb je er geen problemen mee dat heel veel mensen niet meer rondkomen met hun salaris.
  ====
  Heb je gezien hoe duizenden mensen holi hebben gevierd. Overdag veel eten, drinken en muziek. Heb je gezien hoe onze binnenlandsbewoners eruit zien. Heel gezond en wel, omdat ze niet de hele dag over koers praten. Basisgoederen zijn goed betaalbaar. Er is een overvloed aan rijst, kip en kippenei. Men moet meer Surinaamse producten gaan eten. De markt is overvol met goedkope groenten op dit moment, vanwege de exportbeperking! Casave en bananen zijn in overvloed. En zo kan ik doorgaan!


  Maak melding
 21. Ja mang boeng sang dit is goed nieuws voor ons land er is een vuilnis hoop van gemaakt door nep NDP ik stem nooit meer NDP , VHP na ing yere


  Maak melding
 22. @Waldo, waarom is Supermarkt Chotelal in het leven geroepen ? Voor de lol zeker ? Waarom staan die lange rijen met met mensen buiten ?

  Jij bent de realiteit kwijt geraakt.


  Maak melding
 23. Kondremangs
  Koos. ..laat die idioot Lawpi 2. ..komt een lo pro DiDiBri propaganda hier verkondigen. …hij moet dit voor de VCB verkondigen. …..dan zal hij het merken. ….deze idioot wil niet dat we feestvieren. …daar staan wij surinamers bekend om. …voordat jouw geadoreerde lijder moordenaar en drugsdealer DiDiBri de boel kwam verpesten vanaf 25 februari 1980. …..ga ergens anders limboliseren. ..adhineren. ….sharmileren en aboeliseren. ….en ga die nierdialyse apparaat van DiDiBri schoonmaken jo pajongwaajer. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 24. @Waldo,

  De basisgoederen zijn goed betaalbaar: Er is een overvloed aan kip, eieren en rijst.

  Chotelal waar deze basisgoederen te krijgen zijn daar kan niet de hele bevolking naar toe beste Waldo

  Dat Holi Pagwa uitbundig is gevierd zegt niets over de Economische crisis waar het land zich in bevindt beste Waldo.

  Cassave en bananen zijn in overvloed dus in jouw optiek gaat het goed met de economie.

  Je laat mij echt lachen boi Waldo


  Maak melding
 25. Rasta 12 maart 2020 at 15:25
  Ja mang boeng sang dit is goed nieuws voor ons land er is een vuilnis hoop van gemaakt door nep NDP ik stem nooit meer NDP , VHP na ing yere

  ——-

  Precies. Volgens didibri wil dede ini a film, maar yepi de ete. Dreamteam is de enige redding voor Suriname.


  Maak melding
 26. Aan deze paarse aasgieren van WK heb ik totaal geen boodschap, want dat VERDIENEN zij ook NIET!!!
  Ze zijn allemaal ziende blind, horende doof en gedesoriënteerd.

  Jim bousaid mag wel reeds gepensioneerd zijn, maar nog steeds bruikbaar vanwege zijn prestatie binnen zijn eigen verantwoordelijkhied in het verleden, vergeleken met dhr sigmunt die nota bene door de veel bejaarde zogenaamde firstman of the country met zijn Tralala anansie verhaaltje die tijdens zijn eigen persconferentie had belegd. Schandaliger en achterlijker kon het niet zijn. Tjeh, en toch heeft dit figuur nog gedurft om ondanks tig aantal keren beloofd had en nog steeds niet gelukt om andermaal de belofte te doen om de koers terug te brengen. It’s just that simpel, YOU CAN NOT DO THE JOB, THE ONLY THING THAT YOU CAN DO IS FANTISING. En anderen steeds de schuld blijven geven en daarna geen enkele maatregelen DURFT te treffen. Jeetje je maakt jezelve gewoonweg belachelijk zonder dat jij het zelf door hebt. aan de paarse aasgieren heb ik daarom juist geen boodschap.

  Dat DEHEER BOUSAID toegetreden is tot de VHP , ben ik blij voor die organisatie. Maar toch kan hij nog die partij mij kunnen overtuigen dat hij die daadwerkelijke redding wilt brengen voor het land.
  Je hebt sowieso een korte termijn, middellange termijn en lange termijn oplossingen.
  Voor mij kan nog geen enkele politieke partij mij zeggen wat ze gaan doen om wanneer zij de regeermacht mocht werven binnen KORTE TERMIJN zullen/willen realiseren. Nl; dat ze zo snel mogelijk wetten gaan maken, denk bijvoorbeeld aan anticorruptie wet, wet openbaarheid van bestuur IN DE RUIMSTE ZIN DES WOORDS die geldt voor zowel de overheid als alle parastatale bedrijven zowel binnen als buitenland en DE BELANGRIJKSTE WET VOOR MIJ IS, alle gestolen gelden/roerend en onroerend goederen die zowel binnen als buiten Suriname in bewaring worden weggezet met TWK van maar liefst 30JAREN TERUG te laten onderzoeken en terug te laten vorderen in de boezem van de staat.
  Bovenstaande wetten MOETEN DAADWERKELIJK
  inwerking laten treden. HET KAN EN HET MOET KUNNEN, en het is ook bewezen dat het kan, denk maar aan de case van hoefdraad, toen men bezig was met het aanpassen van de leenwet dan wel met twk. Vraag maar aan dhr Gajadien en consorten, want ze hadden een dikke bot gevonden.


  Maak melding
 27. @Henry,

  Knippa’s en manja’s zijn ook in overvloed te krijgen. Onze valuta man Waldo is de weg kwijt. Man zegt politiek neutraal te zijn. Wie houd wie voor de gek.


  Maak melding
 28. Rob-G-huisslaafje-met-Heel-NDP-In-Paniek :

  Een echte Surinaamse econoom sluit zich
  aan bij VHP en je gaat uit je dak !

  DDB heeft samen met Gilmore Hoeffie, de Staat Sranan,
  failliet gemaakt !
  En u babbelt over investeringen ? Investeringen in Paarse zakken ?

  Land is in duisternis, Paars heeft onze Miljoenen-valuta-Reserve GEJAT !

  De hoofdverantwoordelijke, minister Financien, Hoeffie is al langer dan een
  week, VERDWENEN !

  De Paarse valuta-rovers zoeken VRIJWARINGSVERKLARING bij de banken ?

  NIKS GEVEN ! Bankiersvereniging en Banken doe aub SNEL aangifte tegen de

  Paarse Valuta-roofbende !

  OPSLUITEN DE VALUTA-ROVERS IN DE TOP VAN DE NDP !

  PS : Bousaid kan met andere economen en juristen ook zorgen voor
  verbeterde wetgeving om maffia-praktijken, zoals de valuta-roof en
  overige corruptie, te voorkomen en zwaarder te bestraffen !

  PLUK DE PAARSE ROVERS Financieel en Economisch kaal !!!


  gemodereerd
 29. De gouden gezegde; waar er een wil is, is er sowieso een weg. Dan praat ik over de POLITIEKE WIL!! De wil om de bovenstaande wetten die ik heb aangehaald om te laten aanpassen en daadwerkelijk in uitvoering te doen treden!!!!


  Maak melding
 30. deze idioot wil niet dat we feestvieren.
  ====
  Er is een behoorlijke crisis in de wereld op dit moment en de oppositie mensen denken aan feestvieren. Begin alvast basisgoederen op te slaan. Voldoende rijst en bruine bonen. Dat geldt nu al voor Europa. Voorlopig geen groepsbijeenkomsten/evenementen met meer dan 100 mensen in Nederland!


  Maak melding
 31. Welkom meneer Bousaid. Samen met enkele andere deskundigen van VES kan Suriname idd op economisch gebied van ondergang gered worden. De paarse dagu’ hebben een potje erva gemaakt. Wat had men anders kunnen verwachten van mensen die hun carrière met het verkopen van pornobladen begonnen zijn. Misschien moet een opgerolde blad in het gat van ene Dowal en Grob geshoved worden. Heel misschien zien ze daarna het licht.


  Maak melding
 32. Knippa’s en manja’s
  =====
  Dit zijn seizoensgebonden vruchten. Zijn niet het hele jaar beschikbaar. Neem een voorbeeld aan de binnenlandbewoners. Zijn de gezondste bewoners van Suriname. Elke dag verse vis, wild, cassave, bananen en verse fruit en groenten. Geen uitlaatgassen en geen oranje gekleurde mensen!


  Maak melding
 33. Bekend verschijnsel bij ndp-ers, dat ze de weg kwijt zijn. Ze hebben het over koersen die stijgen,prijzen van goederen in winkels die de pan uit rijzen en mensen die niet meer rond kunnen komen.
  Ga je nou afvragen wie dit veroorzaakt heeft. Ben je dan zo dom dat je daar niet achter kan komen?
  Er is een min. van handel en industrie die de hele dag zit te matjokken ipv beleid te maken over het hanteren van standaard prijzen voor basisgoederen.
  En dan die binnenlandbewoners; als je echt denkt dat ook zij niet lijden onder de economische Maleise, zou voor straf een week in het binnenland tussen ze moeten zitten. Dan kan je water drinken en vis eten uit de rivier die vol kwik zit hoor mie boi. Na een week ben je zo stijf van de kwik dat je nooit meer blaka ston nodig hebt😂😂


  gemodereerd
 34. Waldo ziet liever mensen gehuld in paarse homo outfit rondlopen, mag van mij want smaken verschillen !

  Jacko


  gemodereerd
 35. Jimmy is een bejaarde, overgelopen, zwaar gefrustreerde en bij de Hakrinbank uitgetrapte verschoppeling. Afgelopen periode alleen maar nep berichten naar buiten gebracht in de media. En nu sluit hij zich aan bij de Vooruitstrevende Huichel Partij van dromers en graaiers! Hij gaat kijken of er iets te halen valt voor zijn oudedagsvoorziening. Welke bejaarde of boef volgt nog meer?


  Maak melding
 36. Is Aow en kinderbijslag al verhoogd? Het zou een hele verlichting zijn voor de arme binnenlandsbewoners. Maar nee, deze mensen zijn aan hun lot overgelaten en moeten overleven van de schaarste producten wat het bos hun biedt. Niet vreemd dat de meeste naar Paramaribo komen om te hosselen met alle gevolgen van dien.


  Maak melding
 37. Kromo 12 maart 2020 at 16:39
  ====
  Die opgerolde blad zal in die stront van jou gestopt moeten worden kromo. Jou hersenen zijn zwaar beschadigd door het landurig verblijf in die riool. Jo holbewoner!


  Maak melding
 38. Nieuwe regering onderleiding van VHP kan Suriname gered worden..hoofd doel alle rovers kaalplukken…geld genoeg aanwezig onder die gasten om Suriname weer economische sterk maken.


  Maak melding
 39. Kromo 12 maart 2020 at 16:3
  Heel misschien zien ze daarna het licht.
  =====
  Kan mij voorstellen dat jij in die riool geen licht hebt Kromo. Blijf daar en verzuip daar in die stront van jou en eet ze. Jo smerige riool rat!


  Maak melding
 40. VHP doet het goed.Het is verstandig dat zij gaan samenwerken met de beste partijen zoals NPS. Weg met deze hele NDP rotzooi. Pe a monie de. On volk pinaart. De rijken worden rijkder en de armen worden dom gehouden met een voedselpakketje en een lapje grond waarop ze niet kunnen bouwen. Alles is schrikbarend duur. Hun verkregen stukje grond kunnen ze als prive begraafplaats gebruiken of een klei hutje gaan bouwen. Boefdraad zit met zijn dikke reet in het buitenland feest te vieren, snoepreisjes, de duurste hotels en champagne met kaviaar. Ons land wordt nog steeds voor en appel en ei verkocht. Letterlijk alles vernietigen en hierna proberen zieltjes te winnen van het volk.

  Sarie Torie


  Maak melding
 41. Wacht maar tot er nog meer lijken uit de kast komen van deze man. Limbo heeft in Bakana Tori al het één en ander van deze man onthuld. Echt niet fraai wat hij thuis uitspookt en pocht over zijn contacten dat niemand hem iets kan maken. Maar er komt een dag dat sommigen niet meer bang zullen zijn en gaan praten. En zoals weten, Limbo liegt niet.


  Maak melding
 42. Er zit hier op wtk een typische ndp-er. Als hij het niet met je eens is, wordt ie persoonlijk, gaat krachttaal gebruiken en je beledigen. Zegt genoeg over het niveau. Dit soort loopt bij bosjes in su. Sari’s torie boi.


  Maak melding
 43. Jim Bousaid was tegen de ongelimiteerde leningsbeleid van boefdraad. Hij zag het gevaar meteen. Daarom werd hij aan een kant geschoven. Maar dat is beleid van ndp. Alle slimme mensen buiten houden en de domme kontlikkers binnen. Echte failed state.


  Maak melding
 44. de beste keuze meneer Bousaid. voor het land.
  dat trouwens al in de afgrond zit. en niet aan het afglijden is. het ligt al daar, aan de voet van het dal.


  Maak melding
 45. Dendong 12 maart 2020 at 17:15
  Er zit hier op wtk een typische ndp-er. Als hij het niet met je eens is, wordt ie persoonlijk, gaat krachttaal gebruiken en je beledigen. Zegt genoeg over het niveau. Dit soort loopt bij bosjes in su. Sari’s torie boi.
  ====
  Je moet met je ogen lezen en niet met je neus. Ga na wie begonnen is, jo dongkaw! Een oranje onderkruipsel is begonnen met die straattaal voor de zoveelste keer. Dus kijk goed uit je doppen.


  Maak melding
 46. Hij zou voor straf een week Nasr het binnenland moeten. Bananen en cassave eten en water drinken uit de rivier en vis eten die vol met kwik zit.
  Als ie terugkomt is ie zo stijf van de kwik dat ie nooit meer in z’n leven blaka ston nodig heeft😂😂😂


  gemodereerd
 47. Mokro
  Misschien moet een opgerolde blad in het gat van ene Dowal en Grob geshoved worden.

  ——-
  Whahahahaha hahaha…. woefwaf….hol in hol uit van didibri.


  Maak melding
 48. @ Waldo 12 maart 2020 at 15:12
  Deze bejaarde en verstrooide econoom is eruit geschopt bij de Hakrinbank en heeft plaats moeten maken voor een jonge deskundige. Sindsdien is hij zwaar gefrustreerd en kraait hij een heleboel onzin.

  beste Waldo
  U bent duidelijk gefrustreerd. Meneer Bousaid is na zijn pensionering op verzoek aangebleven en heeft zijn functie planmatig overgedragen. De staat is aandeelhouder en had zich laten horen als de heer Bousaid niet voldeed.
  Iedereen die onwelgevallige actie onderneemt is volgens u incompetent, verstoort etc.
  U roept dat hij overloopt van NPS naar VHP zonder enig bewijs daarvoor. U fabriceert informatie die niet klopt.

  In gevoegd een link naar de luxemburgse beurs waar men de koers van de Oppenheimer lening niet meer ondersteund en die dus nu onderweg is naar de bodem. Dat is de realiteit beste Waldo. Suriname is Falliet en de DNA vergadert over allerlei rare dingen.

  aub www voorvoegen bourse.lu/security/USP68788AA97/243043

  Er is geen begroting en Hoefdraad is zoek en is al meer een maand niet instaat zijn woord na te komen.


  Maak melding
 49. RobGay en WaldolalaLUL…

  de ultieme kontneukers van de demente, fossiele, doorgesnoven drugs en moordveroordeelde TRALALALUL .

  Hoe kansloos ben je 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 50. @Koos,

  Onze maat Waldo begint zich meer en meer te ontpoppen tot LAUWPIE2. Hij werkt danig op mijn lachspieren moet ik zeggen hoor.

  Koos, misschien weet jij het antwoord wel:

  Hoe is het mogelijk dat er nog steeds mensen zijn die achter een pleesident aanrennen die het land naar de Filistijnen heeft geholpen.
  Het leven vele malen duurder gemaakt?

  Ik snap het niet hoor Koos!


  Maak melding
 51. JoJo 12 maart 2020 at 17:26
  @ Waldo 12 maart 2020 at 15:12
  Er is geen begroting en Hoefdraad is zoek
  =====
  Beste Jojo,
  Zijne excellentie Hoefdraad is vanuit Venezuela doorgereisd naar New York. Er zijn ook nog belangrijkere zaken te regelen dan de hele show van de oppositie. Zodra een feestdag voorbij is dan beginnen ze weer. Hij heeft geen tijd voor de schreeuwende mensen in het parlement. Die zijn de hele dag tot in het parlement bezig met hun campagne voor de verkiezingen. Dat is in hun eigen belang en niet in landsbelang. Alles bij de oppositie is nep op dit moment. Ze zijn toch niet goedwijs om nu al te praten over fraude. Suriname staat bekend om de eerlijke en democratische verkiezingen. Maar als je nu al weet dat je de verkiezingen gaat verliezen, dan kom je met dat geklets over fraude. Dat is aandacht trekken van hun vrienden aan de Noordzee.


  Maak melding
 52. Flyer 12 maart 2020 at 17:27
  RobGay en WaldolalaLUL…

  de ultieme kontneukers van de demente, fossiele, doorgesnoven drugs en moordveroordeelde TRALALALUL .

  Hoe kansloos ben je 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳
  ===
  Hè uit de riool ontsnapte, mislukte, misvormde holbewoner. Heb je ook een intelligente opmerking of zijn die kleine ingekrompen hersenen door het rioolwater naar de kloten.


  Maak melding
 53. Henry, dit zijn lage mensen die zelfs hun kinderen en ouders zouden verkopen om met de vijand te heulen. Het is een vorm van instinct geen intelligentie en aandacht zoeken,. Zelf verkopen ze awara’s op een kruispunt in Paramaribo en denken mee te kunnen praten over economie.


  Maak melding
 54. In gevoegd een link naar de luxemburgse beurs waar men de koers van de Oppenheimer lening niet meer ondersteund en die dus nu onderweg is naar de bodem. Dat is de realiteit beste Waldo. Suriname is Falliet en de DNA vergadert over allerlei rare dingen.
  ====
  De crisis in 2015, 2016 en 2017 in de oliesector en goudsector heeft deze regering het niet makkelijker gemaakt ( maar natuurlijk heb jij een andere mening daarover, maar dat mag). Vandaag de dag is het nog erger. Door het coronavirus en olieperikelen zal het nog erger worden. AEX slechtste beursgang sinds 1987. Apache aandeel binnen 2 weken $ 10 miljard in waarde gedaald. Ja ja ga maar kijken! En zo kan je verder gaan. Toevallig volg ik deze dagelijks. Wat gaat de oppositie straks weer komen vertellen, is schuld van de regering. Alles is altijd schuld van de regering.


  Maak melding
 55. Waldo is goed de weg kwijt ! En dierlijk instinct komt naar boven. Waldo was een huis belooft van karton, nu ziet hij de bui hangen dat i in zijn awara boom zal blijven wonen.


  Maak melding
 56. Kondremangs
  Boefdraad wordt zijn excellentie genoemd. …hahahaha. ..zijn excellente graaier is een juiste benaming voor die mislukte schaker. ….jerome Lindeboom was beter. ….hij is gewoon op de vlucht. …hopelijk wordt hij niet neergeschoten. …..triest triest nogmaals triest. ……het belijd van een veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri. …..voor de zoveelste keer bewezen dat hij en zijn boevenbende Su naar de afgrond hebben gebracht. …lafaards zijn het om geen verantwoording te komen afleggen. …..PE A MONI DE? ? ?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 57. Zelf verkopen ze awara’s
  ====
  Awara,s worden alleen door bos agoes als jou gegeten! Er lopen nog een paar van deze agoes bij waterkant.net. Die bijdrage van jou is zo intelligent professor Barabas. Je bent zelfs intelligenter dan die bejaarde overloper! En nog intelligenter dan die misleidende en rovende vakbondsleider.


  gemodereerd
 58. @Waldo

  “Beste Jojo,
  Zijne excellentie Hoefdraad is vanuit Venezuela doorgereisd naar New York. Er zijn ook nog belangrijkere zaken te regelen dan de hele show van de oppositie.”

  Beste Waldo weer zwetst u of mevrouw Simons liegt. Boefdraad stond vandaag niet op de lijst van mini sterren in het buitenland. Dus hij Zou in het land moeten zijn.
  U verkracht democratie met uw stelling dat de DNA een show is van de oppositie. De DNA is het Volk en de vergaderingen worden uitgeschreven door de voorzitter mevrouw Simons. Ook de NDP fractie vindt dat de antwoorden van Boefdraad niet deugen. Ofwel het is geen show maar een legitiem eisen van verantwoording.
  Tja dat Boefdraad schuilt is logisch want hij kan niet uitleggen wat er gedaan is en hij wil niet toegeven dat hij verantwoordelijk is voor een forse bankroof.


  Maak melding
 59. Waarom zijn de ndp kontlikkers plotseling zo bang voor de VHP? Alle ellende is de schuld van de VHP. Door uit te schelden wordt VHP alleen maar sterker. Het volk slaapt niet meer. Dit land kan alleen gered worden door de VHP. Dat staat vast. En de gemeenschap tot ver in het binnenland weten inmiddels dat ook. BB met R en aloe van didibri kunnen bepaalde figuren hier in hun reet stoppen.


  Maak melding
 60. @Waldo

  “De crisis in 2015, 2016 en 2017 in de oliesector en goudsector heeft deze regering het niet makkelijker gemaakt”

  Olie en Goud waren stabiel of gingen omhoog. De regering heeft de economie kapot gemaakt door vanaf 2010 structureel veel meer uit te geven dan er inkwam. Toen eind 2012 de goudprijs ging dalen door het toenemende vertrouwen in de economie had de regering, net als Venentiaan in 2008, bij moeten sturen. Boefdraad heeft toegegeven dat de regering plande op basis van een goudprijs die van $ 1.800 door zou groeien naar $ 3.000. toen de verkiezingen gekocht moesten worden en de olie vrij kort heel heftig dropte storte het Boefdraad kaartenhuis eind 2014 begin 2015 in. De Surinaamse crisis heeft slechts een zetje gekregen van 6 maanden lage olie prijzen Waldo.

  “Apache aandeel binnen 2 weken $ 10 miljard in waarde gedaald. Ja ja ga maar kijken!”.
  Natuurlijk kijk ik even en kan vast stellen dat sinds 26 februari de koers van Apache van $ 25 naar $ 7,5 gedaald is. Dat is fors maar slechts $ 6 miljard en niet zoals u rekent $ 10 miljard.

  beste Waldo u creëert fake feiten. leuk dat u aangeeft niet goed met cijfers te zijn, en slechts een spreekbuis van his masters voice.


  Maak melding
 61. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  ddb is de aller grootste en gevaarlijkste crimineel die die vanaf 25 november 1975 toen Suriname een republiek werd tot heden. Hij is in Nederland veroordeeld voor 11 jaar gevangenisstraf voor drugstransport naar Nederland en in Suriname voor 20 jaar voor de 8 december 1982 moorden in Fort Zeelandia in Paramaribo.

  Iedere Surinamer/kiezer moet zich afvragen waarom is de ndp eigenlijk opgericht?
  Zie: grootste en gevaarlijkste crimineel van Suriname momenteel, functie die hij heeft, gaat het bij hem om het algemeen belang of zijn enige eigen belang? over zie uw leven? ontwaarding valuta, waarde srd? prijzen in de winkels, uw loon, geen werk, ondernemingen die sluiten, enz.

  De VHP is goed bezig en heeft alle capabele Surinamers (inter)nationaal nodig om Suriname weer uit het moeras omhoog te trekken en goed op spoor te zetten na de Algemene, Geheime En Vrije Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020 in de republiek Suriname.

  Leve:

  VHP

  Hoera, Hoera, Hoera


  Maak melding
 62. Luku tori dja; Arrogant, dominant, dictatoriaal, respectloos en een ‘koloniale heerser'”. Op deze manier wordt de houding van minister Lilian Ferrier omschreven door stafmedewerkers. Het stafcollectief en andere medewerkers van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn de houding van Ferrier meer dan zat. De druppel die de emmer voor hen heeft doen overlopen is de ontheffing van onderdirecteur Muriël Hoepel. 
  Bovenstaande gehaald uit dwt.net

  Waarschijnlijk kan liliaantje niet om met de schaamte die zoonlief haar bezorgd heeft. Da ai pur’ a STRESS tap’ trawan.

  Ik geniet van deze theatereale voorstelling van deze comedie makers. HOE DICHTER DE TIJD NADERD, HOE GEKKER EN UITZICHTLOZER VOOR DE PAARSE TENT HET WORDT.
  HUN ENIGE HOOP EN REDDING IS DOOR TE FRAUDEREN.

  WAAAHHHAAHHAAHHAAAA

  MIJN ALLERGROOTSTE WENS IS, DE PAARSE TENT MET WORTEL EN TAK UITROEIEN.
  EN MIJN TWEEDE WENST IS GEEN ENKELE PARTIJ MAG MEER DAN 18 ZETELS BEHALEN, ANDERS WORDT MEN AL DAN NIET BEWUST MACHTSDRONKEN!!!!


  Maak melding
 63. Valt er nog wat te redden dan??🤔 Zal je eerst de hele zittende top moeten verwijderen, en dat gaat echt niet lukken. Ze gaan nooit de hun toegeëigende privileges opgeven.🤑


  Maak melding
 64. Exactly,geen fan van de VHP maar er zit structuur in hun campagne
  ze trekken geen so-boto mensen aan.
  ik wil dit graag zien van mijn partij
  ik verwacht geen show,maar laat je horen NPS ,trek mensen aan
  het enige wat ik weet is dat Valies zich heeft aangesloten tot de NPS.


  Maak melding
 65. Gado e sen alla deng boeng man na VHP go set un kondre.

  De Verenigde Helden Partij is weer een held rijker.
  Meneer Jim Bousaid welkom en heel veel succes. Met gebundelde krachten kunnen we Suriname opschonen en werken aan een beter Suriname.

  De vernieuwde VHP is een team van deskundigen en daadkracht. Het gaat niet alleen om Santokhi maar het gaat om samen, samen sterker, samen een eenheid en samen gaan wij Suriname redden.

  Beste kondremangs,
  Stop met twijfelen, want ook jij bent nodig om Suriname op te bouwen.
  In 2010 en 2015 hebben een aantal mensen op de verkeerde partij gestemd. Zij hadden door bedrog een foute keuze gemaakt.
  De meeste mensen hebben echter niet gestemd en dat was een nog grotere fout.
  Wij hebben in 2010 en 2015 gezien dat niet stemmen winst is voor de NDP.
  Herstellen jullie je fouten en laat je stem horen.

  Wees ook een held en sluit je aan.
  Wij hebben allemaal tenslotte 1 doel: Suriname redden.
  Wij hebben allemaal dezelfde wens: een beter Suriname.

  Doe het voor jezelf, doe het voor je dierbaren en doe het voor je land !

  En wees niet jaloers en afgunstig, want ook jij kan een redder van Suriname zijn.

  Krakti !


  Maak melding
 66. WaldolalaLUL,

  je reaktie bevestigd mijn gelijk.
  Je bent inderdaad een kansloze pauper en ranzige Bouta-sucker.

  Nog een lang, lijdzaam en kansloos Corona-leventje in je paarse rattenhol.

  🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 67. “Apache aandeel binnen 2 weken $ 10 miljard in waarde gedaald. Ja ja ga maar kijken!”.
  Natuurlijk kijk ik even en kan vast stellen dat sinds 26 februari de koers van Apache van $ 25 naar $ 7,5 gedaald is. Dat is fors maar slechts $ 6 miljard en niet zoals u rekent $ 10 miljard.
  =====
  Het was ietsje voor die periode, toen was de waarde circa $ 30 per aandeel met een waarde van circa 12 miljard. Vandaag is dat 2,8 miljard. Dus iets van 9,2 miljard. Wat maakt die ene miljard ook uit. Is maar een voorbeeld van een op handen zijnde crisis.
  Het gaat om de crisis welke er nu aankomt en staatsolie en de regering gaat het ook voelen. Maar de oppositie gaat steeds en steeds een vinger wijzen naar de regering! Chan gaat gelijk de tango dansen met Jimmy van blijdschap.


  Maak melding
 68. @mica

  Het is misschien wel moeilijkt maar, niet onmogelijk. Misschien lukt het nu niet, maar zeker na 25mei. Hebben wij thuis die deskundigheid soms niet? Geen nood! Als we van buiten moeten halen, dan doen we maar dat. Denk bijvoorbeeld aan Denemarken, Griekenland, van Griekenland betwijfel ik een beetje, maar Denemarken behoort nu tot een van de MINSTE CORRUPTE LAND TER WERELD en ook China. Dat laatste had een paar jaar terug en zeer recentelijk een tiental corrupte ambtenaren zowel binnen als buiten China laten vervolgen en opsluiten.
  Dus het KAN, HET MOET KUNNEN EN OOK BEWEZEN DAT HET WEL KAN.
  MAAR DÉ POLITIEKE WIL MOET ER ZIJN.


  Maak melding
 69. Rob
  Laten we je posting eens nader bekijken.
  Je eerste zin:
  “Bousaid is een van de personen geweest die vanuit zijn positie als bankdirecteur het economisch beleid van de regering continu heeft gedwarsboomd”
  Vertel mij eens hoe een bankdirecteur hiertoe in staat is.
  Is het voornaamste van een bank niet; het behalen van een winstmarge op het geïnvesteerde vermogen? Naar mijn weten gebeurt dit door tegen een hogere rente geld uit te lenen dan te lenen/in bewaring te nemen van het publiek.
  Ik hoor graag van je

  Deze zin van je is ook wel leuk:
  “Overheidsinvesteringen in de collectieve sector, dus in scholen, wegen, ziekenhuizen, poliklinieken, sociale voorzieningen zijn voor hem een gruwel.
  Van Jan en Alleman of eventueel het Surinaamse equivalent hiervan kan je zo’n zin accepteren. Maar een econoom, die de door jouw aangehaalde voorbeelden bestempeld als investeringen is dit onacceptabel.
  Is dit wat de NDP bedoelde met de opmerking: we heben binnen de NDP (meer dan) 1000 economen.
  Ik zal het je maar zeggen. Je zin moet beginnen met Overheidsconsumptie
  Wellicht dat je nu denkt, of de gemiddelde lezer hier; ach het is maar en woord. Nee het reikt verder.
  Vraag aan jouw: wat is de diepere betekenis achter het verschil.

  Je volgende zin:
  “Het is echter gebruikelijk dat in tijden van economische recessie enz
  Ik neem je even mee wandelen.
  In 2008 sloeg de hypotheekcrisis, die in de VS begon, om in een wereldwijde kredietcrisis. Dit leidde tot een recessie (neergang in de economische groei) Markten herstelden, de rol van president Obama en van de voorzitter van de FED Timothy Geitner was cruciaal (merkwaardig, ik ben slecht in namen van mensen, maar die van economen onthoud ik. Kronkel ergens)
  Onder andere en vooral dankzij hen volgens mij lieten we de recessie achter ons en konden we wereldwijd de vruchten plukken van hoogconjunctuur. GROEI
  Natuurlijk zal een klein land als Suriname pas later mee kunnen profiteren. Wat schets mijn verbazing, de hoogconjunctuur (hausse, uitspraak oos) zit er op. We zitten alweer in een neergaande fase (baisse, uitspraak beiss). Welke boot heeft Suriname gemist? Jij beweert immers dat Suriname te maken heeft met een afname.
  De boot die omhoog ging.
  Je weet toch dat we een langdurige recessie een depressie noemen? Welke jongens zaten aan de knoppen in Suriname in de periode van hoge groei. Een periode dat begrotingstekorten omsloegen in begrotingsoverschotten, dalende staatsschulden groei werkgelegenheid, sterker wordende valuta.
  Siriname heeft het voor elkaar gekregen dit allemaal Niet mee te maken.
  Voorwaar een prestatie
  De rest van je posting komt neer op een herhaling van hetgeen je reeds eerder hebt gezegd en daarom stel ik je dezelfde vraag
  Vraag aan jouw: wat is de diepere betekenis achter het verschil.
  Tussen investeringen en consumptieve bestedingen.
  Let wel de DIEPERE betekenis

  Nu ik mij toch tot je richt wil je erop attent maken dat we nog in discussie waren over de volgende twee onderwerpen

  https://www.waterkant.net/suriname/2020/03/06/matige-opkomst-bij-tweede-protestactie-van-biervliet/#comment-1517171

  en
  https://www.waterkant.net/suriname/2020/03/09/als-beweringen-door-boze-bestuursleden-over-handelingen-voorzitter-is-verzinsel/

  @ Waldo
  Een paar opmerkingen van licht naar wat zwaarder
  1. Toen je voor het eerst op deze site kwam was je zeker geen NDP aanhanger. Een paar weken later verdedig je met alle macht deze groep jongens
  We kunnen van mening verschillen over hoe goed of hoe beroerd deze regering het gedaan heeft, maar over een ding kunnen we het denk ik wel eens zijn; de laatste weken is er niet veel veranderd dat je zou doen besluiten aanganger, fan, lis of hoe je het ook wilt noemen van de NDP te worden
  2. Enkele weken geleden vond hoer een discussie plaats over je werk. De mening was dat je behoorlijk wat vrije tijd had en dit spendeerde op waterkant. Dat kan en dat mag.
  Jij beweerde echter dat je op je mobiel snel kon typen en reageren. Ik heb dit voor vandaag gecontroleerd. Je was de gehele dag aan het reageren en daarbij onder andere op een wijze die getypeerd kan worden als onbehoorlijk. Mijn werknemers moesten tijdens hun werk voor mij werken en niet de gehele dag op hun mobiel zitten. Het is onbehoorlijk om tijd van je werkgever te stelen, zo je wilt te lenen. Je krijgt betaald, maar zit op je mobiel.

  3. Zie tevens mijn opmerkingen aan Rob over de crisis waar jullie over praten, die elders ter wereld wordt getypeerd als hoogconjunctuur.
  Je hebt het over de goudsector. Ik wil je zonder meer geloven als je mij kan overtuigen mbv. cijfers. Aangezien je dit nauwlettend in de gaten hou zal je vast en zeker mij kunnen overtuigen met cijfers
  Ik heb deze cijfers mbt goud
  rtlz.nl/koersen#/commodity/goud
  rtlz.nl/koersen#/commodity/olie

  Zo te zien en te lezen iets anders dan jij beweert
  4. Laten we er van uitgaan dat ik het ondanks bovenstaande cijfers en grafieken ik het fout heb. Dat de ontwikkleing van de commodities tegen vielen.
  IS HET DAN GEEN TAAK VAN DE REGERING OM PAS OM DE PLAATS TE MAKEN EN NIET OP DEZELFDE GELDVERSPILLENDE WIJZE TE WERK TE GAAN
  Regeren is vooruitzien, anticiperen op wat er kan gaan gebeuren. Dit hebben jouw jongens van de NDP met haar 1000 economen niet gedaan.
  En nog steeds NIET doen.
  Ook nu weer en jij maakt je daar net zo schuldig aan getuige je laatste zin
  Je schrijft:
  “AEX slechtste beursgang sinds 1987. Apache aandeel binnen 2 weken $ 10 miljard in waarde gedaald. Ja ja ga maar kijken! En zo kan je verder gaan. Toevallig volg ik deze dagelijks. Wat gaat de oppositie straks weer komen vertellen, is schuld van de regering. Alles is altijd schuld van de regering”.

  Ik heb hier al eerder voor gewaarschuwd. Echter jij, Rob en de 1000 economen van de NDP sluiten hun ogen en oren.
  Ik heb geschreven dat het Franse woord voor olie huile is.
  Ook nu schermen jullie met toekomstige opbrengsten uit olie
  Die zijn er niet. Je schrijft zelf hoe Apache is geslagen op de beurs.
  Oliegerelateerd fondsen , maar ook banken krijgen klappen op de beurs. Er is geen geld. Suriname ziet de olie, maar kan er niet bij.
  Je neemt het dagelijks waar, maar begrijpt de impact niet, anders had je dit NOOIT geschreven

  Ik heb het al eerder vergeleken met een tantallus kwelling
  Een tantaluskwelling is een kwelling waarbij het gewenste nabij is maar
  onbereikbaar blijft. De naam verwijst naar het verhaal van Tantalus. Het is een
  Grieks mythe waarvan verschillende versies bestaan, onder meer de volgende:
  Tantalus, een zoon van Zeus en de oceanide Pluto, was ooit een favoriet van zijn
  vader. (wikipedia)

  Beurzen moesten wel eens omlaag
  Hier zijn drie oorzaken voor aan te wijzen
  a) Corona en de onzekere gevolgen voor de economie
  b) Beloftes van Trump mbt vermindering van deloonbelasting die niet doorgaat
  c) Beurzen zijn de laatste jaren fors gestegen als gevolg van hoge economische groei. De groei die er volgens jouw en rob niet is geweest. Hahaha.

  Ik weet dat jullie alles goed proberen te praten, dat mag hoor. Maar doe het dan niet op economisch gebied.
  Hou het op verkeersovertredingen ed.


  gemodereerd
 70. Flyer 12 maart 2020 at 19:44
  WaldolalaLUL,

  je reaktie bevestigd mijn gelijk.
  Je bent inderdaad een kansloze pauper en ranzige Bouta-sucker.

  Nog een lang, lijdzaam en kansloos Corona-leventje in je paarse rattenhol.

  🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳
  ====
  Ben je weer naar boven gekomen uit de riool, nou snel weer in je hol! Holbewoner. Alleen een ziekelijk iemand van de oppositie kan nu aan de andere een Corona leventje wensen. Je spot met andere mensen hun leed in China, Italië en vooral in Nederland, waar de meeste mensen wonen die op waterkant.net reageren. Jo laaggeschoolde hond. Suriname heeft geen Corona en ik wens het niemand. Ik zit hier een lekker leventje te leiden zonder zorgen, maar ik maak mij wij zorgen om wat ik nu zie in de wereld en vooral in Nederland waar ik heel veel vrienden en kennissen heb. Dus hou liever je smerige muil dicht en denk goed na in je riool. En desnoods stik je daar!


  Maak melding
 71. Ik krijg de melding dat mijn reactie nog moet worden beoordeeld
  Ik zal deze nogmaals plaatsen, misschien dat het nu wel komt, misschien zelf twee keer.
  Rob
  Laten we je posting eens nader bekijken.
  Je eerste zin:
  “Bousaid is een van de personen geweest die vanuit zijn positie als bankdirecteur het economisch beleid van de regering continu heeft gedwarsboomd”
  Vertel mij eens hoe een bankdirecteur hiertoe in staat is.
  Is het voornaamste van een bank niet; het behalen van een winstmarge op het geïnvesteerde vermogen? Naar mijn weten gebeurt dit door tegen een hogere rente geld uit te lenen dan te lenen/in bewaring te nemen van het publiek.
  Ik hoor graag van je

  Deze zin van je is ook wel leuk:
  “Overheidsinvesteringen in de collectieve sector, dus in scholen, wegen, ziekenhuizen, poliklinieken, sociale voorzieningen zijn voor hem een gruwel.
  Van Jan en Alleman of eventueel het Surinaamse equivalent hiervan kan je zo’n zin accepteren. Maar een econoom, die de door jouw aangehaalde voorbeelden bestempeld als investeringen is dit onacceptabel.
  Is dit wat de NDP bedoelde met de opmerking: we heben binnen de NDP (meer dan) 1000 economen.
  Ik zal het je maar zeggen. Je zin moet beginnen met Overheidsconsumptie
  Wellicht dat je nu denkt, of de gemiddelde lezer hier; ach het is maar en woord. Nee het reikt verder.
  Vraag aan jouw: wat is de diepere betekenis achter het verschil.

  Je volgende zin:
  “Het is echter gebruikelijk dat in tijden van economische recessie enz
  Ik neem je even mee wandelen.
  In 2008 sloeg de hypotheekcrisis, die in de VS begon, om in een wereldwijde kredietcrisis. Dit leidde tot een recessie (neergang in de economische groei) Markten herstelden, de rol van president Obama en van de voorzitter van de FED Timothy Geitner was cruciaal (merkwaardig, ik ben slecht in namen van mensen, maar die van economen onthoud ik. Kronkel ergens)
  Onder andere en vooral dankzij hen volgens mij lieten we de recessie achter ons en konden we wereldwijd de vruchten plukken van hoogconjunctuur. GROEI
  Natuurlijk zal een klein land als Suriname pas later mee kunnen profiteren. Wat schets mijn verbazing, de hoogconjunctuur (hausse, uitspraak oos) zit er op. We zitten alweer in een neergaande fase (baisse, uitspraak beiss). Welke boot heeft Suriname gemist? Jij beweert immers dat Suriname te maken heeft met een afname.
  De boot die omhoog ging.
  Je weet toch dat we een langdurige recessie een depressie noemen? Welke jongens zaten aan de knoppen in Suriname in de periode van hoge groei. Een periode dat begrotingstekorten omsloegen in begrotingsoverschotten, dalende staatsschulden groei werkgelegenheid, sterker wordende valuta.
  Suriname heeft het voor elkaar gekregen dit allemaal Niet mee te maken.
  Voorwaar een prestatie
  De rest van je posting komt neer op een herhaling van hetgeen je reeds eerder hebt gezegd en daarom stel ik je dezelfde vraag
  Vraag aan jouw: wat is de diepere betekenis achter het verschil.
  Tussen investeringen en consumptieve bestedingen.
  Let wel de DIEPERE betekenis (hou je niet van de domme)

  Nu ik mij toch tot je richt wil je erop attent maken dat we nog in discussie waren over de volgende twee onderwerpen

  waterkant.net/suriname/2020/03/06/matige-opkomst-bij-tweede-protestactie-van-biervliet/#comment-1517171

  en
  waterkant.net/suriname/2020/03/09/als-beweringen-door-boze-bestuursleden-over-handelingen-voorzitter-is-verzinsel/

  @ Waldo
  Een paar opmerkingen van licht naar wat zwaarder
  1. Toen je voor het eerst op deze site kwam was je zeker geen NDP aanhanger. Een paar weken later verdedig je met alle macht deze groep jongens
  We kunnen van mening verschillen over hoe goed of hoe beroerd deze regering het gedaan heeft, maar over een ding kunnen we het denk ik wel eens zijn; de laatste weken is er niet veel veranderd dat je zou doen besluiten aanhanger, fan, lis of hoe je het ook wilt noemen van de NDP te worden
  2. Enkele weken geleden vond hoer een discussie plaats over je werk. De mening was dat je behoorlijk wat vrije tijd had en dit spendeerde op waterkant. Dat kan en dat mag.
  Jij beweerde echter dat je op je mobiel snel kon typen en reageren. Ik heb dit voor vandaag gecontroleerd. Je was de gehele dag aan het reageren en daarbij onder andere op een wijze die getypeerd kan worden als onbehoorlijk. Mijn werknemers moesten tijdens hun werk voor mij werken en niet de gehele dag op hun mobiel zitten. Het is onbehoorlijk om tijd van je werkgever te stelen, zo je wilt te lenen. Je krijgt betaald, maar zit op je mobiel.

  3. Zie tevens mijn opmerkingen aan Rob over de crisis waar jullie over praten, die elders ter wereld wordt getypeerd als hoogconjunctuur.
  Je hebt het over de goudsector. Ik wil je zonder meer geloven als je mij kan overtuigen mbv. cijfers. Aangezien je dit nauwlettend in de gaten hou zal je vast en zeker mij kunnen overtuigen met cijfers
  Ik heb deze cijfers mbt goud
  rtlz.nl/koersen#/commodity/goud
  en
  rtlz.nl/koersen#/commodity/olie
  Zo te zien en te lezen iets anders dan jij beweert

  4. Laten we er van uitgaan dat ik het ondanks bovenstaande cijfers en grafieken fout heb. Dat de ontwikkleing van de commodities tegen vielen. Hetgeen jij beweert echter zonder bewijs
  IS HET DAN GEEN TAAK VAN DE REGERING OM PAS OM DE PLAATS TE MAKEN EN NIET OP DEZELFDE GELDVERSPILLENDE WIJZE TE WERK TE GAAN
  Regeren is vooruitzien, anticiperen op wat er kan gaan gebeuren. Dit hebben jouw jongens van de NDP met haar 1000 economen niet gedaan.
  En nog steeds NIET doen.
  Ook nu weer en jij maakt je daar net zo schuldig aan getuige je laatste zin
  Je schrijft:
  “AEX slechtste beursgang sinds 1987. Apache aandeel binnen 2 weken $ 10 miljard in waarde gedaald. Ja ja ga maar kijken! En zo kan je verder gaan. Toevallig volg ik deze dagelijks. Wat gaat de oppositie straks weer komen vertellen, is schuld van de regering. Alles is altijd schuld van de regering”.

  Ik heb hier al eerder voor gewaarschuwd. Echter jij, Rob en de 1000 economen van de NDP sluiten hun ogen en oren.
  Ik heb geschreven dat het Franse woord voor olie huile is.
  Ook nu schermen jullie met toekomstige opbrengsten uit olie
  Die zijn er niet. Je schrijft zelf hoe Apache is geslagen op de beurs.
  Oliegerelateerd fondsen , maar ook banken krijgen klappen op de beurs. Er is geen geld. Suriname ziet de olie, maar kan er niet bij.
  Je neemt het dagelijks waar, maar begrijpt de impact niet, anders had je dit NOOIT geschreven

  Ik heb het al eeder vergeleken met een tantallus kwelling
  Een tantaluskwelling is een kwelling waarbij het gewenste nabij is maar
  onbereikbaar blijft. De naam verwijst naar het verhaal van Tantalus. Het is een
  Grieks mythe waarvan verschillende versies bestaan, onder meer de volgende:
  Tantalus, een zoon van Zeus en de oceanide Pluto, was ooit een favoriet van zijn
  vader. (wikipedia)

  Beurzen moesten wel eens omlaag
  Hier zijn drie oorzaken voor aan te wijzen
  a) Corona en de onzekere gevolgen voor de economie
  b) Beloftes van Trump mbt vermindering van de loonbelasting die niet doorgaat?
  c) Beurzen zijn de laatste jaren fors gestegen als gevolg van hoge economische groei. De groei die er volgens jouw en rob niet is geweest. Hahaha.

  Ik weet dat jullie alles goed proberen te praten, dat mag hoor. Maar doe het dan niet op economisch gebied.
  Hou het op verkeersovertredingen ed.


  Maak melding
 72. henry 12 maart 2020 at 17:31

  @Koos,

  Onze maat Waldo begint zich meer en meer te ontpoppen tot LAUWPIE2. Hij werkt danig op mijn lachspieren moet ik zeggen hoor.

  Koos, misschien weet jij het antwoord wel:

  Hoe is het mogelijk dat er nog steeds mensen zijn die achter een pleesident aanrennen die het land naar de Filistijnen heeft geholpen.
  Het leven vele malen duurder gemaakt?

  Ik snap het niet hoor Koos!

  ==============================

  Henry, deze mensen gaan door het leven als spook ambtanaar. Ze hebben geen dag gewerkt en dat in ruil voor een paarse stem.
  Daarnaast doet een Combemarkt pas en gratis BBR op de massameetings ook een wonder. Mensen zonder zelf respect


  Maak melding
 73. Mijn werknemers moesten tijdens hun werk voor mij werken en niet de gehele dag op hun mobiel zitten. Het is onbehoorlijk om tijd van je werkgever te stelen, zo je wilt te lenen. Je krijgt betaald, maar zit op je mobiel.
  =====
  Beste Pico, ik bepaal zelf hoe ik mijn tijd besteed en dat gaat jou helemaal niets aan. Je moet met je eigen bijdrage bemoeien. Ik heb geen baas boven, maar naast mij. Ik kan reageren wanneer ik dat wil. Het zou goed van jou zijn om bepaalde van die aanhangers van de oppositie die tegen andersdenkenden ordinaire taal gebruiken ook af en toe aan te spreken. Maar dat die jij nooit. En dat vind ik onbehoorlijk van jou. Succes verder met die lange verhalen van jou.

  Ga eens na hoeveel mensen die aan de oppositie gelieerd zijn, uitschelden. Als dat jou niet opvalt dan heb je echt oogkleppen.


  Maak melding
 74. Henry, deze mensen gaan door het leven als spook ambtanaar. Ze hebben geen dag gewerkt en dat in ruil voor een paarse stem.
  Daarnaast doet een Combemarkt pas en gratis BBR op de massameetings ook een wonder. Mensen zonder zelf respect
  ====
  Tenminste werk ik, kan ik niet van iedereen zeggen. Vooral iemand die een Hollandse naam gebruikt. Hou je respect voor jezelf en die oranje idioten van jou.


  Maak melding
 75. aldo 12 maart 2020 at 19:45
  “Apache aandeel binnen 2 weken $ 10 miljard in waarde gedaald. Ja ja ga maar kijken!”.

  weer mispoes waldo,
  De koers van 33 was 2 maanden geleden en niet even voor 2 weken geleden.


  Maak melding
 76. Waldo is dit het enige dat je kan aanvoeren. Tamelijk slap.
  Geen bronvermelding,
  Ik maak me er niet van af met one-liners maar geef altijd een onderbouwing eventueel met cijfers. Wellicht dat je dit lang vindt. Echter liever lang en goed onderbouwd dan kort en slap gelul.
  Ik reageer dan ook niet op elk bericht van Waterkant.
  Dat je werkgever het van geen belang vindt wat jij doet in zijn tijd. Dit kan, vast en zeker zeer belangrijk werk. Echter verder onbelangrijk
  Je vraagt of ik anderen ook terecht wil wijzen. Is dit het wat je graag wilt?
  Begrijp je de gevolgen van de forse daling van de waarde van het aandeel Apache wel?
  Ik reageer op mensen die anderen dingen verwijten en zich zelf daar schuldig aan maken
  Ik reageer op het beleid dat gevoerd wordt door zij die het beleid bepalen.


  Maak melding
 77. Pico
  Mijn werknemers moesten tijdens hun werk voor mij werken en niet de gehele dag op hun mobiel zitten. Het is onbehoorlijk om tijd van je werkgever te stelen, zo je wilt te lenen. Je krijgt betaald, maar zit op je mobiel.
  ====
  Als je een vergelijking maakt tussen die lange verhalen van jou en die 10 korte tekstjes van mij, dan ben jij in tijd uitgedrukt veel langer bezig dan mij. Ik heb ongeveer 1 minuut nodig om een korte tekst in te voeren. Hoe lang ben jij niet bezig met jou lange tekst.


  Maak melding
 78. @Waldo,

  Wat is her verschil tussen iemand een Corona leven te wensen (volgens jou door een ziekelijk iemand vsn de oppositie geschreven) en tegen iemand zeggen dat hij/zij in de riool (volgens jou is dat zijn/haar woonplaats) mag stikken (geschreven door jou)?
  Beiden verwensingen zijn erg, hoewel iemand van corona kan genezen, maar iemand die stikt is zo goed als dood.

  Maak je vooral zorgen om je familie/vrienden die p in Noord-Brabant wonen. Daar komen de meeste mensen in Nederland voor die met het corona virus zijn bestemd.

  Ik reageer bijna niet meer op deze site om 2 redenen, maar ik lees de site en de reacties wel, alhoewel ook niet elke dag.

  @Pico, alles goed? Groetjes.


  gemodereerd
 79. Jim Bousaid is een diehard econoom en kundige bankier. Dat heeft hij jarenlang bewezen. Geen discussie hierover mogelijk. De VHP heeft heel goed ingespeeld door deze integere persoon binnen te halen. Dreamteam alleen kan Suriname redden. Maar dat weet iedereen al, behalve de kontlikkers van didibri.


  Maak melding
 80. Waldo voor jouw lijkt mijn tekst wel lang.
  Voor mij is het niet meer dan uit de mouw schudden hoor.
  Als je over voldoende kennis beschikt is het zo gepiept

  Nu je het over tijd hebt
  Ik heb vanavond het een en ander gelezen en tegelijkertijd tv gekeken
  jij zit hier al de gehele dag
  Vergelijken we onze tijd en het aantal zinnen dat we beide hebben doorgebracht en gepost dan versla je mij met een factor 1000
  Je weet wel van die 1000 economen


  Maak melding
 81. Jojo
  Ik reageer op mensen die anderen dingen verwijten en zich zelf daar schuldig aan maken
  Ik reageer op het beleid dat gevoerd wordt door zij die het beleid bepalen.
  ====
  Hier zeg je nonsens. Ik reageer altijd als mensen tegen mij ordinair taal gebruiken. En dan vraag ik mij af wie denk je dat jij wel bent om over mij te oordelen, als ik op zo,n ordinaire persoon reageer. Durf een keertje iets tegen hun te zeggen. En dat durf jij niet omdat jij voor die ene kant oogkleppen hebt.


  Maak melding
 82. Paniek in het Bouta-kamp neemt toe.

  Hoefdraad is al bijna 3 weken uitlandig. Hij is direkt van Venezuela doorgevlogen naar Amerika.

  Pe a money de ? Screen Hoefdraad, check zijn katvangers en de illegale handel van zijn zoon in Amerika.

  Komt Hoefdraad nog terug of vliegt hij naar de Noorderzon ?


  Maak melding
 83. PARAMARIBO – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft ruim zestig personen opgeroepen om als getuige te worden gehoord in een strafrechtelijk vooronderzoek naar misstanden bij het overheidsproject Naschoolse Opvang en Begeleiding. Onder hen bevinden zich huidige en gewezen parlementariërs en ministers zoals Frederik Finisie, Melvin Bouva, Ashwin Adhin en Robert Peneux.

  Paarse bende. Allemaal dieven en graaiers. Er zijn genoeg kamers vrij te Santo Boma.


  Maak melding
 84. @ Waldo

  “Ik heb ongeveer 1 minuut nodig om een korte tekst in te voeren. Hoe lang ben jij niet bezig met jou lange tekst.”

  Dat is duidelijk te lezen gezien de inhoud of het gebrek daar aan, resp. dat u het gewoon zonder echte check spuit.

  “Jojo
  Ik reageer op mensen die anderen dingen verwijten en zich zelf daar schuldig aan maken”

  Anomie maar Pico
  Beste Waldo 3 maal onzin in 3 teksten.
  :”Zijne excellentie Hoefdraad is maandag terug in Suriname. Er is niets aan de hand.”

  Volgens Simons is hij niet in het buitenland. iemand verkondigd onzin.

  Tot slot
  De Miranda heeft in het naschoolse onderzoek gerapporteerd dat hij door Graanoost is tegengewerkt.
  Toch wel bijzonder fraude onderzoek dat door de President mogelijk gemaakt is met veel NDP kopstukken in prominente posities wordt TEGENGEWERKT, althans volgens een NDPer door de het hoofd van het secretariaat van de President. Wie is de baas op het paleis.


  Maak melding
 85. Waldo 12 maart 2020 at 22:01

  ” … Zijne excellentie Hoefdraad is maandag terug in Suriname. Er is niets aan de hand. … ”

  Er is heel wat aan de hand. crimineel Gillmore H. moet verantwoording afleggen.

  Steeds meer Surinamers zijn de struisvogel positie (kop in het zand en kont omhoog) zat. Ze willen nu de waarheid weten.

  Indien de PG zijn werk naar eer en geweten uitvoert kan crimineel Gillmore H. direkt bij aankomst aangehouden worden.


  Maak melding
 86. Waldo verkeert in een ernstig identiteitscrisis ; ga maar na hij geldt als patriot maar ligt uitlandig op zijn dikke vette dikke reet die van ouderdom naar het zuiden wijzen, over Suriname te lullen. Alsof hij op de hoogte is van wat hier gaande is. Hij spreekt zichzelf ook tegen en is te dom om te poepen!


  Maak melding
 87. Dat is duidelijk te lezen gezien de inhoud of het gebrek daar aan, resp. dat u het gewoon zonder echte check spuit.
  ===
  Als de tekst te lang is dan lees ik het niet meer. Op kantoor hebben we gelukkig altijd de management assistent die dat soort teksten moeten typen. Op de mobiel scrol ik er wel snel door heen, tenzij ik Waldo zie staan. Maar lange teksten op de mobiel gaat niet. Je kan liever in delen plaatsen.


  Maak melding
 88. Bumblegun 12 maart 2020 at 22:21
  Waldo verkeert in een ernstig identiteitscrisis ; ga maar na hij geldt als patriot maar ligt uitlandig op zijn dikke vette dikke reet die van ouderdom naar het zuiden wijzen, over Suriname te lullen. Alsof hij op de hoogte is van wat hier gaande is. Hij spreekt zichzelf ook tegen en is te dom om te poepen!
  ===
  Jij hersenloze idioot ga je mond spoelen met dettol, en slik ook een beetje in. Hou op met dat zielig en gebedel, alsof jullie het zo slecht hebben. Steek die vuile handen uit je mouwen en ga werken. Blijf niet steeds op je staart zitten! Vuile holbewoners.


  Maak melding
 89. “De kersverse VHP’er zegt tegen de nieuwssite dat er heel wat rommel opgeruimd moet worden.”
  En dan heeft deze Jim Bousaid zich nog heel netjes uitgedrukt. Want Suriname is onder deze NDP-regering voor de zoveelste keer weer een teringzooi geworden.

  Het verwondert mij ook niet dat er hier van die paarse rioolratten zijn die aan het adres van Bousaid en de VHP alle lelijke verwensingen doen. Immers wie niet op één lijn zit of niet voor de NDP is, is automatisch een verrader. De VHP heeft nooit gepretendeerd de grootste partij te zijn, maar doet wel haar best door de juiste mensen op belangrijke posten proberen te zetten om de belangen van het volk te waarborgen.

  Het is in tegenstelling tot de VHP juist de NDP die altijd roept de grootste partij te zijn met heel veel deskundigheid in huis. De vele volksvertegenwoordigers die de NDP telt zitten voor eigen belang ten koste van het volk hun zakken te vullen en gelegenheidswetten goed te keuren om hun eigen mensen te beschermen. De NDP vertoont crimineel gedrag en zit van het volk te stelen in plaats van het volk te beschermen tegen dit soort uitwassen.

  Tegen de paarse rioolratten hier zou ik zeggen, probeer jezelf verdorie een beetje in te lezen in de materie alvorens je als een randdebiel zomaar domme dingen gaat roepen en onwaarheden loopt te verkondigen. Dat er überhaupt nog lieden zijn binnen de NDP die denken iets te betekenen in de samenleving. Allemaal losers die, zonder die ordinaire staatsgreep van een stelletje gelukzoekers zonder enige ontwikkelingsvisie, totaal niets in de geschiedenis van Suriname te vertellen zouden hebben en van totaal geen betekenis zijn.


  Maak melding
 90. DWT
  President Desi Bouterse heeft de belofte voor koersverlaging maandag in het dorp tijdens een NDP-vergadering opnieuw herhaald.

  ——–
  Whahahahaha… waarschijnlijk heeft black label gesproken. Drey ai leugens verkondigen. En telkens als didibri over koers praat, stijgt de koers als raket. Het volk trapt niet meer in. Mi taigi echt. Santo Boma boi.


  Maak melding
 91. @pico,
  Het valt wel een beetje op hoe je sparringpartner in de discussie voornamelijk alleen maar ingaat op de werktijden en niet inhoudelijk op de economische wetmatigheden die jij zo uitgebreid in je betoog ter sprake brengt.


  Maak melding
 92. “WALDO-Singh, u zegt :

  ”Zijne excellentie Hoefdraad is maandag terug in Suriname.
  Er is niets aan de hand.”

  Met Zijne excellentie blijkt u een van de Valutarovers te bedoelen,
  verantwoordelijk voor VERDWIJNEN van ruim 100 MILJOEN
  US dollar, valuta-reserves van derden, bij de CBvS !

  `Er is niets aan de hand`, in welk paviljoen ligt u,
  zonder communicatie met de buitenwereld ???

  Er is meneer WALDO-SINGH, ruim Honderd Miljoen US dollar
  door het regiem onder leiding van de minister van Financien,
  Gilmore H, GESTOLEN/ZONDER TOESTEMMING VAN DE
  EIGENAREN WEGGENOMEN, kortom GEROOFD bij de Centrale
  Bank van Suriname , en u durft hier te beweren dat er niets aan
  de hand is ???

  GAAT U WALDOSINGH met Desi en GILMORE ONS GELD,
  ONZE HONDERD MILJOEN US Dolllars, DIRECT terugstorten op
  een speciale rekening bij de CBvS ! ZWIJG ANDERS !

  EN WACHT AF TOT DE ROVERS WORDEN OPGEPAKT IN OPDRACHT
  VAN HET OPENBAAR MINISTERIE !!!

  U en uw paarse toppers moeten leren, MET UW TENGELS AF TE
  BLIJVEN van andermans eigendommen en gelden !
  Leest@ aub het Wetboek van Strafrecht !


  gemodereerd
 93. Hij ziet dat Jogi vorig jaar bijna 28 ha grond heeft gehad dus jimmy denk ik ga in vhp.
  Bewijs is er. Heleboel percelen tot ze 27,8 ha zijn. Voor veetelt.
  Grote boef is hij


  Maak melding
 94. Eindelijk bekend hij kleur….de aandeelhouder had hem alang de laan moeten uitsturen; saboteur! Zo geweldig was zijn track record ook weer niet, anders had ie heus een internationale carriere gehad!

  @Koos, keep on dreaming. Alles vd oppositie, op enkele na, zijn alleen maar met zichzelf bezig. Kij mar hun track record sinds 1975…..dan stem ik nog liever weer NDP!! De jongeren komen eraan w.o. Akiemboto, etc…


  Maak melding
 95. Niemand houdt jou tegen om op de NDP te stemmen. Het verleden heeft vaak uitgewezen dat de zwartjes en bruinen niet te vertrouwen zijn dus als je op een partij wilt stemmen die stimuleert om je vrouw je moeder en je zus te verkrachten en te beroven dan moet je lekker op due partij blijven stemmen want jouw soort levert een bijdrage aan de ellende in mijn land. Ik denk dat je gewoon een parasiet bent.

  @ Waldo, als schelden het enige is wat je kan dan verbaast het mij niet dat je nooit met steekhoudende argumenten komt. En ja ik ben een stinkende holbewoner zonder rijkdom. Mijn internetverbinding begint na 19:00 uur te haperen en valt weg. Gelukkig kan jij 24 uur per dag online zijn ondanks het zware werk dat je vast en zeker doet.


  Maak melding
 96. @ Waldo.

  Mijn creoolse buurvrouw zei tegen ons een keer nengre no habie verstang dan praat ik over de jaren 70. Ik 1975 zijn wij vertrokken richting de Noordzee.
  Ik betwijfelde haar stelling omdat iedereen in staat is, ongeacht tot welk ras je behoort, ontwikkeling te brengen en jezelf te ontwikkelen. Maar inmiddels heb ik de middelbare leeftijd bereikt en ben woonachtig in het buitenland ben ik tot de conclusie gekomen dat mijn buurvrouw de waarheid sprak. Ben inmiddels 4 keer al naar Suriname geweest en ik zie nog steeds geen ontwikkeling, ik zie armoede, moreel verval, wetteloosheid, failed state, berovingen is een normale zaak geworden. Er heerst geen beschaving meer in het land.

  En wat mij opviel is dat het de creolen zijn die in de goot zijn beland. Kijk maar naar de criminaliteitscijfers en de overvolle gevangenissen. Het is niet racistisch bedoeld maar het is een feit.
  Elke dag vindt er een beroving plaats en wie zijn de daders? En wie zijn de slachtoffers????

  In barre tijden heb ik drogen rijst me zout en peper gegeten, maar heb het met waardigheid gegeten.
  Wij waren zelfredzaam. Dat mis ik bij de creolen, zelfredzaamheid kennen ze niet. De creoolse vrouw is het hoofd van het gezin, de vader heeft gekrikt en is met de noorderzon verdwenen.
  Er zit geen structuur bij hen, geen levensvisie. Creoolse kinderen die houden van bling bling maar ze hebben geen ping ping en daardoor belanden ze in de criminaliteit.
  Bij de Aziaten zie je dat ze buigzaam zijn als een rietstengel, ze hebben overlevingsdrang en ze zijn vooruitstrevend kijk maar naar het verschil als je door het land kruist. De kinderen doen het heel goed op school, kijk maar naar de Universiteit wie zijn daar het meest vertegenwoordigd.


  Maak melding
 97. Even wat anders. Een vraag aan iedereen die in Su woont. Wie heeft of kent een plek waar ik kan hengelen als ik op vakantie ben in sranang? Vroeger gaven Gummels, Freezer, Maikoe ,Graanoogst enz. hengel gelegenheid. Ik hoor het graag. Alvast bedankt.


  Maak melding
 98. Politiek Neutraa
  De weg naar Apoera kun je goed vissen maar je moet wel schoonmaken om dit te kunnen doen en tegelijk gezellig van de natuur genieten. Heb goed katrina’s en soke’s gevangen. En dat allemaal gratis wel moet je dus een goede auto en wat brandstof kopen.
  Als je ook nog een boor kunt meenemen kun je ook anjoemara’s in de kreken vangen maar ook toekoenaries


  Maak melding
 99. Politiek Neutraal 13 maart 2020 at 09:41
  Even wat anders. Een vraag aan iedereen die in Su woont. Wie heeft of kent een plek waar ik kan hengelen als ik op vakantie ben in sranang? Vroeger gaven Gummels, Freezer, Maikoe ,Graanoogst enz. hengel gelegenheid. Ik hoor het graag. Alvast bedankt.
  ====
  Saramacca Wayambo, maar je moet de mensen zelf vragen. Gummels nog steeds voor vrienden en kennissen tegewoordig, wel heel veel vis! Via je contacten daar moet je proberen!


  Maak melding
 100. Beste Cees van Vlaardingen,
  wat een constatering t.a.v. de creolen in Suriname ,… en “gelijk” heb je, maar vergeet 1. ding niet.
  Voorop wil ik 1 ding stellen: ‘Iedere mens is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, maar niet als je niet in vrijheid leeft, dus slaaf van iemand anders’. En hoelang zijn de voorouders van de Surinaamse creolen geen slaven geweest. En ja ze hebben een grote mond, dat niet altijd gunstig voor hun uitpakt. Maar velen hanteren het ook op een constructieve manier.

  In Suriname heb ik tussen verschillende leerlingen gezeten van verschillende afkomst. Daar tussen zaten ook Hindoestanen, Javanen & creolen, die hard hun best deden en je had anderen die geen reet deden.

  Wat een domme en arrogante uitspraak om te zeggen dat creolen geen verstand hebben.

  De mevrouw die jarenlang voor NASA heeft gewerkt. Mary Winston Jackson (Hampton, 9 april 1921 – Hampton, 11 februari 2005) was een Afro-Amerikaanse wiskundige en luchtvaarttechnicus bij het National Advisory Committee for Aeronautics (NACA) dat in 1958 werd opgevolgd door National Aeronautics and Space Administration (NASA).

  Het heeft niet altijd met je afkomst te maken maar met je milieu, mogelijkheden en voorbeeldfiguren.

  In Nederland zijn het vaker de blanken die een drugslab of wietplantage exploiteren en natuurlijk ook andere asocialen in mindere mate.

  Dat Suriname zo verdeeld is heeft meer te maken met de kolonisator, want die heeft ons niet geleerd om samen te werken, maar zoals de huidige NPD alles in de schoenen van Nederland schuift is lariekoek.

  Gado de wi fesi mang.
  En ja voor de duidelijkheid ik geen creool, maar van Hindoestaans afkomst… En dat maakt geen reet uit.


  Maak melding
 101. Politiek Neutraal 13 maart 2020 at 09:41
  Even wat anders. Een vraag aan iedereen die in Su woont. Wie heeft of kent een plek waar ik kan hengelen als ik op vakantie ben in sranang? Vroeger gaven Gummels, Freezer, Maikoe ,Graanoogst enz. hengel gelegenheid. Ik hoor het graag. Alvast bedankt.

  —-

  Domburg en Leonsberg zijn ook plekken waar je relax vanuit je hangmat met een fles black label in de hand kunt vissen. Al je zorgen zullen weg zijn. Tra…tra..trapoen sa njang.


  Maak melding
 102. De Surinaamse regering heeft om het land tot ontwikkeling te brengen een groot financieringsprobleem. Dit vraagstuk moet op een creatieve manier opgelost worden. De bevolking van Suriname is hiervan goed op de hoogte. De demagoog en sluwe vos Bousaid, een figuur van de oude stempel denkt er heel anders over. Deze man heeft vanaf het begin van de regering Bouterse van alles gedaan om de regering te dwarsbomen. Het is een man zonder visie om met eigen kracht het land tot ontwikkeling te brengen. Hij en zijn VHP makkers gaan ervan uit dat je Suriname alleen tot ontwikkeling kan brengen m.b.v. schenkingen. Op eigen kracht met eigen en geleende middelen een land tot ontwikkeling brengen is een gruwel voor hem en zijn VHP makkers.


  Maak melding
 103. @RobG
  Wat zuur zeg.
  Bousaid is een technocraat die voor zijn aandeelhouders (ook de staat) maximaal resultaat en een goedlopende bank moest runnen.
  Hij had geen enkel belang bij het tegen werken van de regering.
  De nieuwe regering kan zijn hulp goed gebruiken bij een sanering van de schulden en de economie.

  op 26 mei zal het het herstel van vertrouwen wonderen gaan doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES