dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSteekpartij onder tieners uit rivaliserende gangs op Flora

Steekpartij onder tieners uit rivaliserende gangs op Flora

-

Does Travel - naar Suriname

Op zaterdag 29 februari is een 17-jarige jongen in zijn rug gestoken door een jongen die 15 jaar oud is. Deze steekpartij vond plaats op het Flora-project. De verwonding was van dien aard dat de 17-jarige per ontboden ambulance overgebracht moest worden naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis, meldt het Korps Politie Suriname

Uit het politie onderzoek is naar voren gekomen dat de jongens tot twee rivaliserende ‘gangs’ behoren op het Flora-project en dat zij elkaar vaak uitdagen. Op zaterdag 29 februari kwamen de groepen elkaar tegen op de hoek van de Ormosia- en Ramboetanstraat.

Zij kregen in eerste instantie een woordenwisseling met elkaar die uit liep op een gevecht waarbij de 15-jarige jongen, de 17-jarige in diens rug stak met een scherp voorwerp. Een vriend van de 17-jarige jongen sloeg de 15-jarige met een eind hout. Beiden renden toen naar huis om hulp te zoeken waarbij hun ouders ze naar de politie brachten.

Hangende het onderzoek is de 15-jarige jongen aangehouden en opgesloten voor onder andere zware mishandeling. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de politie van de afdeling Jeugdzaken.

Noot van de politie: “Sommige jongeren in Suriname willen subculturen die bestaan in het buitenland na-apen. Zo een subcultuur is “gang-vorming” waarbij onder andere laakbaar gedrag door de leden als normaal wordt ervaren. Ouders of verzorgers u moet waakzaam zijn voor wat dit soort zaken betreft, ter voorkoming dat uw kroost in aanraking komt met de politie en met de justitie.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. Op jonge leeftijd worden ze al gerecruteerd. Als dit zo door blijft gaan dan zullen er veel meer vecht en steek partijen plaatsvinden. Voor hun 25e zitten ze dan al achter tralies of in een doodskist.
  Maar neks no fout toch, alles gaat toch goed in ons land. Er is ontwikkeling toch.

  Er is ontwikkeling ja, maar a productie swaki.


  Maak melding
 2. Flora is een wijk waar de criminaliteit hoogtij viert. De meeste bewoners van deze wijk zijn afhankelijk van de uien, aardappelen en knoflook (C-kwaliteit) van Adhin, bekostigd door het geld van het volk. De meesten stemmen op paars en zijn waarden-Loos!


  gemodereerd
 3. Deze gasten moet je te werk stellen als straatveger midden in Paramaribo. Daarna wc schoonmaken. En dat een jaar lang. Bij herhaling flink pak rammel


  gemodereerd
 4. Gangster??? Geef ze een enkelband en laten ze de buurten schoonmaken. Te veel vrije tijd.


  gemodereerd
 5. Jammer, geen enkel perspectief voor deze jongeren, drugs, drank, vrouwen, en criminaliteit. Deze jongeren zijn gedoemd als mislukkeling verder te gaan. Over het algemeen speelt dit gedrag zich voornamelijk ook alleen onder de zwarten af. 😏


  Maak melding
 6. Je prinses zal toch met zo´n idioot/gangster/nietsnut thuis komen of in het geheim mee om gaan.
  Nou dan is je prinses gedoemd te mislukken in deze moeilijke maatschappij en zal vaker met blauwe plekken en ogen rond lopen. WEG MOOIE DROOM EN MEER HOOFDPIJN EN SLAPELOZE NACHTEN VOOR DE OUDER(S).
  Deze gasten wonen tot hun 80ste bij mammie thuis en zullen de grootste boeven worden.
  Waarom accepteren ouder(s) dit en de maatschappij.
  Met harde hand aanpakken die tuig. Naar een jeugd-heropvoedingscentrum, ruimte zat om het te creeren.


  Maak melding
 7. Ik heb verstaan dat ook in Europa onder andere Frankrijk, Engeland en ook in Nederland gangvorming een plaag aan jet worden is. De laffe moord op een Turkse voetballer door vijf leden van een rappersband heeft tot veel kwaad bloed geleid. Helemaal om niets werd deze jongeman door 5 laffe zwarte moordenaars gedood. Deze laffe apen zijn vervolgens ondergedoken uit angst voor wraakacties. Hier in Suriname zijn het alleen de zwartjes die zich zo opstellen … totaal uitzichtloze groep !


  gemodereerd
 8. Het gebruik van het woord “zwartjes” of “zwarten” is normaal op dit forum om bepaalde Surinamers aan te duiden. Het gebeurt in veel reacties en op diverse nieuwsberichten.
  Je zou haast denken dat Suriname een “wit” land is.
  Niet alleen een bedenkelijk niveau wordt hier geëtaleerd maar ook de bevestiging dat Suriname een hele lange weg heeft te gaan als het ooit nog een volwassen natie wil worden.


  Maak melding
 9. Wel wel wel, Nederlandse taferen spelen zich nu ook af in Suriname. Het is gewoon na aperij van wat er hier in Nederland gebeurt. Bendes die met elkaar vechten en wapens gebruiken. Hier in Nederland lopen ze zelf met houwers om elkaar te kappen. Afgelopen week was er in Nederland een reportage op de televisie. Het wordt steeds gekker in Nederland. Na aperij is nooit goed.


  gemodereerd
 10. Oppakken deze jonge criminelen, geef ze een BEZEM en wat Vuilniszakken, en laat ze de Surinaamse smerige straten schoonvegen, en alle rommels opruimen, dan vervelen ze niet, hebben ze ten minste iets nuttigst te doen voor Land en Volk.


  Maak melding
 11. AHE 4 maart 2020 at 10:41
  Het gebruik van het woord “zwartjes” of “zwarten” is normaal op dit forum om bepaalde Surinamers aan te duiden. Het gebeurt in veel reacties en op diverse nieuwsberichten.
  Je zou haast denken dat Suriname een “wit” land is.
  Niet alleen een bedenkelijk niveau wordt hier geëtaleerd maar ook de bevestiging dat Suriname een hele lange weg heeft te gaan als het ooit nog een volwassen natie wil worden.

  Je moet ook je moet opentrekken als er over andere bevolkingsgroepen neerbuigend wordt gesproken. Weleens gehoord hoe de nationale omroeper Clifton van Limburg de Aziaten aanduidt ? Weleens gehoord hoe de president neerbuigend sprak over gladharigen ? Of hoeveel boslandcreolen spreken Hindoestanen niet aan met koelies en Chinezen met Omo Sneesie en de Javaan met Pae ?

  Dat een bepaalde bevolkingsgroep negatief benoemd wordt is de keiharde werkelijkheid.


  gemodereerd
 12. Suriname wordt straks opgekocht om criminelen, illegalen, wereldschuim van de bevolking te huisvesten en gevangenissen te bouwen.
  Oh nee.
  Dat laatste hebben ze dan niet meer nodig, dan kunnen ze mekaar afmaken.


  Maak melding
 13. Gangsters met gaten in hun jockeys vermoord elkaar en laat de rest met rust R.I.P


  gemodereerd
 14. Je vindt het erg als jouw groep bij naam en toenaam wordt benoemd. Waarom moeten we steeds maar de struisvogelpolitiek voeren en wegkijken aks deze mensen zich weer misdragen ?


  gemodereerd
 15. Laat dit ghetto tuig het maar uit vechten in een Battle Royale die live moet worden uitgezonden. Dat ruimt lekker op en de rest van het volk kan via de T.V. lekker genieten v.d. show.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES