dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameVoorbereidingen voor vernieuwen pompgemaal Wageningen

Voorbereidingen voor vernieuwen pompgemaal Wageningen

-

Does Travel - naar Suriname

De voorbereidingen voor installatie van de nieuwe pompen bij het pompgemaal te Wageningen in Suriname verlopen vlot. Gestart is met het verwijderen van de stalen delen van pomp 3 en de voorbereidingen om de nieuwe pompdelen in te brengen zijn nu gaande. De werkzaamheden voor installatie van de nieuwe pomp zijn gepland voor 4-5 weken, waarna de electrische installatie kan plaatsvinden.

De oude pompen 1 en 2 worden gedurende de werkzaamheden draaiende gehouden om zo min mogelijk stagnatie te veroorzaken. Volgens de directievoerder is het tekort aan irrigatiewater onder andere het gevolg van de zouttong die steeds meer landinwaarts komt alsook de oude pompen die vanwege hun staat niet op volle toeren kunnen draaien.

Een ander oorzaak is de kapotte Arawarrasluis. Hierbij gaat er veel water verloren en moet deze dus nodig gerepareerd worden. Door de inzet van mobiele pompen wordt getracht het gebrek aan irrigatiewater zo goed als mogelijk te minimaliseren. Nadat de installatie van de nieuwe pomp 3 heeft plaatsgevonden en deze operationeel is, zal de capaciteit met acht en een halve kubieke meter per seconde toenemen. Aan de Surinaamse telers wordt gevraagd om het beschikbare irrigatiewater zo lang als mogelijk vast te houden op hun areaal.

Zoals de LVV-bewindsman eerder heeft aangegeven, wordt gevraagd dat men zo efficiënt mogelijk omgaat met het beschikbare irrigatiewater. Het ministerie werkt met man en macht eraan om het tekort aan irrigatiewater duurzaam op te lossen, dit alles kost tijd, maar als alles in orde is zal het probleem duurzaam zijn opgelost, meldt LVV.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. De capaciteit met 8 m3 per seconde toenemen??? Denk eens even mee.

  8 m3 per sec is per minuut 60 x 8 = 480 m3 per minuut
  Per uur dus 60 x 480= 28.800 m3 per uur dus bijna 29 duizend x 1000 = dus bijna 29 miljoen liter water PER UUR.
  Als we zo rekenen is alle mogelijk en dit is een extra op de twee nog draaiende pompen.

  Onbegrijpelijk dat dit niet eerder opvalt dat dit een grap is. Net als de pompen die al vorig jaar geleverd zouden worden door India. Net als de veerboot die vorig jaar September weer zou varen.

  Gek hè dat de mensen de woorden van de NDP ambtenaren niet meer geloven.


  gemodereerd
 2. Al die jaren heeft men niks uitgevoerd maar nu de verkiezingen eraan komen zijn ze opeens wakker geworden en rennen ze om het ene project na het andere uit te voeren. Uiteraard met geleend geld waarvan de helft in corrupte zakken terechtkomt. Dit alles met de bedoeling om te proberen de mensen weer voor de gek te houden.

  Ik zag het laatst in m’n eigen straat. Al die jaren zijn de bermen (die v.d. Staat zijn als onderdeel v.d openbare weg) niet gemaaid en onderhouden geworden door lantie maar deden de bewoners het zelf en nu we vlak voor de verkiezingen zitten stuurt de overheid opeens een groep mensen die hoogstwaarschijnlijk in dienst zijn van een politiek bevriende contractor om de bermen te gaan onderhouden.

  En het was zo grappig om ze aan het ‘werk’ te zien want je had een groep van meer dan 12 personen waarvan minder dan de helft daadwerkelijk een beetje bezig waren met het onderhoud v.d berm terwijl de rest er maar bij stond te chillen.

  Dat was een ‘leuk’ aanschouwelijk voorbeeld v.d. Surinaamse arbeidsmentaliteit in actie. Het is geen wonder dat SU de laagste productiviteit v.d. regio heeft.


  Maak melding
 3. @ Koos

  De materialen uit India worden betaald uit een kredietlijn met India.
  De lokale beton aannemer en installateur moeten ze zelf financieren en dat zal wel vergeten zijn .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES