dinsdag, mei 21, 2024
HomeNieuws uit SurinameTimes brengt 16 pagina's tellende 'Revo krant' van NDP uit

Times brengt 16 pagina’s tellende ‘Revo krant’ van NDP uit

-

Does Travel - naar Suriname

Morgen, dinsdag 25 februari 2020, is het 40 jaar geleden dat er in Suriname een illegale afzetting van de regering plaatsvond. Middels een staatsgreep, of coup, grepen militairen onder leiding van Desi Bouterse de macht in Suriname.

Ze doopten deze coup om tot een revolutie en Bouterse bombardeerde zichzelf tot ‘leider van de Revolutie’ oftewel Revo. De dag werd later hernoemd naar ‘Herdenking van de dag van Bevrijding en Vernieuwing’ waarbij op het zogenoemde Revo-plein een jaarlijkse herdenkingsmanifestatie plaats vind in de avond van 24 op 25 februari.

De Surinaamse krant Times of Suriname, die eigendom is van de bekende ‘Boutist‘ Dilip Sardjoe, heeft vandaag een 16 pagina’s tellende extra krant uitgebracht. Het gaat om een bijlage van de gewone krant met speciale aandacht voor deze ‘revo dag’.

Volgens Times gaat het om een publicatie van de NDP, de partij van de Surinaamse president Bouterse.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

52 REACTIES
 1. Ik hoop echt dat de volgende niet-ndp regering de macht keihard gebruikt om al die paarse corruptelingen die de staatskas hebben leeggeplunderd en het volk hebben bestolen op te laten pakken en ze vervolgens financieel helemaal kaal te plukken.
  Daarna mogen die saka saka’s wat mij betreft maar getrakteerd worden op een nekschot.


  Maak melding
 2. 16 PAARSE ROLLEN TOILETPAPIER DAT HERINNERT AAN DE 16 COUPPLEGERS ONDER KEIDING VAN DE HUIDIGE MOORDENAAR.


  gemodereerd
 3. Een en al verdraaierij, vertrapperij, leugenarij, tovenarij, enge persoonlijke belangerij, hebsuchterij, bedriegerij, etc, etc, etc.
  Deze dag moet zo snel als mogelijk opgeheven worden tot een normale werkdag, zodat we iets kunne produceren en daarmee wat kunne verdienen voor land en volk.

  Aan de nieuwe beleidsmakers zou ik zeggen; maak zo snel mogelijk kaalpluk wetten á la Nederlandse model en liefst met TWK tot zelfs 20jaren terug om alle middelen die verdwenen zijn terug te vorderen in de boezem van de staat.
  En de degene die vanaf 2ha aan grond op hun naam hebben staan hoge belasting laten betalen.
  Al is het pijnlijk, maar we hebben voor nu en in de toekomst geen keus om die BTW te laten invoeren.
  Alle cambios onherroepelijk sluiten, het personeel overhevelen naar de bestaande banken. Ook deze pres heeft geen daadkracht getoond om dat te regelen, alleen maar klagen, klagen en andere de schuld blijven geven.
  En wettelijke profiel voor een president laten maken á la tenminste CVBS model. Wat dat was Dé grootste fout die de nieuwfront regering had gemaakt, men had dat stukje nagelaten om te regelen.


  Maak melding
 4. De helden verrichtingen van de Surinaamse leger heb je genoeg aan een kwart A4tje. Zijn de grootste laffaards die er rondlopen.
  Landverrader Sardjoe weet dat ook. De man is zwaar geindoctrineerd door de paarse evangelie net als Dew Bakroeram.


  Maak melding
 5. Het NDP volk ziet Bouterse als Robinhood.
  “na deng gudu mang e klage, maar ding kan pai a verschil, unu e pina en Bouta e luku unu”.
  Ware het niet dat het arme volk niet weet dat Robinhood een ballade is die als lied een verhaal verteld. zo’n lied bestaat meestal uit sprongsgewijze vertellingen van het verhaal waar veel herhalingen in zitten die uiteindelijk een dramatisch einde kent. Op het lijf geschreven van Bouterse, hoezo alleen maar een sprookje. En de hofnar is niemand anders dan…

  Als er niets meer te halen valt bij de rijken, a volk o pina no k@. Daarnaast kan je als volk je afvragen wat voor ontwikkeling al het stelen van de rijken met zich mee heeft gebracht.


  Maak melding
 6. Die Sardjoe zal ook voor de rechter moeten verschijnen voor zijn op oneerlijke manier verworven rijkdommen.
  Zijn rol is na het heengaan van de NDP uitgespeeld.


  Maak melding
 7. Kondremangs
  Er zou. .los van een grootschalig onderzoek naar onrechtmatig verkregen bezittingen vanaf 1975 van alle gezagsdragers en machthebbers. ..ook een onderzoek gedaan moeten worden naar dit soort figuren als dilip sardjoe. ……in het begin had hij alleen maar Hennas videotheek in een zijstraat van de tourtonnelaan. ..via de vhp heeft hij zich verrijkt en vanaf het verraad in 1996 heeft hij zich via DiDiBri nog meer verrijkt.
  Terugkomend op de topic. …..40 jaar diepe doffe ellende voor ons volk en verrijking van een stelletje onderofficieren is het resultaat van een ordinaire staatsgreep op 25 februari 1980. …..degenen die het militaire dictatuur hebben meegemaakt. .kunnen ervan getuigen. …..pina. …schaarste. ..moord en doodslag. …drugshandel. ..onnodige bloedvergieten van onschuldige burgers. .politie agenten en militairen. …..vernietiging van de infrastructuur tijdens de zg smerige binnenlandse oorlog. …..dit alles onder het mom van een zg revolutie olv DiDiBri en co. ….deze periode heeft nog meer verdeeldheid gezaaid onder de bevolking. .meer dan voorgaande jaren. ……als dat de ERFENIS is van deze schandelijke periode uit onze contemporaine geschiedenis. …..dan begrijp ik de reacties van de zg boutisten niet. …..dit getuigt niet van enig historisch besef. …maar ze onderschatten het Surinaams volk. ……de geschiedenis zal ons veroordelen ALS wij op 25 mei as geen korte metten maken met DiDiBri en zijn boevenbende. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 8. 16 pagina’s vol troep. Wie gelooft nog in de Revo van een zuipende en snuivende moordenaar. Alleen poltieke kuikens die met de paarse ratten bereid zijn trala la-la..laai a money ..a..a te zingen. Sameless people with sameless manners!


  Maak melding
 9. Wat zo mooi is aan een democratie, dat iedereen een mening mag hebben. Goed of slecht, mooi of lelijk, voor of tegen. Dat hoort in een democratie en dat zie je overal in de wereld. Wat Dilip betreft, hij is de grootste ondernemer in heel het Caribisch gebied. Als jonge ondernemer begonnen op de centrale markt heeft hij door HARD werken en durf in eigen kunnen een miljarden imperium opgebouwd. Hij zorgt wel voor tienduizenden gezinnen in het Caribisch gebied door mensen aan het werk te helpen. Bij hem kunnen de meeste VHP’ers in de leer gaan om nooit je hand open te houden voor hulp vanuit Nederland, maar zelf je handen uit je mouwen steken en hard werken. Terwijl mensen op hun luie stoel zitten in hun neus te peuteren, reist Dilip de hele wereld rond om de grootste beurzen op te zoeken en zaken te doen. Steeds op zoek naar nieuwe producten. Tientallen kilometers loopt hij te voet op deze beurzen om zelf zijn handelswaren uit zoeken.
  Dilip is niet iemand die zijn handen openhoud voor anderen. Dat wat de VHP steeds doet en weer wil doen. Op de bedeltoer naar Nederland. Geef mij alsjeblieft weer ontwikkelingshulp.

  Mensen van de oppositie en vooral de VHP kunnen alleen maar jaloers zijn op deze man, dat hij een andere politieke keuze heeft. Maar dat is zijn democratisch recht. En dat moeten wij allemaal respecteren, of je dat leuk vind of niet.


  Maak melding
 10. In Nickerie worden de werkers van FAI bedreigd, geïntimideerd en gechanteerd om naar Paramaribo af te reizen en zich te begeven op het stront revo plein. Dit plein moet met de grond gelijk gemaakt worden en moet men daar het hoofdgebouw van Politie en Justitie weer dien herrijzen. Alle troep van deze moordenaars moet weggevaagd worden. Niks van de ordinaire criminele coup moet ons eraan doen denken. De laatste stuiptrekkingen komen nog. Dilip Sardjoe moet opgepakt worden. Deze rijstbuik heeft het land in uitverkoop helpen zetten. Zijn dochter pronkt met zijn balans van 500 miljoen…huh..hoeveel nyuang heeft deze pedofiel samen met de leden van zijn pefofiele club gemaakt?


  Maak melding
 11. Er zijn zoveel studenten mishandeld in de revo tijd. Schandelijk tot bloedend toe zwaar mishandeld en achtergelaten. Er is een leerling zodanig mishandeld dat zij blind is geraakt. Gehandicapt gemaakt voor de rest van haar leven. Zij is toen voorgoed met haar ouders naar Holland vertrokken. En zo zijn er nog meer van die gruwelijke dingen die mensen zijn overkomen tijdens deze stront revolutie. Bouta en aanhang gado no e sribie.
  Er zijn zelfs jonge militairen gek geworden van wat zij allemaal hebben gezien.

  Stop maar met deze kaka revolutie is 10x erger dan de slavernij. Er zijn jeugdigen hierdoor getekend voor het leven dus er valt niets te vieren. Bouta en consorten F..ck you


  Maak melding
 12. @ Boebit Sjorie
  Mijn dank voor je reactie op dit artikel. Veel heel veel is niet bekend. mannen zoals jij moeten de jeugd, maar ook ouderen die niet op de hoogte zijn van het walgelijke optreden van deze vuile teringhonden vertellen wat er is gebeurd. Hoe kunnen mensen dit vandaag de dag nog accepteren, goedkeuren en hun medewerking verlenen aan zulke mongolen. Geld? Hoe ziek ben je dan wel niet
  Ik kan me voorstellen dat je in een oorlogsituatie bang bent en niet tegen de misdadigers durft op te treden. Maar nu, nu we in vrijheid leven is geen enkel excuus aanvaardbaar.
  Dan heb je ook hier nog walgelijke idioten die het menen op te moeten nemen voor zulke misdadigers. Hoe slecht ben je dan wel niet!!! Waldom bijvoorbeeld, die als een slang hier lult
  Nogmaals mijn dank.


  Maak melding
 13. In Nederland herdenken wij de februaristaking 75 jaar geleden.
  In Suriname vieren ze feest dat hun landgenoten werden afgeslacht
  Hoera, hoera, hoera


  Maak melding
 14. Waarom heeft de geweldige regering Venetiaan al die jaren niets gedaan. En waarom zouden ze dat nu wel doen. Wie is nou zo dom! Van de VHP was al bekend dat zij niets zouden doen, een paar van hun zijn zelf opgesloten. Balesar weet hoe santa boma van binnen eruit ziet. Als ik aanhang van de oppositie zou zijn, zou ik mijn idealen beter motiveren. Door alleen maar anderen uit te schelden maak je jezelf alleen maar belachelijk. Er is geen enkele boodschap erachter. Er zijn toch rechters in Suriname. Waarom kunnen zij de schuldigen niet veroordelen. De PG heeft al grijze haren gekregen van alle klachten. Waarom laat hij de schuldigen niet vervolgen. Jullie hebben de krijgsraad de hemel in geprezen. Waarom zijn zij niet gelijk tot arrestatie overgegaan. Surinamers zijn praters en dromers. En uitschelden en feesten kunnen zij als de beste in de wereld.


  Maak melding
 15. Ja dat klopt feesten. Wie bedenkt steeds weer een nationale vrije dag
  Alleen een achterlijke lul zal wijzen naar anderen. Wie regeert er nu? Wie bepaalt?
  Wie zou Wijvenbosch aan z’n zal haren door de straten slepen en wie is nu adviseur of is het toch advizeur.

  Ophouden met dat slappe gelul over anderen. Kijk naar jezelf, kijk naar de afgrond waar het land voor staat
  Kijk naar de rijkdom van een super kleine groep. En bedenk dat ook jij verantwoordelijk bent. jij staat het toe
  Natuurlijk kan men niet alles doen, ze zijn druk bezig met vlaggen weghalen en plaatsen en bruggen verven voor de ndp.
  Ezelsbruggen.


  Maak melding
 16. Dilip, de man die rijk is geworden met doorvoer van goederen op de haven van Suriname, waarbij tussen in- en uitvoer geen inklaring door de douane is. Niets is zo frauduleus als doorvoer op de haven van Suriname.


  Maak melding
 17. Waldo. …u bewondert een veroordeelde moordenaar en drugsdealer. ……wat zegt dat over u? U geeft af op Venetiaan. .maar de koers was 1 op 2.80 SRD en tot eind van de maand kon men rondkomen. ….vanaf jouw bewierookte leider opnieuw aan de macht is gekomen in 2010 is de surinamer weer gaan pinaren. Ongeveer midden in de maand zijn de meeste blut. ……vanwege het fantastisch beleid van de huidige leenregering. ……..waarom? Om 1 man die geen verantwoording wil afleggen voor zijn wandaden en die doet alsof suriname van hem en zijn kliek is. En daar bent u fan van.


  Maak melding
 18. Noord-Koreaanse propaganda.

  Ik heb geen 16 pagina’s nodig om de criminele organisatie NDP te beschrijven.

  Het paars geïndoctrineerde stem en klapvee heeft inmiddels van armoe geen ontlasting meer.

  Allemaal dankzij het corrupte, criminele wanbeleid van de Bouta-maffia, o.l.v. de voor massamoord veroordeelde coup pleger en dictator DESIRE DELANO BOUTERSE.

  Staatskas leeggeroofd…
  Kasreserves gejat…
  Pensioenfondsen gestolen…
  Goudvoorraad verkwanseld…
  Drugsduikboten…
  Drugsvliegtuigen…
  Drugshelicopters…
  Drugsveroordeelde zoon…
  Drugsveroordeelde president…
  Wereldwijde drugsvangsten afkomstig uit Suriname…
  Voor massamoord veroordeelde president…

  FAILED STATE is nu een FEIT !!!!!!!


  Maak melding
 19. U geeft af op Venetiaan
  ================
  In tegendeel. Ik heb juist een bewondering voor de persoon Vene.
  Ik heb het over president Venetiaan. Hij heeft 15 jaar de mogelijkheid gehad om het verlies van de NPS van na 1980 goed te maken. En is dat hem gelukt? Waaraan ligt dat dan? Afgelopen week zijn er maar twee onderwerpen van de NPS in de media verschenen. Hun vlaggen worden weggehaald en NPS belooft betere agrarische sector bij overname. Sinds wanneer heeft de NPS zich met de agrarische sector beziggehouden! Dat is paniek voetbal nu. Dus vene heeft in die 15 jaren geen goede fundament gelegd. Alleen de koers omlaag houden heeft niet geholpen. Als politieke leiders eenmaal aan de macht komen, dan vergeten zij het volk. Het volk dat hun die macht heeft gegeven. En het volk had op dat moment niet alleen een lage koers, of een aanzienlijke reserve bij de CBS nodig. Dus mijn conclusie, Vene en Telting waren goede bestuurders voor het land, maar niet voor het volk. En dan wordt je hard afgestraft. In de politiek moet je een zekere balans zoeken.


  Maak melding
 20. Komt er ook een media met een editie over:
  de waarheid van 40 jaar ellende door Bouterse en zijn bende /
  Bouterse al 40 jaar een vloek voor Suriname /
  40 jaar Bouterse en Suriname is een failed state met een junk status ?!


  Maak melding
 21. Even apart zetten.. een paar dingen .. Met de heer Venetiaan was Suriname monetair deelgenoot aan de internationale gemeenschap van respectabele landen… SURINAME werd ook niet gezien als een echte arme land.. Drs. Venetiaan kon producten verkopen…, Landbouwproducten waar al een tijd strenge Europese regelgeving voor geldt., . Vene was aanspreekbaar voor in en exporteurs…. Europa spreekt nu met een stem.. DE Europese unie…. Een 300 of 400 miljoen euro in Europa lenen om de SRD te stabiliseren was een paar minuten werk voor Venetiaan…. Hoefdraad gaat naar Rusland.. Ja.. Helicopters wilt hij kopen… Zit op de achterbank om de vering te controleren…en.. . kijken fa a gordel Eh wroko… Er wordt gevraagd naar de prijzen.. .. Hij gaat van fabriek naar fabriek… Een broodje aap indruk laat hij in Rusland achter.. .. Lees die 16 bladzijden van Sardjoe, je koopt er niks mee.. Pas op Sardjoe is een zakenman.. die niets aan een toeval overlaat.. A mang koni..


  Maak melding
 22. Waldo,
  Daar zeg je weer zoiets, een lage koers en een aanzienlijke reserve bij de CBvS, zorgt voor stabiliteit waar elke burger in het land van kan profiteren. Dat geeft meer balans dan af en toe het volk een aalmoes geven en de kasreserves van de CBvS leegplunderen.


  Maak melding
 23. @Waldo. De basis van waaruit Venetiaan en Telting moesten beginnen en werken. …was behoorlijk ondermaats en vernietigd door de zg revolutionaire lijders in de jaren 80. …de samenleving was verarmd door allerlei zaken zoals schaarste en verlies van mensenlevens. De 1e periode van Vene moesten we de SAP ondergaan om de broko pranasie een beetje opgang te brengen. …..ging gepaard met impopulaire maatregelen. ….en daarnaast nog een powerful militair gezag die constant kritiek leverde. …na het wanbelijd van wijdenbosch. ..begon Vene opnieuw aan een bijna onmogelijke opgave samen met Telting. …en 1 van hun verdiensten is de introductie van de SRD. …….en het opstarten van het 8 decembermoordenproces. …..en inderdaad kondenkbaar ze niet een ieder tevreden te stellen gedurende de hersteljob. …..de veroorzakers van de ellende waren constant aan de stoelpoten van Vene aan het zagen met als hoofdmatador DDB himself met zijn grote mond hoe goed hij het niet zou kunnen doen of zelfs beter. ….wat een geluk had DDB dat Somo en Brunsie hem in 2010 in het zadel hielpen en een GOEDGEVULDE staatskas aantrof. …..wederom konden de krabita anoes het niet laten om de staatskas te rampaneren en vooral Mr Leen maar raak Boefdraad heeft er een potje van gemaakt. ….dus 40 jaar zg revo heeft niet gebracht wat het arme volk werd voorgehouden. Dus DDB is evengoed geflopt als zijn mislukte revo. ….wat heeft het hem persoonlijk gebracht? GIGANTISCHE VERRIJKING VOOR ZICHZELF EN DE KLIEK OM HEM HEEN. Dat is de naakte WAARHEID.


  Maak melding
 24. Kondremangs
  Soso nonsense zegt. ..40 jaar vrij? ????? 40 jaar katibo onder DiDiBri en zijn boevenbende zou je bedoelen. …..na 25 mei zullen ze met wortel en tak worden uitgeroeid. …..de Surinaamse nsdap. …..je laffe lijder is een veroordeelde moordenaar en drugsdealer DiDiBri
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 25. Ik snap jullie uitleg wel een beetje. Vroeger was de NPS de grootste politieke partij van Suriname. Het grootste deel van de NPS is overgestapt naar de NDP. Vene heeft 15 jaar de tijd gehad om deze mensen terug te halen. Tot de dag van vandaag is dat niet gelukt. Ondanks al mooie dingen die hij als president gedaan heeft. Dan zeg ik het volk wil wat anders. En het volk is de grootste rechter. Je moet altijd goed luisteren naar je eigen volk.

  In tegenstelling tot de NPS krijgt de VHP wel een klein deel van hun aanhang terug bij de komende verkiezing. Dat zie je ook terug in de laatste peiling in Paramaribo.


  Maak melding
 26. @Wakdo
  “Wat Dilip betreft, hij is de grootste ondernemer in heel het Caribisch gebied.”

  Enige Nuance aub>
  1>> Hij faciliteerde de steekpenningen van Ballast Nedam en werd als lokale ondernemer door Ballast Nedam in het zadel geholpen. Die kraan naast de Wijdenbosch brug is een kadootje van Ballast. dat ding stond in 1985 in Bahrain.
  2>> Hij heeft in dat zelfde project ook de verzekering aardig getild door schades te claimen door gezonken bakken met steenslag.
  3>> Later voer een boot van Sardjoe de brug in aanbouw bij Carolina kapot en weigerde hij de schade te vergoeden.
  4>> etc.
  Dat Sardjoe een echte ondernemer is betwist ik niet. Sardjoe en Boerenveen zijn zelfs de baasjes van Bouterse als het er echt op aankomt.


  Maak melding
 27. Deze zgn revo krant. Ik ga mijn kostbare tijd helemaal niet aan deze rommel verdoen, die rommel gelijk gebruiken als een vloermat in de auto, waarop ik elke keer als ik in de auto stap erop kan trappen en vegen!!!


  Maak melding
 28. Totaal geen moreel besef deze schaamteloze ratten. Als er iemand een brandbom gooit naar de stapel kranten kan ik dit heel goed begrijpen.
  Deze man zijn doen en laten moet ook tot in detail onderzocht worden.


  Maak melding
 29. Somo met zijn PL is al uit de race. Zn grote meeting met goedkope spullen is niet druk. Vanaf 5 u en een paar gasten op stoelen.


  gemodereerd
 30. Het gestolen geld is voor NDP om propoganda te maken. ja met het geld van het volk. De laatste verkiezing hebben vele NDPers niet betaald gekregen voor het maken van propoganda.


  gemodereerd
 31. “Ik heb jullie al lang gezegd: de veroordeelde MOORDENAAR moet aftreden en er moet een interim-president komen. Het krampachtig vasthouden aan de tot 20 jaar veroordeelde is meer in het belang van een kleine kring van ZWARE PROFITEURS rondom hem, gesteund door een zoet gehouden DOMME MASSA (GHETTO VOLK).”


  gemodereerd
 32. Gelukkig is het Surinaamse volk anders ingesteld, waardoor Suriname NOOIT als Cuba en Venezuela zal worden. De NDP zal zeker een kop kleiner gemaakt worden als men erachter zal komen.

  Bouterse probeert alles door te drukken, maar hij merk dat hij zijn zin niet gaat krijgen.


  Maak melding
 33. @Waldo 24 februari 2020 at 18:08
  Wat zo mooi is aan een democratie, dat iedereen een mening mag hebben.
  ============
  Het FEIT dat jij geen onderscheid kunt maken tussen een MENING EN EEN FEIT zegt veel over jou.

  DE FEITEN.
  De afgelopen 10 jaar is er veel en veel meergeld opgemaakt en veel en veel minder gepresteerd dan onder de voorafgaande regering.
  Bouterse laat na elke regeer periode een chaos en vernietigede economie achter.
  Na elke regering Bouterse is de veiligheid sterk afgenomen. Voor 1980 had haast niemand dievenijzer!!
  Bouterse is veroordeeld voor de 15 december moorden en heeft meer doden op zijn kerfstok dan welke andere crimineel.
  Etc etc

  Dit zijn feiten.

  MENING.
  Bouterse is totaal ongeschikt, onbetrouwbaar en heeft een ernstige karakterafwijking.
  De maties rond Bouterse zijn allemaal laaggeschoolde en criminele opportunisten.
  Bouterse en maties moeten levenslang opgesloten worden, ook de likkers.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES