Suriname gaat diplomatieke betrekkingen aan met Djibouti

35
Suriname gaat diplomatieke betrekkingen aan met Djibouti

Suriname en Djibouti zijn formeel diplomatieke betrekkingen aangegaan. Het gezamenlijke communiqué daartoe is op vrijdag 21 februari 2020 getekend door de permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Verenigde Naties, ambassadeur Kitty Sweeb, en de permanente vertegenwoordiger van Djibouti bij de Verenigde Naties, ambassadeur Mohamed Siad Doualeh.

De diplomatieke betrekkingen heeft plaatsgevonden tegen de achtergrond van het bewust beleid van Suriname, om de partnerschappen met de landen van het Afrikaans continent met wie Suriname een gedeelde historie, alsook gedeelde uitdagingen heeft te intensiveren. De twee diplomaten gaven aan dat het aangaan van diplomatieke betrekkingen de eerste stap is om het voornemen van versterking van de banden en uitbreiding van de samenwerking tussen de volkeren van Suriname en Djibouti te verwezenlijken.

De diplomaten benadrukten ook het breder belang van het verdiepen van de samenwerking tussen de regio’s Afrika en Latijns-Amerika en het Caraïbisch Gebied. Deze ontwikkelingslanden die allen voor de grote uitdaging van hun duurzame ontwikkeling staan, hebben het potentieel om door middel van een eigen en betere coördinatie van onder andere economische en handelsactiviteiten de beperkingen van het huidig globalisatie model te omzeilen.

Tegen deze achtergrond is tijdens de recente Tussentijdse Top van CARICOM-leiders, gehouden in Bridgetown Barbados, benadrukt de versteviging van de relaties met het Afrikaans continent en zal daartoe de eerste CARICOM-Afrikaanse Unie Summit in Kenia in juni dit jaar worden gehouden.

Belangrijke vermelding is eveneens de opening van een CARICOM-kantoor in Kenia in de nabije toekomst.

35 REACTIES

 1. Het Afrikaanse land zal Suriname gaan helpen om Dubai te copieren. Djibouti is iets groter met het aantal inwoners. Het is er iets (10 graden) heter en veel Djibouti’s werken in Dubai.
  Verder is het land net zo rijk (aan corruptie) als Suriname. Dus daar zitten je vrienden zalHoefdraad gedacht hebben.
  gemodereerd

 2. Een niets zeggende betrekking met Djibouti, Wat het heetste land van de wereld ís, en hoofdzakelijk bestaat uit woestijn, ik zou als regering snel een ambassade openen in die dessert, wie weet gaat het nog een keer economische voordelen opleveren voor Suriname.


  Maak melding

 3. @ Koos,

  Je laat me lachen in al die ellende waarin we verkeren, je hebt wel gelijk, alleen bij die Eskimo,s is het wel wat kouder dan bij die Afrikanen in Djíbuti.


  Maak melding

 4. DEZE KUMAKOISI INCOMPETENTE LIJDERS SCHITTEREN IN HET AANKNOPEN VAN DIT SOORT RELATIES: SERVIË, EQUATORIAAL GUINEE, TURKIJE, VENEZUELA, CUBA.

  RUSLAND EN CHINA GAAN BESLAG LEGGEN OP ALLE RIJKDOM VAN SURINAME.

  SURINAME, WAAR GA JE HEEN? JE GAAT RICHTING DE AFGROND.

  DEZE MOORDENAAR IN EERSTE AANLEG EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA MOET DUIDELIJK WORDEN GEMAAKT: BASTA BASTA

  DONDERSTRAAL GAUW OP OP 25 MEI 2020.

  VOLK VAN SURINAME: SPREEK JE UIT: WEG MET DEZE VERNIETIGERS VAN SRANAN.

  DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ MAG NOOIT MEER IETS TE VERTELLEN HEBBEN IN SURINAME.


  Maak melding

 5. OMG
  gaan ze nu met dit land is zee ,nee.niet sommige ze zijn onbeschoft mannen ,zowel vrouwen ,die vrouwen zijn heel gemeen ze zijn echt dramatisch,weten niet te praten ,praten alsof ze ruzie maken handgebaren ik werk met ze DDB je zoekt Criminele vrienden.OMG Bouterse weet dat hij al oud wordt deze mensen zijn beesten grote voorhoofd,dikke tong als een papegaai,glad haar maar zwaar dronken eten kauwen op drugs.Was die rooie cool DDB met Iriatranen in zee gegaan.


  Maak melding

 6. Djibouti, officieel de Republiek Djibouti, is een land gelegen in de Hoorn van Afrika. Het grenst aan Eritrea in het noorden, Ethiopië in het westen en zuiden, en Somalië in het zuidoosten en is strategisch gelegen aan een van de drukste scheepsroutes ter wereld. Djibouti controleert de toegang tot de Indische Oceaan.
  Oppervlakte: 23.200 km²
  Bevolking: 956.985 (2017) Wereldbank
  President: Ismaïl Omar Guelleh
  Valuta: Djiboutiaanse frank
  Officiële talen: Frans, Arabisch
  Bron… Wikipedia geloof ik.
  gemodereerd

 7. Eh, eh Djibouti laat de wereld schatterlachen . Ze gaan water verkopen aan Djibouti. Triest voor de mensen die zich voor dit soort onzin relaties lenen.


  Maak melding

 8. Welja joh ga direct ook betrekkingen aan met de Boko Haram en laat deze mensen toe tot Suriname dan zal men zelf zien wat voor een monsters dictator Bouterse aan het creëren is. Internationale drugsbendes en criminele motorbendes hebben de weg naar Suriname gevonden nu nog terroristische organisaties.
  gemodereerd

 9. Iemand vroeg mij waarom het verkeerd gaat met de EU en spontaan antwoordde ik: omdat er alleen zwakke broeders bijkomen.
  Ditzelfde geldt intussen ook voor Suriname.
  Waarom gaat Suriname niet vooruit?
  Antwoord: Omdat Suriname alleen met zwakke broeders relaties aangaat. Kan Suriname niet in zee gaan met rijke en sterke broeders???


  Maak melding

 10. De snoepreisjes zijn al geboekt door minister van Buza. Ons land staat in de uitverkoop. Dus er worden nog meer overeenkomsten getekend. Ze gaan lachend op de foto.


  Maak melding

 11. @Manu de Aboriginals en Papua Nieuw Guinea komen ook aan de beurt. Het moet allemaal handel opleveren volgens de paarse roversbende. In tussen verhoogd Jos Steeman Shipping de route Nederland – Suriname. Die is de lachende derde in dit hele gebeuren. Zou niet weten wat Suriname die landen te bieden heeft en visa versa.


  Maak melding

 12. Terwijl de seniele Paarse machthebbers na de ROOF
  van de Reserves van Banken en Burgers, bij de
  Centrale Bank, nu toch zouden moeten weten dat
  alleen : Terugdringen van de MAANDELIJKSE OVERHEIDS-
  UITGAVEN, Sranan ietsje uit de PUT kan helpen !

  Nee hoor, Opa Desi gaat gewoon verder met VERHOGING
  van de UITGAVEN, met WEER een ambassade in NIEMANDSLAND !

  HOE STOM KUN JE ZIJN !!!

  Resultaat : De koers van de SRD zakt nog verder weg !

  SRANAN VOLK E PINA GO MORO FARA !!!
  gemodereerd

 13. Weer een ongelooflijke stap wat wil je daar ze kunnen amper eten daar kunnen ze geen geld lenen die vuile moordenaars dieven alleen maar hun zakken vullen en hun famiele anderen kunnen dood gaan weg met deze regering leve het volk


  Maak melding

 14. Weer zo’n nietsbetekende actie. Wat voor ontwikkeling kan djibouti in su brengen? Het gaat er wel steeds meer op lijken. De lamme leidt de blinde….,allebei een ccc status!


  Maak melding

 15. Tuurlijk soort zoekt soort. Kunnen ze bijpraten over nog meer slavernij verleden. Ai booi , deze creolen doen maar watv ik n hun vo o r deel valt. En idd die iglo is een mooi idee,me laffoe


  Maak melding

 16. Damsco het kan neem jou niet kwalijk als je niet werkt ,niet meedoet in de maatschappij ,verdiept in een ander zijn cultuur zal je het nooit weten.Wat rest dan schelden ,schuttingtaal gebruiken jou …..Ongeleid Projectiel .


  Maak melding

 17. Djibouti is een redelijk welvarend land in Oost-Afrika.
  Door zijn strategische ligging en natuurlijke havens kan het inderdaad een hele interessante partner zijn voor de handel met Azie en het Midden-Oosten.
  Op de lange termijn kan deze samenwerking zeker izjn vruchten afgeven. Maar op de korte termijn niet. Hoop dat de toekomstige regering leiders van onze Republiek Suriname dat ook doorhebben.

  Verder moeten onze politici ook hun ogen open houden. Djibouti is een erg corrupt land.
  Het zou Bouterse sieren als hij eens intensiever contact zou zoeken met landen als Thailand, Japan, Singapore en Indonesie.
  Vooral Japan is heel arm aan eigen grondstoffen.
  gemodereerd

 18. Pffff zou zeggen reizen,verdiepen in culturen,praten ,kijken,etc vandaar dat ze onder vrachtwagens schuilen om naar Europa te komen,in vliegtuig motoren schuilen en neerpluren op woonwijken door de hitte van de motoren.Als het goed gaat in hun hun land zouden ze dat niet doen.DDD dus ze zijn een tweeling onbeschoft ,vechten, dom denkend corrupt,omdat het goed gaat in hun land nemen ze de oversteek naar Europa en hun boten worden lek gestoken ze zijn aggressief laat DDB dan liever met Europese landen werken ,maar ja gij zult niet eens met mij zijn maar typen jullie maar heb zin om te lachen.Waar ter wereld waar een gekleurde aan de macht is gaat het goed,exclusief Barbados


  Maak melding

 19. Ik kom uit Djibouti en kom ik al jaren drie keer per jaar naar Suriname.
  Djibouti is een land met 23.200 km² en 865.267 inwoners. Een kwart van het land wordt bezet door militaire basis zoals, US(anti terror), Franse(Franse militaire en Legion), Duitser(Politie training en ondersteuning), Nederlanders(militaire Apache Helikopters), Chinese(alle grootste militaire). Per jaar betaalt US $63m, Chinese $100m, Franse €51m, de rest bij elkaar €71m. Djibouti valuta inflatie is veel lager dan Suriname SRD en is meer waard. Suriname kan veel leren van strategisch geo benutten en denken. Suriname is rijk aan delfstoffen en natuurlijke hulpbronnen maar weten niet hoe ze dat kunnen benutten en veel andere mogelijke duurzame economische groei. Schuilen achter de leuzen corruptie en criminaliteit is geen optie. Alles wordt veroorzaakt door mens en mens moet dat oplossen. Kijk even terug alle wereld landen geschiedenis maar ook heden, corruptie en criminaliteit is overal, zelf het beste ontwikkeld landen hebben dagelijkse dat te kampen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.