Surinaams TV station doet verslag van Carnaval op Curaçao

7
Surinaams TV station doet verslag van Carnaval Curaçao
Foto: Carnaval op Curaçao (c) RAMSAY SOEMANTA

Dit weekend wordt op Curaçao de 50ste editie van het Caraibisch Carnaval gevierd. Het jaarlijks terugkerend event trekt ook bezoekers uit Suriname. Voor de mensen die er niet bij kunnen zijn, worden de festiviteiten ook uitgezonden via het Surinaamse TV station STVS.

Voor die zender is Gail Eijk op het eiland om verslag te doen van het carnaval. Donderdagavond om 21.00 was er al een eerste reportage ‘ De introductie’ vanuit Curaçao via de De STVS op kanaal 8.2. Deze reportage is hieronder terug te zien.

Ook op vrijdag gaan het team van de STVS op pad. Deze foto’s plaatste Gail enkele uren geleden:


7 REACTIES

 1. @ Panli
  Je hebt groot gelijk.
  Curacao is great. Prachtig land. Het is zeker aan te bevelen om er heen te gaan. Kom er al 15 jaar. Ga 2x per jaar heen jaar met het hele gezin in verband met carnaval en met de kerst. De familie gaat lekker snorkelen en de ouderen gaan duiken samen met de dive club. Heerlijk ontspannen en geen stress. De sfeer is geweldig er is genoeg te zien en te doen. Zij die er nog nooit zijn geweest, ga er een kijkje nemen en beleef Curacao.


  Maak melding

 2. Zooooooooooo, 15 jaar lang, twéémaal per jaar, met Kerst én met Carnaval, mét het hele gezin! Dat is tweemaal binnen 2 maanden tijd. Indrukwekkend! 🤔

  Curaçao is een toeristisch eiland, Suriname een prachtig land.
  De doorsnee Curaçaoënaar “lust de Surinamer niet” , de doorsnee Surinamer “lust de Antilliaan niet”.
  Alles gebaseerd op vooroordelen, gevoelens van minderwaardigheid, gevoelens van superioriteit. Vul maar in waar of bij wie wat hoort.

  Waar je ook vandaan komt, verloochen jezelf niet, schaam je niet voor je afkomst, wijs niet naar een ander maar zorg zelf voor de verandering door je te ontwikkelen, verstandige investeringen te doen.
  Levert meer op dan je minderwaardig of superieur te voelen jezelf voor de gek te houden of dom te lullen.


  Maak melding

 3. Waarom geen life beelden van carnaval in Cuba.

  Achter of tussen het feestgedruis, kunnen ze een glimp opvangen van de overblijfselen van 50jr revo.
  Kunnen ze zien hoe lang het duurt om de kapot geschoten infra van een land te herstellen, ondanks ontwikkelingsgelden.

  Goed voor de algemene ontwikkeling.


  Maak melding

 4. Olga bedankt voor uitleg eindelijk die de waarheid spreekt,misschien willen Surinamers niet aan Ka afval doen .Ze hebben nu andere dingen aan hun kop.Ze mogen ons niet.


  Maak melding

 5. Jawel Curaçao is een geweldig eiland … heb je weleens een winkeltje in de buiten de ressorts bezocht ? Hoe de Haïtianen zichzelf in bescherming moeten nemen tegen de rovers ? Dievenijzers helpen niet en de rovers komen ook hier uit een bepaalde bevolkingsgroep waarbij ik wel opmerk dat de lichte Antilliaan een bloedhekel aan de donkergetinte Antilliaan heeft. Ja prachtig de ressorts aan het strand met dolfijnen maar ga ook eens de echte locals bezoeken en ga met hem het gesprek aan dan pas zul je het ware verhaal horen. Mensen kijken niet verder dan hun neus lang is.
  gemodereerd

 6. in 1958 was er een poging ondernomen om een carnavalsoptocht in Suriname te houden. Ik was erbij en genoot ervan. Achteraf blijkt dat het en totale mislukking is geweest omdat mensen hebben meegedaan die dat niet mochten. Ook was onze carnaval teveel Nederlands getint, Er was sprake van prins carnaval terwijl heel zuid Amerika een koningin heeft. Toch werd het carnaval op kleinere schaal gevierd. Op de AMS hadden we elk jaar carnaval. Ik denk dat de Carnavalsmentaliteit in de Surinamer aanwezig is. ik verwijs naar de avond vierdaagse met in mijn ogen een carnavalskarakter. Misschien moeten we deze carnavalsviering opnieuw in Suriname proberen en een nieuwe kans geven. Wel onder betere organisatorische omstandigheden.


  Maak melding

 7. Hadden de Surinamers maar net zo een arbeidsethos als bij het feestvieren. Dan had de Chinees en de Hindoestaan ook een dag om te kunnen feesten. Er is zelfs een reactie om het carnaval uit jaren 60 weer in te voeren. Het land lijdt honger maar er zal gefeest worden.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.