Zaterdag benoeming nieuwe Governor CBvS: Maurice Roemer

49
Zaterdag benoeming nieuwe Governor CBvS: Maurice Roemer

De Surinaamse president Bouterse zal de heer Maurice Roemer zaterdagmiddag 22 februari benoemen tot nieuwe Governor van de Centrale Bank van Suriname. De benoeming vindt om 13.00u plaats in het presidentieel paleis te Paramaribo.

Maurice Roemer studeerde bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Brabant. Hij is sinds 1999 hoofddirecteur van de Surinaamse Assurantie Maatschappij ‘Self Reliance N.V.’. Daarnaast is hij president-commisssaris van Suriname Yellow Pages N.V. en parttime docent in de studierichting Bedrijfskunde aan de Universiteit van Suriname.

Hij heeft de steun gekregen van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV). Twee andere kandidaten, Sigmund Proeve en Armand Zunder die werden voorgedragen door president Desi Bouterse, kregen deze steun niet.

De CBvS zat ruim een maand zonder voorzitter nadat Robert van Trikt zijn ontslag had ingediend toen onregelmatigheden aan het licht waren gekomen.

“Roemer heeft ruime kennis van het financiële systeem in Suriname en hij heeft bewezen ervaring te hebben met crisismanagement. Daarnaast is hij integer en van onbesproken gedrag”, aldus voorzitter Eblein Frangie van de SBV.

De nieuwe Governor van de CBvS, die net als zijn voorganger Van Trikt over de Nederlandse nationaliteit beschikt, moest eerst genaturaliseerd worden tot Surinamer. Bouterse naturaliseerde Roemer via het bij wet voorzienene versneld proces tot Surinamer, waardoor zijn benoeming zaterdag kan plaatsvinden.


49 REACTIES

 1. De geloofwaardigheid van meneer Frangiepane v.d. Finabank en SBV is trouwens nul komma nul want in mei 2019 verzekerde diezelfde gast via een verklaring v.d. SBV de bevolking dat de gelden v.d. rekeninghouders veilig waren bij de CBvS als kasreserve want het zou geringfenced worden en alleen maar belegd worden bij buitenlandse banken en obligaties met tenminste een A rating. Voorts zouden de bankiers daar toezicht ophouden via een strategic investment comite.
  Wel daar blijkt nu niks van te kloppen en hij is door de mand gevallen als iemand die de bevolking toen flauwekul heeft verkocht.

  De mooie praatjes van Eblein Frangie neem ik dus met een flinke korrel zout. Als hij principes had dan had hij de eer gehouden aan zichzelf als bankdirecteur en voorzitter v.d. SBV maar blijkbaar is een vette bankdirecteurssalaris een heel mooie prijs om de principes voor in te leveren.


  Maak melding

 2. Hoeffie deed nog een poging een bevriende RA naar voren te schuiven maar de man was duidelijk niet acceptabel. Niet alleen omdat zijn kantoor het onderzoek naar de SPSB moet doen en omdat ze samen met de CLAD nog steeds weigeren om informatie naar het OM te sturen ondanks meerdere verzoeken en aanmaningne.
  Ook viel op dat de man in 1988 afgestudeerd is en als RA geregistreerd is maar op zijn LinkedIn profiel ontbreekt alle informatie over de periode 1988 tot 2016. Heel vreemd?? Waar heeft hij al die tijd gezeten, wat heeft hij aldie tijd gedaan. Verder is zijn kantoor nauw verbonden met de bos- en mijnbouw sector waar het zuster bedrijf zelf ook actief in is.
  De man heeft dus meerdere petten op die onverenigbaar zijn met Governor spelen.
  Maurice Roemer is dan ook in velerlei opzichten een betere kandidaat. Laten we hopen dat hij ons niet teleurstelt. Dat hij de wanorde met de vele verschillende koersen snel aanpakt, Dat er weer één eerlijke en correcte koers komt. Dat hij de opmars van de koers snel kan stuiten want verwacht geen onmogelijke wonderen. De koers zal nog wel stijgen. Dat is de erfenis waar hij tegen aanloopt. Pas als de reserves weer groeien en de verspilling bij de regering, het onacceptabele tekort, wordt verminderd zal er weer een beetje rust komen. Een devaluatie lijkt dan ook onontkoombaar.


  Maak melding

 3. Nu nog oneervol ontslag verlenen aan minister Hoefdraad !

  Met Hoeffie aan de leiding kan niemand bij de CBvS slagen !

  BOUTA weigert in te zien dat HOEFFIE de financien van Sranan
  verder aan het VERNIETIGEN is !
  (of Bouta is mede-opdrachtgever van het zieke, anti-Surinaamse
  beleid) !

  De bevolking moet niet rusten, voordat Gilmore Hoefdraad is ontslagen !

  PS : De nieuwe DVAUATIE van de SRD die deze week in gang is gezet,
  zal opnieuw het hele Volk en het Bedrijfsleven TEISTEREN !
  Wanneer Desi en Hoeffie TEVEEL blijven uitgeven zal de SRD naar beneden
  blijven duikelen !

  HOEFFIE en DESI geven IEDERE MAAND : ACHTENDERTIG MILJOEN EURO,
  TEVEEL UIT ! VANDAAR de DEVALUATIE !

  NEKS NO FOUT, A VOLK E PINA !!!
  gemodereerd

 4. PS : De cambios zij niet de oorzaak van de koersdalingen,
  het zijn de Overheidsuitgaven die al JAREN te hoog zijn !
  (38 miljoen Euro geeft paars Maandelijks, teveel uit !!)

  Tel daarbij op de door Paars opgebouwde MILJARDEN-staatsschuld !

  PRODUCTIE NO DE en DESI WEIGERT TE BEZUINIGEN,
  IS BANG VOOR HET VOLK !

  DUS ………. DEVALUEREN MAAR !!!
  gemodereerd

 5. Dus binnen mum van tijd kan men dus wel de Surinaamse nationaliteit verkrijgen. Meneer Roemer raakt de NL nationaliteit kwijt door de Surinaamse aan te nemen. Hopelijk overkomt hem niet hetzelfde als zijn “respectabele” voorgangers…

  Off topic: het lijkt wel alsof die pastor apostel heilige messias Steve meye van de aardbodem is verdwenen. Is hem soms het zwijgen opgelegd.


  Maak melding

 6. Ik verwacht een bekendmaking van hem over zijn plan van monetaire aanpak.. verplicht aan het volk van Suriname … en niet dat hij maandag ochtend het….. CBS gebouw binnengaat met een sang nah torie… En een no spang achteraf..


  Maak melding

 7. As mijneer was hollander, dang nu hei heev wors gekreege dang hei worde Surinaammang. Dang hei hebben onderhandelt dat as hei velt ruime foor die kontrak eindige, hei kreige flinke pak gelt of selfde leefenlange reegeling as foor die mienister.


  Maak melding

 8. Je Nederlanderschap opgeven voor een Surinaams paspoort betekent “jezelf beperken om weg te rennen als het gaos, totaal compleet is” in de nabije toekomst zal de situatie nog erger zijn dan de jaren 80. Geen mens zal de situatie onder controle hebben. Matt. 24:21
  gemodereerd

 9. Ik vertrouw niemand die door junkie bouta word geplaatst…

  Dit is gewoon dr zoveelste idioot die op den duur ook zn tentakels zal gebruiken om zn buitenvrouwen te verwennen.

  Tot nutoe hebben we alleen schurken gehad deze zal wel niet anders zijn…is een kwestie van tijd.

  Bouta yu dagoe luku yu leeftyd wat ga je met al dat geld doen dat je gestolen hebt en dat geld waarmee je mensen gemoord heb geld uit je coke verleden geld en vd corruptie!!!

  Ga je een gouden kist kopen voor je eigen begrafenis!!!

  Doe snel met doodgaan aub …de duivel kan je heel goed gebruiken!!!


  Maak melding

 10. Molenaar als jij jouw Nederlandse paspoort gaat opgeven ga jij er spijt van hebben, maar deze meneer Roemer niet , niet iedereen denkt net als jouw , want jij denkt nog steeds dat jullie het beter hebben in Nederland 🇳🇱 😂😂😂😂😂😂 , laastst op journaal er waren geen politie 👮‍♀️ Auto’s 🚘 beschikbaar, jullie hebben nog steeds voedselbank in een heel ontwikkeling land schamen moeten jullie zich, crimminaliteit op hoog niveau een paar Marokkaanse jongeren houden ze bezig hier 😂😂😂😂😂😂😂 kijken jij soms niet naar opsporing verzocht dus meneer Molenaar niet doen alsof het koek en ei 🥚 is hier .
  gemodereerd

 11. Bouta is voor het eerst door de knieën gegaan bij een benoeming.
  Nu afwachten wat Roemer kan bewerkstelligen en afwachten wat voor verhaal Boefdraad inde DNA zal gaan afsteken.


  Maak melding

 12. Hij lijkt heel veel wat uiterlijk betreft op Van Trikt. Niet slim om ook je Nederlanderschap op te geven voor een onzekere baan in ons land. Bouterse en zijn sekte leden hebben ons land kapot gemaakt. Boefdraad moet echt het veld ruimen, niet geschikt bevonden. Hij liegt, leent en steelt alles bij elkaar. Het wijst steeds met zijn zwarte vinger naar een ander en nooit naar zichzelf. Boefdraad is een adder onder het gras.Deze hele ndp onsmakelijke regering moet oprotten. Ze zijn geen knip voor hun neus waard. Zij proviteren en manipuleren het volk stelen onze gemeenschapsgelden. Hoe dom zijn sommigen van het volk dat zij niet kunnen inzien dat zij gebruikt worden of zich laten gebruiken. Wanneer het te laat is, zullen zij de straatstenen opeten. Het grootste gedeelte van het volk wordt nu wakker en gaat demonstreren voor alle gedane loze beloftes. De rest van het volk slaapt nog en liggen hard te snurken, dit zijn de echte ndp érs.

  Sarie Torie


  Maak melding

 13. Alweer een Nederlander die het vuile werk mag opknappen. Waar zijn de suri-knapkoppen gebleven.
  Integer dacht het niet, eerder principeloos.

  Het gaat deze ego-tripper nooit lukken om binnen 2 mnd het monetaire systeem te reguleren.
  Voor de rest van je leven besmet!


  Maak melding

 14. Of Maurice gaat kunnen samenwerken met hoefdraad is nog een hemelsbreed vraagstuk, aangezien boefoe een oogappel had.
  Ik geef Maurice 2 maanden de tijd om met namen te komen, wie en naar waar het 200 miljoen $ zijn weggesluisd.
  Of stapt hij uit ! Het wordt erg wrevelig in de financiële sector denk ik, aangezien de houding van Bouterse en hoefdraad een zogenaamde tegenpolen begint aan te nemen . Of is dit een super theater werk ?


  Maak melding

 15. @Hong Kong Free.

  Steve Meye houdt zich inderdaad koets.Vroeger was hij bijkans om de twee maanden in Nederland en België maar hij durft niet te komen want hij weet wat hij uitgevreten heeft.Alle kerkgangers zeg maar heel Suriname weet het maar een ieder houdt zijn mond.Maar de aanklacht tegen hem in
  Nederland staat nog steeds overeind.We wachten op hem!!!


  Maak melding

 16. Roemer is duidelijk niet bang om een aanzet te geven voor deze job. Hopelijk zal de volgende president hem laten zitten bij de CBvS. Getuigd van moed om de Nederlandse nationaliteit prijs te geven voor een job die in een tijd van 3 maanden niet kan worden gerealiseerd. Alleen verlies kan deze moedige Roemer de eerste 3 maanden lijden want winst zal hij niet maken. Het graaiend proces kan hij hooguit stopzetten en hopelijk kan hij de job blijven behouden om de hopelijk positioeve ingeslagen weg te voltooien.
  Geef hem het vertrouwen en voordeel van de twijfel.

  RobG
  Blijf jij even buiten deze discussie want er komt toch niets zinnigs uit je broodmolen tenzij jij RobG ook een ommezwaai kunt maken.


  Maak melding

 17. Op 21 jan 2020 is er een kredietovereenkomst getekend v us 38.8 miljoen met de Eximbank.
  Dit alles tbv de ontwikkeling v het binnenland.
  Vervolgens een helikopter, idem dito.
  roemer???

  Als ik de suri’s was zou ik verkassen naar, het in de toekomst, super de luxe binnenland.

  De helikopter is natuurlijk bestemd om goud te vervoeren in ruil voor tsja!
  Zelfde geval in het land v die buschauffeur. Alleen was het toen een vliegtuig.
  Zoveel goud heeft suri niet.
  roemer???


  Maak melding

 18. Opmerking van melvin Bouva
  Ik ben persoonlijk nooit verwikkeld geraakt in deze of welke malversatie dan ook. M’n naam is ook nimmer genoemd in het NSO-evaluatierapport noch in het onderzoek welke zelfs ook door mij in DNA is aangevraagd en is voorgelegd aan de procureur-generaal.

  Ik ben alleen benieuwd hoe jij Bouva op zulks een jonge leeftijd al die rijkdommen hebt kunnen vergaren. Alle omroerendgoed en de terreinen die nu op jou naam staan.
  Wat is de waarde van het onroerend goed gelegen aan de Sommeldijckstraat?

  Want zo rijk kun je niet worden van 9 jaar DNA lid


  Maak melding

 19. De tijd zal leren of we een graaier, verdraaier en vernaaier erbij hebben gekregen of iemand die in de voetspren van wijlen dhr. Telting treedt. Surinamers, jullie geld en goud is door Bouterse, Adhin en Hoegdraad geroofd. Jullie moeten deze drie landverraders achter slot em grendel plaatsen. Anders zijn jullie net zo schuldig aan de grootste bankroof ooit. Huilen en klagen heeft bij deze coalitie geen zin, keihard in tegenaanval gaan wel. Een herhaling van 17 februari zou op 17 maart weer kunnen, daarna op 17 April en 17 mei.


  Maak melding

 20. Beste meneer Maurice Roemer,

  Gefeliciteerd met uw nieuwe functie onder zeer uitdagende omstandigheden.

  Echter hoop ik en ik denk velen met mij:
  dat u het lef hebt om integer te blijven,
  dat u het lef hebt om alle criminele / dubieuze transacties te melden,
  dat u het lef hebt om orde op zaken durft te stellen,
  Verder hoop ik dat u geen misbruik zult maken van een volk dat grotendeels onder ontwikkelt en arm is.
  Beste meneer Roemer hopelijk kunt u z.s.m verklaren waar de velen verdwenen miljoenen $ zijn en waar de 80 miljoen $ aan goud (zo’n 1600 kg) is die Bouterse schijnt gekocht te hebben.

  Ik wens u veel succes en ook heel veel sterkte !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  Maak melding

 21. Als je corruptie wilt bestrijden, dan geldt ‘voordeel van de twijfel’ niet.
  Ze leggen een eed af toch! Iets met voor het volk. Dit rijmt niet met: onder dwang etc. etc.

  Integriteit staat op nummer 1.
  Je gaat niet werken voor een veroordeelde crimineel. PUNT.
  Toppunt v narcisme, het lukt mij wel ondanks alles.

  Nee dus!


  Maak melding

 22. Aan de andere kant:

  Is het zo dat Robert van Trikt en Maurice Roemer hun Nederlandse nationaliteit hebben opgegeven ? Of hebben ze een dubbel nationaliteit ?

  Dekolonisatie ?
  Robert van Trikt en Maurice Roemer zijn / waren dus Nederlanders. Zij hebben net als vele Surinamers gestudeerd in Nederland.

  Bouta en zijn criminele organisatie hebben nooit geinvesteerd / de basis gelegd in eigen kunnen !

  Dit bewijst maar weer dat dekolonisatie een spookverhaal is van Bouta en zijn bende om bijgelovigen, het NDP-volk, voor de gek te houden.


  Maak melding

 23. Beste meneer Maurice Roemer,

  Nog iets,
  De resterende kasreserves schijnt veilig te worden gesteld.
  Hoe zit het met de goudvoorraad ? Hoe veilig is het daar mee gesteld ?

  Hopelijk wordt het niet bewaard in een Russisch depot.

  Een schriftelijk reactie verwacht ik niet maar zie graag daden in ’s lands belang tegemoet.

  Met vriendelijke groeten:

  Para Express


  Maak melding

 24. @Para Express ik snap uw zorgen en deel ze gedeeltelijk.

  Laten we het houden op uw bericht van 10.55 u en blijven hopen!!
  Zonder hoop geen leven.
  Verder zijn wij als volk zelf verantwoordelijk voor onze leiders.
  VERSTAND is dus een vereiste !


  Maak melding

 25. Ik heb ook de zelfde opmerking als Jay: De geloofwaardigheid van meneer Frangiepane v.d. Finabank en SBV is trouwens nul komma nul. De Bankiersverening waar F voorzitter is, moest eigenlijk een klacht indienen tegen de Centrale Bank omtrent geconsumeerde kasreserve. En niet de spaarders voor het karretje spannen. De Banken zijn verantwoordelijk voor de spaargelden van spaarders en niet de Centrale Bank. Centrale Bank is verantwoordelijk voor de gelden van de Banken die aan de Centrale Bank is toevertrouwd. Volg al die berichten hierover, dat de SBV nalatig is geweest om de overeenkomst met CBS te tekenen. De spaarders worden voor het karretje gespannen om te protesteren bij CBS, ze moeten protesteren bij hun respectievelijk banken waar ze hun spaarrekening hebben. Want bij hun banken hebben ze een giro of spaarrekening en niet bij de Centrale Bank. Vinger moet worden gewezen aan aan die FRANGIEPANE.


  Maak melding

 26. Ik zou die Job wel willen maar dan moet de president onmiddellijk opstappen want hij heeft een puinhoop van het land gemaakt.Zo lang deze domkop leiding moet geven in Suriname gaat het fout.Ik denk zelf dat die man geen verstand van zaken heeft en dat hij geen hoge opleiding heeft gehad.Ook proeve redt het niet.
  gemodereerd

 27. @Olga
  @DazDillinger

  Verstand ?

  Tja, een wetenschapper heeft ontdekt dat bepaalde type mensen ineens aan verstandsverbijstering lijden zodra ze in contact komen met Desi de duivel Bouterse of zijn sekte.
  En dat inderdaad al 40 jaar.

  Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen behalve de Surinamers die lijden aan verstandsverbijstering.

  Eerlijk gezegd ben ik geen voorstander van een samenwerking met deze regering. Nu eenmaal iemand wordt aangesteld kan ik niet meer dan hopen.


  Maak melding

 28. We zullen zien of die Roemer in staat zal zijn om tegengas te bieden aan boefdraad door te handelen als een autonome monetaire autoriteit of dat hij de zoveelste marionet zal worden van boefdraad en bouta.

  Een indicatie daarvoor zal zijn of hij alle transacties bekend gaat maken die gepleegd zijn met gelden uit de kasreserves en termijndeposito’s zodat het volk eindelijk kan weten in wiens zakken die minstens 197 miljoen $ dollar precies naar toe is gegaan.

  De nieuwe governor zal ook de CBvS koers officieel moeten devalueren want het staat vast dat de CBvS koers van srd 7,52 voor een $ dollar allang achterhaald is.
  De Staat loopt met die achterhaalde koers zo inkomsten mis.
  Nog niet zo lang terug was de koers nog boven de srd 10 voor een $ dollar (een paar dagen terug bij een cambio was het srd 10,25 voor een $ dollar).
  Als Roemer niet spoedig de CBvS koers officieel devalueerd richting de marktkoers dan is dat een sterke indicatie dat hij zich opstelt als een marionet/verlengstuk van bouta & boefdraad want met de verkiezingen in zicht hebben die 2 er alle belang bij om het volk weer voor de gek te houden door de schone schijn op te houden alsof alles goed gaat in het land.


  Maak melding

 29. Meneer Roemer behoudt al zijn rechten als Nederlander
  als hij zijn Nationaliteit in Nederland omruilt voor de
  Surinaamse !

  Dringend gewenst dat de ROVERS van de reserves die
  aan anderen toebehoren keihard worden bestraft, los van
  het feit wie tot governor van de CBvS wordt benoemd !

  Volgens mij zijn behalve de ex-governor Van Trikt, minister
  Hoefdraad als directe baas, de rest van de ministers, en de
  President, ALLEN verantwoordelijk voor de ROOF van de reserves !

  Er zijn goederen aangeschaft en interventies gepleegd ! Deze daden
  zijn verricht met medeweten en goedkeuring van de Ministerraad en
  van de president van het land !

  ALLEMAAL VERVOLGEN !!

  PS : GEEN ENKELE Governor van een centrale bank, koopt goederen
  op de wereldmarkt, pure Paarse onzin, deze verhalen !!
  PAARSE MISLEIDING !!!!!
  gemodereerd

 30. @Para Express

  Controle is eenvoudig als je twijfelt.
  Wie is nu Directeur v het verzekeringsbedrijf, of is de functie vacant in case of.
  Morgen aankondiging, de plaatsvervanger van de plaatsvervanger is pietje Puk, tuurlijk lezen ze mee.

  Bewijs van de-naturalisatie? Liefs info uit Ned.
  De hele top heeft een buitenlands paspoort.

  Het is een halve seconde voor twaalf.

  Sorry de realiteit is rauw, hard en doet pijn.


  Maak melding

 31. De heer Roemer is een top kandidaat. Zo zie je maar, dat er nog mensen in Suriname zijn die graag willen helpen. De zeurpieten (oppositie, media en vakbond, vooral die Berenstein) hebben nu echt geen enkele negatieve punt. Iemand die voor deze regering zijn Nederlandse nationaliteit opzegt, heeft zijn hart op de juiste plek. In plaats van de hele dag te zeuren kan je liever meehelpen. Aan de IDOS peiling merk je ook op dat in vergelijking met de peilingen van de Nikos van een jaar geleden, de oppositie partijen geen enkele zetelwinst hebben behaald. Dat zal wel heel frustrerend zijn voor deze oppositie partijen en hun helpers, de media en vakbond.


  Maak melding

 32. Maurice Roemer, van harte gefeliciteerd met je benoeming.
  Als Roemer een moedig man is en een kans van slagen wil, zal hij alle positieve en negatieve zaken vanaf 1975 binnen de CBvS in kaart moeten brengen en met de samenleving delen.
  Suriname werd op 25 november 1975 een onafhankelijke Republiek en hiermee een soevereine staat met een in 1975 democratisch door het volk van Suriname gekozen regering.
  De oude politiek is op 25 februari 1980 weggeschoten door een stelletje sergeanten en heeft nauwelijks de tijd gehad om het land tot ontwikkeling te brengen.
  Toon aan wat er met de gelden van Suriname is gebeurd vanaf de onafhankelijkheid van Suriname, ongeacht de mensen die daar zeggenschap over hadden.
  Pas als Maurice Roemer, desnoods met internationale hulp van een accountantskantoor, de discutabele transacties kan aantonen en de mensen die zich hieraan hebben schuldig gemaakt kan aanklagen, kan Suriname weer aan haar toekomst en ontwikkeling gaan werken.
  Andre Telting heeft een week voor zijn overlijden in een interview voorspelt dat Suriname financieel niet in veilige handen zal zijn onder een NDP-regering.
  Maurice Roemer heeft niets te verliezen, dan alleen maar in de voetsporen van Andre Telting te treden.
  Ik heb in vorige postings gemeld dat elke nieuwe governor van de CBvS nu nog tot 25 mei 2020 al bij voorbaat verdacht zal zijn. Maurice Roemers: Prove me wrong!


  Maak melding

 33. Kondremangs
  Een ieder die met DiDiBri en zijn boevenbende samenwerkt is bezig zijn /haar reputatie ten gronde te richten. Tenzij je dezelfde slechte inborst of attributen heb die nog naar buiten moeten komen. Je ziel aan de duivel verkopen of samenwerken zal je duur komen te staan. …TANGI FOE BOENG NA KODJA. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 34. @Waldo-Singh :
  Het is nog niet tot u doorgedrongen dat ROOf van reserves door
  NDP-malloten, BESTRAFT moet worden door de Rechter !

  Zonder ONTSLAG van de sjoemelaar en oplichter, minister
  Hoefdraad, zal er geen einde komen aan de waardedaling van de
  SRD !
  ‘Mensen zijn geen ZEURPIETEN als zij opkomen tegen een misdadig
  regiem dat ROOFT van de reserves die aan Banken, Bedrijfsleven en
  Surinaamse burgers toebehoren !
  Het is GEEN GELD VAN DE PAARSE MACHTHEBBERS, BLIJF ER MET
  UW PAARSE TENGELS VAN AF, HET IS GEROOFD GELD !

  U babbelt over verkiezingen, Sranan is FAILLIET gemaakt door Paars !
  ELKE MAAND hebben Desi en consorten een TEKORT van DERTIG
  MILJOEN EURO ! STRUCTUREEL MAANDELIJKS BEGROTINGSTEKORT !
  LEVE DE ZOVEELSTE-NDP-DEVALUATIE VAN DE SRD !

  STERKTE AAN HET PINARENDE SRANAN-VOLK !
  gemodereerd

 35. Beste mensen,
  deze meneer wordt de zoveelste financiële luier van Dalla Daloesu Boef. Hij heeft zichzelf achter de kar laten spannen. Ik ken deze meneer niet en van de verhalen zegt men dat hij integer & oprecht is. Dat wil ik best geloven. Maar het is net als voetbal, je kan het beste voetbalstadion hebben, top vd top, maar als je waardeloze spelers hebt, ga je de wedstrijd niet winnen.

  Het hele probleem is D.D.B en natuurlijk snapt hij het niet. En dat is weer een probleem. Zo het met zijn persoonlijkheid te maken hebben?

  Het gaat Suriname goed. Gado de wi feso mang.


  Maak melding

 36. Deze man neersabelen of ophemelen lijkt mij voorbarig. Behalve als je alwetend bent zoals rob

  – Je zou kunnen zeggen dat Bouterse niemand meer kon vinden na zoveel mislukkingen.
  Bovendien heeft Hoefdraad het niet zo op bedrijfseconomen. Twee jaar? geleden bood een bedrijfseconoom (naam kwijt) zijn hulp aan;Hoefdraad wilde hem niet. In mijn ogen toentertijd terecht. (artikel op Waterkant)
  Maar als er geen Algemeen econoom voor handen is dan kan ik het enigszins begrijpen dat je je toevlucht neemt tot een bedrijfseconoom. Wellicht dat de VES er ook zo over heeft gedacht.

  – Je zou ook kunnen zeggen dat deze man misschien wel te sterk was voor de heren die boven hem staan en dat hij daarom nu pas, uit nood, is benaderd.

  Hopelijk zal hij doelen stellen!!. Op basis van de gestelde doelen kan je conclusies trekken over zijn vakmanschap en leiderschap. Zonder doelen is het te vrijblijvend, krijg je discussies die je in de kroeg kan en moet voeren
  Een voorbeeld
  Op Waterkant is wel eens de vraag gesteld aan een NDP aanhanger : noem vijf successen van deze regering.
  Het antwoord blijft achterwege, men komt tot 2 of 3. Je zou dan hieraan kunnen toevoegen, maar we hebben ook de brug paars geschilderd. Toch ook een succes? Oeverloos gezwam
  Stel je van te voren vast wat het doel is dan kan je achteraf zeggen dit waren de doelen. Dit heb je wel en dit heb je niet behaald. U bent geslaagd/gezakt
  Het hoofddoel is natuurlijk stabiliseren van de interne en externe waarde waarde (prijsstabiliteit en wisselkoersstabiliteit) van de SRD, maar vooral ook de termijn waarop hij dit wil realiseren, zonder specifiek te hoeven uitleggen hoe hij dit wenst te bewerkstelligen

  Daarnaast zal hij moeten achterhalen waar het geld van de gevoerde discontopolitiek is gebleven en waar het geld van de “geleende” kasreserve is gebleven, waar de extra deviezen en hoeveelheid goud is gebleven die met het “geleende” geld is aangekocht.
  Misschien was het dan toch slimmer van Adhin om te zeggen dat er uien en aardappelen mee is gekocht. Dan was het over en uit. Nu moet je aantonen waar de deviezen en berg goud is gebleven en natuurlijk waar het is geregistreerd.
  Vervolgens moeten er op directieniveau en vlak daaronder een paar man naar huis worden gestuurd


  Maak melding

 37. Stabilisatie hangt niet alleen af van de nieuwe Governor,
  het Paarse regiem, president DDB en minister van Financien
  Hoeffie, MOETEN INZIEN DAT ER DRASTISCHE BEZUINIGD
  MOET WORDEN OP DE MAANDELIJKSE OVERHEIDSUITGAVEN !

  Het MAANDELIJKS DERTIG MILJOEN EURO MEER UITGEVEN
  DAN JE IN KAS HEBT, MOET STOPPEN !
  ANDERS ZAL DE SRD IN WAARDE BLIJVEN DALEN, WELKE
  GOVERNOR OF PROFESSOR JE OOK BENOEMT !

  STOPPEN DEZE PAARSE SHIT, BEZUINIGEN OF WEGWEZEN !!!
  gemodereerd

 38. Ken die hr. Roemer niet doch heb wel vertrouwen alleen maar om de argwanende blik waarmee hij die dictator nakijkt
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.