Brandweer Suriname is wachten op toelage zat en voert actie

19
Brandweer Suriname is wachten op toelage zat en voert actie

Het personeel van het Korps Brandweer Suriname (KBS) is momenteel in actie. Ontevreden medewerkers hebben het werk gisteren neergelegd, omdat een aan hen toegezegde overbruggingstoelage van SRD 2.000 SRD per persoon nog steeds niet betaald is.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie had vorig jaar beloofd dat de toelage in november 2019 betaald zou worden. Het is nu al bijna eind februari en de brandweer is het wachten zat.

De actie houdt concreet in dat de Surinaamse brandweer niet uitrijdt voor bijenbestrijding en reptielenbestrijding, behalve wanneer de situatie levensbedreigend is. Ook wordt geen water geleverd aan onder meer scholen schrijft de Surinaamse krant dWT.

De brandweer bond heeft de minister een ultimatum gesteld. Mocht er geen oplossing komen, dan zullen de leden maandag weer bijeenkomen om verdere stappen te bepalen en zullen de acties verscherpt worden.


19 REACTIES

 1. Beste brandweerman 🚒 Er is geen geld we wachten op een voorschot van Dilip Sardjoe.
  Lees hieronder een uit een uitgelekte confidentieel deal/uitverkoop..
  dit is Real Story..

  Collega SLMers,

  We weten allemaal dat SLM voor enorme financiële uitdagingen zit momenteel.

  Daar ziet de politiek enorme kansen in.

  Er is vanuit verschillende bronnen harde informatie gelekt dat de SLM momenteel in de verkoop zit. En reeds in een ver gevorderd stadium.

  Alle ontwikkelingen binnen en buiten het bedrijf hebben hiermee te maken.

  President Bouterse heeft het geld dringend nodig, gezien de huidige situatie. SLM kost de staat op dit moment alleen maar geld.

  Dilip Sardjoe aast al heel lang op het bezitten van de SLM en financiert een heleboel van de kosten met als voorwaarde dat hij de SLM overneemt. Hij betaald voor alle charters dmv staatsgaranties.

  Dochter van de President, Peggy Bouterse heeft een dikke vinger in de pap en coördineert het geheel.

  Minister Chotkan, kopstukken van Casas, hooggeplaatsten bij de SLM en andere top politici zijn er allemaal van op de hoogte en gaan ook voor de verkoop van de SLM, omdat die BEWUST verlieslatend wordt gemaakt.

  Rol van CASAS is om de etops certificering opzettelijk tegen te werken. Kan zelfs doorgaan tot de verkiezingen dat de 777 aan de grond blijft.

  Amichand Jhauw wordt binnenkort de CEO van de SLM.

  De huidige CEO, Radjesh Radjkoemar is neefje van Dilip Sardjoe en is strategisch daargeplaatst om de verkoop “te begeleiden”

  De voorzitter van de vakbond, BPSLM, is van dit alles op de hoogte, maar wordt zoetgehouden door de CEO en politiek, zodat hij volledig meewerkt. Af en toe stuurt hij een schrijven door het bedrijf om het idee op te wekken dat hij voor de belangen van zijn leden opkomt. Deze zelfde voorzitter heeft gister gedaan alsof hij het personeel wilde laten participeren aan de protestmanifestatie, echter had hij zijn plan reeds in elkaar gezet om het bericht laat te sturen voor het personeel. Zijn bestuursleden weten zoals gewoonlijk niks, en laten het allemaal over zich heen komen.

  Plannen van Sardjoe met SLM en SLMers:

  Het vliegbedrijf failliet verklaren zodat hij iedereen op straat kan zetten en zelf zijn personeel kan kiezen en mensen van buiten in dienst nemen

  De business units of te wel SURAIR bedrijven afstoten

  Onze CAO is dan niet meer geldig en wij zijn al onze voorzieningen kwijt

  Gedollariseerde salarissen bestaan dan niet meer

  Geen SLM, betekent dat het pensioenfonds meteen in problemen zit en wij grootste deel van wat wij hebben opgebouwd kunnen vergeten.

  Via de CBVS is er reeds een paar keer geprobeerd aan de gelden van ons bij het fonds te komen.

  SLM FAMIRI, WAKE UP!

  AL HETGEEN WE HEBBEN OPGEBOUWD VOOR ONS ZELF EN ONZE GEZINNEN WORDT VOOR EIGEN GEWIN VERKOCHT.

  DENK MAAR AAN STAATSOLIE IN 1998!

  WIJ ZULLEN MOETEN OPKOMEN VOOR BEHOUD VAN ONZE SLM.

  OPKOMEN VOOR AL HETGEEN WIJ AL DIE TIJD HEBBEN GEGEVEN AAN DIT MOOI BEDRIJF, AL HETGEEN WE HEBBEN OPGEBOUWD VOOR ONZE TOEKOMST.

  WE MOETEN ALLES UIT DE KAST HALEN!

  BPSLM EN MAAIJEN TER VERANTWOORDING ROEPEN.

  DE RVC EN AANDEELHOUDER TER VERANTWOORDING ROEPEN.

  C47 OP DE HOOGTE STELLEN.

  HET PARLEMENT OP DE HOOGTE STELLEN.

  SURINAME MOET HET WETEN!

  WE ARE RUNNING OUT OF TIME!!!

  STUUR AUB DOOR NAAR ALLE SLMERS EN GEPENSIONEERDEN


  Maak melding

 2. Wat hebben de scholen er mee te maken ,Pak de hoge pieten aan en niet die arme kinderen heel erg dom .
  gemodereerd

 3. Typisch!
  Dit wisten ze afgelopen maandag nog niet?
  Tsja…

  De rest v je werkbare leven smeken om uitbetaling v verrichte arbeid, fantastische toekomst.


  Maak melding

 4. Mensen die werkzaam zijn, moeten bedelen om loonsverhoging, of om hun toelagen waar ze recht op hebben, en die leeglopers die afgelopen 10 jaar door deze moordenaar bedankt zijn, en ontspannen thuis zitten met behoud van het grootste deel van hun eerst genoten salaris als minister, weten bij voorbaat, dat ze zich geen zorgen hoeven te maken, want hun geld staat iedere maand netjes op tijd op hun bankrekening, totdat ze de pijp uit zijn.


  Maak melding

 5. Vraag me af wat de oppositie hiermee te maken heeft. Vrijwel alles wat in su fout gaat, is de schuld van de oppositie. Verbazend hoeveel hersenlozen er hier op wtk lopen….
  De brandweer is de eerste, maar neem van mij aan dat er meer zullen volgen want straks is het geld om ambtenaren te betalen helemaal op. Ook de schuld van de oppositie zeker noh?


  Maak melding

 6. Ik snap dit met de beste wil en mijn bacove hersenen niet. Volgens Graanoogst was Bouterse en zijn Revo toch succesvol. Hoe kan dit dan fout zijn gegaan? Un leg uit, spit kon!


  Maak melding

 7. Brandweerlieden gaan jullie protesteren op het Onafhankelijkheidsplein de situatie in ons land gaat echt niet verbeteren met deze regering en zijn paarse Hersenloze aanhang. Het volk wordt gebruikt.


  Maak melding

 8. Vrijwel iedereen in Suriname is bezig met het blussen van financiële brandjes. Deze regering heeft het gehele volk financiële hoofdbrekens bezorgd.
  Eenmalig 2000 srd geeft de brandweermannen en hun gezin misschien even verlichting maar lost niets op. Het blijft pinaren. Het is ook maar de vraag hoeveel ze netto overhouden van de toelage van 2000 srd met een belastingvrije voet die is vastgesteld toen de usdkoers nog 2,80 was.

  Deelname aan het protest van maandag had meer indruk gemaakt dan deze actie die er op neer komt dat ze geen bijennesten opruimen en geen slangen vangen.


  Maak melding

 9. Picolaas, ga jij gratis werken dan. Als je niet weet wat het inhoudt of waar het nu echt over gaat kan je je flauwe grapjes die niemand grappig vind beter vóór je houden.

  Goedzo brandweer lieden. Laten jullie niet over jullie heen lopen! Big up! 👍🏼


  Maak melding

 10. God heeft suriname olie gegeven om het land vooruit te brengen.
  Is een wonder en een groot geschenk.
  Ik geloof dat 25 mei god ons een ander wonder gaat laten zien.
  Zelf brandweer kan niet uitbetaald worden

  NOG 5 HOORRRRR HET GAAT GOED
  gemodereerd

 11. Daarom verbranden mensen levend in hun woning, is niet de brandweer zchuld.
  Daarna gaan bepaalde ministers hun steun betuigen bij de familie.
  Beginnen jullie eerst die werknemers vn de brandweer op tijd te betalen.

  Nog 5 orrrrrrrr
  gemodereerd

 12. Picolaas, de minister moet simpelweg zijn belofte nakomen. Maar ja, je weet he het in Suriname toegaat. Het vervolg laat op zich wachten. Mijn inziens zitten een ambtenaren te slapen. Het dossier hebben ze naar alle waarschijnlijkheid op een stapel dossiers gezet. Maar misschien denk ik er anders over omdat ik opgeleid ben in Nederland en kan putten uit mijn werkervaringen in Nederland. Ik heb vroeger ook bij lagere overheden in Nederland als ambtenaar gewerkt en daar was het niet anders. Dossiers bleven liggen omdat er andere prioriteiten waren. Langzamerhand is dit in Nederland veranderd dankzij de druk vanuit de Tweede Kamer. Ministers werden onder druk gezet en die ‘ pressure ‘ sijpelde door naar de lagere overheden. Het is belangrijk dat men op het ministerie een top ambtenaar verantwoordelijk stelt voor alle zaken m.b.t. de brandweer. Deze persoon moet ervoor moet zorgen dat de brandweerlieden het geld binnen het gestelde termijn uitbetaald krijgen. De oppositie moet zich echter niet rijk rekenen door dit incident. Dat brandweerlieden lang moeten wachten op een gratificatie wil nog niet zeggen dat zij allen op een oppositiepartij gaan stemmen.


  Maak melding

 13. Neks No Fout .deze regering is niet vanzelf aan de macht gekomen .Het is een democratische gekozen regering. Nog 5 Jaren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mensen vinden het goed dus ,so be it.


  Maak melding

 14. RobG, je denkt een hoop ka van jezelf no. “je hebt vroeger ook bij lagere overheden in Nederland als ambtenaar gewerkt”. Als wat, rioolat? Jammer dat jij je opleiding niet hebt afgemaakt. Een hoop nonsens Nederlands schrijf je.


  Maak melding

 15. RobG, je denkt een hoop k@ van jezelf no. “je hebt vroeger ook bij lagere overheden in Nederland als ambtenaar gewerkt”. Jammer dat jij je opleiding niet hebt afgemaakt. Een hoop nonsens Nederlands schrijf je.


  Maak melding

 16. @ RobG schrijft een hoop onzin en degene die niet verder denkt wat hij schrijft, die vindt hem een geweldenaar, een patriot. In feite is wat hij schrijft alleen maar onzin en ka ka sani. Zijn reacties zijn altijd in algemene termen en RobG durft nooit in details te treden. Deze man is een levensgevaarlijke manipulator en ophitser. Ik ben niet onder de indruk van zijn gezwetst.
  gemodereerd

 17. ” …Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie had vorig jaar beloofd dat de toelage in november 2019 betaald zou worden. Het is nu al bijna eind februari en de brandweer is het wachten zat….”

  En terecht!
  Met andere woorden de keus van de kneus heeft gefaald. Weer eens.

  Of gaan ze het hoofdbureau van politie nog een keer in de fik schieten?


  Maak melding

 18. RobG
  Geef eens antwoord op alle vragen welke aan jou zijn voorgelegd of wil je alleen hebben over stelen verkrachten aanrijdingen.
  Heb het over Luchman en de door mij aangegeven conflict of interest zoals Hoefdraad en bouterse het hebben over van Trikt.
  Lutchman zal involving our interest worden beschuldigd in plaats van conflict.

  RobG
  Toen van trikt benoemd werd was jij één van de eersten die in hoera stemming verkeerde. en nu verguis je deze man zijn baas niet die hem voordroeg bij Bouterse


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.