maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameDalian gestart met rehabilitatie mr. P. Chandishawweg

Dalian gestart met rehabilitatie mr. P. Chandishawweg

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is gestart met de aanpak van de mr. P. Chandishawweg, die reeds jaren in een deplorabele staat verkeert. Deze belangrijke verbindingsweg in Suriname heeft vaak te maken gehad met verzakkingen. Het ministerie heeft de Chinese aannemer Dalian aangetrokken om dit project uit te voeren.

Maya Rampiare, van de afdeling Wegen bij het ministerie van OWT&C legde desgevraagd uit dat de weg reeds jaren kampt met heel diepe depressies, vandaar dat het herstellen dringend wordt geacht. De weg bestaat uit een lengte van 7 km en zal na de herstelwerkzaamheden een breedte hebben van minimaal 6 meters. Het project wordt in 3 secties uitgevoerd, waarvan per sectie een lengte heeft van 2,3 km.

Om stagnatie in het dagelijkse verkeer over deze belangrijke ader te minimaliseren en de werkzaamheden te vergemakkelijken, is Dalian begonnen bij de laatste, tevens derde sectie. In januari 2020 is een start gemaakt met het aanpakken van het rioleringssysteem, waarna de nutsbedrijven aan de beurt zullen komen.

“De onderlaag wordt veel dikker dan nu het geval is, omdat er sprake is van veel vrachtverkeer over deze weg. Er is daarom veel meer stabiliteit vereist aan de onderlaag. De rioleringswerkzaamheden zullen bijkans 3 maanden in beslag nemen, waarna de asfalteringswerkzaamheden kunnen worden aangevangen”, aldus Rampiare.

Minister Vijay Chotkan van OWT&C bleek bijzonder onder de indruk te zijn van de werkzaamheden en gaf meteen aan dat ook de Tawajaripolderweg ondertussen is opgeleverd. Na bijkans een jaar lang aan dit project gewerkt te hebben, is het op vrijdag 7 februari afgerond. De minister was verheugd met de manier van aanpak en voegde eraan toe dat het om een belangrijke Surinaamse verkeersader gaat, vooral als het gaat om de Oost-Westverbinding te ontlasten.

De bewindsman drukte de plaatselijke bewoners op het hart om na de oplevering de weg goed te onderhouden en bebouwingen op de brede berm te voorkomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Zo was ik ook naïef om geld vooruit te schieten voor het ministerie van binnenlandse zaken. Uiteindelijk ben ik bedrogen uitgekomen. Toen was de koers €1 op srd 4,50. Omgerekend was dat € 250.000. Nu is Suriname een grote grabbelton geworden.


  Maak melding
 2. Eerst stelen onder Gersie, met nog net tijdens zn vertrek dat iemand dat ondertekent en nu dat v Trikt gezorgd heeft voor t binnenhalen van die 19,5 milj euro mag hij “iets”voor zichzelf regelen(die auto’s en contracten van Orion) krijgt hij dat smerige spelletje van Cambio Chotelal dollars die uit de doos-in-een-klap-samen-geleend-geld(vd Banken bestemd voor zgn kasrserve CBvS) erbij die hij moet oplossen.
  Op het moment dat hij journalisten doorverwees die vragen bleven stellen om naar Baas DDB(nog nooit eerder dat de Pres ook daar de “baas”van is) te gaan voor het antwoord kwam zn kop op de slachtbank terecht. Terwijl een ieder kan aanvoelen dat dit onrecht is en we weten wie nog meer met zn kop op de slachtbank moet….TRALALALA…..(als jullie mij ten onder willen brengen ga ik niet alleen, krijgen we het gevoel, WRAAKNEMING, TERUGPAKKEN, REVANGE)
  Zo DOORZICHTIG allemaal. Maar in Su heeft met het te druk met SURVIVEN behalve de iets minder slimme aanleg waardoor men dit soort analyses moeilijk kan maken.
  A LIBI MOE LIBI, me MARS……..
  JE LIBI now ma jo KA later…….willen jullie dat(aan alle Surinamers gericht).


  gemodereerd
 3. Is het wel af voor de verkiezingen.
  6 meter breed? En de voetpad en fietspad?
  Zal het ook geasvalteerd zijn of worden?


  gemodereerd
 4. Die wegen moeten worden gemaakt met of zonder de verkiezingen , wat een gelul altijd, wegen horen Rehabilitatie te worden, hier moeten wij ook voor Noorzuidlijn betalen het kostte plaatje was 5 Miljard achter eraf heeft het de staat 18 Miljard gekost , wie denkt jij dat er voor betaald hier in Nederland 🇳🇱 de mensen die in Nederland wonen , dus het moet 1keer ophouden, jullie willen drie en vier Auto’s 🚗 hebben en wegenbelasting betalen, Surinamers willen alles Gratis die tijd is al voorbij komen jullie kijken wat er allemaal komt bij kijken als je auto 🚗 hier wil Rijden.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES