vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameVisueel beperkten geholpen aan nieuwe ID-kaart

Visueel beperkten geholpen aan nieuwe ID-kaart

-

Does Travel - naar Suriname

De mobiele unit van de afdeling Identiteit van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) is vorig week donderdag en vrijdag naar de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) geweest om visueel beperkten te voorzien van een ID-kaart. Voor de verkiezingen van 25 mei is het belangrijk dat alle kiesgerechtigden beschikken over een identiteitskaart.

Jorta Pinas, coördinator activiteiten van de stichting, juicht het initiatief toe, omdat het deze doelgroep logistiek niet gemakkelijk is om een nieuwe ID-kaart te laten maken. Op de donderdag komen veel visueel beperkten, onder wie oud-leerlingen, werkenden en nieuwe leerlingen, bij het Blindeninstituut bijeen. Tijdens het bezoek zijn ruim zestig zijn ruim zestig visueel beperkten geholpen aan hun e-ID kaart.

Atish Jagroep en Lerenzo Hirkul, oud leerlingen van NSBS, zijn heel blij dat ze op de locatie zijn geholpen aan een nieuwe identiteitskaart, meldt het Surinaamse ministerie van Binnenlandse Zaken. “Het is voor ons een bekende locatie en we konden zonder enige drukte, onze identiteitskaart laten maken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Deze mensen zijn altijd al een vergetengroep geweest en nu de verkiezing eraan zit te komen dan worden ze opeens gezien door ook deze zieltjes te winnen om te gaan stemmen. Nou hou er rekening mee dat ze slechtszienden zijn en hoop niet dat hier misbruik van wordt gemaakt met de gang naar het stembureau. Want het woord misbruik zegt het al veel wat er gaat gebeuren. Hoop dat familie deze stemgerechtigden hierin kan ondersteunen.


  Maak melding
 2. ” … Voor de verkiezingen van 25 mei is het belangrijk dat alle kiesgerechtigden beschikken over een identiteitskaart. … ”

  Ik heb sterk het vermoeden dat het stemmen, het tellen van de stemmen en
  / of het invoeren van de uitslagen digitaal gaat gebeuren om zogenaamd fraude te voorkomen.
  Ook met digitalisering is fraude mogelijk, denk maar aan de sjoemel software van de bekende automerken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES