Doden bij bootongeluk op Marowijnerivier in Suriname

15
Boot rivier Suriname

Bij een bootongeluk op de Marowijnerivier zijn woensdag zeker twee mensen om het leven gekomen. Volgens de eerste berichten zou de boot rond 18.00u gekapseisd zijn en raakten enkele mensen te water.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat ongeval plaats vond ter hoogte van Awara Soela. Onder de slachtoffers zouden zich ook militairen bevinden. Het lijk van één militair zou reeds geborgen zijn.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) konden enkele inzittenden zich in veiligheid brengen en zijn twee lijken inmiddels geborgen, waaronder een militair. Er is een zoektocht ingezet naar de bootsman die nog vermist wordt schrijft dWT.

15 REACTIES

 1. Lifevest ooit gehoord of is er nooit eerder gebeurt,tal van ongeluk is gebeurt in Suriname en nog denken sommige mensen mij overkomt het niet,families sterkte aub mensen vecht niet met de natuur,als jullie op it water gaan aub draag en bescherm je zelf en niet denken mij overkomt het niet,jammer voor zulke jonge mensen die heen is gegaan tries
  gemodereerd

 2. Ze leren het nooit, zwemvesten moet men nu wettelijk verplicht stellen. En ja wel het zijn weer volwassenen die ook niet luisteren. Altijd maar denken mij overkomt niets. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Minister van Transport en Handel, kan miljoenen van deze vesten importeren vanuit China. Boot eigenaren verplichten deze aan te schaffen tijdens het vervoeren van mensen.

  R.I.P.
  Fam Kraktie.
  gemodereerd

 3. Wanneer je te water raakt bij een sula kan je je hoofd stoten tegen de rotsen en dan helpt een zwemvest niet. Onstuimig water en rotsen…levensgevaarlijk!!


  Maak melding

 4. Wel is het verplicht om een zwemvest aan te hebben ,ook een auto gordel is verplicht .

  Teveel risico neem men in Suriname, niemand kan een andere waarschuwen .

  Men neemt teveel risico er staan geen borden aan de oever ,dat aan geeft dat je een zwemvest moet aan hebben .

  Ook zo bij Meerzorg naar Paramaribo zonder zwem vesteten vaart men daar over .

  De nieuw Regering moet een moderne veerboot bij Meerzorg naar Paramaribo laten varen .

  Er gaan geen dagen voor bij in Suriname zonder een droevig bericht .

  Mensen moeten beter kunnen inschatten of leren inschatten wat gevaar is .

  Veel sterkte aan de Familie en Vrienden .


  Maak melding

 5. Er staat nergens in het bericht dat de mensen geen zwemvest om hadden en zoals andere reageerders terecht hebben opgemerkt zijn er 2 dingen nodig voor een Sula, te weten: water en rotsen.
  In ieder geval R.I.P en sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 6. Met een boot mee geweest , er waren zat zwemvesten, maar inderdaad doet niemand ze om, werd een beetje uit gelachen, was de enige met een vest om.
  Weet zeker dat er mensen waren die niet konden zwemmen.
  Het is grootmoedigheid, en er gebeurd toch niets, moet je die zien met een vest om hahaha.


  Maak melding

 7. Bootjes, Koriaaltjes, Boto, wanneer word Suriname modern, inzake moderner hedendaagse veerboten en schepen.
  Na 44jaar nog steeds ijzels karretje politiek.
  Zo de voor de generaties.
  gemodereerd

 8. De mensen moetten verplicht worden om zwemvesten te dragen want een soela is levensgevaarlijk, hopelijk wordt dit een les voor anderen. Sterkte aan de na nabestaanden
  gemodereerd

 9. De zwemvesten stinken naar zweet, omdat ze niet gereinigd worden, maar liever een stinkend vest dan verzuipen. Het is me opgevallen dat niemand ze omdoet en zelfs ouders die het risico met hun kinderen nemen. Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.