maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWerkzaamheden pompgemaal Wageningen verlopen gestaag

Werkzaamheden pompgemaal Wageningen verlopen gestaag

-

Does Travel - naar Suriname

In de afgelopen periode is gebleken dat er niet voldoende water aanwezig is voor de rijstsector te Nickerie. De weersomstandigheden zijn ook niet gunstig geweest en heeft het minder geregend dan werd verwacht.

De afgelopen maanden is er bij de werkzaamheden stagnatie opgetreden omdat het gereedschap voor het vreeswerk uit het buitenland moest worden ingevoerd. Bij het uitvrezen mag er geen gebruik worden gemaakt van Jackhammers. Deze en nog enkele technische redenen hebben geresulteerd in een langere werkperiode dan gepland.

Evenwel verlopen de werkzaamheden nu gestaag. De Surinaamse aannemer is van start gegaan met het uitvrezen van de uitstroomzijde van pompkamer 3, waardoor over enkele weken kan worden gestart met de installatie van de eerste nieuwe pomp. Volgens de directievoerder Cite Engineering en Consultants Buro, is het streven erop gericht deze pomp 3 uiterlijk eind april dit jaar in werking te hebben.

Er wordt ook gewerkt aan de reparatie van pomp 2, welke volgens de planning binnen 3 weken voltooid moet zijn. Pomp1 van het Wageningen pompgemaal is volledig in werking en met bijstand van de mobiele pomp probeert het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) met alle binnen haar beschikbare mogelijkheden, irrigatiewater naar de boeren te brengen.

Het beleid van het ministerie is erop gericht de gehele agrarischesector in Suriname duurzaam te ontwikkelen, de rijstsector is daar een wezenlijk onderdeel van. Er is reeds bewerkstelligd dat er rijst kan worden geëxporteerd naar Venezuela, en er zijn gesprekken gaande voor de export naar Cuba. Ook is de sector verzekerd van ureum tegen een voordelige prijs, meldt LVV.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Zoals eerder aangegeven, wij zullen tot mei a’s overspoeld worden met dit soort berichten. Wat dat betreft zou het beter zijn om elk jaar verkiezingen in Suriname te houden, tenzij het volk straks afrekent met de NDP en zorgt dat er een nieuw(e) bewind gaat waaien in Suriname.


    gemodereerd
  2. Elk jaar hoor ik dat er nieuwe aggregaten zijn aangeschaft ten behoeve diverse pompgemalen in de regio Wageningen en nickerie. Elk jaar hoor ik de pompgemalen niet goed werken. Elk jaar hoor ik aggregaten stuk gegaan. Elk jaar hoor ik er is een nieuwe bestuur is aangesteld (familie dan wel vriend). Elk jaar hoor ik dit en dat…….wanneer houdt het op met leugens en onzin verkondigen. Gewoon en openlijk uitknijpen van het volk aldaar.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES