zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie heeft kroongetuige die bij doodschieten 16-jarige was

Politie heeft kroongetuige die bij doodschieten 16-jarige was

-

Does Travel - naar Suriname

In de zaak waarbij de 16-jarige Dion Beeldstroo (links) werd doodgeschoten door de 18-jarig Vidjai J. (rechts), heeft de Surinaamse politie een kroongetuige. Het gaat volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) om een eveneens 16-jarige jongen, die door het Korps Politie Suriname in verzekerde bewaring wordt gehouden.

Deze kroongetuige is een belangrijke getuige in de zaak omdat hij er volgens de krant bij was toen Beeldstroo met een jachtgeweer vanaf korte afstand door J. werd doodgeschoten. Hij zou volgens dWT ook hebben gevreesd voor zijn leven.

De kroongetuige was mee toen de dader plotseling het vuur opende op het slachtoffer. Hij kreeg toen onder bedreiging met het vuurwapen de opdracht te helpen het lijk in de trens te rollen. De zestienjarige werd toen met de dood bedreigd indien hij zou klikken schrijft de krant.

Nadat het lijk van Beeldstroo twee dagen later bij toeval in de goot langs de Zwampweg werd aangetroffen bij opschoningswerkzaamheden, meldde de getuige zich met een advocaat bij de politie. De tiener had zijn ouders verteld, dat hij erbij was toen Beeldstroo werd doodgeschoten. Hij vreesde het volgend slachtoffer te worden aldus de krant in dit uitgebreid artikel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. Moordenaar zijn is niet leeftijd gebonden.Dit is verschrikkelijk wat er is gebeurd en gelukkig heeft de kroon getuige lef om zich bij de politie te melden. Hoop dat anderen ook het voorbeeld nemen van deze jonge kroongetuige. Deze moordenaar mag wat mij betreft voor 50 jaar achter de tralies of levenslang zonder vervroegde vrijlating. 18 jaar en al een groot gevaar in onze maatschappij. Voorgoed opbergen. Zo zie je maar weer vrienden zijn niet altijd te vertrouwen. Je weet nooit wie je vriend is. Een echte vriend doet zulke dingen niet.

  R.I.P. 16 jarige jongeman

  Fam. sterkte met dit groot verlies.


  Maak melding
 2. 18 jaar. 🤔 geen enkel opa doelie
  Deze jongen moet als een volwassen worden voorgeleid behalve dat hy een aanslag op zyn eigen vader eilde doen slagen heeft hy zelf moord gepleegd
  Hy mag de bak in voor de komende 20 jaren


  gemodereerd
 3. Zo jong en koelbloedig! Ik vind dat verhaal over de chantage tot beraming van de overval door deze 2 jongens toch heel vreemd . Ze waren blijkbaar 2 vrienden die ze elkaar goed kennen, anders zou die beeldstroo niet instemmen met bepalen van die strategie cq roof plan ,
  Ik vraag me af : kunnen deze jongens niet liever een moord strategie bepalen en uitvoeren tegen de grootste crimineel van die 100 miljoen€ .


  gemodereerd
 4. Als een zoon zoveel haat koestert jegens zijn vader is er iets fundamenteel mis gegaan tijdens de opvoeding. Ik vraag mij af of de ouders dit niet eerder hebben opgemerkt. In veel gezinnen is er geen sprake van een liefdevolle opvoeding. Relatief veel aandacht gaat aan het verdienen van de kost en kinderen worden verwaarloosd. Er zijn hier 3 families met een trauma. De familie van Beeldstro, de familie van de jongen die getuige was en de familie van Vidjay.
  De Surinaamse samenleving maakt een zeer moeilijke tijd door en het effect zien wij aan het gedrag van zowel volwassenen als jongeren.


  Maak melding
 5. Als de jeugd de reacties hierboven mocht lezen dan begrijp ik waarom het mis met de jeugd gaat. goed voorbeeld.


  gemodereerd
 6. Deze jongvolwassene moet ongetwijfeld een disorder hebben. Het is gewoon niet normaal. Er zullen wel duizenden tieners zijn die om de ene of andere reden een pleurishekel hebben aan hun vader. Maar gaat het zover dat ze hun vader gaan vermoorden? Nee! Nota bene de manier waarop dit zich voltrokken heeft. Hij had ook een knuppel kunnen pakken en zijn vader in zijn slaap kunnen doodknuppelen. Maar dan zou hij de bak ingaan. Dus komt er een ’ huurmoordenaar’ om de hoek kijken. Het gaat fout ,vervolgens wordt hij gechanteerd en besluit de ‘ingehuurde’ koelbloedig te vermoorden.

  Dit is gewoon een disorder. Klinkt als iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis . De reikwijdte van zijn handelingen en de consequenties heeft hij nimmer kunnen overzien (denk maar aan zijn moeder en zus die ook vermoord hadden kunnen worden). Wel een plan beramen maar voor de rest waren het merendeels ad-hocbeslissingen. Hij moet aan een psychiatrisch onderzoek onderworpen worden. De kroongetuige heeft pas melding gedaan toen het lijk ontdekt werd. Wat nu als het lijk niet ontdekt was? Tijdens opschoningswerkzaamheden werd het lijk ontdekt. Wie zegt dat lanti niet werkt? Heftig hoor.


  Maak melding
 7. Debby 6 februari 2020 At 08:45
  Als een zoon zoveel haat koestert jegens zijn vader is er iets fundamenteel mis gegaan tijdens de opvoeding.

  Dat is de verklaring van wie ? Waarom zou deze jongen een haat jegens zijn vader koesteren ? Ik denk dat er gewoon sprake is van een ordinaire roofoverval en dat de jongen de rover op heterdaad betrapt heeft en hem direct morsdood maakte. dat denk ik echt.


  gemodereerd
 8. Ik lees het verhaal rond de opdrachtgever en denk…..dit verwondert mij helemaal niet! Na so dem gwentie, alles voor geld en macht. Als je daarvoor je eigen vader of moeder moet opruimen, dan zij het zo. Disi na culturu sani!!


  Maak melding
 9. Niets nieuw onder de zon.
  In Amerika heb je de Mendez broers die hun ouders koelbloedig vermooord hebben niet omdat ze slecht behandeld waren, maar vanwege de erfenis die ze zouden krijgen. En wat blaka mang krijgt in dit verhaal een slechte naam betreft, daarop zeg ik die blaka mang moet zich gewoon niet voor het karretje laten spannen!


  Maak melding
 10. FORSE STRAFFEN INVOEREN IN SURINAME:
  DODEN= DOODSTRAF
  1 X STELEN = 2 VINGERS
  2 X STELEN= 1 HAND
  3 X STELEN= 2 VINGERS EN 1 TEEN
  ROVEN / BEROVEN = BEIDE HANDEN ERAF
  MEERDERE MOORDEN= DOODSTRAF MET DAARVOOR EERST HANDEN EN BENEN ERAF.
  100 MILJOEN ROVEN= DOODSTRAF


  Maak melding
 11. Aan zijn kop te zien zat hij met veel woede opsluiten deze awarie en nooit meer vrij komen


  gemodereerd
 12. @Ali

  Vergeet niet doodstraf invoeren voor kindermisbruik, virus verspreiden van aids en drugshandel.


  gemodereerd
 13. Talk right verander je naam in I Talk poep wie zijn de mensen die voor 99,99.999% roven,moorden,verkrachten en andere stronterij uitvreten wat de samenleving spug en spug zat is zet je wc-bril af dan zul je de ware feiten misschien wel inzien


  Maak melding
 14. Beste mensen,
  die jongeman heeft geen lef, maar is poepie bang geworden van zijn “vriend” Vijay.
  Verder mensen, soms krijgen kinderen een goede opvoeding, maar kunnen desondanks het verkeerde pad opgaan. Een ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, maar grongtapu ai haar soema. Een simpele redenering, als de doodgeschoten jongeman niet had meegedaan, dan zou hij nog leven of niet? En abanies hebben nooit vrienden, want het draait om hem/haar alleen.
  Wijlen Horb was toch een kabel van D.D.B ? Baas: pe a mang eindigd? Volgens verklaring van de toenmalige militaire piraten machthebbers. Had hij zichzelf opgehangen aan een stuk touw van zijn militaire onderbroek. AI boy loek wang tori!

  De tata ab wang spreekwoord, arki : “wie met pek omgaat, wordt ermee besmet”.
  Check a poku: For King & Country, Joy & Christafari “Waymaker”

  Desondanks: Gado de Wi fesi wang, a Stong fotu fu tengo! Be Bless


  Maak melding
 15. Waterkant zou beter moeten weten dan die hind jongen zijn foto zo open en bloot te zetten.
  Nee mensen zetten het op fb dus we zetten het ok zo.
  Moet het een foute foto zijn


  Maak melding
 16. Het kan van alles zijn..wij zitten te denken..terwijl die jongen alleen weet waarom hij zoiets gedaan heeft..als het om haat gaat voor zijn vader..dan is het omgekeerde ook dat de vader dat kind misschien 10 keer meer haat dan die jongen zelf..sommige ouders maken kinderen met liefde..maar ondanks 1 onvergetelijke fout..haten zij die kindern zodanig dat er geen einde aankomt..soms worden kinderen door eigen vader onderdrukt…mishandeld..verwaarloosd..misbruikt en noem maar op..soms zijn kinderen bang hun woord aan de samenleving te brengen en gaan ze over tot zelf bescherming of oplossing..daarom zeg ik niets bij deze ..want elke coin heeft 2 kanten..als wij de ene kant zien is het ook noodzakelijk om de teede kant ook te zien..nu zegt iedereen wreed over die jongen..maar stel je voor dat die vader wreder is misschien..dat die jongen deze stappen zonder na te denken heeft ondernomen.die jongen die dood is die was toch ook voor geldlust die vader gaan vermoorden..maar is anders verlopen..


  gemodereerd
 17. Bij een actie..is er natuurlijk een keer een tegen reactie ..ienand afpersen en intimideerde gedrag vraagt om iets wat je niet verwacht…de rechter zal moeten oordelen…was het verweer..of moord…tot zover hou je kinderen zelf in de gaten van wat ze doen…bless


  Maak melding
 18. Redactie van Waterkant, dit komt over als meten met 2 maten! Waarom heeft de 18-jarige schutter Vidjai J. op de foto geen balk over de ogen, zoals gebruikelijk wanneer jullie foto’s van misdaadplegers plaatsen?
  Dat de foto mogelijk ook op Facebook te zien is, wil nog niet zeggen dat de journalistieke etiquette niet meer in acht hoeft te worden genomen.


  Maak melding
 19. Het is geen Hindoestaanse jongen. Je ziet toch dat hij een dogla is? Die mengelmoesjes beloven niets goeds. Ik weet niet wat de Hindoestanen bezielt dat ze zich gaan vermengen met van alles en nog wat.


  Maak melding
 20. Sorry hoor al die opmerkingen.
  Ik ben eens en niet eens als beeldstroo zelf geen opkomende crimineel was zou hij niet ingaan op het bod.maar rara was of is het verhaal wel waar wie pleit zich hierin schoon
  Ik zou ook de aangever aanhouden, want je bent ook.medeplichtig om informatie achter te houden. Pas na ontdekking wie zegt niet dat je het verhaal verzonnen heb.
  Als beeldstoo. Een rein geweten had en niet geld lustig was zou dit voorval.niet hebben plaats gevonden hoe kan je iemand dan chanteren op een mislukte daad met ?een raadsel en dan jou goede zogenaa vriend die jou daar laat liggen heeft hij ook geen boter op zijn kop en dat je pas na 2 dagen wordt ondekt had hij geen wroeging waarom eerst een advocaat raar verhaal em dan niet te spreken aan het tafereeltje die zich voor de deur van de veroorzaker met de overledene heeft voorgedaan de moeder en dochter hebben er nu niets mee te maken is hun zoon waarom met die kist voor het huis van die mensen straks wordt dit een soort van herhaling zien laat doen. Hoever kunnen en mogen mensen in Suriname gaan met dit soort tafereeltjes moet dit niet verboden worden. Verdachte dader, medeplichter en medevluchter wie wat waar..alles begint bij de opvoeding en de opvoeders en wat voor voorbeeld geef je aan de nakomelingen en het volk elk verhaal heeft ??????????? Vooral als je er zelf niet bij ben geweest


  Maak melding
 21. De criminaliteit neemt ergere vormen aan. De regering heeft duidelijk geen antwoord hier op en de politie is helemaal verzwakt om de criminaliteit in te dammen. De jongens krijgen steeds meer durf om te roven,en andere criminele activiteiten uit te halen.zoveel werk word er gedaan om die verdachte op te sporen en wanneer zo veroordeelt word krijgt hij een paar jaren of word hij vrijgesproken.voor dat j denkt zit j samen met de moordenaar in de gym of ergens anders.de rechterlijke macht is helemaal verzwakt en de criminelen hebben het door,vandaar die wild wild west situatie. Advies: Stel je vertrouwen in de Here Jesus want Hij alleen kan j beschermen en leiden. God bless🙏❤️


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES