dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisPremière vertoning documentaire 'Op hoop van Zichem'

Première vertoning documentaire ‘Op hoop van Zichem’

-

Does Travel - naar Suriname

Op 8 februari 1970 werd de eerwaarde heer Aloysius Zichem tot bisschop gewijd en ruim een jaar later op 13 oktober 1971 geïnstalleerd tot bisschop van Paramaribo. Mgr Zichem werd daarmee de eerste bisschop van Surinaamse afkomst. Hij is op 13 november 2016 heengegaan.

Op 8 februari wordt de 50steverjaardag van de bisschopswijding van Mgr. Zichem herdacht. Dit historische feit wil het RK Bisdom Paramaribo gedenken met een documentaire over zijn leven, in het bijzonder als bisschop van Paramaribo, en wat hij heeft betekend voor de rooms-katholieke kerk en voor de gehele Surinaamse samenleving.

De première van deze documentaire is op zaterdag 8 februari a.s. om 20:00 uur in de kathedrale basiliek aan de Henck-Arronstraat in Suriname. Ter dekking van de kosten van de productie van deze documentaire wordt van elke bezoeker een bijdrage van SRD 25,00 gevraagd.

Na deze première zullen er meerdere vertoningen volgen. De data worden alsnog bekendgemaakt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. De volgende versnelling in de politieke strijd die het RK-bisdom onder leiding van Choennie voert tegen de huidige machthebbers. Heeft niets met God of zieltjes winnen te maken.


  Maak melding
 2. Zichem, net zoals Choennie, ook één van die hypocriete handlangers van het opperhoofd van het Vaticaan in Rome.
  Donderstraal toch op man met jullie RK bisdom. Verbeter de wereld en begin bij jezelf. Bigin alvast met het aanpakken van alle misstanden binnen jullie eigen geledingen.


  gemodereerd
 3. Veel van de ontwikkeling in het binnenland kwam van het RK bisdom middels micro projecten ondersteund met name door Nederland (gebeurd nog steeds). Na voltooiing werden deze ontwikkeligsprojecten in overleg met de diverse stakeholders in beheer gegeven aan de regering. Je raadt het al….De sloop en plundering kon beginnen. In de laatste 10 jaren steeds verergert.


  Maak melding
 4. Mgr. Zichem is een van de meest integere mensen die Suriname ooit heeft gekend! Ik heb hem lang geleden, toen nog pater Zichem, van dichtbij mogen meemaken tijdens de godsdienstlessen op de St. Paulusschool. Hij kon zich helemaal vinden in mijn vrije opvattingen over het geloof, en probeerde me niet krampachtig op de ‘oude wijze’ te laten geloven. Toen was hij zijn tijd al ver vooruit. In alle opzichten een fantastische man!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES