woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWisselkoersen US dollar en euro verder gestegen in Suriname

Wisselkoersen US dollar en euro verder gestegen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Er moet in Suriname steeds meer worden neergeteld voor vreemde valuta. De US dollar en euro wisselkoersen in het land zijn vandaag namelijk verder gestegen.

De cambiokoers voor de aankoop van USD bedraagt vandaag SRD 9.00 en wordt tussen de SRD 9.25 en 9.30 verkocht. De euro wordt tussen SRD 9.10 en 9.15 aangekocht en tussen de 9.35 en 9.40 verkocht.

Het lijkt erop dat de perikelen rondom de Centrale Bank van Suriname (CBvS) de koersen verder hebben doen stijgen. Verschillende Surinaamse economen laten weten dat de prijzen van goederen en diensten ook zullen stijgen, als gevolg van deze koersontwikkelingen.

President Desi Bouterse gaf in oktober vorig jaar aan dat op weg naar 25 november de koers drastisch omlaag zou gaan. Echter ging de koers vanaf toen niet omlaag, maar juist langzamerhand omhoog.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

58 REACTIES
 1. @ oom bert

  Die zijn aan het genieten want, ze zijn al binnen na al die jaren dat ze van het domme volk, te hebben genoten !

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. GEEN DEVALUATIE. Desie zegt dat hij kan sturen. Net zo goed als n chauffeur. KEBOENG BANG KADOENG


  gemodereerd
 3. De koersstijging is een spel dat wordt aangestuurd door de kapitalisten binnen de VHP.Zij zien hun kans schoon om misbruik te maken van de perikelen rond de VCB. Bij hen gaat het om het behalen van grove winsten over de ruggen van de massa. De koers t.o.v. de dollar en Euro kan echt veel lager. Gelukkig doen niet alle cambiohouders mee aan dit vuile spel.


  gemodereerd
 4. @RobG ben je nu echt dom of ben je gewoon stom , je ziet nu gewoon spoken die er niet zijn jou NDP kan het werk gewoon niet doen weg met die gasten klaar zo simpel is het ! Men


  gemodereerd
 5. Wat de gevolgen zijn van deze koersontwikkeling laat zich raden. Daarbovenop komt nog het moment dat er rente en aflossing moet worden gedaan wat zeer zeker de koers verder zal opdrijven omdat de overheid de SRD’s bij zal moeten drukken om de US$ aan te schaffen.
  Ik denk dat de koers minimaal naar 11 tot 12 zal stijgen op moment van de verkiezing.

  Vraag mij nu met een zeer brede grijns “RobG waar ben jij, jij die beweert econoom te zijn. Wat is jou ongezouten mening en advies”


  gemodereerd
 6. Nog 5 alles komt goed.. straks wordt de Lijder opgeborgen voor 20 jaar voor zijn eigen veiligheid ..

  We hebben alles aan grondstoffen z.a. olie,voeding, vis, groenten,bos, hout,rijst,bouxiet, goud,diamant. Natuur klimaat..
  Maar we pilaren no Ka.. , we zijn ziende blind horende doof wetende DOM…
  En dat is onze lot….


  gemodereerd
 7. Wanneer krijgen we opstanden in Su zoals in de jaren 60 om Ali Baba en zijn 40 rovers weg te jagen.
  Deze figuren zijn een ramp voor het land. niet wachten tot 25 mei maar doe het nu ter voorkoming dat deze figuren ergere dingen zullen uithalen in de komende 3 maanden. Volgens mij zitten ze nu in hoge nood en kunnen zelfs de ambtenarensalarissen niet betalen.


  gemodereerd
 8. Wat heeft de koers van SRD vs de €/$ met de VHP te maken RobG(oebbels)? Het is vraag en aanbod (op Cuba gestudeerde econoom) en aangezien jullie alles al gestolen hebben is er geen aanbod van USD’s. Geef het nu maar toe jullie kunnen het niet, jullie hebben het nooit gekund en jullie zullen het nooit kunnen. Dus! Weg wezen.


  gemodereerd
 9. Er komt geen devaluatie aldus woorden van amzad abdoel. De koers is op weg naar 10.00 voor de us$. Waar zijn de beste economen vsn de NDP zoals amzad, dominee misiema, sharmila e.a. laat ze nu komen schreeuwen dat alles koek en ei is.


  gemodereerd
 10. RobertaGay,
  Die megacriminele baas van je brengt toch met de regelmaat van de klok de koers omlaag ??

  De cijfers liegen er niet om…binnen 10 JAAR van
  2.8 > 9.4

  Laat je nou zsm opnemen in een psychiatrische kliniek want je bent zwakbegaafd, geestesziek en KNETTERGEK !!!!!!! 🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding
 11. Wanneer is er een Dna vergadering?
  Horen jullie de oppositie klagen daarover?
  Ze spelen mee.
  Alles is een spel.
  Alleen zien velen dat niet.
  Er is veeel geld weggemaakt en onderling verdeeld.
  Ze hoeven na deze slag nooit meer te werken en hun families vluchten naar mooie landen.
  Dit land wordt beroofd achter gelaten.
  Ook de oppositie zoals Brunswijk heeft mogelijk geld gehad. Hij zegt geen snars.

  Wat een rotzooi in het land.
  Bijna alle politici zijn boeven.

  En als je geen boef bent.
  Vraag dan de vergadering aan, ga naar de PG.

  De maskers zullen vallen deze week
  Abdoel zelfs is miljonair nu.
  Je praat over 100 plus miljoen usd.

  Chakka
  De schuld ligt ook bij de oppositie. Die zijn slap en hebben boter op hun kop.
  Slappe oplossingen komen ze mee.
  Ook die SBV laat gewoon van zich stelen.

  Als een medewerker 1000srd steelt wordr ie opgesloten.
  Nu wordt er 10000000 gestolen en ze komen met oplossingen.
  Grapjassen.


  gemodereerd
 12. Cornelis….

  Massamoordenaar BOUTERSE kan net zo goed sturen als die buschauffeur in Venezuela.

  Het blijken achteraf spookrijders te zijn…
  En notoire domoor RobertaGay zit achterin het busje, aanwijzingen te geven.
  Nou…..dan weet je genoeg ……regelrecht het financieel/economisch/ moreel ravijn in.


  Maak melding
 13. Het word straks een nog grotere roversbende in Suriname. Zelfs Satan de Duivel, de heerser van deze wereld heeft het niet meer in de hand. Jahweh gaat de situatie veranderen en niemand anders.


  gemodereerd
 14. @Rasta ben jij nou zo blind of ben jij nou zo dom om niet te kunnen zien dat elke keer wanneer de vhp niet in de regering zit de koers en de prijzen meteen stijgen.alsof ij alleen instaat zijn te regeren Echter wanneer zij aan de macht zijn gebeurd er totaal niks in het land zowel op sociaal als economisch gebied.behalve dan voor de groep rond hun partij en dat noemen ze ontwikkeling. In hun bijna 100jarig bestaan kunnen ze niet aantonen wat ze voor het land hebben gedaan.wil je me zeggen dat ze nu een multi etnische partij zijn?het s gewoon een andere strategie om aan de macht te kunnen komen.Ik heb het al vaker gezegd de koers stijgingen zijn kunstmatig en een regelrechte gijzeling van het land toen ze Bruma in de jaren 70 met rijst wilden chanteren heeft die ze middels CIS op de knieen gedwongen .
  Als ik in de plaats van deze regering was zou ik de olie voor minstens 50 miljard verpanden zou im zie wie de koers nog zou stuwen


  gemodereerd
 15. Het surinaamse volk zal de schade die deze criminelen aanrichten nog heel lang aan den lijve voelen.
  Su is nu een junkstaat dwz ga maar bedelen om wat te kunnen lenen…de inkomsten uit de goud-en oliewinning gaan rechtstreeks naar bokito en lonny en consorten.
  China lacht zich helemaal suf want ze hebben Su in een wurggreep.
  Het is vreselijk voor de burger maar deze bosapen gaan de macht blijven houden.
  In ieder geval heeft de bevolking nu uien en knoflook genoeg om een aardappelgerecht te bereiden want de koers gaat nu echt naar de klote.
  Ik hoop dat de ALOE lekker smaakt want veel meer gaat het de komende jaren niet worden.
  Ding alata foer a herie staatskas.


  Maak melding
 16. A seti keba!!! ZEER LOGISCH.!! Er is duidelijk geen geld meer in de kas om de koersen te interveniëren. Bouterse had deze roof al lang in het verschiet en/of bedacht , en deed zijn valse belofte voor de zoveelste keer weer op zijn nieuwjaars toespraak .
  Waar is die 100 miljoen € en wanneer komt die ka regering met een grondige tekst en uitleg , ik ben mijn pensioen geld duidelijk al kwijt bij spsb, die ik uit Nederland elke maand spaar .
  En wat heeft de vhp met die verdwijningen te maken . Het is een K paarse kop minister die de scepter zwaai bij de financiën ! Tering ..,


  Maak melding
 17. Het is slechts een kwestie van tijd, maar de ndp zal heel snel moeten overgaan tot monetaire financiering, wil ze aan haar maandelijkse verplichtingen kunnen voldoen.
  We weten intussen allemaal dat er geen inkomsten meer zijn.
  Dat betekent dat de koersen verder zullen stijgen. De inkomsten uit olie zullen nog op zich laten wachten. Als het meezit zal de ndp deze periode niet meemaken. Lichtpuntje voor land en volk.


  Maak melding
 18. Wie Bouta nog geloofd met zijn onzinnige praatjes heeft ook een ernstige verstandelijke beperking. Steeds weer is hij bezig zieltjes te winnen van de hersenloze. Het wordt nu tijd om deze gast voorgoed naar Boma te verkassen. Gemeenschapsgelden zijn gestolen, vooral de ene leugen na de anderen verkondigen met Boefdraad, Abrahams en de rest.
  Misschien kan Van der San van Jo koe, Bouta adviseren nu op te stappen.


  gemodereerd
 19. Wie nog een bloedruk stijgen wil moet NDP stemmen. De stijging krijg je gratis voor niks. Abdoel die boeler zal ergens weer een kont likken om onderuit te komen.


  Maak melding
 20. Waar ligt het aan, dat het volk zich zo in de maling laat nemen door de NDP. Er wordt van alles beloofd, maar niets komt goed uit, en toch massaal achter deze boeven staan. het ziet ernaar uit dat dit volk niet wil inzien dat ze voor de gek gehouden worden.


  Maak melding
 21. Mensen geen tijd verspillen aan bepaalde verdedigers van NDP regering,dit zijn fake personen ze hebben geld van de burgers gestolen en de gene die geen deel uitmaken van de coalitie de schuld geven dat het niet goed gaat in Suriname.
  Alleen de aller domste racisten en dieven die leven van gestolen gelden van de arme bevolking geloven nog in NDP coalitie.
  Laat deze regering jullie niet misleiden.


  gemodereerd
 22. Prasirie jij spoort niet,Rob g virus?wanneer zijn de Hindoestanen? Als zij het doen moet je kijken hoe de economie bloeit!jpu soort steelt en rooft als ze aan de macht zijn. Juist door jou soort en en gedachtegang komt suriname nooit vooruit. Als een ander beter is laatvzenhet dan doen.


  gemodereerd
 23. Whahaha. En ja hoor….zoals voorspeld is volgens Rob Chan verantwoordelijk voor de koersstijging. Chan is weer de zoveelste keer de grote boeman. Kijk eens naar de steeds toenemende openlijke roofovervallen al dan niet met een dodelijk afloop. Is ook de schuld van Chan/VHP? Man man man….fooi toch. Kijk naar de eigen balk in je oog. Wanneer houdt het op de hardwerkende burgers zand in de ogen te strooien. Afkappen met deze rotzooi op 25 mei.


  Maak melding
 24. @Daniel
  Heeft u wel eens een DNA vergadering gevolgd.

  1>> mevrouw Simons zit strak voor en beheerst de agenda en stuurt.
  2>> de oppositie is zeker kritisch maar de coalitie en mevrouw Simons laten toe dat de antwoorden en behandeling uit kunnen blijven. Dit met teksten is in onderzoek en het heeft tijd nodig of de regering zegt nog niet gereed te zijn.

  Er wordt zeker niet mee gespeeld. Ze wordt monddood gemaakt.


  Maak melding
 25. Het is vreemd dat Kabouter en Boefdraad zo stil zijn. Klootzakken hebben mee lopen profiteren en doen nu net alsof Van Trikt op eigen houtjes heeft gehandeld.
  Hoe Chotelall aan de $ dollars is gekomen hoor je ook niks meer over. Oedith dat is ook verleden tijden. En ga zo maar door.


  Maak melding
 26. Zie hier de gevolgen van het maximale leningenbeleid ,roof van spaartegoeden, de corruptie, stupide acties a la Chotelal en een totaal gebrek aan deskundigheid op vrijwel elk vlak
  De stijging van de koers wordt versterkt door het zwijgen deze regering en het bungelen Van de CBvS.
  De onduidelijkheid zal voortduren tot 25 mei. Het is aan de kiezer om te bepalen welke richting we opgaan. Venezuela achterna met de NDP of terug naar een democratisch Suriname met instituten die zorgen voor goede checks and balances.


  Maak melding
 27. Zeer zorgelijk situatie….In zowel binnenlandse als buitenlandse media wordt volle aandacht hieraan besteed wat de situatie erger maakt. Mensen gaan speculeren. Terecht? Jazeker!! Want wie vertrouwt de roversbende nog? Onbelemmerd en openlijk wordt er gestolen. Jammer jammer voor dit mooi land met een prachtig volk.


  Maak melding
 28. Ik heb even de bovenstaande audio van Bouterse afgeluisterd.
  Mijn god, is deze man onze president? Om dood te schamen. Alleen wartaal. Lijkt alsof hij aan het dementeren is of zwaar onder medicamenten.
  Totaal en dan ook totaal ongeloofwaardig.
  Is een schade van het intelectueel deel(hoog en laag) van het volk.
  Cent.


  gemodereerd
 29. Gefeliciteerd Boutisten met jullie Pres. DDB, Jullie zullen het nooit toch afleren, al pinaren jullie tot het aan graf. Ik heb geen medelijden met deze zogenaamde boutisten, Net zoals alle andere Rovers; Noem ze maar op, Tigri, boefie, Chote.. en alle anderen.


  gemodereerd
 30. RobG

  3 februari 2020 At 23:53

  De koersstijging is een spel dat wordt aangestuurd door de kapitalisten binnen de VHP. Zij zien hun kans schoon om misbruik te maken van de perikelen rond de VCB. Bij hen gaat het om het behalen van grove winsten over de ruggen van de massa. De koers t.o.v. de dollar en Euro kan echt veel lager. Gelukkig doen niet alle cambiohouders mee aan dit vuile spel.

  =======================================================

  Wanneer gaan Bouterse en Hoefdraad rekenschap afleggen. Bouterse heeft keer op keer beloofd de koers omlaag te brengen. Maar Rob jij als econoom wist dat dit eraan zat te komen. De misstanden bij de Centrale Bank van Suriname heeft direct invloed op de koers. Neem van mij aan de koers zal de komende tijd alleen maar oplopen.


  gemodereerd
 31. De productie sectoren olie en goud leveren meer op dan ooit, veel bouwactiviteiten en volle schappen in de winkels en toerisme groeit.

  Vliegtuigmaaschappijen vliegen nu 7 dagen in de week naar Suriname.

  Eigen bezit van de gemiddelde Surinamers in lijkt groter dan ooit.

  Koersen van oliemaatshappijen die in Suriname bezig zijn schieten omhoog.

  Dit zijn visuele waarnemingen. Data over economische activiteiten in surinamers zijn schaars en heel summier.

  Ik vraag me af waarom dit gedrocht van wisselkoersen dan zo alles bepalend is voor de staat van onze economie.

  Je leest nooit iets over de omvang van de financiele sector in Suriname.

  Of worden verdiende onze valuta’s opgepot door de rijken om zodoende schaarste te creeren en het land economisch in een wurggreep houden.


  Maak melding
 32. Agoe Dagoe

  4 februari 2020 At 09:29

  De koers valt nog mee. Pas als het 1 op 20 wordt, wordt het zorgelijk.

  =======================================================

  We wachten nog steeds op een officiële verklaring van de regering rondom de diefstal. Koers 1 op 20 wordt makkelijk gehaald.


  gemodereerd
 33. De West is 1 van de grootste opjutters.dat soort figuren hun vergunning moeten ze intrekken. Hoop valse info zetten ze in hun stom blad.
  Nedeelanders zullen helpen elke keer mee te doen met onzin verzinnen. Vooral hoe olie en gasputten leeg raken. Minder investeerders.
  Ned is vol.


  gemodereerd
 34. Onder andere te maken met ego. Iedere surinamer die in het machtscentrum zit denk koning te zijn. Ik bepaal hier….goed of fout maakt niet uit. Trouwens fouten worden helemaal niet geaccepteerd. Gaat het echt goed fout dan komen ze met het alom bekende toverwoord…A NO MI..NA A KOLONISATOR. Deze regering heeft nooit opengestaan voor een goed advies. Corruptie, zelfverrijking, polarisatie, nepotisme vriendjespolitiek spelen een grote rol naar de afgang van dit mooi land.


  Maak melding
 35. Frantz 4 februari 2020 At 10:54
  De productie sectoren olie en goud leveren meer op dan ooit, veel bouwactiviteiten en volle schappen in de winkels en toerisme groeit.

  Vliegtuigmaaschappijen vliegen nu 7 dagen in de week naar Suriname.

  Eigen bezit van de gemiddelde Surinamers in lijkt groter dan ooit.

  Koersen van oliemaatshappijen die in Suriname bezig zijn schieten omhoog.

  Dit zijn visuele waarnemingen. Data over economische activiteiten in surinamers zijn schaars en heel summier.

  Ik vraag me af waarom dit gedrocht van wisselkoersen dan zo alles bepalend is voor de staat van onze economie.

  Je leest nooit iets over de omvang van de financiele sector in Suriname.

  Of worden verdiende onze valuta’s opgepot door de rijken om zodoende schaarste te creeren en het land economisch in een wurggreep houden.

  =====

  En toen werd Franz wakker na een heerlijke natte droom


  gemodereerd
 36. @ RobG

  Moeten we nu geloven dat Super President en Minister Boefdraad niet instaat zijn om zijn garanties na te komen omdat er wat VHPers met valuta speculeren.

  Beste RobG faalt uw president dan niet weer:
  1>> Hij heeft geen kans gezien de VHP criminele achter slot en grendel te krijgen ondanks al die superteams die hij heeft gaan gesteld.
  2>> Zijn instituten niet sterk genoeg zijn om die vermeende speculatie op te sporen, te indentificeren en aan te pakken en de klok terug te draaien.
  3>> De regering Bouterse onvoldoende vertrouwen in binnen en buitenland heeft voor een stabiel koersbeleid.

  Wie zijn die mannen die de regering steeds maar weer in de problemen brengen. Is het na weer falen geen tijd om de pyama aan te doen en in een hangmat te gaan liggen op Broka Bakka.


  Maak melding
 37. Wendy de koers en waar is de 100 miljoen?Jij zou maar al te graag in Holland wonen en weer de Nederlander erbij halen. Jij ziet witte spoken. Ben jij niet ontsnapt uit kolera want je lult als een kip zonder kop.


  gemodereerd
 38. Odi odi, fowroe skrifiwang.
  Het ligt niet aan die koers. Bouta heeft alles gedaan om de koers stabiel te houden.
  Maar de goederen zijn in waarde gestegen.
  Kijk noh, ik heb ook promotie gemaakt van 50 SRD naar 100 SRD.
  Fa waka RobG, Damsco,Porporietigri un de tap a veld ? We moeten kraken voor Bouta.
  A bung. Later meer. Me de druk nanga a aardappelvoorraad.
  Lang leve NDP. Wi dede gie Bouta !


  gemodereerd
 39. Ménsen…wees eerlijk. Ik proef hier een failliete Suriname. Moni no de moro. Honderden miljoenen usd zijn op een onverklaarbare wijze verdampt (lees gestolen). Inderdaad en een terechte opmerking destijds..Suriname is a failed state.


  Maak melding
 40. Kondremangs
  Heeft u niet opgemerkt dat. ..iedere keer wanneer DiDiBri iets bralt. .het TEGENGESTELDE gebeurd……..deze situatie brengt ons helaas terug naar de jaren 80 toen DEZELFDE boevenbende olv DiDiBri de boel toen de 1e keer naar de fillistijnen had geholpen……we gaan zeer zware tijden tegemoet. …want net zoals de periode van 1991 tot 1996 olv Vene 1. ….de SAP. ..zal een nieuwe regering behoorlijk moeten bezuinigen en de SRD zal nog meer devalueren. ….de jonge generatie heeft dat niet meegemaakt. ……mijn generatie wel. ..dus ik weet waar ik het over heb. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 41. Kondremangs
  Net in Herald nieuws. …..bijna geen US dollars meer te krijgen bij de cambios. …alleen bij Djotelal. …dus met goedkeuring van DiDiBri en zijn boevenbende. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 42. @jojo,
  De recente koersstijging staat sowieso los van de vraag naar Euro’s en US dollars. Deze koersstijging wordt bewust gecreëerd door personen die uit zijn op een nog grotere winstmarge. Zij maken misbruik van de situatie. Dit heeft prijsopdrijving tot gevolg. Het is daarom heel belangrijk dat de huidige regering het beheer krijgt over de inkomsten die uit de aardolie gegenereerd zullen worden. Er zal dan geen tekort meer zijn aan dollars waardoor de rol van de cambio’s geminimaliseerd zal zijn. Met andere woorden de kwalijke streken die de VHP cambiohouders thans uithalen zullen tot het verleden behoren. Een deel van de inkomsten uit olie zal naast reserveringen aangewend moeten worden om import vervangende industrie op te zetten. Verder zal geïnvesteerd moeten worden in huisvesting, de gezondheidszorg, het onderwijs, de infrastructuur,enz. Deze regering geeft blijk dit soort vraagstukken aan te willen pakken. Het is daarom zeer belangrijk dat de VHP niet de mogelijkheid krijgt om deze cambiohouders extra te faciliteren voor hun verleende diensten.


  Maak melding
 43. Whahahaha..
  – Koers stijgt….schuld VHP
  – criminaliteit stijgt…..schuld VHP
  – prijs levensmiddelen stijgt….schuld van Chan
  – tandarts niet meer te betalen….schuld van Chan
  – schoolgeld niet meer te betalen…schuld VHP
  – forse woningnood…schuld van Chan
  – slechte infrastructuur…..schuld Chan

  Etc etc……toverwoord is A no mi. Na Chan schuld dat suriname in verval is geraakt.

  Ik begin een vermoeden te krijgen dat Chan aan het spoken in de paarse hoofden. Paniek is compleet. Bezoekje brengen aan LPI kan geen kwaad.


  Maak melding
 44. beste RobG

  U bent de tijd lijn helemaal kwijt:
  1>> Als er olie inkomsten komen dan is dat pas over 5-7 jaar en ja dan is het verstandig een welvaartsfonds te vullen echter de kans is groot dat alle inkomsten verpand zijn als Bouterse door nag regeren.
  2>> U vergeet dat de VHP al 10 jaar niets meer te zeggen heeft en Bouterse alle kans gehad heeft criminele elementen op te sluiten. Hij heeft ze niet gevonden lijkt mij. Dat betekend of de criminele VHPers zijn er niet of Bouterse is niet bekwaam.
  3>> De gambio’s staan onder wettelijke controle. De regering heeft uitvoerende taken en zal de Gambio’s bij de les moeten houden en zal ongetwijfeld misdadig gedrag van Gambio’s kunnen stoppen. Als dat niet gebeurd dan faalt de regering.

  Indien u naar een ander wijst wijzen er drie vingers terug.


  Maak melding
 45. RobG 4 februari 2020 At 20:00
  @jojo,
  De recente koersstijging staat sowieso los van de vraag naar Euro’s en US dollars. Deze koersstijging wordt bewust gecreëerd door personen die uit zijn op een nog grotere winstmarge.

  Rob
  Mocht je het nog niet weten; de koers wordt gevormd door het vrije spel van vraag en aanbod.
  Uit je eerste zin leid ik af dat NIET door de vraag komt. – Sowieso schrijf je
  Dan blijft slecht een mogelijkheid open: door het aanbod.
  Om een koersstijging dan te bewerkstelligen zou het aanbod moeten worden verminderd.
  1)Kan je mij uitleggen hoe de cambio’s dat hebben gedaan, ondanks het feit dat de centrale bank een deel van de “geleende” respectievelijk gestolen 100 mln heeft gebruikt om de koers te stabiliseren.
  2)Is de macht van de cambio’s groter dan de macht van de centrale bank?

  Laten we er vervolgens vanuit gaan dat, ondanks het feit dat het niet zo is, je gelijk hebt, dat cambio’s munt proberen te slaan op de valutamarkt.
  3) Is dit verboden? Is het verboden om door te speculeren winst te maken?
  Zou de centrale bank dan niet moeten ingrijpen? Of weet ze niet hoe ze moet ingrijpen.
  4)Hoe plaats je de instelling van de kasreserveregeling in dit geheel?
  Deze maatregel zou dan averechts werken. Of niet?
  Eindconclusie
  Wat je aldus zegt is
  de koersverhouding $ – SRD Euro – SRD zou niet stijgen als het aanbod niet werd verminderd.
  Dan zijn ze bij de centrale bank helemaal de weg kwijt als ze van banken een deel van de voorraad dollars en euro’s overneemt
  Ze doen precies het tegengestelde.
  Rare jongens (die Romeinen) zouden de Galliërs zeggen


  Maak melding
 46. Ik ben eind mei in Suriname en heb nodig: een platform op het plein, 4 niet getrainde paarden en 4 gelijke stukken touw maar bovenal DBB en veel publiek droneopnames mogen ook gemaakt worden


  Maak melding
 47. Sorry hoor maar de hindostanen en de hindostaanse cambio’s bepalen daar de koers en drijven het land naar de filistijnen, reden waarom ze willen bouterse onderdrukken omdat ze weten dat hij die verkiezing zal willen . Ik zou een ieder met bedrijven en alles daarom heen heel veel belasting laten betalen waarom nu cement en stenen de prijzen daarvan de pan uitreizen het zijn de hindostanen dione de zaken hebben en de mensen daar onderdrukken
  Ik kan erover mee praatten en de reden ik heb bij een cambio gewerkt de grootste tjin a loi en vandaar uit waren het al de hindostanen die de koers bepaalden. Vanuit de centrale markt en een camvio aan de kwattaweg dat er nu geld is vervreemd zal wel weer een stunt zijn van de minister Adhin ook een hindostaan aan wie werden er uien en aardappelen geleverd op de markten en groothandelaren 1 van de stunts en dan daarvan bouterse de schuld geven of de regering . Is er inderdaad geld weg of is dit om de gemeenschap en de surinamers weer uit te plunderen, reden hindostaanse man beroofd van 100.000 usd net van de bank waar is dat geld gebleven, en ja dat moet weer in kas uit de zakken van de Surinamers allemaal vriendjes politiek en oplichting. Waarom zegt en verteld Adhin niet waar het geld gebleven is. Politieke en verkiezings stunt zo de press te maken onderdrukken ik heb niets met die man maar een nuchter denkend mens die denkt soms verder dan zijn neus lang is, omdat ze de verkiezing willen winnen en de macht in en over het land willen hebben, dat mag maar doe het op een eerlijke manier. Ik hoor Santokie niet waar blijft hij met zijn commentaar , waar zijn al die hindostaanse ministers hebben ze zwijgplicht. Il ben benieuwd, jullie mogen nu commentaar afvuren want de waarheid doet pijn als hij aan het licht komt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES