dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit NederlandSylvana Simons wil opnieuw gooi doen naar Tweede Kamerzetel

Sylvana Simons wil opnieuw gooi doen naar Tweede Kamerzetel

-

Does Travel - naar Suriname

BIJ1, de politieke partij van Sylvana Simons, lanceerde zondag de landelijke campagne om de Tweede Kamer in te komen bij de volgende verkiezingen. De aftrap van deze campagne vond plaats onder de hashtag #kombij1.

De in Suriname geboren Simons is als raadslid in Amsterdam op dit moment de enige actieve politicus voor Bij1. In 2017 haalde de partij net geen Kamerzetel. Simons wil als lijsttrekker van Bij1 opnieuw een gooi doen naar een Kamerzetel bij de verkiezingen op 17 maart 2021.

Dat ze op sociale media de nodige rotzooi, waaronder vaak racistisch getinte aanvallen, over zich heen krijgt schrikt haar niet af. “Ik weet wat me te wachten staat. Maar het zou onverteer­baar zijn als mensen op sociale media zouden bepalen wie wel en wie niet mogen spreken” zegt ze hierover tegen het Algemeen Dagblad.

https://www.instagram.com/p/B8Eyhz9FdY_/?utm_source=ig_web_copy_link

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Succes toegewenst. Gekleurde mensen in de Nederlandse politiek is nog steeds een taboe. Nederlanders accepteren geen gekleurde mensen in de politiek. Nederland is nog steeds een racistische land wat betreft bruin/zwart/ gekleurde mensen. Je mag meedoen maar op lagere functies.


  gemodereerd
 2. Heeft dit mens niets anders te doen?? Ineens opkomen voor de zwarte mensen? Zij was nooit strijdbaar en nu ineens………


  gemodereerd
 3. Goed zo Sylvana.

  Nederland heeft mensen als jou nodig. Mensen die inzien dat het gedaan is met deze wereld waar alles bepaald door de Witte.

  Mensen die kritiek op jou hebben zijn van die
  geestelijk armoedigen die het veilig vinden om van achter de zijlijn het hard’s te schreeuwen. De guts die jij hebt, hebben ze niet.

  De wereld is veranderd en het wordt tijd dat de Witte accepteert dat de reality multicultureel, multilingual, mutiraciaal en multicultureel is.

  Ga zo door Sylvana!


  gemodereerd
 4. Heb de partijprogramma van BIJ1 gelezen. Mw Simons maakt voortdurend onderscheid in ras, kleur en geaardheid. Bijna op het pathetische af. Dat heet pas racisme. BIJ1 heeft rondom racisme een soort businessmodel gemaakt. Er wordt angst aangejaagd en BIJ1 heeft de oplossing. Verder kom ik in het programma nergens een financieel paragraaf tegen. Zo roepen ze voorstander te zijn van een Nationaal Zorgfonds. Hoe men dit wil betalen vertellen ze er niet bij. In tussen willen ze wel half Afrika naar Nederland halen. Lekker met een grote boog om Mw Simons lopen.


  Maak melding
 5. Ik wil best geloven dat dit mens een fantastische mens is in omgang. Geestig.. goedgebekte
  En Sociaal bewogen.. . Maar ze is geen Driver


  gemodereerd
 6. Petje af voor deze progressieve vrouw die altijd al strijdbaar is geweest.
  Als ik een Surinaamse vrouw was zou ik haar als voorbeeld zien.

  Dus omdat ze een mislukte relatie met een blanke man heeft gehad moet ze voor de rest van haar leven in een hoekje weg zitten kwijnen. Dan zou ze wel geliefd zijn want dat is wat men graag wil zien.

  Maar het is bekend dat Surinamers over het algemeen heel jaloers zijn en altijd proberen hun eigen mensen onderuit te halen. Daarom staan Surinamers waar ze staan.

  De toestand in Suriname is bekend en in Nederland hebben ze op ieder vlak hun voorsprong t.o.v. van andere nieuwkomers uit handen gegeven. Het gros stelt niets voor maar heeft het hoogste woord!


  Maak melding
 7. Deze mevrouw is het boegbeeld van standvastigheid, hoe meer er op haar kop gepist wordt des te scherper ze wordt. Mij petje af voor heer rechtvaardige strijdbaarheid. Ze krijgt ooit nog een titel voor eeuwig.


  Maak melding
 8. Sylvana, je kan rekenen op mijn stem. Ik zal ook mijn familie, vrienden en kennissen overtuigen om hun stem op jou uit te brengen. Wir schaffen das.


  gemodereerd
 9. Ze heeft vast een openbaring gehad als Steve meye.
  Om de paar jaren komt er weer iemand ..die weet hoe het beter moet in de wereld jegens het eeuwige gelul over racisme.
  Niets nieuws onder de zon.


  gemodereerd
 10. goed zo sylvana ik sta achter jou
  mijn advies is kijk uit voor de redi musu
  blakaman e jnang blackaman
  wanneer worden de ogen van de zwarten open
  400jaar slavernij sommige zwarte willen slaaf blijven
  de marokaan steun de marokaan
  de turk steun de turk
  maar de blakaman eet de blakaman op


  gemodereerd
 11. Sylvana … als de stem van … @RobG {mislukt product Spinazie Universiteit }… je aan een 2de Kamer zetel moet helpen … bij voorbaat ben je aan een mislukte poging bezig.

  Die ” JOKER ” zijn stem is van nul en generlei waarde. Hij zal proberen je allerlei waardeloze adviezen te geven. Be carefull


  Maak melding
 12. Afiba …

  voorzitter van de 2e kamer ?????
  burgemeester van Rotterdam????
  burgemeester van Arnhem ????

  Wat lul je nou….paranoïde randdebiel !!!!!!


  Maak melding
 13. Vind haar een leuke sympathieke meid met vlotte babbel.
  Voor mij hoeft zij niet op te komen, kan me eigen zaken regelen zonder
  hulp van anderen.
  Ben geboren in de koloniale tijd en ben in Suriname arm geweest.
  Gelukkig heb ik een goed stel hersens van God meegekregen.

  Mijn familie en ik hebben niets te klagen over die witte mensen.

  Veel succes Sylvana!


  Maak melding
 14. Sylvana is een krachtige persoonlijkheid. Het is niet niks wanneer half Nederland over je heen valt. Het is tot daar en te accepteren wanneer men beschaafd zou zijn. Doch ,de meest vreselijke verwensingen krijgt ze naar het hoofd geslingerd. Mensen slaan op hol wanneer ze de naam Sylvana horen. Effentjes terug naar het stenentijdperk. Ze laat echter de moed niet zakken. Dat is dus getuige van BALLEN! Het loont de moeite even het partijprogramma goed te laten bezinken. Let vooral op dat BIJ1 praat over alle NEDERLANDERS. Voor zover ik weet bestaat Nederland niet alleen uit donkere mensen. Aandachtspunten zijn wel gelijkheid ,acceptatie en waardering voor alle rassen ,geloof, geslacht, geaardheid etc. Zie daar maar een speld tussen te krijgen. Krakti Sisa.


  Maak melding
 15. Ik wil wel zeggen, denk goed na wat je zegt en kom op voor iedereen. Je punten kenbaar maken waarvoor je wil gaan en dan wens ik je heel veel SUCCES.


  Maak melding
 16. Flyer 3 februari 2020 At 14:07
  Afiba …

  voorzitter van de 2e kamer ?????
  burgemeester van Rotterdam????
  burgemeester van Arnhem ????

  Wat lul je nou….paranoïde randdebiel !!!!!!

  Flyer neem het deze zwarte racist niet kwalijk. Zij is gewoon te dom en speurt overal waar een zwarte even tegengewerkt wordt racisme en discriminatie. Laat haar maar een kijkje nemen op de FB pagina van Faya Pepre en van Mw Dinie Blokland die zwarten ronduit voor criminelen uitmaakt.


  gemodereerd
 17. De droom van Silvana zal nooit uit komen .Ze kan het niet laten een kinderfeest te saboteren
  of de noordafrrikanen te steunen waar heel Nederland last van heeft.Haar strijd tegen rassisme
  is ook mijn strijd ook ik heb een Surinaamse vrouw hoog opgeleid .Silvana kan alleen onzin vertellen .Zij die haar volgen hebben allen gen verstand.De strijd tegen rassusme moet heel andeers aangepakt worden strijd tegen de armoede tegen de onbetaalbare huren tegen de
  torenhoge ziekenfondspremies. dat is wat silvana moet doen.Maar daar heeft ze blijkbaar geen oren naar.leo Snel lid SP.


  Maak melding
 18. De hele dag zit dat gefrustreerd wijf te zeiken over racisme dit en racisme dat terwijl zij zelf de grootste racist is.

  De S.S. lover mag mijn reactie maar gaan censureren, i don’t care.


  Maak melding
 19. @Onazis, mooie reactie! Ik vind mijn eigen reactie wat ongenuanceerd maar jij hebt op subtiele wijze duidelijk gemaakt wat ik bedoel.
  Jij hebt Silvana niet nodig maar sabelt haar in ieder geval niet neer.


  Maak melding
 20. Waarom maken jullie er weer een wit/zwart gezeik van? Komt eens een keer to the point zonder dat geouwehoer over rassen-tegenstellingen en discuseer over de mens in het algemeen. Zieke geesten. Bah en nog eens bah.


  Maak melding
 21. @leo Snel – sorry hoor maar je slaat de plank volledig mis met jouw reactie. Je vertelt over de strijd tegen racisme die je moet voeren door je hoogopgeleide Surinaamse vrouw en meteen daarna zijn het de Noord Afrikanen waar heel Nederland last van heeft. Een kinderfeest dat al jaren in opspraak is omdat het voor heel veel mensen discriminerend is wordt er ook bijgehaald.

  Heb je keiharde bewijzen dat heel Nederland last heeft van Noord Afrikanen? Je had beter niet kunnen vermelden dat je lid bent van de SP want dit is niet waar de SP voor staat.


  Maak melding
 22. Vooralsnog heeft zij mijn support..hoop dat zij goed haar koers in de gaten houdt.dat surneds in de media op achterstand zijn tov.anderen heeft ook te maken met dat de publiekezenders anderen pamperen DWDD
  Geeft niet we zijn niet met miljoenen en in vele andere sectoren schitteren wij wel…bami..nasi..teloh..roti/kip..pom etc.zijn wij niet web te cijferen.
  Sylvana stoor je niet aan neg.opm.zijn jaloers ..zij kunnen niet in de media


  Maak melding
 23. Is tok nie goet dat mense mooge maar op 1 perzoon stemme? As ov die andere perzoone sein waardeloos en aleen die eene is goet. Ooferal je sie deese onsin. Dat 1 perzoon moet worde gekoose, want die andere sein niets waart. Mense moete seeker 5 mense kunne kiese. Ferkiesing moet nie sein moonoopoolie.


  Maak melding
 24. Ik hoop niet dat ze vind een vertegenwoordiger van alle Surinamers te zijn.(niet van mij in ieder geval) Deze dame zit vol frustraties en is naar mijn mening compleet gestoord.(mijn mening)😏


  Maak melding
 25. Sylvana ziet in alles racisme. Ze wil alles verbieden. Wit en bruinvrood, blanke vla, roze koeken, bruine bonen… het moet allemaal verboden worden want het is racisme. De surinaamse gemeenschap moet deze vrouw weren. Geen slechtere uithangbord. Tevens een weggegooid stem


  Maak melding
 26. @mica. je hebt helemaal gelijk. dit soort types veroorzaakt alleen maar racisme. in de reacties op waterkant artikelen schelden sommigen elkaar voor van alles en nog wat uit en dat mag dan niet als discriminerend en racistisch benoemd worden. ik zou wel eens willen zien als een “witte” in Suriname even komt vertellen dat het woord “bakra” niet meer gebruikt mag worden, dat je het woord negerengels niet meer mag gebruiken en zo kunnen er legio voorbeelden genoemd worden. ik vind het maar een zielige vertoning. Nederlanders zijn het spuugzat om bij het geringste voor racist uitgemaakt te worden. en wat de slavernij betreft zou iedereen de film en/of boek Roots van Alexander Haley moeten zien. als ze in afrika hun eigen rasgenoten niet hadden verkocht was er nooit slavernij uit afrika geweest, maar daar gaat niemand protesteren, want ze zouden zo de bak indraaien, dus zo’n sylvana simons kijkt wel uit. alleen in Nederland valt er wat uit te halen


  gemodereerd
 27. @lucia wilma

  De meeste Surinamers hebben geen idee dat de Afrikanen hun eigen soortgenoten verkocht hebben aan Arabische en blanke slavenhandelaren.Vanouds hebben Afrikanen gehandeld in slaven.


  Maak melding
 28. Alleen praat ze over racisme alsof in Nederland in alle hoeken en gaten racisme is,mv simons succes,ga iets nuttig doen,nl is bijlange niet zo erg,zoals u dat doet overkomen,succes hoor laat dat woord racisme niet ter sprake komen
  We zijn allemaal mensen,desontdanks veel succes!!


  Maak melding
 29. Sylvana , ik stem weer op je. We hebben onbevangen Surinamers in de kamer nodig omdat onze mensen hun mond nooit open mogen doen in de kamer. Kijk maar naar Ferrier. Toen ze geen blad voor de mond nam mocht ze opdonderen. Ik hoop dat ik andere Surinamers hiermede kan overtuigen en massaal op jou stemmen.


  Maak melding
 30. Deze lelijke geraamte is mediageil, meer niet. Hele tijd heeft niemand aandacht besteed aan haar en nu komt ze uit haar hol. Deze ne@erin heeft een grote bakra t@llie nodig want ze houdt van bakra maar ze voelt wel gediscrimineerd door de bakra’S. Hypocriet wijf. Snap je het, ik niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES