maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidIntensivering bestrijding Dengue in Suriname

Intensivering bestrijding Dengue in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Terwijl zowat de hele wereld zich bezighoudt met het Coronavirus, steekt in Suriname mogelijk een andere epidemie de kop op. Het aantal denguegevallen in Suriname is de afgelopen periode namelijk flink toegenomen. Vandaag en morgen begint de bekende ‘Dengue wagen’ daarom weer te spuiten.

Onlangs werd duidelijk dat het aantal dengue cases bij het B.O.G. gerapporteerd in januari 2020, bijna evenveel was als het geheel aantal positieve Surinaamse laboratorium bevestigde gevallen gerapporteerd in het kalenderjaar 2019.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft sinds vorig jaar telkens melding gemaakt van een toename van denguegevallen in Latijns-Amerika. In dit kader zijn artsen uit verschillende landen waaronder Suriname getraind.

Het spuiten met de Dengue wagen zal beginnen in het ressort Blauwgrond.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Het is gewoon een vies land met al die plastiek rotzooi overal op de berm en in de lozingen EN met een aardappel gangster Regering. Wat zullen we dan kunnen verwachten . Het zal mij dan niet verbazen dat er wordt bespoten Zonder dosering.


  gemodereerd
 2. Nooit is iets goed. Laat iedereen de troep vr en rond zn huis opruimen.
  Hele dag zitten die zg journalisten van Su. Ga en maak foto’s en zet de straat erbij en vraag aan de buurtbewoners op te ruimen. zet dat op fb i.p.v. onzin.
  En als het na een paar dagen netjes is dan zet je dat en geeft de buurt een compliment.
  Belicht zaken zodat we een schoner Suriname hebben
  Politieke onzin is alleen interessant vr jullie. Er is nog geen 1 partij geweest die iets nuttigs heeft gezegd.


  Maak melding
 3. @Wendy. Dat doen wij ook. Maar hier om de hoek van de straat is het een bende….. Maar OW met zoveel personeel in dienst, komt gewoon niet opdagen als we ze plat bellen. Daar liggen wel 2 wagens vol met troep, dat gaan wij niet kunnen opruimen.


  Maak melding
 4. Dengue is here to stay in Suriname. Het is endemisch en kan een epidemie worden. Het is een eeuwenoude ziekte en de mug en het virus gaan nergens naartoe. De overheid geeft meer dan voldoende voorlichting . Wat de burger daarmee doet is een raadsel. Tot je zelf ziek wordt. Ineens ga je wensen dat je maar het advies van de overheid had opgevolgd. Simpele dingen die je moet doen om de mug (voortplanting) te bestrijden. In Suriname heb je chronische ziektes als diabetes. In combinatie met een beet van een besmette mug die een kwaadaardig virus draagt ,kan er sprake zijn van een levensbedreigende situatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES