vrijdag, mei 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameGAP-training district Marowijne afgesloten met certificaatuitreiking

GAP-training district Marowijne afgesloten met certificaatuitreiking

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft in het district Marowijne de 2-daagse GAP-training afgesloten. Op zaterdag 1 februari mochten de 41 trainees hun certificaten in ontvangst nemen van LVV-minister Rabin Parmessar, bijgestaan door de burgermoeder van het district, Kenya Pansa.

Sunita Bipat, vertegenwoordiger van het onderdirectoraat Landbouw in Suriname, gaf voor de uitreiking een uiteenzetting van het doel van deze training en hoe belangrijk het is om gecertificeerde GAP-trainingen te volgen. Aan de deelnemers van deze cursus is gevraagd hun ervaring te delen met het publiek.

De GAP-training is samengesteld op basis van internationale regels die gelden op agrarisch gebied. De Surinaamse training behelst het verantwoord gebruik van pesticide, personal protective equipment het doel ervan, wanneer en hoe te gebruiken, registratie van productie gegevens, oogst, transport en opslag van landbouwgewassen.

De cursisten waren zeer ingenomen met deze trainingen en hebben het ministerie gevraagd zo spoedig mogelijk de tweede fase van deze training ook te verzorgen, meldt LVV.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Deze gladjanus alias slapjanus heeft EBS leeggeplunderd en heeft nu een manier gevonden om LVV leeg te plunderen. Bij hem regent het van de certficaten aan lui die nooit geleerd hebben om de handen uit de mouw te steken. De echte problemen van rijstboeren staan recht overeind, idem van de vissers en landbouwers voor de export en deze lulloo huppelt van Oost naar West en van Noord naar Zuid om waardeloze certificaten uit te delen. Hoe zit het met dat agrobedrijf van de oerdomme VP uit Israel alweer?


    gemodereerd
  2. Om bananen,soproppo,kouseband te telen heb je helemaal geen hersens nodig en is weer een cursus van niks alsof we nu de wereldmarkt gaan veroveren met een tweedaagse cursus


    Maak melding
  3. Ik kijk uit dat parmisser met een dhoti in Nickerie komt. Een advies voor hem in Nickerie, blijf met je handen af van de vrouwen wij weten hoe wij houwers scherp houden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES