BEP presenteert DNA Kandidaten Sipaliwini /Boven Marowijne

6
BEP presenteert DNA Kandidaten Sipaliwini /Boven Marowijne

Het hoofdbestuur van de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) in Suriname heeft Remy Kanape en Roseline Amautan aan de Pamaka-gemeenschap in het Boven-Marowijne-gebied gepresenteerd als adspirant voor De Nationale Assemblee (DNA) bij de Surinaamse verkiezingen van 25 mei aanstaande.

De twee werden op zaterdag en zondag gepresenteerd bij de installatie van 6 kernen in de dorpen Langatabiki en Loka Loka. De delegatie is in beide dorpen hartelijk ontvangen door het Traditioneel Gezag. De gemeenschappen in Sipaliwini zullen de komende weken de gelegenheid krijgen kennis te maken met de overige kandidaten. Het kiesdistrict telt vier (4) DNA-zetels.

Partijvoorzitter Ronnie Asabina heeft de lokale gemeenschappen opgeroepen om zich massaal te scharen achter hun eigen kandidaten. De kandidaten worden binnen de BEP door de structuren voorgedragen. De voorzitter heeft de Pamaka-gemeenschap hartelijk bedankt voor de brede steun die de partij geniet in het stamgebied.

Voor wat Amautan betreft zei de voorzitter dat de regio daarmee een verantwoordelijkheid op zich heeft genomen om haar dan ook groots over de eindstreep DNA binnen te trekken. “Laat merken dat ze een van u is, … natuurlijk zullen de BEPers in de andere delen van Sipaliwini ook een bijdrage leveren. Maar op de eerste plaats is het aan u als Pamaka om haar met uw stem de missie te geven om voor u te praten’, zei hij verder.

Asabina noemde een lange lijst van verworvenheden van de BEP, van de asfaltering van de Weg naar Atjoni tot de bouw van de Nucleus Centra in het binnenland. Hij informeerde zijn gehoor dat ook de weg naar Langatabiki die in erbarmelijke conditie verkeert ook op de lijst van de BEP was om te worden verhard.

Zo zijn er nog meer projecten die indien afgemaakt een bijdrage zullen leveren aan de ontwikkeling van het binnenland.

- Advertentie -

6 REACTIES

 1. Hoop niet dat zij de verkiezingen gaan winnen anders wordt het ook een regelrechte ramp in ons.land. Akiemboto, Misikeba,Brunswijk etc is al verschrikkelijk om te zien en te horen. Massaal scharen achter eigen kandidaten geef je al aan dat je afdwingt dat je dorpsgenoten geen vrije wil mogen hébben. Bah. Weg met deze gasten.


  Maak melding

 2. Vooral Misikeba gedraagt zich als aangeschoten wild. Als hij enigszins vermoedt dat Julian With als auteur ergens vermeld staat, doet hij het al in zijn broek. Ook al betreft het een doodgewone auditie over het Troefcall-spel. Komt het omdat Julian een een gerenomeerde schrijver, presentator en een goede troefcall-speler is?


  Maak melding

 3. @Rosan

  1) Misikeba kan je uit het bos halen maar het bos kan je niet uit hem halen..

  2) Misikeba opteert op succes van de moordenaar, hij lift mee…hij zal dus alles aan doen om de kont vd moordenaar te blijven kussen…..omwille van zijn eigen voordeel.


  Maak melding

 4. Weer zo een politieke partij die op basis van etnische sentimenten de politieke arena wilt betreden . Ik heb niks tegen binnenlandse bewoners, maar is godsnaam kom niet met het niveau Brunswijk en co die nauwelijks hun naam kunnen schrijven en voor spek en bonen plaatsnemen in he parlement.


  Maak melding

 5. Stemmen op BEP of HVB is stemmen op de NDP.
  Ook Palu blijkt een onbetrouwbare hond te zijn. Ze hebben nu een grote bek maar toen ze regeermacht hadden hebben ze geen moer gedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.