Noreen Cheung over volkslied: ‘Wat een heisa, alsof er een massamoord heeft plaats gevonden’

82
Noreen Cheung: 'Wat een heisa, alsof er een voorbedachte massamoord plaats heeft gevonden'

VHP-topper Noreen Cheung heeft zondag op Facebook enigszins gepikeerd gereageerd op de ophef die is ontstaan omtrent het foute 1ste couplet en verkeerde melodie van het volkslied, tijdens de ‘Orange Opo Yari Tori’ bijeenkomst van de partij gisteren in De Olifant.

Volgens Cheung worden er fouten gemaakt en gisteravond is dat ook gelijk gecorrigeerd door over te gaan naar het 2e couplet ‘Opo kondre’ dat volgens haar perfect is gezongen. Naar haar zeggen is daartoe overgegaan omdat het 2e couplet ook het volkslied is van Suriname.

De VHP-topper is niet te spreken over de ophef. Volgens haar wordt er een heisa van gemaakt alsof er voorbedachte moord heeft plaatsgevonden. “Ineens spelen mensen nu volkslied deskundigen, de zogenaamde nationalisten en kerkgangers, broodschrijvers en vooral de wannabe’s vanuit alle hoeken komen kijken om anderen neer te halen”.

Nieuwe volkslied VHP waar ligt jullie 💖 😭😭

Geplaatst door Melanie Stoard op Zondag 19 januari 2020
Artikel gaat hieronder verder:

Aan het eind van het bericht adviseert Cheung de mensen die er ophef over maken om nog wat van hun eigen partij of eigen leven te maken. “Ik adviseer al deze mensen om nog wat van hun eigen partij te maken en sterker nog wat van hun eigen leven!”, aldus de Surinaamse VHP-topper.

UPDATE: Cheung heeft haar bericht op Facebook vrijwel direct na publicatie van ons artikel verwijderd van haar pagina. Ze noemt de berichtgeving van Waterkant ‘plagiaat‘(?). Waarschijnlijk snapt ze niet dat wij haar gewoon hebben geciteerd. Gelukkig hebben we nog een screenshot van het bericht:

- Advertentie -

82 REACTIES

 1. Als jij t niet begrijpt Noreen, begrijp je t nooit meer. Als t Volkslied al te moeilijk is voor VHP, what about de grondwet en de eed afleggen….

  Compleet de planl misgeslagen daar te Olifant.

  Of zaten daar die ptjieng kes kesi’s en jap japi’s die Afonsoewa bedoelde?


  Maak melding

 2. Iedereen kan fouten maken, zelfs president mr Moordenaar . Gelet op het aard en omvang van de fouten is Bouterse de grootste klootzak. En nog steeds en het zal zo blijven.
  Bij mevr Cheung valt het nog mee, ze heeft in elk geval geprobeerd. En dat is dat ding, proberen en geaccepteerd te worden.
  Mijn vraag is : hebben de Chinese immigranten van Bouterse wel geprobeerd?
  😰 NEE !!! Zelfs in China bij zijn staats bezoek heb ik dat opgemerkt.


  Maak melding

 3. Het is geen heisa. Het is voor die gelegenheid kunstmatig opgezet .Een slechte goocheltruc was dat. Laat de VHP liever het Indiaas volkslied zingen. Succes gegarandeerd. Geen fouten. En dan heb je ook geen heisa. Noreen is berucht als zijnde een overloopster. Ze is gewoon een ordinaire ‘partijhoer’. Straks gaat ze ook gebruik maken van die 20 kg goud van Brunswijk. Een goedkoop T-shirt van omu Sneisi om de hoek met het logo van de partij waarbij je maar moet hopen dat het niet in de fik raakt.


  Maak melding

 4. Sommigen zijn werkelijk te dom om te poepen of geven blijk van hun zwarte racistische inborst . Zoals de zogenaamde nationalist en zwarte klojo racist Pakiratigri die werkelijk geen goed woord over herft voor Hindoestanen. De Hindoestanen die pro Bouterse zijn, zijn in zijn ogen onbetrouwbaar. Hij geeft ook af op India maar als je hem de vraag voorlegt welk Afrikaans land Suriname financieel steunt, dan is hij dagenlang offline. Hij is net als een straatmeid !


  Maak melding

 5. Dit forum is een uitstekende plaats om je mening over van alles en nog wat te geven. Echter er zijn mensen hier die hun frustraties niet in bedwang kunnen houden en dit forum gebruiken als een soort heling. Het zou beter zijn om de discussies en meningen opbouwend en positief te houden, hierdoor hebben de lezers een goed beeld over wat er moet gebeuren om Suriname op een hoger plan te tillen.


  Maak melding

 6. Meneer Bublegum.
  Dat is niet waar wat je beweert .Ik heb totaal niks tegen Hindoestanen. Weet je hoeveel Hindoestanen ik ken? Wat ik wel doe en dat is, het aangeven van racisme komend van de Hindoestaanse kant. Dat is opvallend. Vaker worden mensen met een donkere huidskleur verwezen naar Afrika en betiteld als aap. Bij die gelegenheden kan ik de Hindoestanen die zich zo smalend uitlaten over donkere mensen , ook verwijzen naar India. Bombay, Calcutta , New Delhi ,just name it. Over apen gesproken. Weet je hoeveel apen er in India zijn en hele steden en dorpen terroriseren. De Hindoestaan en dat geldt voor de racistische ,moet vooral zijn mond dichthouden. Let goed op; de RACISTISCHE HINDOESTAAN. Niet de Hindoestanen die ik ken. Daar heb ik totaal geen problemen mee. Ik zou problemen hebben met iedereen die een racist is. Dus niet specifiek een Hindoestaan. Maar op deze site komt het racisme vanuit de hoek van de Hindoestanen .


  Maak melding

 7. Er moet ophef worden gemaakt, omdat de immigranten na 1863 de nationale symbolen en de iconen van het land niet respecteren. De CUS heeft jaren geleden ook een versie in het Hindi willen zingen, tijdens het onthullen van een beeld. Dat toont disrespect, want er is één versie die in het Sranan Tongo wordt gezongen. Daar mag geen concessie aan worden gedaan. Kandidaten voor het openbaar bestuur moeten hierin worden geschoold en niet lichtzinnig over denken. Noreen Cheung is een gelukszoeker zonder respect. Ze had eerder excuses moeten aanbieden dan zo van leer trekken. Je kan merken dat ze uit de NDP afkomstig is en dezelfde trekken heeft als Afonsoea of hoe het gebroedsel ook heten mag.


  Maak melding

 8. Een verkeerd gezongen volkslied levert geen talloze leningen en een verhoogde koers op. Prima comment van deze mevrouw. Zijn voornamelijk de paarsgezinden die spijkers op laag water zoeken.


  Maak melding

 9. Jaarlijks ministers reshuffelen omdat zij verkeerd zijn is erger !

  De top van CBvS reshuffelen omdat zij verkeerd zijn is erger !

  De wetten naar persoonlijk belang wijzigen is erger !

  Etc. Etc. Etc.


  Maak melding

 10. Praten over racistische HINDOESTANEN is op zich al racistisch. Er zijn individuen die racistisch denken en racistische opmerkingen maken. Wat hun etnische achtergrond is doet in het geheel niet ter zake. Als je het nodig vindt om die etnische achtergrond expliciet te benoemen dan ben je zeer dubieus bezig, vooral als je je pijlen vooral op één bevolkingsgroep richt. Maar goed, dat zijn we wel van je gewend juffrouw Pakira.


  Maak melding

 11. Geniet nog maar even van het Surinaamse volkslied, foute of het goede.
  Als de NDP de verkiezingen wint wordt het Chinese volkslied binnen no time
  het nieuwe met al die leningen.


  Maak melding

 12. Inderdaad Hans van den Broek,

  Het zou niet mogen. Het zou niet mogen dat mensen elkaar als racistische Hindoestaan or whatsoever bejegenen. We hebben wel te maken met de keiharde realiteit van het leven. Het is realiteit dat er racisme heerst. Als je een probleem wilt oplossen moet je wel weten waar het probleem vandaan komt. Het kan aldus niet bestaan dat Surinamers van Hindoestaanse afkomst neer willen kijken op andere bevolkingsgroepen. Het kan niet bestaan dat mensen uit de hoek van de Hindoestaanse VHP (realiteit is realiteit) dagelijks scheldkanonnades verrichten en dat men het oké vindt. Ik heb je nooit horen praten daarover. Zolang mensen van Hindoestaanse afkomst anderen discrimineren , ben je niet te horen. Je bent wel te horen wanneer Pakiratigri er is. Ineens weet je wat juist is en wat niet. Wat deed je dan voorheen? Slaap jij? Negeer jij? Ben je selectief? Het komt daarop neer. Inhoudend ; jouw beweringen zijn van nul en generlei waarde. Ze maken geen deel uit van normen en waarden. Hoe men met elkaar omgaat. Je bent vooringenomen ,dus ,daar al sla je de plank mis. Zoek een spiegel !


  Maak melding

 13. Schandelijk, schandelijk, schandelijk!! Maar evenzo tekenend voor de VHP. Dat zij zelfs het volkslied niet behoorlijk kunnen zingen geeft weer eens blijk voor het gebrek aan liefde voor het land dat zij in hun macht proberen te krijgen, VOORAL NU ER OLIE GEVONDEN IS!! Ze zullen er alles aan doen om aan de macht te komen ook al is hun inborst totaal niet Surinaams. Zij noemen de Afro-Surinamers toch Srananman of Surinamer om het verschil met hunzelf aan te geven? Wel, daar heb je hun state of mind, hebben zich nooit willen mengen met de andere bevolkingsgroepen maar wel de rijkdommen van het land uit alle macht naar zich toe trekken. Wel ik heb een boodschap voor de VHP: Het gaat niet gebeuren, not in this lifetime. Wanneer jullie bereid zijn te assimileren in de Surinaamse bevolking, m.a.w. Surinamer, echt Surinamer worden, zal Suriname een natie worden. Jullie hebben in het verleden al geprobeerd Suriname te splitsen in een Hin.doestaans en een overig deel en weet je, jullie zijn geen drup veranderd. En let maar niet op het puntje in Hin.doestaans, ik schrijf het zo, anders wordt IK automatisch geweerd door de moderator, dat mijn bijdrage nog moet worden beoordeeld om uiteindelijk nooit te worden geplaatst, terwijl de VHP-getrouwen hier van alles kunnen schrijven en andere bevolkingsgroepen voor van alles en nog wat uitmaken. Twee handen op een buik.


  Maak melding

 14. Overigens is het nu blijkbaar damage-control geblazen. Kijk maar hoe weinig aandacht er wordt gegeven aan dit debacle met het volkslied door de anti-NDP media.


  Maak melding

 15. Kondremangs,
  Ik neem die mevrouw niet kwalijk….want zelfs bij de DiDiBri partij, toen ze assembleelid was, is haar het volkslied toen niet geleerd……ze heeft andere dingen daar geleerd, waaronder graaien in de staatskas……..ze is mijns inziens niet betrouwbaar; want nadat ze de partij van DiDiBri verliet, ging ze eerst naar de NPS en nu zit ze bij de VHP………dus zou ik goed nagaan, waarom ze zo een djompo lina is.
  Aan de andere kant: iedere Surinamer zou beide coupletten van ons volkslied vanaf kleinsaf en vanaf de schoolbanken moeten kennen………zo kweek je LIEFDE voor ons land.
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 16. De Nederlandse versie van het volkslied kan wat mij betreft nooit meer gezongen worden, weer een koloniaal juk afwerpen. …aan zijn grond zijn wij verpand?? uitgeleend?? dat was de mindset van de kolonisator toen het werd geschreven. Wij zijn volgens het pandjeshuis Nederland dus nooit Surinamer geweest en dat blijkt maar al te goed uit het koloniaal verleden. WIJ MOCHTEN GEEN VOLK, GEEN NATIE WORDEN!! Verdeel en heers!! Het trieste is, dat het nog steeds werkt, want zij hebben hier vele handlangers, futuboi’s, die hun doelen verdedigen, vooral binnen de VHP! Luister maar goed naar de leiders, luister maar goed naar een groot deel van hun aanhang, kijk hier maar op het forum, kijk maar op de FBsites van zij die een typische VHPnaam hebben. Het a-nationalisme spat je vanuit het scherm in het gezicht!!!


  Maak melding

 17. Het is bekend dat Suri-Neds in NL in twee kampen verdeeld zijn. Als een Hincustani zich kandidaat stelt voor partij X dan stemmen de Creolen op de andere pattij. Dit is vice versa. In de dicussies over Suriname zie ik vaak deze adversary terug. Zou niet moeten. In Su zijn alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd in bijna alle politieke partijen. Groot en klein.De bril die in NL wordt opgezet werkt niet altijd voor Su.

  Since mijn teenager jaren hoor ik dat alleen Creolen de echte Suris zijn. De andere etnische grorpen zijn vreemdelingen. Als je in Su geboren bent en van Su houdt ix dat een belediging!


  Maak melding

 18. Als je een beetje hersens hebt stel je alles in het werk om een dergelijke fout niet te maken.
  Je geeft kortzichtige mensen immers goedkope argumenten om van een blunder/fout een hoofdzaak te maken die afleidt van waar het werkelijk omgaat.

  Het gaat hier over het gegeven dat:
  1>> Hel land niet geregeerd wordt.
  2>> De regering van incident naar incident en van schandaal naar schandaal voort rommelt.
  3>> Grote delen van het electoraat daar nu achter komen en politiek sterk verkleuren.
  4>> Regime change voor de deur staat.
  5>> Er van een etnisch te kleuren partij een transformatie plaats vind naar een volkspartij.

  Hierboven zien we door deze fout een discussie met oogkleppen op die gaat over racisme.

  Het is een fout want als je je nationaal wild opstellen ga je niemand de kans bieden gedocumenteerd het tegen deel te beweren.
  Fout beste mensen. een Fout die in het niet valt bij alles wat er de laatste maanden fout gaat bij de regering.


  Maak melding

 19. Eigen belang. Welke partij ga jij na Vhp Cheung????zoals een vrouw van de ene man naar de andere gladdetd zo doe jij dat van politieke partij naar politieke partij. POLITIEKE HOER noemt men zulke gasten. Nu nog Abop. Strei of 1 van de partijen zonder zetel tellen niet voor jou.
  Jij bent politiek dood dom wijf.vanaf de 1 Ste klas van de lagere school werd alles van de Su vlag ons ingepeperd. Het lied en de betekenis van de kleuren van de vlag


  Maak melding

 20. Eingen belan van dit mens. Politieke hoer noemt men zo iemand als Cheung. Welke partij ga je na Vhp?? Abop??
  Strei telt niet want zetels zijn en komen er daar niet.
  Vanaf de 1 ste klas van glo heb ik mijn volkslied en de kleuren van de vlag en eerbied ervoor ingepeperd gehad.
  Mijn kinderen daarna ook.


  Maak melding

 21. Ook Nps grote bedrieger. Rusland, broertje van Greg, verdeeld vlaggen en geeft zn schoonzus die beneden van hem woont en zegt vlaggen goed ontvangen. Whoooiiii.
  Geef ht toch gewoon binnen aan haar.
  Ook eigen belang.
  Want de Ruslanden weten van grabbelen.


  Maak melding

 22. Kondremangs,

  Sorry @Lucien; dan doe jij de nagedachtenis van Trefossa geen goeds mee…de schrijver van ons volkslied…….jij noemt het de mindset van de kolonisator……de tijdsgeest bepaalde heel veel….vergeet niet…het verleden bepaalt het heden….trouwens je afgod DiDiBri is een achterachterkleinzoon van een Zeeuwse kolonist en hij is militair gevormd in het voormalig kolonisatorland….het land dat jij en de diDiBri lovers zo verafschuwen……
  En ik geef je graag advies om de geschiedenis goed na te gaan: EEN VOLK DAT ZIJN GESCHIEDENIS NIET KENT….IS GEDOEMD TEN ONDER TE GAAN……..EN NIET ALLEEN TEN DELE…MAAR DE GEHELE GESCHIEDENIS …..ZOWEL DE POSITIEVE ALS DE MINDER POSITIEVE KANTEN……….DAN KAN JE NAAR MEKAAR GROEIEN OM 1 VOLK…1 NATIE TE WORDEN.
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 23. Nobruya Brantimakka en oom lusdwig zijn een en de Zelfde persoon namelijk de manisch neurotische Romeo dat zie je aan hun frustratie en hun woordkeus


  Maak melding

 24. @Nobruya: Een heleboel blablabla en cliché gezegden…. waar is je argumentatie? Waarom denk je dat men het nodig vond een Surinaams couplet eraan toe te voegen? En omdat je je waagt op voor jou onbekend en zeer glad ijs en gewoon leutert uit je nek, hier een stukje geschiedenis:
  De tekst van het eerste(NL) couplet werd geschreven door de dichter Trefossa, pseudoniem van Henny de Ziel (1916-1975). Deze had de opdracht daartoe gekregen van de ministerraad van het toenmalige Nederlandse rijksdeel, in de persoon van minister Frank Essed. Hij heeft echter twee regels opgenomen uit de eerder geschreven tekst van Julius Gustaaf Arnout Koenders (‘Papa’ Koenders).

  De tekst van het tweede(SUR) couplet is een bewerking van het tweede couplet van het toen in gebruik zijnde onofficiële Surinaamse volkslied Suriname’s trotsche stroomen, in 1893 als zondagsschoollied geschreven door de Lutherse predikant Cornelis Atses Hoekstra. De Ziel vond de tekst te negatief en wijzigde vijf van de acht regels. In zijn voorgestelde bewerking luidde de vijfde regel ‘Strijdend houden wij in gedachten’, een verwijzing naar de geschiedenis van de slavenemancipatie in Suriname. In de officiële versie, die in 1959 werd vastgesteld, is het echter gewijzigd in ‘Werkend…’.
  Ik wacht op jou argumenten….


  Maak melding

 25. Zelf vind ik het toch een mooie variant op onze volkslied.Ik heb het wel erger meegemaakt in blaka mang kringen.
  Toen Meredith Bruce er mee kwam,wist ik al dat de NDP een zweef teki op gaat maken en het groot gaat uitmeten.Terwijl zo een variant eigenlijk niets betekent.Maar het volk moet afgeleid worden van hun ellende.


  Maak melding

 26. Kondremangs,
  Het was het proberen waard…maar met sommigen(vooral de DiDiBri lovers) kan je helemaal niet discussieeren……..@Lucien….ga mij GEEN geschiedenis voor houden, die ik niet ken…jij haalt je info waarschijnlijk uit google en uit je dikke duim…..maar ik geef geschiedenisles op school in Su…..dus ga jij je niet op glad ijs begeven; op mijn vakgebied…….mijn argumenten zijn , dat JIJ EEN VEROORDEELDE MOORDENAAR EN DRUGSDEALER AANBIDT EN DIE ONS LAND NAAR DE BLIKSEM HELPT…..dat zijn MIJN argumenten.
  @prasie oso wentje, ik ben @NOBRUYA met maar 1 nickname; NIET zoals jullie NDPtrollen…….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 27. @Nobruya: Moet ik jou als zoals je zelf zegt maar hoogst waarschijnlijk niet waar is, een leraar geschiedenis, een geschiedenis die JIJ niet kent niet voorhouden? Als geschiedenisleraar in Suriname is dit wel het minst dat je zou moeten weten. Aan je antwoord te zien, weet je niet eens wat argumenteren betekent. Aangezien je zoveel onzin op het net weet te gooien, raad ik je aan even te gaan googlen. Ik zal je helpen: Typ in het bovenste balkje in google.com of beter voor jou, want ik denk niet dat je het e.e.a. zult begrijpen, google.nl voor de nederlandse versie. In het midden zie je dan een lege balk waar je hetgeen je zoekt kan intypen. Typ nu in dat balkje: argumenteren en druk op de entertoets, de grootste toets op je toetsenbord. Als je dit vaker doet voordat je reageert op zaken waar je helemaal niets van snapt, zal er een wereld voor je open gaan. Kijk, daarom weet ik gewoon dat je liegt!! En wat jou argumenten betreft, jij hebt geen flauw idee wie ik ben er is Een die ik aanbidt en Die Ene is God! Wat zijn jou argumenten na het googlen???


  Maak melding

 28. Weer een hoop gelul van de paarse bermratten. Laten ze zich maar druk maken over het feit dat hun sekteleider/afgod veroordeeld is wegens meervoudige moorden en grootschalige drugssmokkel.
  Ze zien niet in dat SU door de NDP in de uitverkoop is gedaan en hard op weg is on een verkapte kolonie van China te worden.
  De echte a-nationalisten en landverraders zitten bij de ndp.


  Maak melding

 29. De negatieve comments van de Boutisten is gewoon afleiding. Waar het werkelijk om gaat is dat Suriname aan de beademings apparatuur ligt. Mocht de NDP weer aan de macht komen dan kan de laatste stemmer de stekker uittrekken in Suriname.


  Maak melding

 30. Nog eens.Ik vind het een mooie variant.Misschien is het juist opzettelijk geweest om de aandacht te trekken.En nu struikelen de NDP ers er over.


  Maak melding

 31. Kondremangs,
  @lucie, ik ben een INTEGERE Surinamer en heb GEEN bloed aan mijn handen…..ik laat je aan je afgod DidiBri over…de veroordeelde moordenaar en drugsdealer(FEIT)….mijn vocabulaire begint waar de jouwe eindigt…en je laat zien, dat je NIET integer bent door achter een waardeloos regime te gaan staan , die Surinamers laat PINAREN en dit komt NIET door de voormalige kolonisator, alwaar JIJ verblijft…..PCS heeft ook voor jou een plaats…naast lawpi…de andere idioot hier op WKN….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 32. @Nobruya: Een integere Surinamer die zich zo uit op het net……integer mijn mars!! Aangezien jou vocabulaire zo groot en machtig is, waar blijven jou terzake doende argumenten?? En houd nou eens op met die cliché opmerkingen, ze laten je er nog dommer uitzien dan je blijkbaar bent.


  Maak melding

 33. @Jacobus: Wat ben jij creatief zeg, een slinkse draai geven aan zaken zoals de VHP dat altijd doet! Het is gewoon een blunder geweest en tekenend voor de VHP!!


  Maak melding

 34. @Nobruya: Aan de andere kant: iedere Surinamer zou beide coupletten van ons volkslied vanaf kleinsaf en vanaf de schoolbanken moeten kennen………zo kweek je LIEFDE voor ons land.
  TIME WILL TELL!!! Jou eigen opmerking. Vanwaar dan al dat geleuter? Voel je je in je koloniale kruis betast? Tree your mind, your ass will follow!


  Maak melding

 35. @Jacobus: Het doel dat zij bereikt hebben en telkens weer etalleren, is dat zij niet gaan voor Suriname maar voor haar rijkdommen en dat doel zullen zij niet bereiken want het volk heeft ze door!


  Maak melding

 36. Die Sardjoe gaat inderdaad voor alle rijkdommen van het land.Hij is ook Hindoestaan en ook NDPer.En de NDP is opgericht door misdadigers.Dat staat buiten kijf.En alle misdadigers voelen zich prettig en beschermd bij de NDP.Weet iemand of Akiemboto zijn vrouw al geklapt heeft voor vandaag?Chan zei het al.De NDP regering gaat naar huis.Maar niet alle ministers en bestuurs leden.Enkelen gaan naar de gevangenis.Mik deng kon,boma ey wakti deng.


  Maak melding

 37. Schoonmaaksters Loon onder VHP en NPS Regering 1000 SRD was dan 300 EURO

  Schoonmaakster Loon onder NDP 1000 SRD is 100 EURO

  Politie agent loon onder VHP en NPS 2500 was dan 600 EURO

  Politie agent loon onder NDP 250 EURO

  DNA Lid Loon onder VHP en NPS 16000 SRD was 5000 euro 8 jaren lang tot 2010

  DNA lid Loon onder NDP 16000 is maar 1700 euro .

  Zonder kinder bijslag van NDP


  Maak melding

 38. @Jacobus: Is dat het enige dat je te berde kan brengen? Typisch, wat een armoe aan intellect!
  Dit riepen jullie 5 jaar geleden ook al, onder dezelfde leiding!! Wat was het resultaat?? Het heeft toen niet gewerkt en zal nu ook niet werken!! Jullie zijn hardleers!! Ga eens wat positiefs roepen en plagieer het programma van de tegenpartij niet!


  Maak melding

 39. @Oom Bert: Ja, natuurlijk, met een kunstmatig laag gehouden koers terwijl het IMF toen al riep dat de koers vrijgelaten moet worden. Maar nee, dag in en dag uit bleef de koers op 2,80 zoals vastgesteld door Telting. Maar het volk had dat natuurlijk wel door want we zijn niet dom. Wat was toen het resultaat met jullie 2.80 koers? MARS NAAR DE OPPOSITIEBANKEN WANT JE BAKT ER NIKS VAN!! wat was het resultaat 5 jaar later terwijl jullie ook al dezelfde dingen riepen als nu? BLIJF MET JE MARS IN DE OPPOSITIEBANKEN!! En nog leren jullie niet uit je fouten. Het zogenaamde doorzichtige multi-etnische avontuur en nep-verbroedering, want dat willen jullie eigenlijk helemaal niet, zal jullie ook dit keer niet redden.


  Maak melding

 40. Volkslied verkeerd gezongen, racistisch dit racistisch dat. Hou toch op. Heb het erover, dat het de paarse lieden met hun achterban gelukt is Suriname een trippel C-status te bezorgen en dat is dus het toppunt van niks begrijpen waarom je iedere dag wakker wordt, denkt dat het jou goed gaat en jouw kop in het zand steken. De grootte van de staatsschuld zou moeten veronderstellen dat iedereen tenminste een perceel zou moeten hebben en dat is niet de case. Blijft de vraag waar het geld allemaal gebleven is.
  Fijne dag verder alleman.


  Maak melding

 41. Mijn Surinaams Volkslied is het lied van wijlen Mr. Coen Ooft …. gezongen de Maranatha …. ” Toen God de wereld schiep trok hij met eigen hand de grenzen breed en diep …………..”.


  Maak melding

 42. Kondremangs,

  @lucie toch………ik ben misschien dom…maar jij????? Nog dommer dan het bejaarde achterwerk van je lijder DiDiBri……haal je kop eruit jo bongrobita………..ga een betaalde job zoeken ipv de hele dag hier een ieder aan te vallen, die VERSTANDIG is…………wiens brood men eet he? Jouw VEROORDEELDE MOORDENAAR EN DRUGSDEALER had toch gebrald, dat hij de helft van de VHP zou opsluiten wegens corruptie….waar is zijn grote bek????
  Dus ga met je fluitje spelen steunstekker uit Ptata…..en nogmaals haal je kop uit het bejaarde achterwerk van DiDiBri…..dan zal je vrijer kunnen ademen en kunnen die garnalenhersenen van je misschien tot inkeer komen……and Always:
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 43. De ndp is net als een cobra slang op de loer om gif te spuiten over de pietlulligste dingen.Ze zijn in paniek en door angst te zaaien en de bevolking onderling op te zadelen tot een confrontatie denken ze dat ze een overwinning gaan behalen.Idiote ndpers!!
  Stem de ndp weg surinamers.
  Jullie hoeven echt geen gevecht te leveren,jullie kunnen winnen door naar het stembus te gaan en bouta de moordenaar verslaan.
  Doe je plicht en stem de moordenaar weg! .


  Maak melding

 44. @Nobruya: Ach ja, schelden en maar onzin roepen vanuit je luie stoel kan een ieder. Van jou had ik toch wel hoog dravende reacties verwacht, maar ja, als je uitgerangeerd bent, niemand je meer interresant vindt, je geen raad met je tijd weet, dan ga je maar je frustraties lossen op het net. Ken je de films van Guillamo Gemma?


  Maak melding

 45. @Lucien
  De schande van de financiele chaos, de Centrale bank, die inmiddels verworden is tot een soort duiventil(ze vliegen erin en vliegen er uit), de financiele status van Junk state, de Leider die voor meervoudige moord veroordeeld is, de koers die als maar stijgt, de boodschappen die steeds duurder worden…..als je dat kan weg compenseren met een verkeerd gezongen volkslied, dan denk ik inderdaad dat Julian With gelijk heeft.

  VERSTANDSVERBIJSTERING


  Maak melding

 46. NDP mocht het proberen beter te doen maar het valt heel erg tegen met een koers van I SRD voor 10 EURO .
  Wie ga je motiveren om te werken met een koers van 1 SRD op 10 EURO .

  IMF heeft altijd bewondering van het beleid van Nieuw Front .

  Om zonder ondersteuning van IMF en Wereld bank de Economie recht te trekken .

  Ga de rapporten van IMF lezen van de periode Telting en Nieuw Front .


  Maak melding

 47. Kondremangs
  Tuurlijk ken ik die films @lucien. …ik ben geboren in de jaren 60 van de vorige eeuw en ben opgegroeid in Latour. ..
  ……ik moet je mijn excuses aanbieden dat ik af en toe niet aan je hoge verwachtingen kan voldoen. …tenminste 1 uit het paarse kamp de reacties van de VERSTANDIGEN leest. …ga zo door zou ik tegen mijn leerlingen zeggen.
  Weet je wie gedateerd en uitgerangeerd is? Je lijder die veroordeeld is voor moord en drugshandel. ..
  Als je goed heb begrepen, back to the topic, dan heb ik deze mevrouw veroordeeld over haar onkunde van het Surinaams volkslied en haar springgedrag. ….maar dat heeft geleerd bij de. ..in jouw ogen. ..beste partij van Su. …..ik zal als opvoeder proberen rationeel naar de zaken te kijken en proberen niet mee te doen met scheldpartijen. …..want dat brengt ons nergens. …ik heb gezien in de jaren 80 dat felle discussies over je lijder DiDiBri doden en gewonden heeft opgeleverd in Su. .en ik meen ook nog in Ptata. ….ik zal NOOIT compromissen sluiten met DiDiBri en zijn boevenbende vanwege de moord op mijn zwager. Vandaar mijn felle reacties tegen DiDiBri. ….hij hft ook in de jaren 80 geprobeerd zich te verzoenen met mijn familie. ..maar tevergeefs
  Vanwege mijn integriteit zal ik ALTIJD als Surinamer reageren. Dus ook op jou. …en natuurlijk zal er af en toe below the belt geslagen worden. ..maar altijd fair play. …and always :
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 48. Bouterse is zo slim dat hij na 40 jaren naar de rechtbank moet gaan als 74 jarige Opa .

  Morgen moeten mensen komen lopen voor Bouterse die onder avond klok jaren 1980 zijn geboren.

  NDP is een Toneel club geworden met hun Nederlands van .

  Japi Japi
  je ben een Koe
  je ben een ijzel
  je ben een kip
  je ben een Geit
  Dat zijn de worden dat je in Ocer aan de Kern kampweg kan leren .

  Zelf kinderen van de basis school gebruiken deze worden niet .


  Maak melding

 49. Ik vind het maar nonsens. Elke mening die men geeft ziet men als politieke aanvallen. Lijkt als helder nadenken niet meer voorkomt. Zo erg is het gesteld met bepaalden van jullie hun hersenen. Lied is fout gezongen of bedoelen jullie de melodie ervan. Ik vraag me af hoevelen van jullie de nederlandse vertaling van ook niet kennen um stop doe belangrijk jere. Die mense hun brede is al bebotert yu mus mik moeiti mik dif yu kis botro. Ze doen niks voor jullue noch paar noch vhp. Alln drank en eten weh kisi. Tot slot: wie niet werkt gaat laat eten of achter massa’s aanlopen voor kruimels. Na verkiezingen is elke partij jouw vergetn😌👀


  Maak melding

 50. Het hart van de VHP ligt in Ptata. Waarom is de Chan zo vaak naar Ptata vertrokken de laatste tijd. Juist, om verantwoording daar af te leggen. Het blijft een feit, dat de VHP heeft geblunderd.


  Maak melding

 51. Kondremangs
  Sorry @lucien. ….ik moet me laten helpen. .Bedankt voor de tip. ..maar voor jou is het te laat voor hulp. ….nogmaals hoofd uit DiDiBri zijn versleten achterwerk halen. …dan kan je helder denken. …anyhow. …voorzichtig met zijn donornier. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 52. @Nobruya: Daar ga je weer met je onzinnige hersenspinsels. Jij weet dus dat de President van Suriname een donornier heeft, knap, want niemand anders weet het en voor jou informatie, via de darmen bereik je nog de originele nier, nog een donornier. Zelfs je anatomisch inzicht is bagger, maar in je zucht om te schelden en je te wentelen in je negatieve inborst roep je weer eens schuimbekkend de meest onzinnige dingen. Laat je helpen, je zit al aan de rand van krankzinnigheid en dat allemaal om een charismaloze, liegende, zwakzinnige VHPleider!!


  Maak melding

 53. Kondremangs
  @lucifera. …je kan mij niet treffen met je beledigingen. ….ik lach om je zielige naloper van een veroordeelde moordenaar en drugsdealer. …je bent verloren. .jepi no de gi Joe Moro. ..spring maar van de bosje brug. …..iedereen in Su weet dat DiDiBri een donornier heeft en dat hij 2x in de week nierdialyse heeft. …jij bent al krankzinnig. …ik ben A politiek. ..nogmaals koskos ne broko soro. ….jij aanbidt geen God. .maar een afgod die veroordeeld is voor moord en drugshandel en die Su vanaf 1980 naar de afgrond heeft gelijd. …en dat is GEEN hersenspinsel van mij. ….maar een FEIT. ….spiet Kong jo bongrobita
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 54. @Nobruya: Je wordt steeds wilder en zieliger in je retoriek. Opvoeding is niet alleen maar te eten krijgen maar ook het aanleren van bepaalde vaardigheden, normen en waarden. Lees je geraaskal na en je zal versteld staan van je stupiditeit, je ongemanierdheid en je ziekelijk denkpatroon. Je bent waarlijk een interessante casus voor een afstuderend psychiater. Nogmaals, laat je helpen, je bent ver heen!!


  Maak melding

 55. “Luciën 20 januari 2020 At 10:27
  De Nederlandse versie van het volkslied kan wat mij betreft nooit meer gezongen worden, weer een koloniaal juk afwerpen. …aan zijn grond zijn wij verpand?? uitgeleend?? dat was de mindset van de kolonisator toen het werd geschreven. Wij zijn volgens het pandjeshuis Nederland dus nooit Surinamer geweest en dat blijkt maar al te goed uit het koloniaal verleden. WIJ MOCHTEN GEEN VOLK, GEEN NATIE WORDEN!! Verdeel en heers!! Het trieste is, dat het nog steeds werkt, want zij hebben hier vele handlangers, futuboi’s, die hun doelen verdedigen, vooral binnen de VHP! Luister maar goed naar de leiders, luister maar goed naar een groot deel van hun aanhang, kijk hier maar op het forum, kijk maar op de FBsites van zij die een typische VHPnaam hebben. Het a-nationalisme spat je vanuit het scherm in het gezicht!!!”

  @ Luciën,

  De nieuwe Surinaamse regering zou twee dingen kunnen doen na de verkiezingen van mei 2020.
  -Of ze voeren de slavernij weer in en maken jou en je soortgenoten meteen tot slaaf. Kunnen jullie tenminste het land helpen opbouwen.
  -Of ze nemen een wet aan om jou en je soort zo snel mogelijk terug te sturen naar Afrika.

  Als er eentje is die verdeel en heers toepast is het wel je baasje met zijn NDP. Je probeert anderen van alles en nog wat aan te smeren..zoiets van de pot verwijt de ketel.
  Door alle mistanden zijn jullie gewoon door de maand gevallen en zijn slechte verliezers, blijkt…L.u.L.


  Maak melding

 56. “Luciën 20 januari 2020 At 14:48
  @Jacobus: Het doel dat zij bereikt hebben en telkens weer etalleren, is dat zij niet gaan voor Suriname maar voor haar rijkdommen en dat doel zullen zij niet bereiken want het volk heeft ze door!”

  @ Luciën,

  Als “het volk ze door heeft” is het volk aan zichzelf verplicht te gaan voor beter. En dat betekent niet per definitie de NDP. Het is deze zelfde NDP die het land keer op keer heel veel ellende heeft gebracht.
  Als je kan kiezen om met de NDP met rasse schreden de afgrond in te donderen of met elke willekeurige andere partij langzaam en moeizaam die berg op te gaan, denk ik dat de meeste mensen die hun gezond verstand gebruiken voor het laatste zullen kiezen.


  Maak melding

 57. @Sabaku: Geweldig, jullie komen elkaar te hulp! Of is het allemaal niets zeggend gezwets van één zieke geest die hier zijn nutteloze leven enig inhoud probeert te geven? Wedden dat ik hiermee de spijker op z’n kop timmer?


  Maak melding

 58. Ach ja, als ze geen argumenten hebben komt hun racistische geest uit hun door alcohol vernevelde brein naar boven borrelen en gaan al schuimbekkend tekeer tegen een ieder die ze met gemak uit hun stinkende tent lokt. Wat een zwakkelingen. Zielig gewoon. En dat moet de VHP voorstellen!!


  Maak melding

 59. Kondremangs
  Tang tiri a no dong. …..hier nog een volkslied en een persoonlijk lied van DiDiBri uit de jaren 80 tijdens het dictatuur. .ga oefenen en groet jou nieuwe kolonisator China :
  GOD WAS MET ONS SURINAME
  HIJ VERLIET ONS HEERLIJK LAND
  TOEN DE MILITAIREN KWAMEN
  LIEP HET ROER HEM UIT DE HAND
  STRIJDEND HOUDEN WE IN GEDACHTEN
  BOUTAS DOOD. DIE MAAKT ONS VRIJ
  AL WAT GROEN IS TE VERACHTEN
  DAT GEEFT AAN ONS LAND WAARDIJ.

  En nu je ode van DiDiBri himself :
  IK HAD EEN WAPENBROEDER
  IK HEB HEM NU VERMOORD
  IK HEB HEM OPGEHANGEN
  HOOG AAN ZIJN SPORTBROEKSKOORD
  HET GING EERST OM EEN VLUCHTPOGING
  EN DAN EEN ZELFMOORD
  HET IS NAMELIJK MOEILIJK OM TE
  LEVEN TUSSEN MENSEN VAN HUN SOORT
  NU RESTEN NOG DE 14 ANDEREN (MINI STERREN )
  ACH,DIE VOLGEN NOG EENS GAUW
  EN DIE GROTE DOMME MASSA
  SPELD IK WEL WAT OP MOUW
  IK GA HEN OOK VERMOORDEN
  AL VEROORZAAKT DAT NOG ZOVEEL LEED
  HET GAAT VOORNAMELIJK NIET OM ANDEREN
  MAAR. …OM MIJN EIGEN REET! !!
  DIDIBRI

  @Robles. ..No mang. .komt goed. ..mijn ontspanning is hengelen voor de deur.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 60. Goedemorgen losers! Hoop dat jullie al klaar zijn voor het werk. De hengelaars hebben geen ene bal te doen en wens ik succes toe met hun waardeloze leven. Zij die gaan werken ook succes! Ik ga zo uit huis, niet om te gaan hengelen of sopi drinken zoals het gros hier doet maar om mijn plicht naar de maatschappij en gezin te doen, daar moeten jullie nier raar van opkijken. Ik weet dat wat ik nu zeg voor velen van jullie hier vreemd is, maar ja, er zijn ook productieve mensen op de wereld. Ik heb me gisteren kostelijk vermaakt met de onzin en vaak ronduit racistische bullshit die uit jullie brein en inborst komt. Maar je weet toch wat ze zeggen, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Gaan jullie wat maken van je leven en probeer de zonnige kant van zaken te zien, het zal heilzaam werken….niet vooe jullie allemaal, velen zijn niet meer te redden. WERK ZE !!


  Maak melding

 61. Grootste racist is nu aan de macht.
  Iemand die niet van marrons houdt, zie zijn misdaden in Moiwanna.
  Kijk naar de gangster niggaz rovers die alleen andere rassen als slachtoffers maken, dat is zuiver racisme.
  Dat is ook de reden dat wij Hindoestanen voorzichtig zijn met ze. Het vertrouwen van alle rassen naar de afro’s is er niet meer. Helaas valt de goeie ook onder de slechte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.