Ook VHP-ers uit Lawa/Tapanahony naar grote volksmanifestatie in De Olifant

55
Ook VHP-ers uit Lawa/Tapanahony naar grote volksmanifestatie in De Olifant

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) viert vandaag, zaterdag 18 januari, haar 71-jarig bestaan met een grootse volksmanifestatie in De Olifant. De bijeenkomst ‘Orange OPO YARI TORI’ is voor alle Surinamers. Zo was ook een groep enthousiaste VHP-ers uit Lawa/Tapanahony vrijdag onderweg naar de stad, voor de bijeenkomst bij De Olifant (foto).

Een aantal van hun trotseerden het slechte weer, zoals op de foto links te zien is. “Door wind en weer trekken VHP-ers over heel Suriname naar De Olifant Want zij weten…na regen komt zonneschijn! Get ready voor Orange Power” aldus de VHP over deze groep.

Het wordt de eerste massameeting van de partij, tevens een feest vergadering, die om 18.00u begint. Op de gratis toegankelijke manifestatie is er entertainment van Psycho, Kasimex, Para Pasi Krioro en nog veel meer.

De VHP liet een speciaal filmpje voor deze bijeenkomst maken:

https://www.facebook.com/VHPSuriname/videos/3012153572343827/
- Advertentie -

55 REACTIES

 1. Veel plezier. De NDP is een goede gastheer. Daar krijgen de aanhangers voedsel en drank. Velen zeggen BB met R. Wat gaat de VHP de aanhang voorschotelen? Toch geen roti? En nu het manifest; doe je best. De VHP is tot de dag van vandaag etnisch gericht. De VHP heeft de zetels nodig van andere bevolkingsgroepen. De VHP heeft een slecht imago op dat gebied. Ik ben blij dat Chan dat uiteindelijk heeft ingezien .Als de VHP inderdaad zich kan manifesteren en het voor alle Surinamers aantrekkelijk maakt op hen te stemmen, heeft de VHP mijn grootste zegen. Vooralsnog is er veel huiswerk. De bronnen die ik in Suriname raadpleeg, vanaf hoog tot laag , zijn ratings. Niet de Fitch. Het zijn ratings van de Surinamer die daar woont en dagelijkse ervaringen heeft. Succes gewenst.


  Maak melding

 2. Bepaalde zwartjes zullen altijd een reden hebben om anderen die het fantastisch doen, om die mensen die niet roven, stelen en verkrachten en toch welvaart kennen omdat ze vooruitstrevend en hardwerken, te wantrouwen. Bovendien is de VHP de enige partij die in het algemeen belang van ALLE Surinamers denkt.


  Maak melding

 3. VOLK VAN SURINAME: TREK MASSAAL NAAR DE OLIFANT AAN DE JAGERNATH LACHMONSTRAAT:

  RED SURINAME EN STEM DE COSA NOSTRA ORGA FINAAL WEG.

  VOLK VAN SURINAME: OP U RUST DEZE PLICHT!!


  Maak melding

 4. @mrbombelgo, je heb poep in je oog no. O min blaka man, ingi, jampanesi de in A partij diesi?
  Als het een normale zaak was voor de Vooral Hindoestaanse Partij, om verschillende etnisiteiten te hebben, dan zouden ze het nooit zo promoten. Ze willen gewoon zieltje winnen PUNT.


  Maak melding

 5. Pakiratigri, het enige wat de Ndp voorschotelt is een hoop ellende. Het land staat economisch gezien gelijkwaardig met Zambia en Kongo. Met een voordeelde president, koers 1 op 9 en een Triple C rating is het land hard op weg vast klant te worden door Oxfam Novib.


  Maak melding

 6. De VHP begint steeds meer een multi etnische partij te worden. Goede zaak.
  Liefst zie ik ze fuseren met een aantal andere partijen oa DOE, NPS, STREI etc


  Maak melding

 7. Abdoel neemt het rapport van Fitch niet serieus, een wereldwijde top 3 beste organisatie wordt door een criminele regering niet gewaardeerd. Ik heb een grote twijfels aan hun diploma’s als ze dit niet kunnen inzien. Het probleem bij ndp is dat men een negatieve advies,/rapport , direct als een aanval op president beschouwen en dat ze niet meer kunnen graaien en het land leeg plunderen. Suriname heeft nooit zo een slechte waardering gekregen zelfs niet in de slaventijd. BOUTA en ZIJN ECONOMEN verdienen een oorkonde als SLECHTSTE Regeringen aller tijden. Het komt in de geschiedenis boeken die zijn nakomelingen kunnen lezen hoe dom de ouders waren
  Het is een vloek op de families van 26 jaknikkers en de regering en met name Abdoel, Boefdraad en Bouterse.


  Maak melding

 8. Als je bronzig en ranzig kruist dan krijg je vunzig. Als je een pakira met een Tigrie kruist dan krijg een mismaakte Pakiratigri zonder tanden en altijd beneveld met drank of drugs. Dit laatste straalt Santokhi niet uit en hij niet zo achterlijk als de hele club van Paars. We zijn u meer dan 80 jaar verder met politiek bedrijven in Suriname en een mismaakte oelewaaier komt ons vertellen hoe het nationaal belang moeten dienen en veiligstellen. Neem je wijze les terug naar de nest je jou van alle kanten bruut gepakt heeft. Daar kunnen ze meer gebruiken dat een visie op een movement dat alle etnische barrières doorbreekt. Dit laatste steekt in de ogen van menige paarse daggoe’s, vandaar dat ze bij het horen can de naam Chan Santhoki bijvoorbaat bagger schijten.


  Maak melding

 9. Kijk goed naar het spotje. Welke bevolkingsgroep voert er de boventoon? Zo denkt VHP de mensen te paaien. Weer zo een bedriegersstreek. Want de weerspiegeling in de klip is absoluut niet de weerspiegeling van de VHPtop, raadsleden, bestuur en al helemaal niet de DNA. De ruk naar de zogenaamde multiculturele uitstraling is zooo doorzichtig, dat zelfs een kind zich achter de oren zal krabben bij het bekijken van deze clip. Dat mensen zich laten betalen voor deze grap snap ik, maar te wowoyo jagi unu sa si suma seri! What a joke!!


  Maak melding

 10. @Koos: Ja, ja, natuurlijk zie je dat het liefst want je weet zelf dat de VHP het niet gaat redden en multi-etnisch?? Mijn MARS!!

  @Hanu: Dat is nou de spijker op zijn kop slaan!! Zoooo doorzichtig, BAH!!!

  @Mokro: Dream on! Je zal ontgoocheld wakker worden.

  @Pakiratigri: Je hebt een duidelijk punt. Tenminste een die nog wat realiteitszin tentoon spreidt.


  Maak melding

 11. Ai ,fa waka Mokro? Een pakiratigri kan zich niet met een pakira kruisen. De pakira is juist het slachtoffer van de pakiratigri. Per definitie kan heden ten dage vastgesteld worden dat de VHP geen totale draagkracht heeft. Simpele feiten. De NDP is ruim negen jaar bezig. Zelfs daarvoor. Hoe komt het dat de NDP nog steeds aan de macht is? Simpel. De meerderheid van de diverse bevolkingsgroepen in Suriname, en daarvan een geheel smeedt , zoals het de bedoeling is als natie, stemt nog steeds op de NDP. Je kunt wel zeggen ,tijd voor verandering. Welke verandering dan als jijzelf geen verandering brengt aan je attitude? Als jouw volgers nog steeds donkere mensen en Chinezen als aap betitelen en minderwaardig and so on, heb je een groot probleem. Voor Chan is het een immense uitdaging.


  Maak melding

 12. De Hindoestanen creoliseren hard. Vandaar dat de VHP nu ook moet gaan creoliseren. Creoolse invloed is groot, erg groot, te groot. It must end.


  Maak melding

 13. @Frank 18 januari 2020 At 11:09
  Een hindustaan blijft ten alle tijden een hindustaan. Godzijdank wel ja want stel je toch eens voor dat een Hindoestaan zich aan een zwarte zou optrekken dan wat gaat er gebeuren ? Dan is Suriname net zo een arm land als Haïti. Dan zou niet alleen de zwartjes steken roven en verkrachten en moorden maar ook de Hindoestaan. Dat laatste doen ze natuurlijk wel maar alleen als ze beroofd worden. Dan trekt de Hindoestaan zijn pipa en knalt de rover morsdood neer. Bijna altijd is de rover zwart en dan wordt de Hindoestaan voor racist uitgemaakt. Waarom gaat de zwarte rover niet zijn eigen bevolkingsgroep leegroven ?


  Maak melding

 14. @Pakiratigri

  “Hoe komt het dat de NDP nog steeds aan de macht is? Simpel. De meerderheid van de diverse bevolkingsgroepen in Suriname, en daarvan een geheel smeedt , zoals het de bedoeling is als natie, stemt nog steeds op de NDP. ”

  U analyse ia nog al lichtvaardig:
  1>> De NDP heeft niet de meerderheid onder de bevolking. Het heeft bewezen 45% van de stemmers en dat komt neer op pakweg 32% van de kiesgerechtigde bevolking.
  2>> Dat de meerderheid nog steeds NDP stemt is een gok die op z’n minst niet onder schreven wordt door het beeld van de straat of enquête’s.

  Vrijwel geen enkele maatschappelijke organisatie stemt in met het beleid. In mijn omgeving spreken hoge ambtenaren zich uitermate bedekt uit over de gebreken van de regering. Ze zijn bang. Mensen (verpleging, onderwijs, politie) wijken uit naar het buitenland voor een beter bestaan.

  De laatste brug lening reduceert de verdiencapaciteit van lanti omdat deze bij falen binnen een halfjaar een noodrem heeft.
  Gelukkig kan Boefdraad niets meer onder het tapijt schuiven omdat er elke dag wel een blunder in het zicht komt van het volk.
  >> B777 is nog niet gecertificeerd dat kost per maand minimaal $ 1.500.000.
  >> Wet Constitutionele hof was niet afgekondigd ofwel, de overval van Abdoel vlak voor de kerst is mislukt. Dat dit in de openheid komt en niet stiekem gerepareerd is kan toegeschreven worden dat er ambtenaren zijn die van deze clowns afwillen.
  >> Geen Quorum voor DNA vergaderingen omdat medestanders Sapoen. Waterberg en Waidoe het laten afweten.
  >> Fitch afwaardering en al het gekrijs van Boefdraad en Abdoel hier over
  >> Waarschuwing Analist Oppenheimer. het ziet er naar uit dat Oppenheimer ook aflossing van de eerste obligatie lening bedongen heeft. Ofwel waar gaat de winst van Brokopondo en Staatsolie de komende 4 jaar naar toe en hoe groot is het gat dat nu in de begroting zit door deze noodlening.
  >> Mededeling Elias dat de beslissing van Apache en Total met betrekking tot exploitatie nog zeker 18 maanden op zich laat wachten en dat Staatsolie dan minimaal $ 800.000.000 tot $ 1.300.000.000 miljard moet inbrengen. Hoe kan een uitgehold Staatsolie in 2 jaar krediet waardig worden zodat het mee kan doen. Staatsolie moet op 14 mei $ 99.100.000 aflossen of een obligatie door rollen.

  Beste RobG Fitch moet de markten beschermen tegen Cowboys als Boefdraad. Nu iedereen is wakker.


  Maak melding

 15. @jojo, de regering is wanhopig. Er gaan geruchten dat men winstgevende activiteiten wil verkopen om geld te genereren. Zelf dat gaat de lading niet dekken. Dan heb je nog de schulden van ebs en telsur die op de balans bij staatsolie staan. Ook die bedrijven kunnen zonder investeringen niet overleven.


  Maak melding

 16. Ook ik zou gratis naar de stad komen en een vergoeding erbij krijgen. Dacht je dat die mensen zouden komen als het ze iets koste en niets opleverde??
  Een oranje trui of pet is nog geen aanhang van je partij.
  Vhp heeft geen boodschap vr het volk. Gaan we over 22 jan praten, over deze regering dit of dat??
  Dat vult geen buik van niemand


  Maak melding

 17. NANGA BRADI KANTI FU MI MOFO MI E TAKI: DE NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ MUSU HARADANG.

  SRANANMANG: YU O GO PINA MORO NANGA NATIONALE DESTRUCTIEVE PARTIJ DIESIE.

  GEBRUIK UW VERSTAND ALS U IN HET STEMHOKJE BENT.

  STEM DEZE COSA NOSTRA ORGA COMPLEET WEG.


  Maak melding

 18. IN ala Sani Sranan devalueer: Economisch, moreel en geestelijk met dank aan deze NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ.

  WEG MET DEZE VERNIETIGERS VAN SURINAME.


  Maak melding

 19. Deze gasten gaan zich profileren alsof zij de overwinning hebben binnengehaald. Als het aan hen ligt mocht de stuwdam in handen van de Suralco blijven. De regering mocht geen lening afsluiten om de dam in bezit te krijgen voor Suriname. De bank die Suriname de lening verstrekte vond Suriname kredietwaardig genoeg. Het verwonderd me daarom ook niet dat men in de Europese Unie het functioneren kredietbeoordelaars aan banden heeft gelegd. Een aantal van hen heeft bewezen ongeloofwaardige adviezen te hebben gegeven. Tegen Suriname kan de ongeloofwaardige Fitch haar gang gaan.

  Je ziet ook aan de commentaren van de VHP dat zij het niet goedkeuren dat de stuwdam onder beheer komt van staatsolie. De stuwdam willen zij het liefst verpachten aan een rijke VHP-er. De NDP is voor het volk.


  Maak melding

 20. NEDERLAND WENST SURINAME ALLE GOEDS TO !

  PARAMARIBO – De verbondenheid tussen de Surinaamse en Nederlandse samenleving is onveranderd gebleven. Voorbeelden als de negen vluchten per week tussen Paramaribo en Amsterdam zijn tekenend voor hoe groot die verbondenheid is en wat die betekent voor de mensen in beide landen om bij elkaar te horen. Zo sprak de Nederlandse zaakgelastigde Jaap Frederiks donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Nederlandse ambassade in Paramaribo.

  “Ik van mijn kant voel mij hier als Nederlander in Suriname gewoon thuis en hoop van harte dat alle Surinamers die in Nederland wonen zo iets hebben van: we zijn thuis.” Frederiks zegt dat het thuisgevoel onderdeel is van een grote samenleving waar één taal, het Nederlands, wordt gesproken en dezelfde waarden aanwezig zijn. “We zijn leden van een samenleving die met elkaar omgaan en elkaar die identiteit geven die we met elkaar hebben, onverschillig het land waarin je woont.”

  Die verbondenheid waarover de Nederlandse zaakgelastigde het heeft, werd volgens hem heel duidelijk toen in Amsterdam in De Nieuwe Kerk de tentoonstelling over Suriname begon. De belangstelling is overweldigend en is reden geweest de tentoonstelling te verlengen. ‘De bezoekers waren niet mensen die per se uit de Surinaamse diaspora, maar juist ook de Nederlanders die Suriname van op een afstand kennen en de kennis over Suriname wilden vatten.”

  De verbondenheid tussen Suriname en Nederland is volgens de zaakgelastigde ook te zien bij maatschappelijke organisaties die samen projecten uitvoeren binnen de twinning faciliteit. Hij zegt dan ook blij te zijn dat de Nederlandse overheid deze faciliteit financiert. Die samenwerking vindt plaats in sectoren zoals gezondheidszorg, onderwijs, milieu en taal en cultuur. Niet alleen wordt iets gedaan binnen en voor de Surinaamse gemeenschap, ook de samenwerking tussen de maatschappelijke organisaties is enorm belangrijk.

  “We zien dat ook wanneer het project financieel is afgerond de samenwerking blijft bestaan. Ik hoop van harte dat dit ook een jaar wordt waarin we aan die verbondenheid kunnen blijven samenwerken tot 25 mei en ook na 25 mei”, zei Frederiks. Hij betrok bij zijn gelukwensen ook alle Surinamers en feliciteerde hen met de olievondst van ruim een week terug.

  Lees meer: ‘Verbondenheid Suriname en Nederland onveranderd gebleven’ – DWT


  Maak melding

 21. Nee mr bombelgo, de hindoestaan in India verkracht in groepsverband zowiezo z’n eigen mensen. Verkrachtte vrouw op weg naar de rechtbank word in brand gestoken door dezelfde daders.
  Dat is een ware plaag in India, maar liefs 92!!! Verkrachtingen per dag. Dinki A torie


  Maak melding

 22. Die arme jojo doet zo zijn best voor vhp dat hij niet eens doorheeft een heleboel onzin hier te schrijven. Neem de eerste stelling van de clown jojo.

  De NDP heeft niet de meerderheid van de bevolking achtte zich.

  Heeft de vvd bijv de meerderheid van de bevolking achter zich. Heeft Trump de meerderheid van de bevolking achter zich.

  Dat deze clown niet eens weet wat democratie inhoud zegt ons al genoeg.

  Ik zal verder niet ingaan op zijn onzin. Jojo is een typische vhp’er, ze hopen dat het slecht gaat met Suriname in de hoop dat Vhp wint.

  Vergeet het maar vhp komt nooit meer aan de macht in Suriname, ze zijn en blijven racisten ondanks een donkere gezicht om stemmen te winnen.


  Maak melding

 23. Surinamers lees de reactie van een vhp exponent dragon hierboven. Zo denkt de gemiddelde vhp’er, deze geboren racisten zijn beesten. Elke zwarte die op de vhp stemt verdient het om aap genoemd te worden.

  Dj ago voor jou informatie de hindustaan heeft de zwarten nooit gratis eten gegeven, ze moesten voor alles betalen. Zonder de zwarten hadden de hindustanen nu niets, ze zouden alles zelf moeten vreten wat ze verbouwen.


  Maak melding

 24. Hanu 18 januari 2020 At 13:30
  Nee mr bombelgo, de hindoestaan in India verkracht in groepsverband zowiezo z’n eigen mensen. Verkrachtte vrouw op weg naar de rechtbank word in brand gestoken door dezelfde daders.
  Dat is een ware plaag in India, maar liefs 92!!! Verkrachtingen per dag. Dinki A torie

  Gelukkig verkracht de Hindoestaan in Suriname volop de zwarte vrouwen van creoolse afkomst, toch Hago ?
  Wel is mij bekend van een zwarte uit Nigeria die een Hindoevrouw probeerde aan te randen. Gevolg is dat hij ter plekke door de menigte gelyncht werd. Zo is het dan weer wel natuurlijk


  Maak melding

 25. Robert 18 januari 2020 At 14:00
  Surinamers lees de reactie van een vhp exponent dragon hierboven. Zo denkt de gemiddelde vhp’er, deze geboren racisten zijn beesten. Elke zwarte die op de vhp stemt verdient het om aap genoemd te worden.

  Dj ago voor jou informatie de hindustaan heeft de zwarten nooit gratis eten gegeven, ze moesten voor alles betalen. Zonder de zwarten hadden de hindustanen nu niets, ze zouden alles zelf moeten vreten wat ze verbouwen.

  Geloof je het zelf? Dat de zwartjes voor alles moesten betalen? Je weet toch hoe zielig de zwartjes zijn?? Er werd nooit betaald maar alleen maar gebedeld en die bedelcultuur wordt nog voortgezet. Bedelen bij China, India en de Isl bank voor geldleningen. Waarom wordt er niet bij Afrikaanse landen gebedeld. Ach, laat maar het antwoord is niet moeilijk te raden.


  Maak melding

 26. Als je echt van je land houd dan ga je niet met vuil lopen smijten en net als de populistische politici allerlei onnodige podiumtaal bezigen.

  Zeler 99% van de politieke partijen zijn niet voor land en volk als ze eenmaal in het machtscentrum en/of coalitie zitten.

  Er is geld zat in het land, niemand wil het land verder ontwikkelen

  Eigen zakken die van familie en vrienden vullen en de arbeiders wat bonjo’s toegooien en dan vinden ze het best.

  Voor mijn part brand al die ka olie en gas in de oceaan dan vind niemand 1 cent…

  Allemaal politieke bedriegers en profiteurs.


  Maak melding

 27. @RobG 18 januari 2020 At 13:12

  “Deze gasten gaan zich profileren alsof zij de overwinning hebben binnengehaald. Als het aan hen ligt mocht de stuwdam in handen van de Suralco blijven. De regering mocht geen lening afsluiten om de dam in bezit te krijgen voor Suriname. De bank die Suriname de lening verstrekte vond Suriname kredietwaardig genoeg.”

  Hoeveel onwaarheden kunt u in een paar regels opschrijven:
  1>> Als het aan de DNA gelegen had dus NDP/VHP/NPS/PL /ABOP etc gelegen had was de dam al op 01.01.2016 in Surinaamse handen gekomen. Allen Sardjoe en Co zagen dat niet zitten en de regering heeft dat gedwarsboomt.
  2>> De regering had dan geen lening hoeven afsluiten omdat het omdat de stroom dan van Suriname geweest was. De regering had ondertussen ongeveer $ 150.000.000 bespaart op de elektriciteitsrekening.
  3>> Oppenheimer vond Suriname niet krediet waardig want het heeft aflossing bedongen (ook van de vorige obligatie) een extreme rente bij default en de winst van Staatsolie en de royalties van IAM gold. Een analist van Oppenheimer heeft dit haar fijn uitgelegd.

  Beste RobG de regering moest haar hoofd in de strop stekken en Oppenheimer wurgt haar zodra het 22 juni haar eerste betaling mist.
  Staatsolie zal 14 mei as $ 99.100.000 moeten aflossen en de staat gaat haar Dividend uit Staatsolie missen wil zij er voor zorgen dat ING en Credit Suisse hun krediet bij staatsolie niet opzeggen.


  Maak melding

 28. Robles,
  Jij bent geen racist? Zoek dan even je reacties op artikelen hier. Volgens mij werd door een ander lid (Koos?), hier nog geschreven: ik dacht dat jij niet tot de groep racisten behoorde, ik heb mij vergist”.
  Het is niet zo dat zij een land willen regeren. Zij regeren op dit moment
  Dus hou je smoel over racisten
  @ partititi.
  Ik denk dat je twee woorden door elkaar haalt. Je hebt ratingureau’s en je hebt reten.
  De laatste daar haal jij je info vandaan, van de Surinaamse reet

  @ HongkongFree.
  Dat zou en zegen zijn voor het land. Geld, geld, het maakt ze gek


  Maak melding

 29. Jullie hebben geen gronden om de Hindoestaan steeds te bekladden met verkrachtingen. wereld wijt zijn de Amerikanen op de eerste plaats per honderdduizend inwoners en Suriname op de zevende plaats over Afrika niet gesproken en het binnenland India op de zeventigste plaats.

  Noem mijn een land op de wereld waar de Hindoestanen andere bevolkings groep ras en of basis op geloof genocide heeft gepleegd. Ik kan je het omgekeerd bewijs zoals Oeganda Guyana jaren 1960 Haiti etc. Over de Hutu en de Tutus gesproken. Afrika vermoorden zijn eigen mensen zie ook de slavernij geschiedenis anderen stamen verkochten andere stamen Dus kijk eerst in de spiegel.


  Maak melding

 30. @RobG

  “De vooruitzichten voor Staatsolie zien er zeer goed uit.”

  U zwetst weer RobG. Gaat u eens naar de jaarrekening kijken op de website.

  Een staatsbedrijf is geen kassa voor de staat om naar eigen bevinden te laten plunderen door de aandeelhouder zoals u wil doen geloven. In elk normaal land gaat de CEO etc. dan de bajes in.

  Er is geen enkele zekerheid dat Staatsolie er goed voorstaat. Het is geen deelnemer in Blok 58 en vind niets bij haar Near Shore boringen waar het de afgelopen jaren tientallen miljoenen aan besteed heeft.

  Tot nu toe is er voor blok 58 slechts en exploratie vergunning.
  Bij Exploitatie beslissing (over een maand of 18) worden er mijnbouwrechten afgedealed door Apache en Total met de staat (net als in Guyana) en kan Staatsolie zich in kopen voor 20% als het geld heeft.
  Dat inkopen is om de investeringen te dekken en gaat tegen een prijs waarin de beoogde resultaten verwerkt zijn dus de eerste winst gaat naar Apache en Totaal en daarna mag Staatsolie mee delen.
  Ofwel op dit moment heeft Staatsolie een voorraad van ongeveer 75.000.000 barels Sarammaca crude in de grond en pompt het per jaar 6.000.000 barels uit de grond en maakt het daarmee een redelijke marge maar geen extreme gezien het het vreemde vermogen de te betalen rente en het eigen vermogen.
  De eigen voorraad nam harder af dan dat er bij gevonden werd.
  Voor het Near shore boren was $ 90.000.000 gebudgetteerd en werden 15 miljard barels als verwachting geprojecteerd. Near shore Boren is gestopt zonder iets te vinden beste RobG

  tussen 2017 en 2018 steeg de rente rekening met $ 20.000.000/jaar terwijl het geleende bedrag na genoeg gelijk blijft. De herfinanciering in mei 2018 kost op jaar basis staatsolie dus meer dan $ 25.000.000. Ofwel de krediet verschaffers vonden dat Staatsolie minder kredietwaardig werd. Waar was deze herfinanciering voor nodig beste RobG. Deze herfinanciering was nodig zodat de Staat $ 300.000.000 van de Oppenheimer Obligaties kon gaan gebruiken voor haar wanbeleid.

  Nu zal staatsolie op 14 mei of daar omtrent haar Surinaamse obligaties a $v 99.100.000 af moeten lossen of doorrollen. Het zal dat geld in kas moeten hebben om te kunnen aflossen.
  Verder staat het borg voor de eerste betalingen aan Oppenheimer na het eerste halfjaar bruglening per medio juni en dan zal er rente en aflossing op tafel moeten komen of anders zal Suriname de consequenties gaan dragen.

  beste RobG er hangt een zwaard van Damocles boven staatsolie en dat probeert men te verbergen met mooie kreten als IPO. Welke sukkel gaat investeren in een onderneming waarvan de winst voor de komende 4 jaar verpand is aan Oppenheimer.


  Maak melding

 31. dat vroeg ik mij ook al af, wie wil investeren en vier jaar wachten op
  rendement en alle onzekerheid die erbij hoort. Ik dacht zal wel iets
  over het hoofd zien maar nu kom jij daar ook al mee.


  Maak melding

 32. Natuurlijk zijn de grootste racisten zwarten en het waren de zwartjes die in Suriname elkaar aan het uitmoorden waren. Of durf een van de zwarte racisten hier te beweren dat het bloedbad in Moiwana door Hindoestanen gepleegd is ? Mi mars papa !


  Maak melding

 33. @jojo, hoe u het wenst te draaien, linksom of rechtsom, als Suriname niet kredietwaardig was werd de lening nooit verstrekt. Politici van de oppositie buitelen over elkaar heen om de bevolking angst aan te jagen. De corrupte VHP wil stevig de touwtjes in haar klouwen hebben om de geldstromen die uit de olie gaan komen onder haar politieke vrienden en bevriende relaties te verdelen. Het zit hen in de genen.


  Maak melding

 34. Sorry hoor maar India staat op nr 1 van de top 10 landen aangaande verkrachting van vrouwen en op nr 10 als het gaat om christen vervolging.
  Elk ras heeft bloed aan zijn handen, de ene niet beter dan de ander.


  Maak melding

 35. @RoBG,

  neemt u sinds kort andere medicijnen , u begint steeds meer
  wartaal te praten. Of zit u van ellende de hele dag aan de drank en ziet
  u het einde naderen. Je doet me denken aan de Iraakse persvoorlichter,
  die ijskoud stond te vertellen we winnen de oorlog alles komt goed terwijl
  op de achtergrond de Amerikaanse tanks Bagdad binnen rolden en de explosies
  duidelijk hoorbaar waren. Tja


  Maak melding

 36. Paarse tranny Robg aka wendy zit te lullen over de kredietwaardigheid van SU. Wel volgens de 3 grootste kredietbeoordelers heeft SU een rating die behoort tot de non-investment grade aka junk bonds.

  Fitch heeft laatst SU zelfs een gedwongrade en een rating van CCC gegeven die de laagste is in de geschiedenis v.h. land.

  Paarse propagandist en nep deskundige Robg mag dus proberen om dat wat krom is recht te lullen maar bij mensen met gezond verstand gaat dat hem niet lukken. Alleen de hersenloze en goedgelovige sukkels slikken zijn domme verhaaltjes nog in als zoete koek.

  Toen in 2012/2013 de grondstofprijzen op een recordhoogte waren heeft de regering bouterse miljaren (naar verluidt 3 miljard) extra $ dollars verdient, meer dan die hele ontwikkelingshulp en toch is al dat geld binnen een paar jaren ‘verdampt’ bij de vele corrupte projecten.
  Als er 1 partij in SU kampioen is in corruptie dan is dat duidelijk de ndp.


  Maak melding

 37. Rob
  Als ik een schuld heb van €1mln aan de bank heb ik een probleem
  Als ik een schuld van €10mln heb aan de bank heeft de bank een probleem.
  Snap je ‘em

  Hoe lager de kredietwaardigheid, hoe mooier denken instellingen die honderden miljarden moeten zien te beleggen
  Hoe ken det nou?
  Bij een rente van 10%, (dit is wat Suriname ongeveer betaalt, dat zal niet beter worden met de nieuwe rating) denkt de geldverstrekker: leen jij maar, ik wil voorlopig mijn geld niet terug. Wat moet ik dan doen met het geld? Weer uitlenen. Nee, hoor Suriname leen jij maar, betaal maar rente en rente en rente


  Maak melding

 38. Ondanks dat India de lijst aanvoert van de meeste verkrachtingen en ondanks dat Christenvervolging voorkomt, zijn de zwartjes er niet vies van om geld van hen aan te nemen. Is begrijpelijk want Surinamers is het soort volk van het laagste allooi. Totaal geen eergevoel !
  Waarom roeptoetert deze loopse juffer niet over de vervolging van Christenen un Israël ? Durft ze zeker niet.


  Maak melding

 39. @RobG, je hebt niet eens de moeite genomen om het antw van jojo te bestuderen. De huidige aanpak vertoont gelijkenissen met het leengedrag van de NDP-regering onder leiding Wijdenbosch in 1999, waarbij de inkomsten van de staat bij de Suralco en Billiton waren verpand om leningen af te lossen, voor onder andere de bruggen bij Ballast Nedam. Het gevolg was dat de staat in liquiditeitsproblemen raakte en niet kon voldoen aan haar basale verplichtingen. De koers van de Surinaamse munt was helemaal van slag. Dit staat opnieuw te gebeuren. Hoe vaak moet de ezel tegen dezelfde steen stoten.


  Maak melding

 40. Kredietwaardig ?

  De NDP (Bouterse / Hoefdraad) verkoopt de huid voordat de beer geschoten is ! Sterker nog “de beer” moet nog gevonden worden en er moet eerst nog kennis en kunde komen om “de beer” uberhaupt te kunnen schieten.

  Een ander misdrijf waar de regering Bouterse / Hoefdraad schuldig aan is is dat Hoefdraad leningen afsluit aan de hand van gemanipuleerde gegevens.

  Nogmaals de schade die is aangericht is veel groter dan tot nu geschat.

  Deze NDP is schuldig aan grote strafbare feiten. Hopelijk komt er een regering die paal en perk stelt en corruptie en criminaliteit binnen politiek Suriname durft aan te pakken !

  Justitia Pietas Fides.

  Krakti !


  Maak melding

 41. @RobG 18 januari 2020 At 19:46

  “@jojo, hoe u het wenst te draaien, linksom of rechtsom, als Suriname niet kredietwaardig was werd de lening nooit verstrekt. Politici van de oppositie buitelen over elkaar heen om de bevolking angst aan te jagen.”

  U bewijst niets van ondernemen te begrijpen en het saneren van faillissementen ofwel de afdeling bijzonder beheer van banken.

  Oppenheimer zag de eerste obligatie lening snel haar waarde verliezen.
  Oppenheimer vlucht voor haar geldverstrekkers voorwaarts en schrijft een 2de obligatie lening voor een kortere termijn en verbind daaraan voorwaarden met betrekking tot de eerste lening en dwingt Suriname onderpand te stellen dat waarde heeft. Net als Ballast Nedam ooit deed met Wijdenbosch:
  1>> Overwaarde stroom uit Brokopondo die bij Staatsolie landt ongeveer $ 40.000.000/jaar.
  2>> Het Dividend van Staatsolie (winst is nu netto ongeveer $ 100.000.000/jaar.
  3>> Royalties IAM Gold $ 30.000.000/jaar)
  Oppenheimer staat vooraan omdat Boefdraad voor medio december voor elke voorwaarde moest tekenen.

  Zie de parallel met het casino Imperium van Trump in Atlantic City. 3 maal helemaal failliet maar steeds door de banken gered want een operationele Trump is veel naar waard dan een Trump die geliquideerd wordt.


  Maak melding

 42. @Mix Chick,

  In India stroomt jaarlijks meer geld binnen (miljarden dollars) van agressieve christelijke instellingen uit heel de wereld, w.o. veel uit de VS en Nederland om Hindoes te bekeren.
  Moeten de Hindoes dit lijdzaam aanzien? Gelukkig zijn er Hindoes die zich hiertegen verzetten. Als jij dat christenvervolging wilt noemen, dan moet je ook eerlijk zijn en de bijna altijd gedwongen bekering van Hindoes of bekering onder valse voorwendsels ook Hindoevervolging (door christenen) noemen. Durf je eerlijk te zijn? Vast niet.
  Het Vaticaan heeft al lang geleden verklaard dat haar doel is om van India een christelijke staat te maken. M.a.w. er moet voor Hindoes in India geen plaats zijn. Hoe wil je dit noemen? Genocide op de Hindoes?
  Verkrachting komt overal voor, helaas. Ook in Suriname zijn recentelijk schoolgaande tienermeisjes verkracht.
  Bovendien komt het erop neer hoe je telt. Als je puur naar de aantallen kijkt, dan wordt er in India het meest verkracht.
  Maar als je lijkt naar het aantal verkrachtingen per 10.000 inwoners, dan is het percentage verkrachtingen in India veel lager dan bijv. in de VS of in Nederland.
  Het is maar hoe je ernaar kijkt. In een land met 1,3 miljard inwoners zal er meer verkrachtingen plaats vinden dan in een land met 600.000 inwoners.
  Maar elke verkrachting, waar ook ter wereld, is er een teveel en elke bekering van een Hindoe is er een teveel.


  Maak melding

 43. Christelijke kerkelijke leiders in India liegen echt ontzettend hard. Zo was er een paar jaar geleden het bericht dat Hindoes een non verkracht hadden. Dit bericht werd met opzet verspreid door de kerken en zelfs door bisschoppen. Het werd wereldnieuws.
  Maar wat bleek uit onderzoek van de politie? Het waren illegalen uit Bangladesh, moslims, die de non hadden verkracht. De kerkelijke leiders wisten dit en toch hebben ze het bericht de wereld ingegooid dat Hindoes dit hadden gedaan en dat ze door Hindoes vervolgd werden. Om nog meer geld en sympathie uit het Westen te krijgen en om bekeringen weer makkelijker te maken.
  In India spelen de kerken een zwaar politiek spelletje en als ze dreigen te verliezen dan gooien ze het meteen op christenvervolging. Neem die christelijke vervolging maar met een korreltje zout. Als de christelijke leiders in het westen zouden flikken wat ze in India flikken, dan zouden ze voor tientallen jaren in de nor zitten. Het zijn ondankbare lieden die spugen op het land dat hen alle ruimte geeft. Ze hebben geen enkele respect voor de oude beschaving van India.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.