Oproep om geen huis- en grofvuil te dumpen langs de weg aan dovemansoren

11
vuil-langs-de-weg-suriname

Ondanks de Surinaamse overheid en verschillende instanties keer op keer burgers op het hart drukt om geen huis- en grofvuil langs de weg te dumpen, schijnt de oproep dagelijks weer aan dovemansoren te zijn. Zo hebben associalen nu huis- en grofvuil gedumpt op een leegstaand perceel langs het Molenpad dichtbij de Afi Jabastraat.

De overheid heeft tal van keren laten weten dat er hard opgetreden zal worden tegen milieuvervuilers. Zo heeft de bestuursdienst van Wanica-Noordwest vorig week eindelijk de dader kunnen achterhalen die vuil dumpt op de hoek van Leiding 8 en Commissaris Weythingweg. Er werd een doos aangetroffen waarop de naam van die persoon staat.

De zaak werd gemeld bij het Korps Politie Suriname die erbij werd gehaald. De overtreder heeft alles zelf moeten opruimen en kreeg ook een boete voor milieuvervuiling. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh heeft toen laten weten dat het geval een waarschuwing zijn voor alle milieuvervuilers in het land.

Het is ten alle tijden verboden om vuil te storten langs de weg. De geldboete is nu gesteld op SRD 500. Burgers die meemaken dat iemand zomaar ergens vuil stort kunnen dat doorgeven aan het Directoraat Openbaar groen op het nummer 430050. Dit zodat zij in samenwerking met de afdeling Milieu Politie kunnen optreden.

- Advertentie -

11 REACTIES

 1. een boete van SRD 500 legt geen zoden aan de dijk.
  Een boete van 2500 SRD en tevens een taakstraf en opruimen van het vuil lijkt me eerder aan te slaan dan zo een lage boete.

  Moet wel zeggen dat de overheid dit ook in de hand werkt door niet op tijd vuil op te halen.


  Maak melding

 2. Varkens zijn het daarom komen ze niet vooruit in het leven.
  Geen verantwoordelijkheid dus die krijgen de biggetjes ook niet mee generaties na generaties.


  Maak melding

 3. 99% zijn het ndper’ s, opa taki. Het is altijd schering en inslag geweest ( sinds jaren tachtig, toen werd er zelfs door de overheid dagenlang of wekenlang geen vuil opgehaald, no joke, benzine no beng de, schaarste aan vuilniswagens, de overheid huurde prive trucks in de plaats), vooral onder die paarsdomme jongeren. Steeds wanneer je ze erop wijst krijsen ze verwilderd of arrogant, dang sa joe o doe, je klets, ach libi mi, lokoe joe sfreki. Vooraan bij de pilaren en op de grote poort staan borden, no pisje dja, joe mpp dagoe en ook no friengie joe mpp dotjie dja, joe sakkasakka lagi doti beest. Het helpt al sinds jaar en dag. Vaker zie je die jonge snotneuzen vuil gooien uit de auto, anderen hebben zelfs het lef om gewoon hun troep te smijten in je eigen vuilnishekje op je berm. Sinds ndp aan de macht is, zijn dit soort asociaal wangedrag te Abra Broki verergerd.


  Maak melding

 4. Er is behoefte voor ophaal van huisvuil en grofvuil. Dat het vuil gedumpt wordt is de schuld van de ndp regering die faalt om de huisvuil en grofvuil op te halen of optijd op te halen. Nu wordt de schuld op de burgers geschoven.
  Een goede en regelmatige vuil ophaaldienst is de basis van een schoon milieu.


  Maak melding

 5. Het is wereldwijd bekend dat in veel Afrikaanse landen men niet milieu bewust is . Álles wordt overal gedumpt net zoals zij overal lopen te pissen en te schijten. Sommige Surinamers spannen de kroon en zijn totaal niet geïnteresseerd om het land en hun omgeving schoon te houden. Mensen die zien dat het land wordt vervuild doordat een stelletje leeghoofden vuil aan het dumpen is, gewoon foto’s maken van de persoon en voertuig met je telefoon en doorgeven aan de politie. De boetes zijn te laag. Begin met 1000 SRD is veel geloofwaardiger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.