Chinees Nieuwjaar wordt groots gevierd met vuurwerkshow op Wijdenboschbrug

20
vuurwerk

Het Chinees Nieuwjaar zal dit jaar op 25 januari groots gevierd worden in Suriname met een vuurwerkshow op de Wijdenboschbrug. Er zal kunstvuurwerk worden afgeschoten door een professionele organisatie. De show start om 21.00u. De brug zal vanaf 16.00u gedeeltelijk en tijdens het afschieten tussen 20.30 en 22.00u volledig worden afgesloten.

Het Chinees Nieuwjaar wordt jaarlijks naast China ook in Suriname als een nationale feestdag herdacht. Het thema van het jaar is ‘’The Chinese and me.’’ De bedoeling van het evenement is om toeristen aan te trekken. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, heeft in dit kader vandaag een persconferentie belegd.

De minister benadrukte, dat HI&T een samenwerking is aangegaan met de Chinese ambassade en de Chinesevereniging om deze viering groots aan te pakken. Naast de vuurwerkshow zullen er ook andere attracties worden gehouden en wel op het onafhankelijkheidsplein zoals een braderie, temple fair en een show van Chinese acrobaten. Daarnaast zal in de congreshal een foto tentoostelling worden gehouden.

Het ligt in de bedoeling dat boothouders en ondernemers, die een uitzicht hebben op de Wijdenboshbrug met voorstellen kunnen komen om bij te dragen aan dit geheel. De Surinaamse politie benadrukt, dat het niet noodzakelijk is dat het publiek zich persé hoeft te begeven naar de Wijdenboschbrug, maar vanuit diverse locaties in zowel Paramaribo als Commewijne de vuurwerkshow kunnen bezichtigen.

Samen met de brandweer en het Directoraat Nationale Veiligheid is gekeken naar alle veiligheidsaspecten voor de samenleving. Het ministerie van HI&T heeft voorafgaand aan de persconferentie besprekingen gevoerd met diverse stakeholders zoals de brandweer, MAS, Politie en DNV om zaken zo goed mogelijk te laten verlopen. Ook de districtscommissarissen van Paramaribo Noord-Oost en Commewijne zijn betrokken bij de organisatie van deze viering.

Tsang wees tijdens de persconferentie erop dat hij niet alleen de vuurwerkshow rond Chinees nieuwjaar tot een jaarlijks terugkerend evenement wil maken, maar zich ook wil gaan focussen op andere nationale feestdagen zoals Phagwa en evenementen in het laagseizoen zoals de Avond Vierdaagse (AVD) om toeristen aan te trekken.

- Advertentie -

20 REACTIES

 1. Natuurlijk pakken de Chinezen groot uit. Ze hebben Suriname dicht getimmerd met leningen. De kolonisten uit Peking nemen straks alles over. Nu kunnen ze achterover leunen en kijken hoe de Suri’s struggelen. Zo ging het ook in Sri Lanka en Griekenland. Die landen zijn hun luchthaven en Zeehaven kwijtgeraakt aan de Chinezen.


  Maak melding

 2. Opa en oma zugtoe, een teken aan de wand dat China binnen vijf jaar het voor het zeggen heeft in Sur-Haiti, als de baas der misdadigers en criminelen aan de macht blijven.


  Maak melding

 3. Dankzij China en Chinese technologie is de uitbouw van de electrificatie in het binnenland van Suriname in volle gang. Met Chinese steun wordt ook snel internet in Suriname uitgerold en worden er ziekenhuizen gebouwd. Zo zijn er nog meer belangrijke domeinen te noemen waar de Chinese inbreng wenselijk is. Alleen snappen de minder begaafden het nog steeds niet dat China de alles bepalende factor wordt in de wereldeconomie. Het is daarom zeer wenselijk dat de Surinaamse overheid de banden met China verstevigd op economisch, technologisch en cultureel gebied.


  Maak melding

 4. England heeft de kolonie Suriname gesticht. Niet Holland.

  In vele Engelse literatuur wordt Suriname als een paradijs beschreven.

  De Hollandse avonturiers hebben er een Hel van gemaakt.


  Maak melding

 5. @Frantz

  Die Britten waren wel 1000 maal erger. Zij hebben al die chaos gecrëeerd in Afrika en het Midden Oosten en vooral niet te vergeten Israel door overal maar lijnen te trekken.

  Divide and conquer is the motto…


  Maak melding

 6. Toerisme of overlast van die Chinese toeristen. Kijk wat er in Giethoorn is gebeurd na de film fanfare. Een ongelikte overlast zijn ze in het buitenland. Dringen overal door en tussen met hun tourleiders en proeven alles vrij vrij om maar niet te praten over de selfiecrime van ze.
  Maar in hun thuisland houden ze er wel heel wat regeltjes op na waar iedereen zich aan houdt met die duizenden camera’s met gezichtsherkenning en de daaraan hangende straffen als ze iets fout doen. Rol wc papier is luxe je moet je 4 velletjes per poepbeurt verdienen. Zelfs Hongkong en Taiwan lusten ze niet.
  Nog steeds vluchten zwangere Chinese vrouwen naar het vrije westen om te bevallen en zo via hun kind een verblijfsvergunning te krijgen.
  Suriname is aan de duivelse machten verpand.
  Nog ff dan is Chinees een verplicht vak op de basisschool.
  Een Surinaamse hand is gauw gevuld!


  Maak melding

 7. RobG als China zo begaan is met Suriname waarom doen ze dan niet kennisdeling. Antw laat zich al raden. Met leningen zijn de Chinezen verzekerd van opdrachten voor hun bedrijven en de Surinaamse bedrijven hebben het nakijken. Surinaamse economie is 1 grote zeepbel. Jij als econoom weet dat ook wel. Er is geen sprake van ontwikkeling als je kijk naar de lange rijen auto’s bij Chotellal. Koers 1 op 9 met een B- als creditrating. Uit eindelijk word er zaken gedaan met Mw Lagarde. Daar zorgt de VHP wel voor. Huishoudboekje moet weer op orde komen.


  Maak melding

 8. ##koos manga Ludwieg Weh lul BAKA.
  Komt dat geld uit jullie zak.
  Die Chinesen hebben tot nu toe MEER GEDAAN IN SU dan wat Nederland heeft gedaan in de afgelopen 400 jaar. Dus tap oen smoel en bestel nog een portie tjaw min. Eet smakelijk.


  Maak melding

 9. Indiase credit line ongebtuikt en grants ontaangetast door de ndp regeting. De Su ambassadeur klaagt er over. Waarom is ddb bang om het aan te raken? Het komt van India?
  Leningen van China worden grift genomen!
  Vier maar chinees nieuw jaar en eet varkens vlees.


  Maak melding

 10. Chinezen verdienen een rechtvaardige plaats binnen de Surinaamse samenleving .Doordat ze in eerste instantie gesloten overkomen ,leer je ze niet direct kennen. Ja toch? Het is niet mis als jij China verlaat en zich in een vreemd land vestigt. Ga er gerust vanuit dat ze niet zoveel verschillen van bijvoorbeeld een Hindoestaan of een Blakaman ,Ingi , Buru, Yampaneisi, Moksi and so on. Vergeet vooral niet dat Omu Sneisi en zijn vrouw, voor dag en dauw voor je klaarstaan. Geef ze gewoon die grani.
  Het moet een gebeurtenis worden die vlekkeloos verloopt. Puntje veiligheid moet absoluut gegarandeerd worden, rekening houdend met allerlei situaties. Voor de rest, veel plezier.


  Maak melding

 11. Zinvol om te doen voor lokale bevolking, gezien het hoge percentage Chinezen.
  Maar waarom zou een tourist (laatste zin) voor chinees nieuwjaar naar Suriname komen? China is dan wellicht een betere plek voor een toerist die Chinees Nieuwjaar wil vieren….


  Maak melding

 12. Er komen blijkbaar acrobaten uit china om op het onafhankelijkheidsplein een show te geven. Dat klinkt leuk voor degene die daar naar toe zullen gaan.
  Ik hoop echter wel dat ze geen virussen mee brengen uit China want daar hebben ze momenteel last van een uitbraak van een longziekte.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.