Morgen uitspraak in zaak in beslag genomen 19,5 miljoen euro uit Suriname

34
euros

De Nederlandse rechtbank doet morgen, dinsdag 24 december 2019, uitspraak in de zaak waarbij 19,5 miljoen euro uit Suriname vorig jaar april op Schiphol in beslag werd genomen. De Centrale Bank van Suriname en drie commerciële banken: Hakrinbank, Finabank en De Surinaamsche Bank eisen de miljoenen terug

Het geld was vanuit Paramaribo via Schiphol op weg naar Hongkong om te worden omgewisseld. Het OM vindt de geldzending verdacht en verdenkt de banken van witwassen, mogelijk van geld uit cocaïnesmokkel.

Tijdens de vorige zitting had de rechtbank het OM en de banken gevraagd te proberen om alsnog samen tot een overeenstemming over het beslag te komen. Dat is niet gelukt vandaar dat nu de uitspraak van de rechtbank wordt afgewacht.

Het grootste aandeel, ruim 10 miljoen euro behoorde de Hakrinbank toe. Die is ervan overtuigd dat de rechterlijke uitspraak in het voordeel van de Surinaamse partij beslecht zal worden.


34 REACTIES

 1. Wel wel wel.
  Wie heeft gelijk en wie zal gelijk krijgen of wordt het een patstelling?
  De eerste vraag die bij mij opkomt is:
  – Waarom euro’s inwisselen tegen US dollars in Hong Kong en niet in USA zelf die de eigenaar is van de US dollars?
  – Waarom zo een luchtreis van bijkans 21 uur (Suriname – Nederland = 9 uur vliegen en Nederland – Hong Kong = 12 uur voor een directe vlucht en met een tussenstop 16 uur) dit terwijl een vlucht van Suriname naar USA nog geen 6 uur is.
  – Waarom wordt niet aangegeven dat er geld wordt vervoerd naar Hong Kong

  Dit allemaal komt wel raar over voor een zelfstandig land die zogenaamd hoog in het vaandel “corruptie en witwassen” draagt.
  Maar morgen lezen wij wat de rechter zal uitspreken en waaraan gevolg moet worden gegeven of daarna in beroep gaan
  Dus niet in verzet gaan want dat is wat anders dan in beroep gaan


  Maak melding

 2. @Bigi sma
  Klopt inderdaad wat je hier schrijft.Laat de onderste steen boven water komen.
  Het is wel een gigantische omweg om geld wit te wassen.Ook in Nederland hadden deze banken de euro’s kunnen omwisselen in USD, waarom China. Dit stinkt naar de misdaad.


  Maak melding

 3. Een misdadig regime met een misdadiger aan de leiding zal ook in deze zaak land en volk duperen. Kortom: geld afkomstig van cocaïnehandel zal worden geconfisqueerd. Lik op stuk beleid, dus uitspraak in nadeel van de genoemde banken. Vraag jezelf eens af waar plotseling de dollars vandasn komen die de overheid aan enkele cambio’s aangeboden heeft om tegen een lage koers per kop 300 dollar te mogen inwisselen. Niemand wil rekenschap erover geven, zelfs de CBVS niet. Vreemd allemaal, en dan willen ze nog 5 met een moordenaar aan de roer. Mie mars zou ik zeggen.


  Maak melding

 4. Ik merk het voordeel meteen hoe Nederland 19,5 miljoen rijker is geworden. Een paar jaar geleden mocht ik maar 30.000 Euro op mijn rekening hebben voordat ik belasting over moest betalen. Nu mag ik 60.000Euro belastingvrij op m’n rekening hebben. Ik zou zeggen..op naar de 100.000 Euro Nederland, belastingvrij.


  Maak melding

 5. Het enige land in de hele wereld waar Nederland niet bang voor is … is Suriname (ze doen maar waar ze zin in hebben).

  Het is algemeen bekend dat nederlandse banken bij witwassen betrokken zijn … gaan ze daar dan ook het geld van afpakken, alle rekeningen stopzetten … neen na bewijs wordt er een boete opgelegd.

  De aktie van de nederlandse douane is buiten alle proporties … tegen de eiegen banken of andere buitenlandse banken zou men niet durven …


  Maak melding

 6. Nederland geeft het geld zelf nodig. De voorspellingen voor hun begrotingstekort zijn niet mooi. Het honingland staat er niet mooi voor.
  Volgens VHP gaan ze geld krijgen van nl als ze aan de macht komen. Ze mogen door dromen.
  Nl probeert van alles om Su klein te krijgen, we laten ze voor de natuur.
  Het zijn allemaal stelletje boeven daar. Al honderden jaren maken ze misbruik van arme landen die vooruit komen. Nl heeft het geld zelf nodig.
  Vraag ze waar al het geld is voor Afrika en Haïti?? In hun eigen zak.
  Omdat Su ze negeert denken ze ons te pesten. Bouterse moet gewoon de helft van onze bossen verkopen.
  Hebben ze niet ineens een tussenpersoon bijgehaald als je visim moet aanvragen?? De Surinamers moeten die betalen. Oplichters zijn de blanken


  Maak melding

 7. het is heel simpel, het is: Comply or Explain.
  Comply gaat niet want er is niet compliant gehandeld volgens de Nederlanders
  Explain ia gans onmogelijk want men kan niet aangeven waar AL het geld vandaan komt.
  ben benieuwd


  Maak melding

 8. Dit is de 2e maal dat Nederland zoveel geld door de neus van Suriname heen boort. Zijn jullie al vergeten dat Nederland het restant aan verdragsmiddelen ad 20 miljoen Euro, na het aantreden van de regering Bouterse heeft stopgezet.
  Wat zal dit bedrag incl. rente nu waard zijn ???

  Suriname moet er nu voor zorgen dat het land geen business of grote projecten meer gunt aan Nederlandse bedrijven. Daarom ben ik er ontzettend content mee dat het baggerproject van de Suriname rivier niet aan de firma De Boer, Boskalis of van Oord is gegund, maar aan een Chinees consortium.

  Mijn advies derhalve is, Surinaamse regering, bedrijfsleven, financieele sector, parkeren jullie zaken doen met Holland for a while.

  Er zal uiteraard altijd handelsverkeer zijn tussen deze twee landen vanwege de link die er bestaat tussen de Surinamers in Su en in Ned.
  Maar alle grote projecten of opdrachten vanuit Su moeten on hold worden gezet voor Nederlandse bedrijven, totdat het totaal bedrag ad Euro 39,5 miloen plus de rente in één keer aan Su is uitgekeerd.


  Maak melding

 9. Nederland incasseert alle geld (ze noemen het zwart geld)760 miljoen hebben ze van de ING gekregen omdat die aan wit was praktijken deed/doet.
  Het zijn gewoon GELDWOLVEN.


  Maak melding

 10. Waar er rook is, is er ook vuur. Alles komt vroeg of laat aan het licht. Allen die hand- en spandiensten verlenen aan de duivels verworden zoon en zijn meedogenloze trawanten zullen vroeg of laat ook de rekening krijgen. Wie met pek omgaat wordt er ook door besmet. Wat kan men verwachten als het geld vrijkomt? Grootspraak uit de hoogste regioenen van dit land door de zoon des duivels en duivelse knecht van de moederbank. Er wordt direct een deel van dit geld gestort op een speciale rekening tbv de ndp om de verkiezeingen te financieren en de dwaze sekteleden van gratis eten en drinken te voorzien. Het wordt een hele spektakel. Feit is dat witwassen door de jaren heen, sinds 2010 schering en inslag zijn geworden door degenen die de macht is gegeven door de dwazen van het gehele land.


  Maak melding

 11. Vraag aan de nederlandse overheid hoeveel drugsgeld wit wordt gewassen in de coffeeshops? Zogenaamd gedoogd. Bijna 1 miljard euro. Hoeveel inkomsten haalt Nederland uit de prostitutie niet? Wat lullen ze over 19 miljoen witwassen? Hollanders zijn de grootste HYPOCRIETEN op aarde. Oom Desi en oom Pablo, laat het maar heel veel en heel lang sneeuwen in Nederland. Ik ben de laatste die jullie zal tegenhouden.


  Maak melding

 12. Dit geld transport is erg link, via via NAAR Hongkong 🇭🇰, dat moet men niet doen voor de neus van Bakra . Voor zulke geheimzinnige transporten hebben die Bakra al zwart/witte referenties of een gerelateerde daarvan , al klaar staan. En Surinamers in Suriname die zo achterlijk zijn denken de wetten hier in Nederland te komen bepalen; WEL Bouterse Je kan het vegen of go dok . Basta !


  Maak melding

 13. @ Politiek neutraal. je hebt nog 1 week, maar de laatste week worden overschrijvingen extra in de gaten gehouden. Belastingvrij is €30000 en voor een fiscaal koppel €60.000
  Wel is het zo dat de belastingdruk (box3) niet langer 1,2% is (4% fictief rendement en daar 30% over betalen).
  je vermogen boven de €30.000 tot 72000 (ongeveer) wordt in tweeën gehakt;
  2/3 deel wordt als spaargeld gezien en lager “belast” (0.06%) dan het overige deel.
  Dit overige deel (1/3) wordt gezien als mogelijkheid tot beleggen en zwaarder “belast” (5,3%)
  Vervolgens tel je beide bedragen op en daar moet je 30% over afgedragen.

  Heb je veel meer spaargeld dan kom je in schijf 2 en wordt je zwaarder belast.
  Op deze wijze vind er nivellering plaats. Zou Suriname een voorbeeld aan kunnen nemen.

  De banken in Suriname hebben van de overheid tijdelijk? het geld dat geconfisqueerd is door Nederland als lening gekregen. Op de balans van de centrale bank kan je dit zien.
  Als Suriname de rechtszaak wint ben ik benieuwd of het door de staat verstrekte geld de omgekeerde weg zal bewandelen.


  Maak melding

 14. Geef het land weer terug aan Holland !!!
  Jullie zijn niet in staat om ontwikkeling te brengen, eigen zakken eerst vullen stelletje huichelaars. Altijd schelden richting Holland wat hebben jullie gepresteerd na 1975?????


  Maak melding

 15. De Surinaamse autoriteiten mogen lullen hoeveel ze willen maar ik weet dat momenteel de (paarse) leugen regeert.

  Als het schone/legale euro’s waren dan had men het net zo goed bij banken in NL of Miami/USA kunnen omwisselen voor $ dollars. Er zijn namelijk directe vliegverbindingen tussen NL & USA en SU.

  Het feit dat men de euro’s helemaal naar Hong Kong moest brengen met de bijbehorende extra transportkosten is zeer verdacht. Of is het zo dat men voor Hong Kong heeft gekozen omdat men daar niet al te moeilijk doet over de herkomst v.h geld ??? Daar lijkt het wel op.

  Als SU niet op een adequate manier de herkomst v.h. geld kan aangegeven dan zal het me niet verbazen als de Surinaamse vordering wordt afgewezen door de rechter.


  Maak melding

 16. Het witwassen gaat gewoon door via de cambio van Chotelall.
  De weg via Hong Kong is afgesloten en het buitenland heeft wetgeving en maatregelen tegen witwassen afgedwongen van Suriname waardoor witwassen moeilijker is geworden. Grote contante moeten worden gemeld waardoor de aankoop van onroerend goed met zwart geld onmogelijk is gemaakt.

  De Surinaamse drugmaffia zit door de maatregelen nu met bergen dollars waar ze niks mee kunnen. Je kan het geld onder de grond stoppen maar je kan de dollars ook goedkoop voor 7,85 srd verkopen en je hebt witgewassen srds die je op een bankrekening kan storten als de opbrengst van de verkoop van dollars zolang niemand vraagt waar de dollars vandaan komen.
  Zolang niet duidelijk wordt gemaakt wat de herkomst is van de dollars van Chotelall blijft het vermoeden van witwassen hangen bij deze transacties.
  Niemand in Su onderzoekt waar Chotelall zijn dollars vandaan heeft. Bouterse is medeplichting omdat hij zelf deze goedkope verkopen heeft aangekondigd. De CbvS weet niet waar de dollars vandaan komen maar doet als belangrijkste instantie die witwassen moet tegengaan helemaal niets, geen onderzoek. Rara hoe kan dat. Het OM en de commerciele banken doet ook alsof hun neus bloed. Het buitenland slaapt hopelijk niet. Als het buitenland straks weer ingrijpt zullen we weer verontwaardigd reageren maar in werkelijkheid wordt witwassen op hoog nivo gedoogd


  Maak melding

 17. Pico fa?
  Ik zie / lees dat je fiscaal toch wel het e.e.a. bij aan het houden bent.
  Recentelijk is er een uitspraak geweest dat de Nederlandse staat de belasting op vermogen tegen Europese wetgeving is en waarschijnlijk een compensatie zal moeten uitkeren aan de box 3 aangeslagen personen.
  heb het artikel 2 weken terug gelezen in de krant maar het fijne weet ik er niet van.


  Maak melding

 18. Arme Wendy die is onmiskenbaar de pispaal vandaag. Maar ze vraagt er zelf om . Nederland heeft een begrotingsoverschot van 14 miljard dit jaar en dan onwetend of beter gezegd dom lopen kletsen dat wij die 19.5 miljoen Eur van Suriname nodig hebben. Hou toch op meid !!!!!


  Maak melding

 19. @ Bigi Sma: De uitspraak waar je het over hebt houdt in dat de Nederlandse Staat onrechtmatig heeft gehandeld door meer belasting te heffen dan het werkelijke rendement. Dat geeft Nederland echter niet de verplichting belasting terug te betalen. Dus dat je wat terug krijg kun je vergeten. Je kunt wel persoonlijk een proces tegen de staat beginnen.

  Hier onder een voorbeeld van het nieuwe systeem van belasting over vermogen en spaargeld. Wat spaargeld betreft ga je er op vooruit, wat vermogen betreft niet. Als je meer dan 30.000 hebt moet je over je hele vermogen belasting gaan betalen, dus in onderstaand geval 5,6x1000x0,33-400. Zet het maar in een spreadsheet en vul je gegevens in, dan weet je het gelijk. Sterkte!

  Spaargeld € 100.000,00
  Beleggingen € 100.000,00
  Vrijstelling belasting vermogen indien < € 30.000,00
  Vrijstelling rendement vermogen € 400,00
  Verondersteld rendement spaargeld (%) 0,09
  Verondersteld rendement vermogen (%) 5,6
  Belasting rendement spaargeld (%) 33
  Belasting rendement beleggingen (%) 33

  Belasting spaargeld € 29,70
  Belasting vermogen € 1.848,00
  Totaal € 1.877,70
  Te betalen € 1.477,70


  Maak melding

 20. Nu Wendy praat niet dom, zoals zovele hier zeggen. De belastingdienst in Nederland fraudeert nog harder dan wie dan ook.
  Zie ZWART GELAKTE bladzijden. Was in de 2e kamer in Holland. Ze STELEN en maken de kleine man/vrouw kapot.


  Maak melding

 21. @Pico je bent aardig op de hoogte van de belasting stelsel. Je hebt het precies gezegd zoals het is ja. Ik heb een andere belastbare inkomen vanwege mijn onderneming.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.