VIDEO: Nieuwe SLM Boeing 777-200 zojuist aangekomen in Suriname

28
Eerste beeld van nieuw vliegtuig Surinaamse Luchtvaartmaatschappij
Nieuw SLM vliegtuig - foto (c) skyliner-aviation.de

In de avond van vrijdag 20 december 2019 is de nieuwste aanwinst binnen de SLM vloot, de Boeing 777-200ER, op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven aangekomen. Het vliegtuig vertrok vanmorgen vanuit Frankfurt-Duitsland en landde zojuist om 20.30u lokale tijd in Suriname.

De cockpitbemanning bestaat uit de Duitse captain Shannon Wayne, de Britse captain Sharrocks Richard en de Nederlandse captain Van Hoorn, Theodoor. Op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven werd het vliegtuig door een een kleine delegatie verwelkomd.

In de komende periode zal verder gewerkt worden aan het afronden van het certificeringsproces. Na de afronding zal het vliegtuig commercieel worden ingezet. Het streven van de SLM om het toestel dit jaar nog in te zetten zal niet worden gehaald.

De nieuwe Boeing 777-200 heeft als registratie de code PZ-TCU. Het toestel is 17 jaar oud en vloog eerder voor Singapore Airlines en Air New Zealand.

https://www.facebook.com/Waterkant.Net/videos/1208728712850557/
Foto (c) Jordey Ghisaidoobe

De SLM ging live bij aankomst:

https://www.facebook.com/SurinamAirways/videos/829598820795932/


28 REACTIES

 1. Mooie en spannende uitdagingen in het verschiet voor Sranan. De luchtvaart is daar een onderdeel van. Geen tijd voor doemscenario’s. Werkt alleen maar contraproductief. Bouta fix wan financiering fu meki a luchthaven moro bigi. Het zal een tijdje duren en uiteindelijk zal Suriname als een tierelier draaien. Dat mi kan’ taigi yu!


  Maak melding

 2. Een Boeing 777 dat helaas 15 jaar te laat is toegevoegd door de cocaïne verstopte direktie van de SLM!!!! Dan dat ik voorstelde!!! Dus een gebruikt toestel en geen nieuwe zoals in het artikel wordt vermeld. Wat een afgang SLM; nee men verkoos een oude 747/ dan een oude A340/ en dan opnieuw een inmiddels verouderd 777…. Terwijl in 10/12 eerder met een 777 een goede kaskraker en betrouwbaarheid was geweest naar de vaste klanten!!! Jill leren het nooit!!!


  Maak melding

 3. Geloof me ,de ene vertraging na de andere. Waar zijn al die ritueel achtige mensen gebleven,of was er geen geld meer voor eten en drinken? Als dit echt menens is mensen dat deze 777 machine het goed gaat doen,hebben ze wel mijn zegen. Good luck.


  Maak melding

 4. Prachtig. Nooit is iets goed van Suriname.
  Al die gasten met hun negatieve blik, zeik niet want je vliegt Klm. Deze kist is voor Surinamers of mensen met liefde voor Suriname


  Maak melding

 5. Wendy
  Wacht maar en toon je liefde als je dan niet kunt vliegen op gewenst tijdstip en geen vergoeding krijgt zoals o.a. bij de KLM.
  Toon ons dan je liefde voor de SLM


  Maak melding

 6. Dit is toch mooi om te vernemen en te zien dat de SLM moderner en zuiniger gaat vliegen met deze machine. Als alles meezit in de toekomst zal met de aanschaf van de dreamliner 787 ook veel zuiniger gevlogen worden. Mogelijk zal deze machine ingezet kunnen worden in een nieuw te exploiteren lijndienst naar China. Het Caribische gebied zal dan rechtstreeks met China bereikbaar zijn vanuit Suriname. Deze voornemens bekijk ik vanuit een positieve invalshoek. Yes we can.


  Maak melding

 7. Wendy, die Bigi Sma denkt dat de KLM geen vertragingen heeft. Kijk maar dagelijks naar de aankomst- en vertrektijden van KLM toestellen op Schiphol. Recent nog had de vlucht vanbde KLM een vertraging naar Suriname. Je wil het niet geloven maar deze k lo ot zak ken behandelden dit in koor met de mantel der liefde voor de KLM. Dit noemt men bij hen ‘ liefde voor de Surinaamse zaak ‘. Maar deze figuren hebben ergens een defect in hun denken.


  Maak melding

 8. Gaat dit ertoe leiden dat de slm eindelijk eens winstgevend wordt ??? Ik betwijfel het. Het is bekend dat het slm personeelsbestand, net als het ambtenarenapparaat, vol zit met politiek geregelde figuren.
  Zolang er niet gesaneerd wordt zal er niks veranderen en zal het een verlieslatend zooitje blijven die parasiteert op de staatskas om overeind te blijven.


  Maak melding

 9. Wendy, als die kist alleen voor Surinamers (met liefde) is, dan zal de SLM het niet lang volhouden. Commercie wordt niet bedreven op basis van liefde.


  Maak melding

 10. Zolang de SLM break-even kan draaien en men een bescheiden winst kan maken is er mijn inziens geen vuiltje aan de lucht.Het bedrijf is dan in staat om de 700 personeelsleden en hun familie van een inkomen te voorzien. Het gaat ook om werkgelegenheid. Maar zodra hebzucht de overhand gaat nemen en men aan grote winsten gaat denken komen heel veel arbeidsplaatsen in het geding.Zolang er geen alternatieve arbeidsplaatsen zijn voor het overtollig personeel is het ‘ not done ‘. De onrust in de samenleving kan behoorlijk toenemen als mensen massaal hun baan verliezen. Dit is daarom ook de reden waarom het personeelsbestand hetzelfde is als onder de Front regeringen. Niemand durft het aan om het bedrijf te saneren.Het gerucht doet de ronde dat VHP en NPS dat nu wel willen doen mochten zij regeermacht verwerven. Zij zijn voorstander van een small government m.a.w. afstoting van overheidsbedrijven en diensten. Dit is vaak het mooie economisch verhaal uit het boekje dat zij samen met de vereniging van economisten vertellen. Het doel hiervan is om stemmen te verwerven. De andere kant van het plaatje, armoede en ellende houden zij geheim.


  Maak melding

 11. RobG (Robbie Gaarchatta) is kennelijk een adviseur van Bouterse. Volgens hem is elke maatregel en beleid van de regering Bouterse perfect. Ik heb hem nooit kunnen betrappen op iets waar hij kritiek op heeft of niet goed doordacht vindt. Maar dat is juist het kenmerkende van gaarchatta’s. Hij doet zijn achternaam eer aan.


  Maak melding

 12. @ RobG

  “Zolang de SLM break-even kan draaien en men een bescheiden winst kan maken is er mijn inziens geen vuiltje aan de lucht.”

  Uw inzicht klopt niet. SLM vliegt niet Break even. Aan het begin van Bouterse, toen het goed ging en Bouterse regelmatig vliegtuigen leende werd er SRD 70.000.000 (koers ongeveer 3) in de kassa gestort van SLM.
  Een paar jaar geleden stond SLM $ 40.000.000 rood bij de regering zonder zicht op verbetering. Recidence inn etc. moest verkocht worden. Het verbeterplan dat in november 2018 aan minister Grapjas Pengel werd aangeboden werd had tot doel structureel verlies weg te werken. Direct daarna heeft men meer met gehuurde vliegtuigen uit belgie en spanje gevlogen ofwel bijzonder on economisch.

  Om een B777 economisch te exploiteren moet die (AF|KLM cijfers) 13-14 uur per dag in de lucht zijn = 91 tot 98 uur per week. SLM komt niet verder dan 72 uur per week en heeft dan nog het dilemma dat bij onderhoud er een eigen vliegtuig kan invallen.
  Daarnaast heeft SLM het dubbele aan personeel en moet zij het onderhoud uit besteden. Dat zou voordelig kunnen door het op Schiphol te laten doen maar nee dat gaat niet men laat het bij Lufthansa doen en dat betekend of voor de kleinste beurt naar Hahn vliegen en voor groter onderhoud naar Malta. niet alleen extra vliegtijd maar ook moeilijkheden qua planning.

  beste RobG u verkondig weer een zienswijze die niet aansluit bij de praktijk.

  beste RobG u bent hypocriet als u het volgende op durft te schrijven:

  “Dit is daarom ook de reden waarom het personeelsbestand hetzelfde is als onder de Front regeringen. Niemand durft het aan om het bedrijf te saneren.Het gerucht doet de ronde dat VHP en NPS dat nu wel willen doen mochten zij regeermacht verwerven. Zij zijn voorstander van een small government m.a.w. afstoting van overheidsbedrijven en diensten. Dit is vaak het mooie economisch verhaal uit het boekje dat zij samen met de vereniging van economisten vertellen. ”

  U las heel vaak voor uit economische theorie over de verbetering van efficiency en dat er 10 duizenden ambtenaren weg zouden kunnen. Nu bent u bang voor sociale onrust. U legt de vrees van Bouterse bloot. U was propagandist van Small Govement.

  U vergelijking van personeels aantallen bij SLM net de NPS/VHP periode gaat geheel mank de operatie van toen is niet vergelijkbaar met die van nu. de Jumbo was een vliegtuig van 3 generaties terug en had meer dan 400 stoelen.

  u heeft wel gelijk qua onrust en dat de volgende regering om schoon schip te maken nu makelijk over kan schakelen naar Small Goverment. iedereen die niet gekwalificeerd is kan afgevloeid worden en dat zullen veel gefaciliteerde NDP stemmers zijn.
  Velen zullen dat aan zien komen. Zij die wel wat kunnen zullen onder tussen hun posities veilig gaan stellen in geval van regime change.


  Maak melding

 13. Jojo, uw verhaal klopt voor geen meter. De realiteit met de SLM is toch anders dan u het denkt voor te stellen. Ik heb de juiste contacten binnen het bedrijf die ik niet prijs geef. Bij de SLM zitten zij niet te wachten op betweters met een grote muil die alleen maar fake nieuws de wereld insturen. Men zegt; het zijn valse profeten die denken alle wijsheid in pacht te hebben. Deze valse profeten hopen dat het niet goed moet gaan met het bedrijf.


  Maak melding

 14. @RobG

  Indien u de juiste contacten heeft dan zou u mijn reactie punt voor punt kunnen weerleggen als deze contacten iets van vliegen en etc. begrijpen.
  RobG u bluft weer eens.


  Maak melding

 15. “RobG 21 december 2019 At 13:54
  Niemand durft het aan om het bedrijf te saneren.Het gerucht doet de ronde dat VHP en NPS dat nu wel willen doen mochten zij regeermacht verwerven. Zij zijn voorstander van een small government m.a.w. afstoting van overheidsbedrijven en diensten. Dit is vaak het mooie economisch verhaal uit het boekje dat zij samen met de vereniging van economisten vertellen. Het doel hiervan is om stemmen te verwerven. De andere kant van het plaatje, armoede en ellende houden zij geheim.”

  @RobG,
  Lees even heel goed wat je hier neerpent in je betoog. Ik ben bang dat menigeen voor de zoveelste keer tot de conclusie zal komen dat die nonsens die je hier etaleert geen waar getrouwe weergave geeft van de studie economie die jij pretendeert te hebben gedaan,…. mmm zorgelijk.


  Maak melding

 16. Typische NDP reacties,Wendy heeft nog nooit een vliegtuig gezien want het bladerdak van haar boom laat het niet toe. Wat ze wel ziet vliegen is een tingie fowru Rob g. Een vliegtuig 15 jaar oud tis maar waar je blij mee bent. Nieuwe regels bij SLM wordt eigen eten en drinken meenemen en laatste stukje van je reis moet je zwemmend of lopend


  Maak melding

 17. Het toestel is 17 jaar oud…..en dat noemt men nieuw????? Denk je dat Singapore Airlines en Air New Zealand dit toestel ZOMAAR niet meer gebruikt?? Heel veel succes!!


  Maak melding

 18. Het was eerst een nieuwe toestel belooft voor liefhebbers die met SLM vlogen.
  Ben wel ene blij mee voor de Surinamers maar aan de andere kant heel triest voor de bevolking die graag met SLM vliegen dat wordt een drama met vertragingen net als voorheen hij mag zowie zo dit jaar nog niet de lucht in dus surinamers die grote smoel hebben om niet met K L M te vliegen of met Tui jullie hebben geen keus lekker vliegen met deze twee Nederlandse en Belgische maatschappij op .
  Vanaf volgend jaar mogen jullie met de SLM vliegen met asociale cabine crew en de eten van hun zonder enige service en vriendelijk te zijn tegen de passagiers.
  Ik blijf vliegen met Tui of K L M.
  Succes Surinaamse passagiers en zoals de Nederlandse Surinamers jullie komen gauw achter zometeen met de dure ticket prijzen wat de helft naar de zakkenvullers gaat
  Good luck to you all


  Maak melding

 19. Een ding is overduidelijk, áls er met de 17 jaar oude 777 winst gemaakt wordt zal dat snel verdwijnen naar niet nader te noemen broekzakken.

  Gegroet!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.