Streven om nieuw SLM vliegtuig dit jaar nog in te zetten niet gehaald

30
Eerste beeld van nieuw vliegtuig Surinaamse Luchtvaartmaatschappij
Nieuw SLM vliegtuig - foto (c) skyliner-aviation.de

Het streven van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), om deze maand haar nieuw toestel in te zetten op de route tussen Nederland en Suriname, zal niet gehaald worden. De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het toestel gereed is voor inzet, maar dat er nog problemen zijn met de certificering door de Civil Aviation & Safety Authority Suriname (CASAS).

De SLM had in oktober aangegeven, mede door de vele problemen met de Airbus, vanaf eind van dit jaar met een Boeing te willen gaan vliegen. De afgelopen maanden is alles in het werk gesteld om de intrede van een Boeing 777 voor de route Paramaribo – Amsterdam voor het einde van het jaar mogelijk te maken.

Met nog 10 dagen te gaan in december zal deze doelstelling niet gehaald worden. Uit onofficiële bronnen is vernomen dat het toestel pas in februari 2020 ingezet kan worden. De redactie van Waterkant.Net heeft getracht in contact te komen met de CASAS, om meer informatie over de certificering te verkrijgen. Dat is op moment van schrijven niet gelukt.

De SLM onderhoudt de route tussen Paramaribo – Amsterdam op dit moment met vliegtuigen van Air Belgium.

- Advertentie -

30 REACTIES

 1. Wat mij betreft gaan de ticketprijzen zsm omlaag. Reizigers betalen sinds mensen heugenis de hoofdprijs. Het is aan SLM om te kijken of ze mee kunnen met de verlagingen. Van de 3 maatschappijen is SLM veruit de duurste. Gaat niet om tientjes werk. Met een gezin scheelt het honderden euro’s op de tickets.


  Maak melding

 2. Waarom nog trekken aan een dood paard ??? Planning , organisatie en gericht beleid zijn vreemde begrippen bij de directie van de SLM. Stelletje Amateurs!!!!’


  Maak melding

 3. Dit toestel heeft 2 motoren en ik denk dat de piloten een extra aparte opleiding moeten gaan volgen ingeval dat er 1 motor uitvalt, slm piloten zijn gewend te vliegen met 4 motoren. Het is puur meer om de stabiliteit van de kist onder controle te krijgen op zeer grote hoogtes bij een krachtige lucht stroming. Zulke extra bij opleidingen duurt 6 weken in Philadelphia (USA). Maar alvast gefeliciteerd SLM. Hopelijk gaan de tickets onder de € 500,- duiken.


  Maak melding

 4. Geen nieuws. Deze extra vertraging qua ingebruikname was reeds voorzien door zij die enigszins op de hoogte zijn. SLM strooit weer tonnen zand in de ogen van het publiek en haar passagiers.
  Dit is allemaal het gevolg van gebrek aan planning en te late ad hoc beslissingen door mensen met te weinig kwalificaties.


  Maak melding

 5. Zelfs met een extra vliegtuig zie ik SLM de tarieven van TUI en KLM niet benaderen. Probleem is de gigantische overhead. SLM heeft een te grote huishouding. Ze kunnen makkelijk met 60% minder personeel.


  Maak melding

 6. Je moet vooral Ndpers op belangrijke posities zetten bij de SLM, dan gaat het zeker goed komen, dan is het in 2020 einde verhaal, in februari weer de draad op pakken, zal wel eens de doodsteek voor het bedrijf kunnen betekenen.


  Maak melding

 7. Certificering is een kwestie van zorgvuldigheid. Daar zijn ze bij de directie van de SLM zeker van doordrongen. Het gaat immers om het leven van mensen en om het imago van de maatschappij. Het imago is goed en kan continu verbeterd worden. Het is alleen heel jammer maar grof verwerpelijk dat het imago van de SLM door figuren die sympathiseren met VHP en NPS continu wordt beschadigd. Deze figuren zijn rancuneus bezig. Ze laten geen moment onbenut om de maatschappij negatief te beoordelen.


  Maak melding

 8. Onder deze waardeloze paarse regering wordt geen enkel streven op tijd gehaald met uitzondering van het flink vullen v.d. eigen corrupte zakken met geld geroofd uit de staatskas en het exporteren van coke.

  Waar zijn trouwens die idioten die een tijdje terug zaten te demonstreren tegen klm en tui fly?? Ik hoor ze nu niet. Ze liggen zeker in de hangmat hun roes uit te slapen.


  Maak melding

 9. Gouden bergen beloven ..
  Sprookjes allemaal sprookjes.De ndp weet heel goed hoe het volk voor de gek te houden.Jammer dat de surinamers zich voor de gek laten houden.

  .

  .


  Maak melding

 10. @RobG 20 december 2019 At 20:02
  Sodemieter toch op man met je huilie huilie gedoe.
  Er is niemand meer hier die jou serieus neemt, je wordt keihard uitgelachen en in de zeik genomen.


  Maak melding

 11. RobG , wat heeft hier VHP e/o NPS mee te maken .Voor deze certificering heeft CASAS garantie nodig om alle families die werken bij Casas om IPB te mogen vliegen. Wie bij Casas werken weet jij beter dan mij .


  Maak melding

 12. Niet voor het eerst wordt de doelstelling niet gehaald. Passagiers worden hiermee weer de dupe. Mismanagement ten top. SLM wordt mijns inziens nooit volwassen op eigen benen. Politieke vieze spel van de huidige regering


  Maak melding

 13. @Ray: En wie dealt in coke? Dit bericht plaatst WK natuurlik niet vanwege de herkenbaarheid. Niet verwonderlijk, kik naar de namen:
  Kantonrechter Maytrie Kuldipsingh heeft op de rechtszitting van donderdag het verzoek van de raadslieden afgewezen om hun cliënten Dharmindersingh A., Narinder R., Sharwin P., Preshand P., Arun J., Roenish A., Hemai D., Soebhan Y., Fariq Y. en Farhaad Y. voorlopig in vrijheid te stellen. De mannen zijn allen verdachten in de zaak waarbij op 8 januari dit jaar 2.300 kg cocaïne werd onderschept.

  Acht containers waarin rijst en cocaïne zaten, stonden klaar voor verscheping toen de Port Control Unit de drugs ontdekte. De rijst was afkomstig van Nivash rijstpellerij, de onderneming van wijlen Nitinder Oemrawsingh. Deze verdachte werd dagen nadat de drugs was onderschept, dood aangetroffen op een strand in buurland Guyana.

  Dharmindersingh A., Narinder R., Sharwin P., Preshand P., Arun J., Roenish A., Parmanand R., Doednath H., Soebhan Y., Fariq Y., Farhaad Y. en Shailindra O. worden beschuldigd van poging tot uitvoer van cocaïne en medeplichtigheid. Ze worden ook verweten dat ze een nauwe en bewuste samenwerking hadden. Parmanand R. en Shailindra O. zijn voorlopig al op vrije voeten gesteld. De magistraat merkte op dat het om een lijvig dossier gaat met twaalf verdachten. De verdachten hebben gedetailleerde verklaringen afgelegd. De kantonrechter voerde aan dat Narinder R. duidelijk heeft aangegeven welk aandeel elk van de verdachten had.

  Dharmindersingh A., douaneambtenaar, gaf aan dat hij zijn werk correct heeft uitgevoerd. Deze mening deelt de magistraat niet. Ze vindt dat de verdachte niet alle containers zelf gecontroleerd had. In één van die containers was de drugs. Daarnaast had hij de naam van alle rijstexporteurs moeten opgeven die in die periode rijst ingeladen hadden op de haven, maar hij liet de naam van Nitinder Oemrawsingh weg.

  Dit is geen toeval, dit is cultuur!!


  Maak melding

 14. Beste RobG
  In uw stuiptrekkingen schopt u opendeuren in. Je krijgt geen certificering rond als je het niet goed voor elkaar hebt en de systemen functioneren.
  SLM heeft geen imago en geen merkwaarde. Mijn reactie en van anderen heeft te maken met het steeds maar halleluja roepen en als het er op aankomt niets presteren, U voorspelt ook steeds gouden bergen en bejubelt het management en wat blijkt steeds het bedrijfsplan kan de week na presentatie de prullenbak in,
  Dit heeft niets met VHP of NPS te maken maar met de mensen die nu het beleid bepalen.


  Maak melding

 15. Was een goeie Lucien. Jay kletst altijd.
  Toen KLM de passagiers 4 uren hebben laten zitten was het voor hun eigen veiligheid.
  Nu kletsen ze over SLM. Het zujn die waardeloze surneds die altijd kletsen over Sum holland a no paradijs. Ook zij hebben fin problemen. Moeten mensen geld geven maar pas volgend jaar. Rutte gaat gaan praten. Geld willen ze geen gezeik van homo re


  Maak melding

 16. @ Lucien de LOSER, dat zijn allemaal kleine jongens. Als je de grote drugsdealer wilt zien dan hoef je alleen maar naar jouw meester & afgod desi bouterse te kijken die als leider v.h. Suri kartel in NL veroordeelt is wegens grootschalige drugssmokkel. Maar je hebt toch teveel paarse stront in je ogen om dat in te kunnen zien.

  @ Wendy, moet je niet de kont van je meester bouta gaan schoonlikken in ruil voor een voedselpakket of heb je een pauze gekregen daarvoor ??? Donder op hoertje en ga je job doen jij paarse ziekeling. Wel niet vergeten om na afloop je smoel te vegen hoor.


  Maak melding

 17. @jojo,
  Ik trap geen enkele opendeur in. Ik houd u en de uwen alleen een heldere spiegel voor waarin u en de uwen de eigen tekortkomingen niet kunnen ontwijken. Zodra het over de SLM gaat zijn jullie zeer negatief en wordt de regering erbij gehaald terwijl de regeringen van VHP en NPS niet in staat bleken te zijn om duizenden huizen neer te zetten, bruggen te bouwen, wegen aan te leggen/asfalteren. Kortom jullie zijn aanhangers van een regering die gefaald heeft en die twee keer niets is. Met betrekking tot de SLM is geen moment aan te wijzen waarop jullie positief hebben gesproken over deze maatschappij. De hardwerkende mannen en vrouwen van de SLM verdienen het bagger dat door jullie gestort wordt niet. De maatschappij levert een inkomen voor een groot aantal gezinnen en dat inkomen proberen de simpel denkende aanhangers van VHP en SLM teniet te doen.


  Maak melding

 18. Omstreeks 00.45 uur Nederlandse tijd, dat is ongeveer 20.45 uur Surinaamse tijd zag ik op flightradar een vliegtuig cirkelen met de registratie PZTCU boven luchthaven Zanderij. Waarschijnlijk is dit het nieuwe toestel de 777 van de SLM. Op dezelfde tijd zag ik op flightradar op ongeveer 60 km van dat toestel een SLM vlucht 993 uit Amsterdam aanvliegen op Zanderij en ook vlucht van CMP474 uit Panama aanvliegen op Zanderij. Op flightradar kon je ook zien dat er een vlucht van TUI een half uur daarvoor was vertrokken richting Amsterdam. Een drukke avond op Luchthaven Zanderij. Natuurlijk zullen de haters van de SLM dit niet leuk vinden.


  Maak melding

 19. Alles moet weer op z’n Surinaams gebeuren. Waarom heeft CASAS 2 maanden nodig om het vliegtuig te certificeren???? Hebben zij meer kennis in huis dan de Amerikanen en Duitsers??? Gewoonweg belachelijk….


  Maak melding

 20. RobG
  U haalt zelf uit naar inproductief suriname qua overheid. SLM heeft 2 maal meer personeel per vliegtuig dan ander maatschappijen en produceert minder (stoel vlieguren).
  Het gaat on nu , u moet mijn niet verbinden aan toen. de vergelijking gaat geheel mank alleen u houdt zich oost indisch doof voor inhoudelijke argumenten. Het zijn de feiten van nu en de mislukkingen van nu en het gegeven dat het Voorspelt was met redenen vooraf vermeld.
  De redenen: Te laat, te complex, te adhoc. Dit proces had men 2 jaar geleden moeten beginnen omdat er twee migraties door gevoerd worden van Airbus naar Boeing en van 4 motorig naar 2 motoren. De buurvrouw vliegt op een B777 en kan mij uitleggen hoeveel training nodig is om van van type naar een ander type gecertificeerd te worden > Alleen dat is voor SLM met een enkele Wide body al heel complex.
  Beste RobG pas afgelopen zomer ging het roer om van A350 (direct naar dreamliner generatie) naar tussen station B777 en wellicht later B787. (2 keer migreren in een paar jaar). Ik ben niet negatief maar realist. SLM is een staatsbedrijf met politieke benoemingen ABOP weg Leo Brunswijk etc. weg. Kort gezegd de regering is verantwoordelijk en niet de vorige of die daarvoor

  u sleept er de VHP en NPS steeds met de oren bij en maakt ongefundeerde verwijten.
  Bruggen bouwen is niet zo’n kunst vooral als je de dubbele prijs betaalt voor een slechte copie van de main span van de Saudi Bahrain Cause Way. De kraan die naast de brug staat komt zelfs van de prefab yard uit Bahrain en was toen al 2 maal afgeschreven.
  Beste Venne II heeft de bruggen betaalt en moeten ondergaan dat de Bauxiet inkomsten verpand waren.
  Beste RobG Dalian I is betaald door Vene II, Dalian 2, 3 zijn uitgevoerd door Vene II en III en Dalian IV is voor bereid en gefinancieerd door Vene III. Oost west is door Vene geasfalteerd, Naar Brokopondo en Atjoni ook.
  Sardjoe heeft de brug bij Carolina vernield en geweigerd de schade te betalen.
  De Saramacca was een Vene III project en door toedoen (veranderingen) door Bouters jaren vertraagd.
  Staatsolie was geregeld en gefinancieerd en door toedoen van Bouterse veel duurder geworden.
  Contact met Newmont lag klaar 20% aandeel voor $ 100.000.000, Bouterse schreeuwde minimaal 50% alleen het wet 25% voor $ 225.000.000 plus 2,5 jaar vertraging en een belasting vakantie voor newmont.
  Vene II en III hadden een succesvol LISP programma en deden wat minder aan geschreeuw bij de start van projecten die nooit afgerond zijn (woningbouw fabriek, casave fabriek, gemalen in Nickerie, academische ziekenhuizen, etc..).
  RobG onder Venne II en III groeide de economie en nam de schuld af tot ongeveer 275 van het BBP en werden de bakens na de krediet crisis in een jaar verzet,
  Onder Bouterse is de economie gekrompen met een derde, is de schuld gestegen met 700% naar nu ongeveer 100% van het BBP zonder dat er iets extra geproduceerd wordt.

  Beste RobG zelfs de Oppenheimer analyst schrijft dat ze fout bezig zijn terwijl hi een 2005 gegarandeerde obligatie geschreven heeft. beste RobG Boefdraad garandeerde dat er geen onderpand gegeven werd. Nu blijken de dividenden van Staatsolie en de raoyalties van IAM Gold (het inkomen van Grasalco) verpand zijn (staats inkomsten die nu uit de begroting verdwenen zijn ofwel een groter gat veroorzaken).
  Beste RobG Boefdraad heeft gewoon een schuld van bijna srd 1.000.000.000 verzwegen tot dat het niet meer verzwegen kon worden.

  Dit is niet negatief dit is gewoon de waarheid die boven water komt.

  RobG vandaag stond er in de DNA een minister van Financien ad interim fiscale wetten te verdedigen. Op de vraag van Jogi waar de minister was aangezien de orde van de vergadering vereist dat bekend is wie waar is. Nog Simons, nog de griffie nog de coordinator van de regering nog de ad interim minister wisten waar Boefdraad uit hangt. Moestatdje moppelde dat hij toen de minister verdween hij zelf met verlof was. Het is toch absurd dat indien u een college moet vervangen voor het verdedigen van wetten niet weet waar de eerst verantwoordelijke uit hangt, dit voor het geval u nog even over detail moet afstemmen.

  RobG het is een zooitje. en dat is niet negatief


  Maak melding

 21. @ Sranan
  Voor een maatschappij met een enkele widebody is dit een heel tijdrovend proces. De maatschappij zal moeten aantonen dat zij in staat is alle 10.000 componenten in/aan/op het vliegtuig goed kan bedienen en beheren en dat transparant goed kan managen. Van elk onderdeel moet aangetoond kunnen worden wat de status is.

  Bij een grote maatschappij is dat copy paste na dat het eerste vliegtuig van een generatie in bedrijfgenomen is. Bij SLM is het nu een dubbele migratie van Boeing naar Airbus en van 4 motoren naar 2 motoren. Alles is anders. Het was daarom veel logischer geweest van A340 naar A350 over te gaan omdat dan nog iets gelijk zou blijven. Daar naast is de A350 van de zelfde generatie als de B787 ofwel de volgende migratie wordt voorkomen.

  Het tempo wordt niet bepaald door Casas maar door hoe snel SLM haar nieuwe vliegtuig in de vingers krijgt. En dat kan nog beste een halfjaar duren. Denk even terug naar de overstap van B737 200 naar B737 700 dat duurde ook maanden extra,


  Maak melding

 22. @ Sranan

  Bij twijfel is het antwoord van CASAS nee of wel failed.
  Als passagier moet u daar blij mee zijn want u leven hangt er van af hoe goed SLM haar B777 kan beheren


  Maak melding

 23. @jojo, de certificering m.b.t de triple 7 heeft met meerdere actoren te maken. Piloten, grondtechnici, luchtverkeersleiding, brandweer en hulpverlening,enz.moeten allen (om)geschoold worden. De aanschaf van de triple 7 kwam in feite ook op een onverwacht moment terwijl men midden in het operationeel seizoen was. Al deze diensten moeten goed voorbereid worden om de werkzaamheden optimaal te kunnen uitvoeren. Dit noemt men in de organisatieleer het structureringsvraagstuk. We hebben hier niet te maken met robots maar met mensen. Mensen zijn anders dan robots.


  Maak melding

 24. @ RobG

  “De aanschaf van de triple 7 kwam in feite ook op een onverwacht moment terwijl men midden in het operationeel seizoen was.”

  helemaal uist RobG en daarom plannen ondernemingen die iets van organisatie leer begrijpen hun operaties en hun vervangingsinvesteringen.
  U geeft aan dat het management van SLM amateurs zijn want u stelt terecht dat de aanschaf (lease) op een onverwacht moment kwam.
  Hoe kan men een zo belangrijke zaak adhoc/ onverwacht laten plaats vinden. Het einde lease contract was al jaren een feit en dat de A340 een niet optimaal vliegtuig was wist ook iedereen, Dat vervanging door A330, A350, B777 of B787 de enige optie was wist men ook al jaren.

  U geeft toe dat SLM gerund wordt door Sukkels. Weet u nog dat het chefsage werd toen Bouterse zich zelf uitsprak over deze heel onverwachte zet. een zet die iedereen die wat van vliegen weet verbaasde.


  Maak melding

 25. Sterker nog Airbus had het uitgebreide voorwerk al voor de SLM en Suriname gedaan. En volgend mij zou de overstap naar een nieuwer vliegtuig binnen de Airbus familie vele malen goedkoper uitvallen. Maar Suriname kent een te grote overvloed aan hyperintelligente mensen. Het kan niet fout gaan, omwille van traumaverwerking weten ze het elke keer beter.


  Maak melding

 26. @ Sabaku
  Ik kreeg de indruk dat ze een relatief jong testvliegtuig met relatief weinig uren kregen aangeboden. Uitermate stom omdat de A350 min of meer gelijk is aan de B787 waardoor SLM zich een hele boel ellende bespaart zou hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.